NB1 - Magyar Bajnokság

Foci a Barçán kívül
Rivaldinho
Entrenador del Barça

2007.08.21. 17:26:27

Ehhez a kereset témához pedig annyit tudnék hozzáfűzni, hogy nem tudom mit vagtok kiakadva... van egy ismerősöm osztrák 4-ed osztályba, azt mondta ha betöltöm a 18at menjek oda én is... negyed osztálbyan rúgja a bőrt, és mellette kb 20- órát dolgozik hetente az edzője és egyben főnöke cégénél, és kap kezdésnek! 4 kilót...
PCsabi
aka Game90

2007.08.21. 17:25:52

Rivaldinho írta:egy NB2-es vp-i alapozó fociedzésen besz :shock: rsz... nem mondom egy kézi alapozás se kutya, de a foci alapozás semmihez sem fogható...
Talán azért, mert a kézisek csak 60 percet játszanak, míg a focisták 90+? Ill. a pálya is rövidebb? :roll: Mellesleg a kézi edzésen is belehet sz.rni...
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Rivaldinho
Entrenador del Barça

2007.08.21. 17:23:19

varga tamás írta: 3. A Veszprém, a Pick-Szeged kézimeccsein, a Falco kosármeccsein átlagban többen vannak, mint az MTK, a Pécs, a Videoton, a Kaposvár meccsein.
4. A vívókat, kéziseket, pólósokat, öttusázókat pedig ne emlegessük ezekkel a széltolókkal egy lapon, mert nem ugyanazt a szintet képviselik. Mert míg a vívók stb. hírnevet szereznek a nemzetnek, a focisták csak szégyent, gyalázatot hoznak ránk.
E két pont között nem bírok nyugovóra törni, egyrészt azért mert veszprémben kézilabdáztam és futballoztam is... mind2-t kipróbáltam, így van viszonyítási alapom... egy NB2-es vp-i alapozó fociedzésen besz :shock: rsz... nem mondom egy kézi alapozás se kutya, de a foci alapozás semmihez sem fogható... tényleg semmihez.. nem hiszem hogy jártál már nb1, nb2es edzésen... mert elég meglepő, aikor nézem én pl a golden league-et (nem tudom tudod-e, ez egy atlétika sorozat) látom a hoszsútáv futókat, és nekem TV-ből! úgy tűnik hogy csak kocognak, pedig kb ugy kocognak mint ahogy mi sprintelünk, és mégis tv-ből másnak tűnik... tehát ne csak ülj a tv előtt és nézz meg egy két edzést, javaslom szállj be te is...nem a kemény munkával van a baj magyarországon.. mert az labdarúgóknál megvan... 1-2 kivételtől eltekintve...
a mentaliással van a baj, minden fejben dől el ugyanis...
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.08.21. 17:14:06

Ja, és még valami. Olimpiai bajnokaink megbecsülésével kapcsolatban. 2004-ben Ukrajna egy egyéni olimpiai aranyérmet 24 millió forintnak megfelelő dollárral jutalmazta, mi meg tízmillió forinttal.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.08.21. 17:03:45

antiimperialista írta:
varga tamás írta:Ez igenis vicc, egy hatalmas nagy kabaré! Csak azért nem tudok rajta tiszta szívvel röhögni, mert a mi bukszánkból művelik ezt a gyalázatot.
Ezt mégis honnan veszed?

