HOVA TŰNT DAMON HILL?! - Dühöngő:)

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
ultrasur
Madridista

2008.11.28. 19:26:30

Szerintem a börtönökben mindenkinek joga lenne az ágyához és a napi minimum adag kajához ami elég az életben fönmaradáshoz.
És lenne munka lehetőség: bányászat,aszfaltozás,favágás,homzsákhordás(természetesen árvízkor),kubikos munka stb ézért kapnának minimális pénzt és a kantinban lehetne cigit,kávét,csokit,ujságotés kistévét stb venni.
ultrasur
Madridista

2008.11.28. 19:23:00

Tim írta:
ultrasur írta:Azért paprikázom a hangulataot:
Tavaly -talán- márciusban Kozák Rajmund kisebbsági :arrow: Magyarállampolgár halálra vert egy Magyar diákot Budapesten a belvárosban :!: Körülbelül május-júniusban már szabadlábon volt és azóta is vígan él az "életét" :!: :idea:
Ezzel ellentétben az a büszke magyar úriember,aki barátnőjét 4 órán keresztül verte (ez alatt a rendőrség is meglátogatta,de nem láttak okot a közbelépésre),és a lány belehalt sérüléseibe,súlyos 4 évet kapott,mert a bíróság szerint az elkövetés módja nem volt különösen kegyetlen.
Nem lehet hogy inkább a törvényhozással van baj?!
De így van
Tim
Mezei fórumozó

2008.11.28. 19:21:20

ultrasur írta:Azért paprikázom a hangulataot:
Tavaly -talán- márciusban Kozák Rajmund kisebbsági :arrow: Magyarállampolgár halálra vert egy Magyar diákot Budapesten a belvárosban :!: Körülbelül május-júniusban már szabadlábon volt és azóta is vígan él az "életét" :!: :idea:
Ezzel ellentétben az a büszke magyar úriember,aki barátnőjét 4 órán keresztül verte (ez alatt a rendőrség is meglátogatta,de nem láttak okot a közbelépésre),és a lány belehalt sérüléseibe,súlyos 4 évet kapott,mert a bíróság szerint az elkövetés módja nem volt különösen kegyetlen.
Nem lehet hogy inkább a törvényhozással van baj?!
Kép
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.11.28. 19:20:42

MichaaBee írta: Egyetértek Aprieto véleményével, minden magyarnak van legalább minimális előítélete a cigányokkal szemben. de nem azért kell megölni valakit, mert roma... én nem tartom magam rasszistának, pl a négerekkel semmi bajom, csak a Magyarországon a cigánybűnözés idegesít.[/color]
Ki mondta, hogy azért kell? Ugyanúgy a magyart, a kínait, az ukránt meg bárkit...
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
MichaaBee
Llegenda del Barça

2008.11.28. 19:18:15

Bányász írta:
MichaaBee írta:
szerk.: ha elveszik a vagyonát, akkor van miből eltartani...
És ha nincs vagyona?
Azért nem a vagyonos emberekre jellemző a lopás vagy az emberölés.Ez cigány nem cigány az ember így van.

Sokan azért bűnöznek,h lecsukják őket.Kaja,pia,TV,konditerem...ha úgy van még tanulhat is sőt valamennyi pénzt is kereshet.Megéri neki...
szerintem akkor sem 21. századi a halálbüntetés... :?

egyetértek Aprieto véleményével, minden magyarnak van legalább minimális előítélete a cigányokkal szemben. de nem azért kell megölni valakit, mert roma... én nem tartom magam rasszistának, pl a négerekkel semmi bajom, csak a Magyarországon a cigánybűnözés idegesít.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2008.11.28. 19:17:43

Victor_Valdes írta:
Bányász írta: És ha nincs vagyona?
Azért nem a vagyonos emberekre jellemző a lopás vagy az emberölés.Ez cigány nem cigány az ember így van.

Sokan azért bűnöznek,h lecsukják őket.Kaja,pia,TV,konditerem...ha úgy van még tanulhat is sőt valamennyi pénzt is kereshet.Megéri neki...
Ezt próbáltam burkoltan megfogalmazni...
Nem figyeltem,h Te is ezt írtad bocsánat...

De télleg ha valakinek szerencséje van bekerül egy magánbörtönbe ahol aztán elég jól él...mert azok már kb tényleg luxus körülmények.

Aki meg állami börtönbe kerül az meg...
Valamikor olvastam valahol,h több ezer forint egy rab naponta az államnak...Szóval annyira nagyon ők se szűkölködnek...
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.11.28. 19:14:27

Bányász írta: És ha nincs vagyona?

Ezt próbáltam burkoltan megfogalmazni...

Más: Az eheti rossz napok után végre történt valami jó is. Elmaradt az utólsó órám :D .
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
Bányász

2008.11.28. 19:11:39

MichaaBee írta:
És ha nincs vagyona?

Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
ultrasur
Madridista

2008.11.28. 19:10:58

Azért paprikázom a hangulataot:
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.11.28. 19:05:09

Szerintem, hagyjuk ezt abba és hallgassunk egy kis zenét:
http://www.napiszar.com/?p=611

:lol: :lol: :twisted:

Szerk.:

MichaaBee, pont ez az, van akinek "kint nincs ilyesmire lehetősége...ott megkapja...Szégyen. :roll:
Tim
Mezei fórumozó

2008.11.28. 19:03:46

senzu írta:pedig ők igazából nem ellenetek, hanem értetek vannak!
Azám,mint annak idején az AVH.."Nem ellened jöttünk Kovács elvtárs,hanem érted!" :lol:
Kép
MichaaBee
Llegenda del Barça

2008.11.28. 18:58:39

Victor_Valdes írta:
MichaaBee írta: aki megöl valakit, azt börtönbe kell zárni és elvenni mindenét.
Jó-jó, csak tudod akik a börtönben élnek azokat is el kell tartani, legyen az bármilyen nemzetiségű ... :wink:
nem feltétlenül kell elkényeztetni. mondjuk jó lenne, ha nem lehetne olyanokról hallani, h némely börtönben televízió és internet hozzáférés van :roll:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MichaaBee 2008.11.28. 19:07:54-kor.
H a t t r i c k
Primitive
Entrenador del Barça

2008.11.28. 18:57:42

Aprieto írta: Most vegyük konkrétan ezt a példát:
az ismerősöd egy cigánynak vajon miért ad hitelre vagy "csak úgy" oda 2 disznót. Ő abból él, az emberünkről pedig nyílván ő is gondolta hogy nehéz lesz behajtani tőle. :roll:
Nehogy már az ismerősöm legyen a bűnös... :roll: Jószándékból, jóindulatból adta oda, annak reményében, hogy ő is ilyen bánásmódban részesül már utána.. :roll: Nem így történt, de ezek után azt hiszem tanult az esetből, és többet nem így fog eljárni.
Aprieto írta:Én nem mondom -mert hazugság lenne-, hogy nincs előítéletem a cigányokkal szemben. Szerintem MINDEN magyarnak van, vagy bevallja vagy nem.
De kiélezni sem kell a dolgokat.
Ez pedig teljesen jogos. Nem mondom, hogy rasszista lennék, viszont azért teljesen máshogy nézek egy romára, mint egy magamfajta emberre.
"Non scholae sed vitae discimus"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2008.11.28. 18:56:19

Ki kardot ránt kard által vész...
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.11.28. 18:54:34

MichaaBee írta: aki megöl valakit, azt börtönbe kell zárni és elvenni mindenét.
Jó-jó, csak tudod akik a börtönben élnek azokat is el kell tartani, legyen az bármilyen nemzetiségű ... :wink:
MichaaBee
Llegenda del Barça

2008.11.28. 18:45:18

a roma kérdéshez a véleményem:
ez XXI. század, nem ókor! ha valaki megöl, vagy maradandó sérülést okoz valakinek, annak börtön :arrow: min 10 év. ha roma, ha nem. lopásért kézvágás? az ország lakosságának kb. 1/20 kéz nélkül járkálna. erre már írtak számos példát. aztán jönne az, h a magyaroknak miért vágják le a kezét? mert a magyarok is ugyanúgy lopnak, mint a cigányok. csak a cigányoknak jelentősebb része teszi ezt. nem hiszem, h jó lenne a szemet szemért módszer. a halálbüntetést is hülyeségnek tartom. aki megöl valakit, azt börtönbe kell zárni és elvenni mindenét.
H a t t r i c k
Aprieto

2008.11.28. 18:26:31

Én nem mondom -mert hazugság lenne-, hogy nincs előítéletem a cigányokkal szemben. Szerintem MINDEN magyarnak van, vagy bevallja vagy nem.
De kiélezni sem kell a dolgokat. Van sok-sok-sok olyan magyar, akiből az ilyet is simán kinézem, sőt ránézésre tárgyalás nélkül 25 év letöltendőt szabnék ki.

Most vegyük konkrétan ezt a példát:
az ismerősöd egy cigánynak vajon miért ad hitelre vagy "csak úgy" oda 2 disznót. Ő abból él, az emberünkről pedig nyílván ő is gondolta hogy nehéz lesz behajtani tőle. :roll:

A rendőrökről... persze szörnyű mikor valaki ezzel szembesül, de higyjétek el ez mindennapos dolog... nem kirívó példa. És ennél brutálisabb, nagyobb, csúnyább dolgok is vannak, jobb is ha nem hallotok róla.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.11.28. 18:24:38

senzu írta:
Charlie írta:Visszaolvastam pár oldalt,

Egy példát mondjatok, hogy mikor tört/zúzott a Magyar Gárda.

