Nemzetközi Labdarúgás - Válogatottak, Egyéb bajnokságok

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
messi1918
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2008.01.16. 21:26:10

Bányász írta:Én is mondtam,h jó rendszer lenne!

De ha jobban belegondolunk valószínűleg ugyan azok jutnának be akik amúgy is bejutnak...!
Nyílván,de olyan rendszer nincs amelyikben mindegyik csapat bejutna,mert akkor jönne a Vasas a Baktalórántháza :D ,hogy nekik is kell esély!Azért egy vonalat kelll húzni!
..................................
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2008.01.16. 21:24:44

Én is mondtam,h jó rendszer lenne!

De ha jobban belegondolunk valószínűleg ugyan azok jutnának be akik amúgy is bejutnak...!
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.01.16. 21:24:21

Drigo, ezt gyorsan védesd le, már terjed :lol:
messi1918
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2008.01.16. 21:23:03

Bányász írta:Igen ez jó renszer lenne,de kérdés mire menne pl a magyar bajnok akár a Steua vagy a Dinamo Kijev vagy Partizan ellen??
De oléyan bajnokságot nem lehet tervezni,hogy mindegyik csapatnak egyenlő esélye legyen!!!!!Ez a Drigo-féle rendszer a legigazságosabb!!Azt meg tudjuk,hogy a magyar bajnoknak ha esélyt akar akkor nem játszik max. az UEFA kupában.Egyszerűen ez e legigazságosabb rendszer!!!!!!
Bányász

2008.01.16. 21:20:57

Igen ez jó renszer lenne,de kérdés mire menne pl a magyar bajnok akár a Steua vagy a Dinamo Kijev vagy Partizan ellen??
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Drigo
Eurobarca Staff

2008.01.16. 21:17:48

Oleguer írta:Akár, augusztusban 4-5 meccs alatt le lehetne zavarni. 3 hely mondjuk bejutna. És máris megvan az esély mondju kisebb csapatoknak. És 3 rosszabb csapat még nem megy a rendszer rovására.
Akkor továbbítom az elképzelésem az UEFA felé, a kecske is jól lakik, meg a káposzta is megmarad. Nem értem, hogy ez az ő fejükben miért nem fordult meg, a régi meg az új rendszert tekintve ez a legigazságosabb szerintem.

(Általában ha valakivel elkezdek vitatkozni a vége mindig az, hogy komprumisszumra jutunk, nem vagyok önfejű én elfogadom mások véleményét, ha az jobb, mint az enyém ez szerintem nem szégyen, ezt csak zárójelben jegyzem meg, mert ez is most jutott eszembe, ma termékeny napom van :lol: )
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
messi1918
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2008.01.16. 21:15:50

Drigo írta:
Oleguer írta:Mondjuk van benne igazság amit mondtok, de szerintem lehetne mit javítani rajta. :wink: (mármint a lebonyolításon)
Na erről beszéltem én is. Mindenkinek jót nem lehetne tenni, viszont most az jutott eszembe, hogy azt lehetne csinálni, hogy a kis csapatoknak fenn tartani 3-4-5 helyet(ők játszanának salajtezőt és ahony az Intertotó Kupából a 3 győztes megy az UEFAba, úgy a győztesek mennének a BL-be), a TOP Ligák "vesztesei" meg játszanának egymással, és így talán mindenki jobban járna. Nem? Mert azért valljuk be egy MU-nak nem feladat legyűrni egy Lokit.

Vélemény?
Végülis nem rossz,olyan mint a jégkorong világbajnokságban a diviziók.Nekem tetszik,és így egyre több biztos anyagi háttérrel rendelkező csapat lenne!!!Drigo,GRATULÁLOK!!!! :D :D :D
Oleguer
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2008.01.16. 21:11:37

Drigo írta:
Oleguer írta:Mondjuk van benne igazság amit mondtok, de szerintem lehetne mit javítani rajta. :wink: (mármint a lebonyolításon)
Na erről beszéltem én is. Mindenkinek jót nem lehetne tenni, viszont most az jutott eszembe, hogy azt lehetne csinálni, hogy a kis csapatoknak fenn tartani 3-4-5 helyet(ők játszanának salajtezőt és ahony az Intertotó Kupából a 3 győztes megy az UEFAba, úgy a győztesek mennének a BL-be), a TOP Ligák "vesztesei" meg játszanának egymással, és így talán mindenki jobban járna. Nem? Mert azért valljuk be egy MU-nak nem feladat legyűrni egy Lokit.

Vélemény?
Akár, augusztusban 4-5 meccs alatt le lehetne zavarni. 3 hely mondjuk bejutna. És máris megvan az esély mondju kisebb csapatoknak. És 3 rosszabb csapat még nem megy a rendszer rovására.
Visca el BARCA!Visca el BARCA!Visca el BARCA!
---------------Katt ide----------------
Drigo
Eurobarca Staff

2008.01.16. 21:06:45

Vélemény?
Oleguer
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2008.01.16. 21:01:09

Zozzy 5 írta:Tehát köbö fél hónappal később :wink: Előre az igazságért, mert ez így elfogadhatatlan, és emiatt csináljunk egy rendszert ahol Hajdúdorognak is jó esélyei vannak a bejutásra :roll:
Az esélyt mindenkinek meg kell, adni, kérdés kihasználja-e. Mindenkinek ugyanannyi mérkőzést kellene játszani. Pl. mindenki azonos körben kezdjen és onnan lehessen bejutni a csoportkörbe.