Az meg, hogy a semmiért veszik fel a milliókat... Ne haragudj, de meg kell kérdeznem, hogy csináltál végig akár egyetlen alapozást is valamelyik első osztályú magyar csapatnál? Jártál edzésre év közben? Sokan jönnek azzal, hogy a magyar játékosok a semmire kapnak nagy pénzeket, de azt senki nem veszi figyelembe, hogy ahhoz, hogy valaki odakerüljön, gyerekkorában kezdve hány száz kilométert futott dögmelegben, szakadó esőben, hóban, stb. De ha csak a szezon közben elvégzett munkát nézzük, az a rengeteg futás szerinted semmi, nem megerőltető? Aki naponta annyit fut, mint egy átlag magyar focista edzésen, az talán megkérdőjelezheti, hogy jogosan veszik-e fel a pénzüket, más nem...
1. Honnan veszem, hogy a mi bukszánkból élnek úgy, mint Dzsoki Júing? Hát, onnan kedves barátom, hogy a Debrecennek, a vasasnak, a Haladásnak stb. jelentős önkormányzati-állami támogatást juttatnak, a vasút, az atomerőmű és így tovább. Vagy szerinted a szombathelyi önkormányzatnak honnan van a pénze? A mi adóforintjainkból. Szhely éves szinten 40-50 millióval támogatja a Halit. Megkérdezném: a Barcelona, az MU, a Liverpool, a RM, a Bayern stb. mennyi állami-önkormányzati támogatást kap? Ne gondolkozz, mert a válasz: nulla.
2. A magyarfocista nyári alapozása egy vicc, egy kabaré. Láttam én már karón varjút, meg Hali-focistát - anno még NB1-est - alapozni. Nagymamám 80 évesen többet dolgozott a földön és a mezőn, mint azok. Amilyen iramban azok kocogtak, kb. 20000 méterig meg sem szabadott volna állniuk. A kocogás után jött némi ugra-bugra, majd labdás gyakorlás, magyarul: melyikünk tudja messzebbre elrúgni a lasztit, hogy aztán melyikünk tud vele a leglassabban visszasétálni. Közben egy kis cicázás, kapura rugdosódás, levezetésnek 2 kör tántorgás, aztán jó napot. És ne mondd, hogy ez túlzás: megboldogult ifjabb koromban voltam annyira mazochista, hogy nyáron még az edzésekre, edzőmeccsekre is rendszeresen kijártam. Ma már inkább letagadnám, mert szégyellnivaló.
3. A Veszprém, a Pick-Szeged kézimeccsein, a Falco kosármeccsein átlagban többen vannak, mint az MTK, a Pécs, a Videoton, a Kaposvár meccsein.
4. A vívókat, kéziseket, pólósokat, öttusázókat pedig ne emlegessük ezekkel a széltolókkal egy lapon, mert nem ugyanazt a szintet képviselik. Mert míg a vívók stb. hírnevet szereznek a nemzetnek, a focisták csak szégyent, gyalázatot hoznak ránk.
5. Én elfogadom, hogy egy sportoló többet keressen, mint a lapátoló, a kertész stb. - ha megérdemli, ha megdolgozik érte. Nagy Tímeától nem sajnálom én ha havonta bruttó félmiilió lenne a fizetése - messze nem annyi -, mert megérdemli. Letett annyit a nemzet asztalára, hogy megérdemelje. Mert azért tőlünk fejlettebb vidékeken olyan nem fordulhatna elő, hogy olimiai bajnok sportlövőnk ne tudjon edzeni hónapokon-éveken keresztül, mert három embernek ez nem tetszik, mert 9-15h között egy kicsit hangosabb a környék. De azt elvárjuk Tőle, hogy olimpián aranyérmet nyerjen. Na, ez így nem működik - normális országban, normális emberek esetén.
Egy szó, mint száz: a magyarfocisták nem érdemelnek semmit, csak megvetést, szánalmat, röhejt, és egy oltári nagy seggberúgást - a vezetőkkel, edzőkkel, bírókkal együtt. Egy nagy csürhe az egész. Fekélyes seb a nemzet testén, egytől-egyig. Azokra értem, akik ezt 'profi' státuszban művelik, ebből élnek, nap, mint nap ezt művelik.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.08.21. 17:01:25

Kacifántos egy téma...Olyan nagyon egyik oldal mellett sem állok ki, de az én véleményem is inkább a Vitoékéhoz van közelebb. Írtad Ati, hogy ha még a pályán mutattakért nem is, de azért, amit felkészülésben is edzésben csinálnak megérdemlik a jóval átlagon felüli fizetést. Én elhiszem, hogy ezek nekünk nagyon kemények lennének, ha most csak úgy végig kéne csinálnunk, de ezeket elvileg már kisgyerek koruktól kezdve ehhez szokatják. Az iskolát, a tanulást lexarják, mert megtehetik. Más pedig több diplomát letesz, mégsem boldogul. Vagyis szerintem el is várható, hogy a fizikai megterheléseket lazán végigcsinálják. Ők megkapják, amiért gyerekkorukban elkezdtek dolgozni, viszont nagyon sok más ember, aki nem focista viszont nem. És kérdem én, ennyivel többet ér ezeknek a munkája, mint a tanuló emberé, hogy százezreket, milliókat kellene kapniuk? Szerintem nem. Habár akkor még mindíg nem értem, hogy miért maradunk rendre alul fizikai párbajokban nemzetközi szinten.
bouba
Capitá del Barça

