Na úgydöntöttem megírom mostmár, hogy mit is képzelnék el jövő évre.
Először egy kezdőcsapat:
-----------------------Valdes----------------------
--Alves--------Puyol---------Milito-------Abidal--
------------------------Touré----------------------
--------------Xavi---------------Iniesta-----------
------------------------Messi-----------------------
---------------Samu-----------Henry-------------
Itt ebben a formában nem a klasszikus egy irányítót játszatnám Messivel, de mégis oda raktam, mert egyre inkább és egyre többet passzol, méghozzá nemegyszer zseniálisan. Sokkalinkább úgy képzelném el a dolgát, mint anno Dinnyének, magyarul hogy alapvetően jobb csatárként lép fel, de teljesen szabad teret kap, és rengeteget mozog középről. Nemcsak csatárjátékra hanem játékmesteri posztra is alkalmasnak tartom.
Nyilvánvaló hogy igazolunk majd egy nagy nevű irányítót, akit ebben a felállásban betehetünk Messi helyére, illetve az is, hogy Messit bármikor a két csatár közül valamelyik helyére. Mindenesetre a tartalékcsapathoz írom majd azt a támadó-irányító középpályást, elég hogy itt így leírtam ezt. Valamint, mivel Samu nem kizárt hogy távozna, természetesen a helyére érkező csatárt képzeljétek oda.
Cserekapusnak tulajdonképp Jorquerát gondoltam, de örülnék ha felhoznánk végleg Oiert, vagy vennék egy fiatalt valahonnan, szépen lassan átvehetné a második számú kapus helyét..
A cserepadunkat úgy képzelném el, hogy mindenképp legyen 2-3 olyan ember, akit be tudunk, sőt szívünk szerint be is raknánk a kezdőbe. Illetve hogy legyen a jelenlegi kettő (Iniesta, Messi) játékosnál több is, akik több poszton kiváló teljesítményre képesek hosszabb távon is, ezzel biztosítva azt, hogy több típusú Hadrend álljon a rendelkezésünkre.
--------------------Jorquera------------------
--Zambro------Rafa-------Piqué------Syl---
-----------------------VKP--------------------
-------------TKP--------------TKP------------
-----Giovanni-------Bojan-----CSATÁR----
Mint látható, Zambrottát én megtartanám szívesen még jövőre. Nemtudom hogy viselné, hogy van Alves a helyére, de ha padozni is hajlandó volna, és megelégedne a rotáció, a sérülések, a pihentetések nyújtotta lehetőségekkel, nagyon örülnék neki. Amennyiben nem hajlandó, mindenképp venni kell oda egy csere embert.
A VKP posztra nemtudom, kit látnék szívesen. Szó volt Albeldáról, aki szerintem padozást is tűrné, kezdőként is tökéletes meoldás lehet, nemkell szoknia a bajnokságot, sőt a középpályán a társait sem. És van rá esély bőven, hogy otthagyja a Valenciát. Nem is lenne egy Drága megoldás. Keitát nem tartanám jónak, lentebb írták már hogy egy Afrika kupa alkalmával ismét a szószban ülnénk.
Két támadó kp közül egy az, akit a fentebbi felállásnál is említettem, a másik posztra pedig egy hasonszőrű kp-t képzelek el, mint pl. Hleb. Ha rátehetnénk a kezünket, az ő érkezésének például örülnék. Vagy ilyen lehetne még Aimar, aki könnyedén elhagyhatja a Zaragozát, főként ha kiesnének.
A csatároknál már van két fiatalunk, de nemtudom, hogy a B-ből még egyet, vagy pedig egy tapasztaltabb padost igazolhatnánk. Ez egyenlőre kérdőjeles nálam. Mindenesetre Thiago és Assulin ott vannak...
Akik kimaradtak: Alvest beírtam a kezdőbe. Valószínű hogy jön, mostmár a stílusa ellenére megbékéltem a gondolattal.
A szervező-támadó kpra rengeteg variáció felmerült mint VdV és Lucho, majd róluk később, még alakul a véleményem..
Annyi minden volt,h biztos kihagytam valamit, illetve ami most nemjut eszembe, azzal módosulhat az egész. Asszem elég hosszú lett, de hónapok óta csak törölni jártam ide.
Szerk: a Garay üggyl nemtom mi van, de jöhetne ötödiknek.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila