Nemtudom ti hogy vagytok vele, de én miközben olvastam Guardiola terveit a jövő Barcájáról, egyfolytában vigyorogtam mint a vadalma.

De csak miután elolvastam akkor vettem észre, hogy mosolygok...
Ezekből a tervekből én azt szűrtem le, hogy egy eléggé keménykezű edzője lenne a Barcának, aki talán a katalán és Barca szíve miatt nagyon sokat követelne a játékosoktól. Egy kicsit olyan érzésem volt, miközben olvastam, hogy Mourinho nyilatkozatát olvasom. Szerintem Ő is hasonlóképpen gondolkozik a jelenlegi Barcát illetően...bár ezt még addig nem lehet tudni amíg a vezetőség meg nem kérdezi Őt is. Kérdés, hogy mennyire tisztelnék Guardiolat a játékosok, fiatal kora miatt és "szinte a semmi" múltja miatt. Személyszerint jobban szeretném mint Laudrupot a katalán szíve és amit már láthattunk tőle játékosként, a kivételes képességű játékintelligenciája miatt. Luis Enrique-vel karöltve nagyon jó kis párost tudnának alkotni szerintem.
Kizárólag csupán a tapasztalatlansága miatt vagyok egy kicsit nehéz helyzetbe. Az a lényeg, hogy szót értsen a "legkisebb" játékostól a "legnagyobb" játékosig mindenkivel! Tudja-e tüzelni, motiválni őket? Ez nagy kérdés számomra de én bíznék benne, ha ő lenne az edző. Jobban szeretném Őt mint mondjuk Lippit vagy Benítezt...
Mourinhora úgy néz ki, hogy nem sok esély lesz, mivel Laporta se "szívleli" az Ő játékstílusát. Ha a tapasztalatot nézem akkor Mourinho, de viszont ha "emberileg" kell választanom akkor Guardiola! Bármelyik is lesz jövőre a Barca edzője, bízni fogok benne, hogy egy új csapattal visszavezeti a gárdát Európa csúcsára! Természetesen Luis Enrique lenne a másodedző bármelyikük is jön...
szerk.: Valamint megemlíteném, hogy ezekkel a tervekkel amit Guardiola tálalt, maximálisan egyetértek, az utolsó mondatig. De legfőképpen az orvosi stáb teljes lecserélésével!!! Ez már nem állapot ami az utóbbi 3 évben történik a csapattal. Idén egy felmérés alapján a Barcánál van a legtöbb sérült a La Ligában pontosan azt hiszem 51 sérüléssel!!! Szép...