2007.08.21. 16:54:38

grecki írta:
antiimperialista írta:De elolvastátok egyáltalán az érveimet, amiket leírtam? Azokban van kivetnivaló???? Vagy rosszak a példák, amiket hoztam???

Az öcsém atléta volt (nem is akármilyen), sűrűn jártam a versenyekre, de ott a hozzátartozókon és 1-2 csorgó nyálú kislányon kívül senki nem volt...
Ht ezért keresnek jobban a focisták...
Oké, értem, a foci a legnépszerűbb. Akkor elmesélem még egyszer azt a sztorit az egyik volt osztálytársamról. kumma nagy tehetségnek indult, 18 évesen felkerült Pestre az Újpesthez. Persze jó magyar focistához híven belecsapott a lecsóba, piázott, cigizett, bulizott, csajozott. Most a Paks első osztályú csapatában ücsörög általában a lelátón, mert ugye a csapatba nem fér be. Vagyis örül, ha a kispadon helyet kap, ehhez képest a prémiumokkal együtt 2-3 százezer fornintot kap havonta (Pontosan nem tudom) és ötös Golffal furikázik. Szerinted?????
én úgy tudom h pakson (a nem profi játékosok ) pakson 50-60 ezret kapnak és mellette melóznak az erőműben vagy máshol!
antiimperialista
Director del Fútbol

2007.08.21. 16:37:46

Kralo írta:
antiimperialista írta: Az öcsém atléta volt (nem is akármilyen), sűrűn jártam a versenyekre, de ott a hozzátartozókon és 1-2 csorgó nyálú kislányon kívül senki nem volt...
Tehát nem a kifejezetten szórakoztató játékukért, és megerőltető egész éves munkájukért?
Ezért keresnek többet a többi sportolónál... Szerintem tudod ezt értelmezni, nem értem, miért kellett ebbe belekötnöd...
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2007.08.21. 16:06:13

antiimperialista írta:De elolvastátok egyáltalán az érveimet, amiket leírtam? Azokban van kivetnivaló???? Vagy rosszak a példák, amiket hoztam???

Az öcsém atléta volt (nem is akármilyen), sűrűn jártam a versenyekre, de ott a hozzátartozókon és 1-2 csorgó nyálú kislányon kívül senki nem volt...
Oké, értem, a foci a legnépszerűbb. Akkor elmesélem még egyszer azt a sztorit az egyik volt osztálytársamról. [auto_cenzúra] nagy tehetségnek indult, 18 évesen felkerült Pestre az Újpesthez. Persze jó magyar focistához híven belecsapott a lecsóba, piázott, cigizett, bulizott, csajozott. Most a Paks első osztályú csapatában ücsörög általában a lelátón, mert ugye a csapatba nem fér be. Vagyis örül, ha a kispadon helyet kap, ehhez képest a prémiumokkal együtt 2-3 százezer fornintot kap havonta (Pontosan nem tudom) és ötös Golffal furikázik. Szerinted?????
Vito
Llegenda del Barça

2007.08.21. 16:04:08

antiimperialista írta:Az öcsém atléta volt (nem is akármilyen), sűrűn jártam a versenyekre, de ott a hozzátartozókon és 1-2 csorgó nyálú kislányon kívül senki nem volt...
ezzel abszolút egyetértek és tisztában vagyok vele. csakhát én ennek a jogosságát vitatom a focisták irányában.
Kralo
Entrenador del Barça

2007.08.21. 16:02:14

antiimperialista írta: Az öcsém atléta volt (nem is akármilyen), sűrűn jártam a versenyekre, de ott a hozzátartozókon és 1-2 csorgó nyálú kislányon kívül senki nem volt...
Tehát nem a kifejezetten szórakoztató játékukért, és megerőltető egész éves munkájukért?
antiimperialista
Director del Fútbol

2007.08.21. 15:59:27

De elolvastátok egyáltalán az érveimet, amiket leírtam? Azokban van kivetnivaló???? Vagy rosszak a példák, amiket hoztam???

grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2007.08.21. 15:58:19

Ati!

