Frányó István írta:A "dilettáns Rijkaard"-ról meg csak annyit: ez a dilettáns edző mindent megnyert már nekünk
Valljuk be lényegesen könnyebb úgy címeket nyerni, ha nálad játszik a világ legjobb játékosa (Ronaldinho), a legjobb irányítója (nem Riquelme

, hanem Deco) és egy csatár, aki tudja hogy kell 4-3-3-ben az éket játszani, emellett piszok gólveszélyes (Samu).
De igazából nem vagyok én Rijkaard ellenes, csak azt szeretném, ha elmenne. Mert azért csinált ő itt szép dolgokat. Tavaly én kiálltam mellette, mondván, ha a 4 szupersztárodból 2 sérült, 2 pedig formán kívül van, úgy nehéz bármit is elérni.
Viszont azt is látni kell, hogy túl nagy már neki ez a feladat. Nem tud motiválni, taktikailag alulmarad (csak hogy a közelmúltból példálózzak: El Clasicó), a 4-3-3-at akkor sem tudja megbontani, ha arra nincs perpill megfelelő játékos és/vagy nem működik, egyes játékosokkal meg nem tud helyesen bánni (Zambrotta, Ronaldinho). Mindig ezt a labdatartós játékot játszuk, és idegenben egyszerűen nem megy. Teljesen kiismerték, hol kell lezárni a folyosókat, pluszba a játékosok nagyrésze kevesebbet mozog
(mint 4 éve...
sorry)
És pont ezért kellenne egy új edző, pár új játékos, aki új inpulzusokat hoz, és gatyába rázza a társaságot (mint tavaly Capello a Realnál).
SAF-ot pedig sose szerettem páldának látni, mert régen rossz lenne, ha 20 év alatt "csak" annyit mutatnánk, mint a MU. Ha van lehetőség, miért nem váltunk? Éljünk meg a múltból? Hiába szr minden, keressük elő a pár évvel ezelőtti meccseinket, nézzük végig, majd nyugtázzuk, hogy minden okés, hisz' itt a pálda, hogy Rijkaard jó edző?

Egyszerűen nem hiszem el, hogy tudtok nekem olyan érveket felsorakoztatni Rijkaard mellett, hogy meggyőzz engem/minket, hogy miért is lenne jó a hollandus.
És akkor a röpke off után:
A meccsel igazából semmi bajom nem volt, Rijkaard tudta, hogy a Sevillának gól kell, viszont mégsem fog nagyon támadni, mert kapnia viszont nem szabad. Tehát arról szvsz jócskán a Sevilla tehet hogy "rosszul" játszottunk. Mert óvatoskodnak, amikor nekik kell a gól. Mi pedig jó, hogy nem támadunk ki, mert a Sevilla kontrázik az egyik legjobban a Ligában. Nem játszottunk látványosan, viszont okosan. Viszont jó lenne az ilyen meccseket is behúzni.