Frank Rijkaard #2

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Fernando
Llegenda del Barça

2008.04.15. 21:18:40

Zozzy 5 írta:
Fernando írta: Addig nincs gond, hogy leülnek és elkezdenek tárgyalni. De szerintem Laportának nem fogja elnyerni a teccését, hogy a fél csapatot le akarja cserélni. De ha egy jo csapatot akar, akkor pénzt kell áldoznia és szabad kezet adni Pep-nek. A lényeg ez.
Hát azt nem tudjuk biztosan, hogy hány embert akar lecserélni. A jelenlegi keret mindenféleképpen átalakul, hogy pl. Thuram, Ezquerro, Guddysztem tuti elmegy. Ehhez még jön mondjuk Deco, Ronaldinho. Lehet Zambrotta is eligazolás, Marquez folytatása is kérdéses. Szerintem itt nagy átalakulás lesz a keretben az edző személyétől független. Persze ehhez még mindegyik edző hozzáteszi a saját ötleteit, elképzelésit, de én ezt Guardiolánál nem gondolnám óriásinak. A saját nevelésű magot aligha fogja eladni. A tavaly igazoltakat nem lenne gazdaságos eladni, nem is kell, nem is fogja. Így már lassan kész a kezdő. Kellenek új emberek, de ezek mindenféleképpen. Plusz pár kiegészítőember. Nem csinálna itt olyan nagy földindulást Guardiola.
Ha pedig jó csapatot akkor minden edzőnek alapvető feltételek aiket leírtál.
Igazából más edzőnek sem lenne más választása az az igazság. Remélem nem makacsolja meg magát Laporta és ésszerűen dönt. Biztos a fizuja se lesz akkora mint Mourinho fél arca.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.04.15. 21:16:06

Fernando írta: Addig nincs gond, hogy leülnek és elkezdenek tárgyalni. De szerintem Laportának nem fogja elnyerni a teccését, hogy a fél csapatot le akarja cserélni. De ha egy jo csapatot akar, akkor pénzt kell áldoznia és szabad kezet adni Pep-nek. A lényeg ez.
Hát azt nem tudjuk biztosan, hogy hány embert akar lecserélni. A jelenlegi keret mindenféleképpen átalakul, hogy pl. Thuram, Ezquerro, Guddysztem tuti elmegy. Ehhez még jön mondjuk Deco, Ronaldinho. Lehet Zambrotta is eligazolás, Marquez folytatása is kérdéses. Szerintem itt nagy átalakulás lesz a keretben az edző személyétől független. Persze ehhez még mindegyik edző hozzáteszi a saját ötleteit, elképzelésit, de én ezt Guardiolánál nem gondolnám óriásinak. A saját nevelésű magot aligha fogja eladni. A tavaly igazoltakat nem lenne gazdaságos eladni, nem is kell, nem is fogja. Így már lassan kész a kezdő. Kellenek új emberek, de ezek mindenféleképpen. Plusz pár kiegészítőember. Nem csinálna itt olyan nagy földindulást Guardiola.
Ha pedig jó csapatot akkor minden edzőnek alapvető feltételek aiket leírtál.
Fernando
Llegenda del Barça

2008.04.15. 21:08:34

Zozzy 5 írta:
Fernando írta:Szerintem mesések Guardiola elképzelései csak sajnos fölöslegesek mert Laporta egy barom és nem fogja támogatni ezeket a változásokat. Neki csak a profit számít de persze mellette játsszunk is jo szép és eredményes focit. Kedves Joan ez lehetetlen ÍGY (ebben a helyzetben)
Ha megválasztják Guardiolát akkor gondolom előtte leülnek vele tárgyalni, Pep közli velük ezeket a szándékait és ezeket el is fogadják :wink: Ha nem tetszenének nekik az előrelátható módszerek akkor nyilván ki sem jelölik edzőnek.
Addig nincs gond, hogy leülnek és elkezdenek tárgyalni. De szerintem Laportának nem fogja elnyerni a teccését, hogy a fél csapatot le akarja cserélni. De ha egy jo csapatot akar, akkor pénzt kell áldoznia és szabad kezet adni Pep-nek. A lényeg ez.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Cooltiszo
Entrenador del Barça