Igen, a foci még mindig a legnépszerűbb. De, azt sokszor nem igazán lehet focinak nevezni, amit azok a pályán művelnek.

Amúgy meg hány első osztályú magyar focicsapat meccseire jár ki több ember átlagban, mint a pécsi kosaras csajokéra?
Vito
Llegenda del Barça

2007.08.21. 15:56:39

grecki írta:Akkor a kézis csajok, a kajakosok, vívók, atletizálók, stb miért nem kapnak annyi pénzt? Nem hiszem, hogy kevesebbet edzenének, mint egy magyar futballista.
így van. a vívók például banki hitelből utaztakel az EB-re...
nézd Ati! én is elég sok focistát ismerek (korosztályos szinten nagyjából az egész megyét) Szabics Imit, Makra Zsoltit, Csúri Csabit, Tóth Attilát (az utóbbi kettő futsal válogatott) ez alapján mondom, amit mondok. elismerem az ő munkájukat és a mai magyar élvonalban 'dolgozó' ( :? ) futballisták munkáját, de már ne is haragudj ezért a teljesítményért akár a 3-4-500 ezer fornit is marha sok.

gondolj bele! mit tesznek ezért cserébe? néztem a loki meccsét és az állam leesett, hogy a magyar mezőny legjobbjának tartott loki játékosai 10 percen keresztül nem tudtak pontosan passzolni, pedig ők tényleg 1-2-3 millás havi fizetést kapnak (aki nem hiszi, járjon utána).
miért kapják a pénzüket???
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2007.08.21. 15:52:55

Vagy mondok még valamit. Én is szívesen futkároznék annyi pénzért és a pályán sem mondanék sokkal nagyobb csődöt... Persze ez túlzás, de a fizetésekben is meglehetős túlkapások vannak.

Vagy ha már profi státuszúak, és profi sportolókhoz mért bérezésben részesülnek, akkor miért nem viselkednek úgy a pályán kívül is?

Mind1, nem szeretnék összeveszni veled, annyit nem ér a dolog. Mindenben úgysem lehet ugyanaz a véleményünk. Én elfogadom, hogy te ezt nem tartod túlzűnak, de akkor te is fogadd el, hogy másoknak ez igenis szúrja a szemét.
antiimperialista
Director del Fútbol

2007.08.21. 15:51:43

grecki írta:Akkor a kézis csajok, a kajakosok, vívók, atletizálók, stb miért nem kapnak annyi pénzt? Nem hiszem, hogy kevesebbet edzenének, mint egy magyar futballista.
Hasonlítsd össze a nézőszámokat. Akármilyen sz.r a foci, még mindig a legnépszerűbb sport az országban, meg persze az egész világon...
Mihu
Director del Fútbol

2007.08.21. 15:50:59

antiimperialista írta:2. Nekem ne gyertek a magyar munkásemberrel, mert általában úgy megy a munka, hogy egy dolgozik, a többi nézi, sörözik, fütyül az arra sétáló lányok után, stb.
Azt meg nem hiszem, hogy amit ők egész nap csinálnak, az fárasztóbb, mint mondjuk kocogni x métert bemelegítésnek, aztán lendületesen futni mondjuk 6-8 km-t, esetleg lábdinamikára edzeni, sprinteket futni, stb.