Mondjuk van benne igazság amit mondtok, de szerintem lehetne mit javítani rajta. :wink: (mármint a lebonyolításon)
Drigo
Eurobarca Staff

2008.01.16. 20:57:53

Oleguer írta:Ja hát igen, csak annak a kelet európai csapatnak végig kell magát verekednie 4 meccsen! Ami azért nyár közepén nem jön jó. :wink:
Maximum 3! És azért az a csapat amelyik az első forulóban kell, hogy kezdjen, nem biztos, hogy megérdemli, hiszen olyan bajnokságból jött, amilyen, de a Shaktar mostanában odajut (nem 4 fordulón keresztül), tavaly a Bratislava, idén a Slavia volt a meglepetés(ők ütötték ki az Ajaxot). A Bratislavat azóta szétkapkodták és sehol sincsenek. A románok viszont évről évre egyre jobban belelendülnek "Európába".

Ezzel csak arra szerettem volna célozni, hogy minden évben van egy meglepetés csapat, de ez igaz minden sorozatra(lásd Szenegál 2002-ben, Görögország 2004-ben). De ezek a csapatok általában más-más nemzetből jönnek, így nehéz lenne dönteni, hogy melyik ország "kapjon főtáblát". Ugyanakkor a 4-4 spanyol, olasz, angol csapatok általában tovább jutnak a csoportjukból (idén Valencia kiesett, de ő selejtezőből jött, mind a 4 angol továbbment, a Lazio kiesett az olaszok közül).

A klubboknak nyáron amúgy is szokásuk felkészülést tartani, így nem olyan sokkal korábban van az a korábban, nem beszélve arról, hogy az első és második selejtezőben milyen képességű csapatok szerepelnek, tehát az igazán csudajó csapatnak még edzőmeccsnek is betudható.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.01.16. 20:57:52

Tehát köbö fél hónappal később :wink: Előre az igazságért, mert ez így elfogadhatatlan, és emiatt csináljunk egy rendszert ahol Hajdúdorognak is jó esélyei vannak a bejutásra :roll:
Oleguer
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2008.01.16. 20:55:19

Zozzy 5 írta:
Oleguer írta: Ja hát igen, csak annak a kelet európai csapatnak végig kell magát verekednie 4 meccsen! Ami azért nyár közepén nem jön jó. :wink:
Miért, az angol negyedik mikor kezd? Úgy tudom ők sem "este van már, 8óra" körül...
Később...:) Mivel, egy selejtezőkörrel később szál be ami 3hét körülbelül.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.01.16. 20:54:22

Oleguer írta: Ja hát igen, csak annak a kelet európai csapatnak végig kell magát verekednie 4 meccsen! Ami azért nyár közepén nem jön jó. :wink:
Miért, az angol negyedik mikor kezd? Úgy tudom ők sem "este van már, 8óra" körül...
Bányász

2008.01.16. 20:52:15

Barcafeco írta:ha kijutna egy magyar csapat és összekeürlne pl egy sahtar doneck egy barcelona meg egy liverpoollal a csoportba nem tudna semmit csinálni ez igaz. de legalább megkapta a lehetőséget. :)
Akkor nem kapná meg a lehetőséget ha nem is indulhatna el alapból!A lehetőség adott mindenki előtt,élni kell vele!
Kép

Oleguer
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2008.01.16. 20:51:02

Vagy PL jó szisztéma lenne, hogy mindenkinek végig kellene menni 1 selejtezőkörön, ott ugye kiemelés minden egyéb dolog. Ha ott pl.: nyer akkor tényleg megérdemli a továbbjutást. 8)
Barcafeco
Jugador d'estrella

2008.01.16. 20:50:03

ha kijutna egy magyar csapat és összekeürlne pl egy sahtar doneck egy barcelona meg egy liverpoollal a csoportba nem tudna semmit csinálni ez igaz. de legalább megkapta a lehetőséget. :)
Oleguer
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2008.01.16. 20:48:56

Drigo írta: Gondolj bele, hogyha VB-n, EB-n VB, vagy EB selejtezőben sem lenne kiemelés és akkor lenne két ilyen csoport: Albán, Örmény, Macedón, San Marino, Ciprus, a másik meg mondjuk Anglia, Olaszország, Spanyolország, Franciaország, Németország. Azért az sem lenne fair nem?
Erről annyi a véleményem, hogy aki VB-t v Eb-t akar nyerni az verjen meg minden szembejövő ellenfelet. :wink: [/quote]
Oleguer
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2008.01.16. 20:47:36

Zozzy 5 írta:
Oleguer írta: Ismerjük pl.: a Román bajnok egyeneságon nem kerül be, sztem simán megállná a helyét egy angol 4. csapat ellen.