2008.04.15. 21:06:39

Guardiola tapasztalatlan, de talán megkockáztatnám én is. Laudrupnak is csak egy kicsit van nagyobb tapasztalata, viszont Pep sokkal jobban kapcsolódik a Barcához mint Laudrup, akármekkora alakja is volt ő is a csapatnak.
Az egyértelmű volt, hogy Pepből edző lesz, kivételes játékinteligencia, igazi vezér, feltétlen kötődés. Azt hiszem ő tudná legjobban elhitetni a játékosokkal hogy a szivüket is ki kell tenni a Barcáért. Taktikailag elviekben a legjobb iskolákat kapta. Vagy 5-6 év Cruyff mellett, aztán Robson és Van Gaal is edzette, ők is rendkívüli edzőegyéniségek. A megemlített tervei evidensek mégis nagy újítások.
Szóval tőlem megkapná a bizalmat, FORCA PEP!!!
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.04.15. 20:57:16

Fernando írta: "Megtapsolhatod magad" nélkül esetleg válaszolnék a hsz-edre
Válaszolj az enyémre, az is lényegében ugyan az :wink:
Fernando
Llegenda del Barça

2008.04.15. 20:50:21

barca99 írta:
Fernando írta:Szerintem mesések Guardiola elképzelései csak sajnos fölöslegesek mert Laporta egy barom és nem fogja támogatni ezeket a változásokat. Neki csak a profit számít de persze mellette játsszunk is jo szép és eredményes focit. Kedves Joan ez lehetetlen ÍGY (ebben a helyzetben)
Megtapsolhatod magad. Úgy látszik az edző szidalmazások után, most az elnök van soron.

A mondandód lényegében ott bukott meg, hogy Laporta legfőbb jelöltje Pep. Sőt, szinte csak ő támogatja a "saját nevelésű" edzőt.
"Megtapsolhatod magad" nélkül esetleg válaszolnék a hsz-edre
gekkodan
Director del Fútbol

2008.04.15. 20:42:11

barca0417 írta: Cruyff kár hogy nem vállalná az edzőséget. kíváncsi lennék mit művelne, szerintem jó lenne
Egyszer már jó volt :)
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
barca0417
Entrenador del Barça

2008.04.15. 20:35:16

Wa2x_ írta:Most nem azért, de a Cruyff óriásit nyilatkozott megint. :lol:
Igen bíirom, kimondja amit kell, ócsárol vagy épp magasztal, nagyszerű ember sztem!
És ő is megmondta, h Guardiola esélyes, mind Mourinho, mint Laudrup.
Igazából nekem mind1, mind 3 sztem jó döntés lenne.
Cruyff kár hogy nem vállalná az edzőséget. kíváncsi lennék mit művelne, szerintem jó lenne
Kép
Wa2x_
Barça B

2008.04.15. 20:32:12

Most nem azért, de a Cruyff óriásit nyilatkozott megint. :lol:
Igen bíirom, kimondja amit kell, ócsárol vagy épp magasztal, nagyszerű ember sztem!
És ő is megmondta, h Guardiola esélyes, mind Mourinho, mint Laudrup.
Igazából nekem mind1, mind 3 sztem jó döntés lenne.
Hinni akkor is, ha a tételt olykor csak hitünk bizonyítja, s küzdeni, bárha elégtételt csak a jövő ad álmainkra.
FCB> °Mes que un club.
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2008.04.15. 20:30:09

gekkodan írta:Bányász!

Nem ez az elképzelésem, mert Laudrup dolgozzon azzal, akivel akar. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy Guardiolát maximum másodedzőnek tudom egyellőre elképzelni, mindegy ki mellett, csak érzékeltettem mennyire tartom alkalmasnak.
Jó értem.Csak sztem az utolsó mondatból nem ez jött le.

Amúgy én is korainak tartom még Guardiolának a padot.Bár sztem még Laudrupnak is az egy kicsit.
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.04.15. 20:28:43

Laudrup-pal szemben én igazából ugya azért vagyok bizonytalan, amiért Guardiolával. Nem tudom, hogy ezt a sok leült SZTÁRT fel tudná-e pörgetni. Az oké, hogy egy kiscsapatot felvitt, de ott aligha kellett komolyan motiválni. Legalábbis annyira biztosan nem kellett rendet rakni a fejekben, mint itt. Persze az is benne van, hogyha lelép Frank akkor magával vinné a csapat mentális válságát is (legalábbis szerintem a játékosok valamilyen szinten tuti megkönnyebbülnének, mert sztem már ők is rég tudják, hogy Frank nem való idő), amit jó nagy százalékban neki is köszönhetünk. Taktikailag talán meg tudnák ők is oldani, de én ebben sem vagyok teljesen biztos. Ezért a favoritom Mourinho. De ha Laudrup vagy Guardiola lesz a szerencsés akkor természetesen remélem, hogy rámcáfolnak.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zozzy 5 2008.04.15. 20:33:58-kor.
barca0417
Entrenador del Barça