Mihu, én csináltam is végig alapozást a Szparival, nehogy azt hidd, hogy az a napi két edzés ebből áll. Az, hogy egyszer ezt láttad, még nem jelenti azt, hogy mindig ezt csinálják. Ha mondjuk reggel nyomták a futóedzést, akkor délután már inkább labdával dolgoznak, abban meg természetesen van pihenés is.
Ne általánosítsunk...én mint aki építőipari suliba jár minden nyáron megyek 1 hónapot dolgozni...tavaly kummára jól esett 50 fokban reggel 7-től délután 5-ig homokot lapátolni...és nem az a sárga homok volt amibe belevágod az ásót és már lököd is a homokot...nem...darabos, kavicsos, megszilárdult cementdarabokkal tarkított föld amivel úgy kellett játszani hogy hova szúrt az ásót hogy fel tudj szedni egy normális lapátra valót...nem elég hogy 50 fok van, tűz a nap egész végig még akkor szórakozzál a földdel is. Meg nagyon jó az is mikor az ember két vödör maltert cipel felfele a 3.-ra egész nap...Mivel én is fociztam még tavaly és tudom hogy milyen egy alapozás(persze nem NB1-es szinten de el tudom képzelni) így össze tudom hasonlítani a kettőt.Alapozásnál van egy 2-3 órás edzés, azalatt kifutod magad mint az őrült de utánna egész nap pihenhetsz otthon. A munkás meg 7-5-ig ott van az építkezésen és egész nap dolgozik mint az állat. Hazaér, 6-óra. Lezuhanyzik, megkajál, 7-fél 8, még a gyerekekkel meg a családdal is kéne lenni, fél 9 aztán alvás, reggel kelni 6-kor. Ez alapján pedig azt kell mondanom hogy hidd el...legalább olyan fárasztó az építkezésen dolgozni, mint alapozni...sőt....Amúgy esküszöm hogy Szpari szurkoló vagyok és szeretem a csapatot :wink:
Kép
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2007.08.21. 15:48:27

Akkor a kézis csajok, a kajakosok, vívók, atletizálók, stb miért nem kapnak annyi pénzt? Nem hiszem, hogy kevesebbet edzenének, mint egy magyar futballista.
antiimperialista
Director del Fútbol

2007.08.21. 15:44:03

grecki írta:Ezúttal én sem tudok egyetéreteni veled Ati. Zolival és Mihuval viszont annál inkább. Már sokszor leírtam a magyar focistákkal kapcsolatos véleményemet, így ezt most kihagyom. Viszont azt már megfigyeltem, hogy te túlságosan is "naívan" állsz hozzá a magyar focihoz. Ami persze nem baj, csak ha majd eljön nálad a csalódás ideje, akkor még nagyobb lesz a szintkülönbség, mint nálunk.
Elég sokáig éltem benne a magyar fociban ahhoz, hogy ne legyenek illúzióim vele kapcsolatban. A fizetésekről is ezért tudok érdemben nyilatkozni, mivel a Szparinál eltöltött idő alatt volt egy kis rálátásom a dologra. Csalódni már ezerszer csalódtam, de nem tudok annyiszor, hogy ne tegyem saját országom válogatottját vagy szülővárosom klubját bármilyen külföldi csapat elé.
Én ezt a "becsületes munkás miért nem kap ennyi pénzt" demagóg dumát utálom, meg azt, hogy olyanok is beleszólnak ebbe a dologba, akik életükben egyetlen edzést sem láttak, nemhogy csináltak. Persze, hogy azt senki nem látja, amikor erdőbe vonul futni egy csapat... Sokan úgy gondolják, a focisták csak a heti egy meccsért kapnak annyi pénzt, amennyit, de ez hatalmas ökörség. Egy értelmes csapatnál napi két edzéssel készülnek a játékosok, ami nem jelent 8 órát, viszont fizikailag igenis megterhelő.

A többieknek még annyit: egy focista fizetését nem egy átlag mukásemberéhez kell hasonlítani, hanem mondjuk egy színészéhez, tv-s műsorvezetőéhez, zenészéhez, stb. Mert a sport (legalábbis a népszerűbb sportágak) a szórakoztatást szolgálja.
Ha valakitől sajnálni akarják a pénzt, gondoljanak mondjuk a kereskedelmi tv-k hihetetlenül képzett és tehetséges műsorvezetőire. Azok sokszor jobban keresnek a honi focistáknál.
bouba
Capitá del Barça

