Varga Tamás írta:
Tévedsz.

Az utolsó két Alpok-beli szakaszon mindenki Evans ellen volt. A legdurvább, mikor kedden Valverde rárivallt - már nem is tudom kire, talán valamelyik Schleck-re -, hogy menjen már. De, végülis érthető. Sanyi is spanyol, meg a Károly is az.
F. Schleck-et akarta segiteni Valverde...
Félreérted, mert Valverde nem értette a dolgot, ő még azt hitte, hogy F. Schleck-nek kell a sárgáért menni, ezt akkor Sipiék is megemlitették, hogy szegény Valverde nem érti a szitut.
Azon a szakaszon a CSC diktálta az iramot, rájuk leginkább Evans, Kohl és Mencsov volt veszélyes.
4-5 CSC-s ment elől.
Amikor megindult Sastre az volt a cél, hogy a közvetlen riválisok vele menjenek, majd haljanak meg.
Mencsov bele is ugrott a csapdába, ment Sastre-vel, meg is szivta.
Itt az a kérdés:
Vajon Sastre ezért ment-e, mert a sárgáért ment, vagy mert ő volt legjobb erőben és neki szánták a fárasztási feladatot.
Mikor eltudott szökni, közben sztem F. Schleck tudatta a csapattal, hogy nem bir többet menni, aztán alakulta igy a dolgok.
Kohl nem birt többet menni, Evans sem, de ő nem is akart.
Most az, hogy a CSC-nél szándékos volt-e, vagy csak közben lett eldöntve, hogy Sastre vegye át a sárgát, nem tudom.
Valószinü, hogy Evans azzal számolt, hogy majd az időfutamon...
Utólag fog majd kiderülni, hogy végig Sastre-re ment-e ki a dolog, mert elég sokáig nem róla szóltak a dolgok.
Tény, tudatában a mai gyenge Evans időfutamának, egyértelmü, hogy vmelyik hegyen támadnia kellett volna...de képtelenség, hiszen nem volt egyetlen segitője, SŐT, mindenki az ő bukására játszott, annyira nyilvánvaló volt, hogy őt kinálják be, ezt még Sipiék is észrevették.
Anno Armstrong idejében is úgy volt, hogy egyvki mindig maradt mellette, aztán mikor elérkezettnek látta az időt a támadásra (mert többiek halottak voltak már), akkor elindult, mint a rakéta...