2008.04.15. 20:27:39

szerintem elférne egymás mellett Guardiola meg Laudrup.
jól fel tudnák osztani egymás között a feladatokat. Laudrup támadó volt, ő foglalkozhatna a csatárokkal, míg guardiola a védelemmel és a középpályával.
sztem jól kiegészítenék egymást.
Kép
Wa2x_
Barça B

2008.04.15. 20:24:01

gekkodan egyetértek az egésszel amit írtál!
Én is így képzeltem el. :)
Hinni akkor is, ha a tételt olykor csak hitünk bizonyítja, s küzdeni, bárha elégtételt csak a jövő ad álmainkra.
FCB> °Mes que un club.
gekkodan
Director del Fútbol

2008.04.15. 20:23:34

Bányász!

Nem ez az elképzelésem, mert Laudrup dolgozzon azzal, akivel akar. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy Guardiolát maximum másodedzőnek tudom egyellőre elképzelni, mindegy ki mellett, csak érzékeltettem mennyire tartom alkalmasnak.

Yaya Touré - a szikla.

Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2008.04.15. 20:22:18

Nálam ő a favorit és Guardiola jöhetne mellé másodedzőnek.
Hát nem tudom szerencsés párosítás lenne e.
Sztem mindkettő erős egyéniség és kétlem,h megférnének egymás mellett.

De aztán lehet,h úgy lenne.
Csak nem tudom Guardiola mennyire tűrné meg főnökének Laudrupot.
Nincs még akkora neve szerintem neki,h Guardiola vállalja mellette a másodhegedős szerepét.

Lehet jó kombináció lenne de nekem "gyanúsnak" tűnik.
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
gekkodan
Director del Fútbol

2008.04.15. 20:17:56

Ha végiggonduljuk, akkor Guardiola nagyjából azokat a pontokat vette végig, amiket egy focihoz kicsit is értő és a Barcát nyomon követő ember is gondol. Ezekről a változtatásokról már mi is sokat beszéltünk itt, tehát egyetértek vele, de nem lep meg. Nagy játékosnak és komoly egyéniségnek tartom, aki sokáig szerzett nekünk örömöt a játékával, küzdeni tudásával és meglátásaival.

Ennek ellenére szokásomhoz híven ismét egyetértek Varga Tamás kollégával, számomra sem ő az aki a tökéletes elképzelés megvalósítója lenne. Az említett dolgok felsorolásával egyetértek, de nem tartom elegendőnek. Más csapatoknál ez evidens, a siker kovácsa azonban a munkakörülmények mellett az edző személye is. Erre pedig Guardiolát még nem tartom érettnek. Egy Zaragozánál, vagy Betisnél eltöltött relatíve sikeres szezon után vállalnám, de még nem tud mutatni olyat, ami miatt hivatott lenne a posztra. Azzal, hogy az egyik tartalékcsapatot felviszi a harmadosztályba, még nem tett le eleget az asztalra, másodedzőnek viszont alkalmas.

Számomra Laudrup a favorit, kötődése vitathatatlan, óriási játékos volt és már van legalább annyi tapasztalata, hogy egy nagy csapat által támasztott kihívásokkal leküzdje azt a terhet, amivel mondjuk egy Mourinhonak már nem kell harcolnia. Én Laudrupot szeretném a padra, nem nagy sztár, de annál nagyobb lehet, az alapokat már megszerezte hozzá. A Getafe ráadásul lehetőségeihez mérten jól szerepel, Európa látókörébe került az utóbbi hetekben. Kicsit úgy érzem, mint Deschamps esetét, ő sem akkor ültek le a Juve padjára, amikor a zöldfülüekkel feljutott a harmadosztályba, hanem amikor a Monacoval már elért ezt-azt. És lehet mondani, hogy másodosztály, de a Juventusnál akkor uralkodó légkör (egy bundabotrány utáni kizárás, elvett bajnoki cím, távozó játékosok), legalább akkora kihívás volt, mint a jelenlegi Barcelona, a morális válság ugyanaz. Deschamps mégis felvitte elsőre a csapatot a Seria A-ba. Laudrupot hasonló kvalitásnak tartom, nagyon szimpatikus a nyilatkozata és a hozzáállása a meccsekhez.

Nálam ő a favorit és Guardiola jöhetne mellé másodedzőnek.

Yaya Touré - a szikla.

Boixos
Llegenda del Barça

2008.04.15. 20:17:09

G-Jay írta:Evidensnek kellene lenniük, de szerinted most azok Boixos? Mert nagyon nagyon nem úgy néz ki.
G.
dehogy azok, többek között azért tartunk ott, ahol. :?
csak szomorú, h a jelenlegi szakmai vezetésnek ez a jelek szerint nem annyira egyértelmű...
PUYOL-XAVI-INIESTA
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2008.04.15. 20:13:19

Evidensnek kellene lenniük, de szerinted most azok Boixos? Mert nagyon nagyon nem úgy néz ki. Pep nagyon okos, és előrelátó, ugy látom ötvözni akarja azt, hogy a srácok jól érezzék magukat együtt, ám egyben kemény munkát is végezzenek. Idealisztikus amit mond, azaz igazság, hogy ugyan én nem tartanám még őt jó döntésnek edzői posztra, de mostmár kiváncsivá tett, hogy mit is tenne ő. Még a Laporta érában lehet nem lehetne megvalósítani amiket ő mond, addig egy kompromisszumképesebb Pellegrini pl tökéletes lenne, utána meg majd Rossel alatt jöhetne a tapasztaltabb Pep...Nagyon akkor sem leszek szomorú, ha már idén ő lesz, csak menjen a jóöreg Frenky a vak edző.

G.
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
Boixos
Llegenda del Barça

2008.04.15. 20:02:27

minden okés azzal, amit pep elmondott a terveiről, dehát egy komoly csapatnál ezeknek evidensnek kellene lenniük...
kívácsi lennék arra, h őt mennyire tartanák tiszteletben, és mennyire vennék komolyan a játékosaink. ha úgy bratyizhatnának vele, mint rijkaarddal, akkor rövid időn belül rászarnának a fejére, ezt pedig nem szívesen nézném végig.
PUYOL-XAVI-INIESTA
danko94
Entrenador del Barça

2008.04.15. 19:56:32

Varga Tamás írta:Pep Guardiola magasan képzett, az átlagosnál jóval magasabb játékintelligenciával megáldott, korszakos játékosa volt a Barcelonának.
Edzővá való kinevezése viszont korai lenne: erre felkészületlen, tapasztalatlan. Szerintem.
A komolyan felmerült nevek közül én Manule Pellegrinit vagy Michael Laudrupot támogatnám - de nálam mindkettejüket utcahosszal előzi José Mourinho.
Tamás ez talán az első dolog amiben eget tudok érteni veled!!!! \:D/ Szerintem is Mourinho legyen az edző és mellég Guardiola, de ha ő nem jön v őt nem akarják akkor nálam Laudrup lenne a befutó...
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.04.15. 19:43:15

Pep Guardiola magasan képzett, az átlagosnál jóval magasabb játékintelligenciával megáldott, korszakos játékosa volt a Barcelonának.
Edzővá való kinevezése viszont korai lenne: erre felkészületlen, tapasztalatlan. Szerintem.
A komolyan felmerült nevek közül én Manule Pellegrinit vagy Michael Laudrupot támogatnám - de nálam mindkettejüket utcahosszal előzi José Mourinho.
Kép
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2008.04.15. 19:39:20

Ha megválasztják Guardiolát akkor gondolom előtte leülnek vele tárgyalni, Pep közli velük ezeket a szándékait és ezeket el is fogadják :wink: Ha nem tetszenének nekik az előrelátható módszerek akkor nyilván ki sem jelölik edzőnek.
barca99
Llegenda del Barça

2008.04.15. 19:28:21

Megtapsolhatod magad. Úgy látszik az edző szidalmazások után, most az elnök van soron.

A mondandód lényegében ott bukott meg, hogy Laporta legfőbb jelöltje Pep. Sőt, szinte csak ő támogatja a "saját nevelésű" edzőt.
Fernando
Llegenda del Barça

2008.04.15. 17:45:35

Szerintem mesések Guardiola elképzelései csak sajnos fölöslegesek mert Laporta egy barom és nem fogja támogatni ezeket a változásokat. Neki csak a profit számít de persze mellette játsszunk is jo szép és eredményes focit. Kedves Joan ez lehetetlen ÍGY (ebben a helyzetben)
norbert55
Entrenador del Barça

2008.04.15. 17:28:45

Nekem is naon bejön Guardiola gondolkodása.Ha Laudrup lenne az edző Guardiola meg a 2.edző akk Laudruppal azt meglehet beszélni mert ezek naon jó gondolkodási tervek.És igaza van.Am nem kell félni akik még érnek vmit azok maradnak:V.V.,PUYOL,MILITO,ABIDAL,XAVI,INIESTA,TOURÉ,MESSI,ETO'O,BOJAN,GIOVANI,JORQUERA.
Lezárt