2007.08.21. 15:41:45

antiimperialista írta:1. Ezek nem keresnek milliókat, az csak egy igen kis réteget érint.
2. Nekem ne gyertek a magyar munkásemberrel, mert általában úgy megy a munka, hogy egy dolgozik, a többi nézi, sörözik, fütyül az arra sétáló lányok után, stb.
Azt meg nem hiszem, hogy amit ők egész nap csinálnak, az fárasztóbb, mint mondjuk kocogni x métert bemelegítésnek, aztán lendületesen futni mondjuk 6-8 km-t, esetleg lábdinamikára edzeni, sprinteket futni, stb.
3. Ha majd csak pl. 300 ember fog azért fizetni fejenként mondjuk 1200 Ft-ot, hogy nézze, amint a munkás maltert kever, talicskát tol, aszfaltoz, stb., akkor jogos lesz a felvetés.

Mihu, én csináltam is végig alapozást a Szparival, nehogy azt hidd, hogy az a napi két edzés ebből áll. Az, hogy egyszer ezt láttad, még nem jelenti azt, hogy mindig ezt csinálják. Ha mondjuk reggel nyomták a futóedzést, akkor délután már inkább labdával dolgoznak, abban meg természetesen van pihenés is.
1. az a kis réteg szerinted megérdemli a milliókat?? pl.: tököli (bár nem tudom mennyit keres ) ő futott lendületesen pakson 6-8 km-t?
2. akkor ez is csak kis rétegre volnatkozik!

3. ezért nem fog fizetni senki!
Los Banditos
Az EuroBarca Utánpótlása

2007.08.21. 15:39:57

Mihu írta:
Vito írta:Ati! ebben nem értek egyet.
milliókat kapnak, mégis miért??? komolyan kérdezem!
alapoztak hóban, fagyban. és a pékek? az utcaseprők? az útépítők? etc...
Sógorom egy útépítő cégnél dolgozik mint művezető. Múltkor elmentem hozzájuk mert ideadott valamit...én aki egy szál atlétában meg rövidgatyában álltam 20 m-re a friss aszfalttól énrólam szakadt a víz mert a friss aszfalt 160-170 fok körül van, plusz még jött hozzá a nyári 60 fok a szabadban...szegény munkások meg lapátoltak meg simítottak és látszott egy páron hogy legszívesebben elájulnának...keresnek 110ezreket...az egyik munkás bement a főnökéhez (hozzáteszem hogy ő volt az egész közt a legjobb meg legrégebbóta ott lévő munkás) hogy szeretne egy kis fizetésemelést mert most megszületett a 3. gyereke és ez a 130 ezer amit kap már nem elég...mondta neki a főnök hogy holnap már nem kell bejönni dolgozni :roll: Én azért nem mondanám azt hogy olyan rohadt kemény lenne az alapozás...voltam kint Szpari edzésen és amikor csak alkalom adódott egy páran behúzódtak a lelátó adta árnyékba ahelyett hogy normálisan csinálták volna az gyakorlatokat...meg volt mikor csak sétáltak a pályán...ez lenne az a fenenagy alapozás...nekem nem az biztos :roll: Azon kívül amit a meccseken művelnek néhányan arról már említést se tegyünk mert amikor kiírták tavaly a BL-ben amikor valakit lecseréltek hogy hány métert futott és Gattuso neve alatt valami 13 km szerepelt asszem akkor értettem meg hogy mennyire is más dimenzió a Nyugat-Európai foci a magyarhoz képest....egy magyar focista vajon mennyit fut egy meccsen? 4-5 km-t? Lehet hogy túl optimista voltam? :roll: :roll: És ezért meg leakasztják a millás fizetéseket...hagyjuk már...vicc az egész
De minek vállal be 3 gyereket, ha tudja, hogy ez lesz a következménye? :roll: Ráadásul az elején letisztázzák, hogy fizetésemeleést nem kérhet.
in to exile
Mihu
Director del Fútbol