Ajaxot + emlékeim szerint svéd csapat ejtette ki.
Nem egyenes ágon kerül be, de bekerült. Az angol bajnokságban 4. csapat pedig ugyan úgy nem egyenes ágon jut be, ha bejut...
Ja hát igen, csak annak a kelet európai csapatnak végig kell magát verekednie 4 meccsen! Ami azért nyár közepén nem jön jó. :wink:
Bányász

2008.01.16. 20:46:27

És van olyan csapat amelyik megállná a helyét...
Az általában oda is kerül....azoknak nem okoz nagy gondot bejutni!És amúgy azért csoportkörbe általában előfordulnak keletiek is!
Kép

Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.01.16. 20:46:08

Oleguer írta: Ismerjük pl.: a Román bajnok egyeneságon nem kerül be, sztem simán megállná a helyét egy angol 4. csapat ellen.

Nem egyenes ágon kerül be, de bekerült. Az angol bajnokságban 4. csapat pedig ugyan úgy nem egyenes ágon jut be, ha bejut...
Drigo
Eurobarca Staff

2008.01.16. 20:45:27

Oleguer írta:Bl fele 4országból áll, megvan az esélye de kevesebb, és ez nem fer, angol foci semmivel sem jobb mint pl a német v francia v holland mégis több csapat jut be. és igen inkább nézek meg egy Loki-Fradi vagy Loki-Ujpest és hasonlo meccseket mint egy Arsenal Mut ahol számomra két jelentéktelen csapat van.

Ennyi volt a "vitám" veled, aki nem fogad el más véleményt azzal nem lehet beszélni. Továbbikban meg ugyis kihoznád hogy én vagyok a hülye tehát.ccc felesleges.

Hogy melyik a legjobb bajnokság, illetve, hogy melyik bajnokság jobb a másiknál, az egy külön történet lehetne. A lényeg annyi, hogy az UEFA mindig az elmúlt 5 év alapján rangsorolja a bajnokságokat (eddig így volt...), illetve azok csapatait, és ezalapján dől el, hogy melyik bajnokság hány csapatot indíthat a nemzetközi porondon. Az tény, hogy az elmúlt években angol, spanyol, illetve olasz csapatok játszották a BL döntőt, és az elmúlt 2 évben spanyol csapat nyerte az UEFA kupát (tavaly házi döntő volt), ezalapján azért érthető, hogy miért van annyi spanyol, olasz, illetve angol csapat a nemzetközi porondon amennyi.

Az éremnek viszont két oldala van. Hiszen mondhatnád, hogy persze 4 azonos nemzetű csapatból 1nek nagyobb az esélye eljutni a döntőig, mint mondjuk a mi egyszem csapatunknak, ráadásul az is selejtezőben indul...

Olyat úgysem tudnak csinálni, ami mindenkinek jó ezt el kell ismerni. Neked az tetszik, nekem ez a mostani.

Ez az erőrangsor, viszont mégis jobb talán, mint az ami lesz.

Gondolj bele, hogyha VB-n, EB-n VB, vagy EB selejtezőben sem lenne kiemelés és akkor lenne két ilyen csoport: Albán, Örmény, Macedón, San Marino, Ciprus, a másik meg mondjuk Anglia, Olaszország, Spanyolország, Franciaország, Németország. Azért az sem lenne fair nem?ú

Oleguer írta:Ennyi volt a "vitám" veled, aki nem fogad el más véleményt azzal nem lehet beszélni. Továbbikban meg ugyis kihoznád hogy én vagyok a hülye tehát.ccc felesleges.
Én elfogadom a véleményed, nem erről van szó, hanem arról, hogy az én véleményem, nem azonos a Tiéddel, és azért mert leírsz valamit még nem fogok Veled egyetérteni, ahogy Te sem velem. Csupán leírtam az én álláspontomat.

Az elfogadás és az egyetértés nem ugyanaz.
Oleguer
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2008.01.16. 20:40:53

Bányász írta:
Fc Kobenhavn volt a bűnös!

Én is szeretnék magyar csapatot látni a Bl-ben,de mindaddig amíg csak leégetnénk magunkat felesleges ezen gondolkozni!
Nem csak magyar csapatokról van szó, pl.: az egész kelet európai régióból hányan kezdenek főtáblán? És van olyan csapat amelyik megállná a helyét...
Bányász

2008.01.16. 20:39:39

Fc Kobenhavn volt a bűnös!

Én is szeretnék magyar csapatot látni a Bl-ben,de mindaddig amíg csak leégetnénk magunkat felesleges ezen gondolkozni!
Kép

Barcafeco
Jugador d'estrella

2008.01.16. 20:36:38

Én aláírom ezt hogy nincs olyan magyar csapat amelyik az europai porondon helyttudna állni de nekem azzal van bajom h van olyan ország ahonnan 4en jutnak ki meg van olyan ahonnan egynek is 6csapattal kell selejtezni. amugy meg magyar csapat nem mostanába lesz főtáblás.
Lezárt