2007.08.21. 15:39:08

Kralo írta: Itt az igazság!
De én nem csak a magyar focisták fizetését sokallom, hanem a külföldiekét is. Csillagászati összegek. 10 év alatt keresnek annyit, amiből még az unokájuk jövője is biztosítva van. Míg mi egyszerű emberek dolgozhatunk, tanulhatunk mégis minek 1-200 000 ft-ért a megélhetésért! Nehogy már annyival különb emberek legyenek a focisták, hogy megérdemeljék azt a sok pénzt, főként a rémgyenge magyarok. Fater is 3 helyen dolgozik sokszor 24 órázik... Miért?? A megélhetésért, nem a luxusért. Az ember becsületes munkával nem tud előrejutni 1ről a 2re. Magyar focistáknak miért sokallják a fizetését? Azért mert a sportunk bohócai a sok egoista vasalt hajú divatmajom, és akkor ne sajnálja az ember a pénzt tőlük. :evil:
De legalább ők tényleg megdolgoznak a pénzükért persze azért túlzásnak tartom én is hogy Beckham 100milliót fog keresni hetente :roll: + a reklámpénzek. De ha megfigyeled akkor ez nem csak a fociban van így...Azok akik elvégeztek egy főiskolát vagy egyetemet egyből jobban keresnek mint azok akiknek csak egy érettségije vagy technikusijuk van...Ott van pl az építőipar. Az építésvezetők kapnak havi 200-210-et azért hogy felügyeljék az építkezést meg tárgyaljanak a vevőkkel, illetve hogy az építkezésre kimenjenek naponta kétszer-háromszor, akkor is megállnak a hűvösben, a kőműves meg dolgozik egész nap mint az állat, a tűző napon vakol, meg falaz meg homokot lapátol, és kap havi 110-120-at jobb esetben. Pedig a befektetett munkát nézve a kőműves 100x jobban megérdemelné a 200-at mint az építésvezető de a törvény mégis a tanult embereket díjazza jobban...más kérdés hogy az aki mjuk jó képességű de a szüleinek nincs pénze a gyerek taníttatására az meg van lőve ilyen szempontból...az ilyet sosem fogom elfogadni hogy valaki azért nem tanulhat és nem élhet jobban mert egy olyan családba született ahol nincsenek meg a tanulásához szükséges feltételek...ő arról nem tehet.... :roll: De ez most nem ide tartozik....nyissunk egy pszichológiai problémák topicot :D
Kép
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2007.08.21. 15:36:50

antiimperialista írta: Ezt mégis honnan veszed?

Az meg, hogy a semmiért veszik fel a milliókat... Ne haragudj, de meg kell kérdeznem, hogy csináltál végig akár egyetlen alapozást is valamelyik első osztályú magyar csapatnál? Jártál edzésre év közben? Sokan jönnek azzal, hogy a magyar játékosok a semmire kapnak nagy pénzeket, de azt senki nem veszi figyelembe, hogy ahhoz, hogy valaki odakerüljön, gyerekkorában kezdve hány száz kilométert futott dögmelegben, szakadó esőben, hóban, stb. De ha csak a szezon közben elvégzett munkát nézzük, az a rengeteg futás szerinted semmi, nem megerőltető? Aki naponta annyit fut, mint egy átlag magyar focista edzésen, az talán megkérdőjelezheti, hogy jogosan veszik-e fel a pénzüket, más nem...
Ezúttal én sem tudok egyetéreteni veled Ati. Zolival és Mihuval viszont annál inkább. Már sokszor leírtam a magyar focistákkal kapcsolatos véleményemet, így ezt most kihagyom. Viszont azt már megfigyeltem, hogy te túlságosan is "naívan" állsz hozzá a magyar focihoz. Ami persze nem baj, csak ha majd eljön nálad a csalódás ideje, akkor még nagyobb lesz a szintkülönbség, mint nálunk.
bouba
Capitá del Barça

2007.08.21. 15:36:39

már soproni liga ,nem borsodi :wink:
antiimperialista
Director del Fútbol

2007.08.21. 15:32:33

1. Ezek nem keresnek milliókat, az csak egy igen kis réteget érint.
2. Nekem ne gyertek a magyar munkásemberrel, mert általában úgy megy a munka, hogy egy dolgozik, a többi nézi, sörözik, fütyül az arra sétáló lányok után, stb.
3. Ha majd csak pl. 300 ember fog azért fizetni fejenként mondjuk 1200 Ft-ot, hogy nézze, amint a munkás maltert kever, talicskát tol, aszfaltoz, stb., akkor jogos lesz a felvetés.

Válasz küldése