Akik védik a c-ket, költözzenek össze velük 1 hétre. Persze, nem azzal az 1%-al akik normálisak.

Furcsán Nyerenc miniszterelnök úr sose jelentene ilyet ki Bányász :) Elvesztené a választókat.
C.
hehe
érdekes azt senki nem említi, hogy pl Galgagyörkön a gárda menekítette ki azt a családot, akikhez az udvarban található sufniba beköltöztek a cigányok, és noha halálos fenyegetések kaptak a cigóktól, a rendőrség nem tett SEMMIT!
és még számtalan esetet lehetne sorolni...
lehet jönni, hogy úgy néznek ki mint a nyilasok, meg mint valami halálosztag, de mégis mibe öltözzenek, rózsaszín tütükbe?
a média próbálja ellenük hergelni az embereket, ami nagyrészt sikerül is, pedig ők igazából nem ellenetek, hanem értetek vannak!
Értem nincsenek, én nem kérek belőlük!
Kép
Primitive
Entrenador del Barça

2008.11.28. 18:19:28

Egy nemrégiben megtörtént eset :

Egyik ismerősöm ( aki egybként sertéshizlalásból keresi a kenyerét ), eladott két sertést egy falunkbéli romának. Nem is volt semmi gond, a romák megígérték, hogy ki fogják fizetni egy hónapon belül. Elmúlt az egy hónap, a pénz sehol.. Felhívták az iasmerősömet, hogy menjen el hozzájuk, és kifizetik neki a sertések árát. Az ismerősöm elment, ugye örült már, hogy meglesz a pénz.. Behívták, leültették, az egyik meg elment, hogy majd főz neki kávét. Elmentaz ismerősöm mögött, lefogta, addig meg a többi verte. Az egyetlenegy szerencséje, hogy egy másik barátjával ment, aki kint várta a kocsiba, és a csörömpölésre beszaladt, és végül sikerült nekik meglépni, súlyosabb sérülés nélkül.

És, most jön a csattanó.. Mire leértek a rendőrállomásra, hogy bejelentik a dolgot, addigra a romák már letelefonáltak, hogy az ismerősöm betört hozzájuk, és fél házat szétverte :roll: :twisted:

A rendőrök pedig csak ennyi jó tanáccsal látták el az ismerősömet : "Kapjátok el, és verjétek meg őket, csak mi ne lássuk."

Kérdem én, hogy mi lesz még ezek után? Egyrészről ugye a romák amit műveltek.. :roll: Másrészről, pedig a rend őrei, azt mondják, hogy nem tehetnek semmit, ellenbe, verjék meg a romákat, csak ők ne lássák.

Szánalmas, az egész ügy még csak bíróságra se került. Ha ez így folytatódik, akkor hamarosan nagyon nagy bajba leszünk ám.. :roll:

Egyébként, a romáknak nem ez volt az első ziccerük, és megtorlást nem tűrően csinálják tovább az ilyen jellegű dolgaikat.. :twisted:
"Non scholae sed vitae discimus"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.11.28. 12:35:30

Varga Tamás írta:Pár mondat a roma/cigány kérdéskörre.
Nekem van két cigány származású, közvetlen munkatársam. Tisztességes, becsületes emberek, bármimet rájuk merném bízni. Viszont, van egy magyar kollégám, akire az üres tejes zacskót nem bíznám rá.
Ezt csak azért írom, hogy az általánosítás nem szép dolog, és nem is korrekt. Selejt mindenhol van.
Ebben, is van igazság, nekem is vannak roma származású barátaim/ismerőseim, akik teljesen normálisak.
Viszont szerintem hallottátok, hogy itt az iskolámban 460 000b forintot zsarolta ki egy gyerektől, magyarok voltak...
senzu
Entrenador del Barça

2008.11.28. 12:00:58

Charlie írta:Visszaolvastam pár oldalt,

Akik védik a c-ket, költözzenek össze velük 1 hétre. Persze, nem azzal az 1%-al akik normálisak.

Furcsán Nyerenc miniszterelnök úr sose jelentene ilyet ki Bányász :) Elvesztené a választókat.
C.
hehe
érdekes azt senki nem említi, hogy pl Galgagyörkön a gárda menekítette ki azt a családot, akikhez az udvarban található sufniba beköltöztek a cigányok, és noha halálos fenyegetések kaptak a cigóktól, a rendőrség nem tett SEMMIT!
és még számtalan esetet lehetne sorolni...
lehet jönni, hogy úgy néznek ki mint a nyilasok, meg mint valami halálosztag, de mégis mibe öltözzenek, rózsaszín tütükbe?
a média próbálja ellenük hergelni az embereket, ami nagyrészt sikerül is, pedig ők igazából nem ellenetek, hanem értetek vannak!
Charlie
Öreg Harcos

2008.11.28. 11:27:03

Visszaolvastam pár oldalt,

C.
"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello
Bányász

2008.11.28. 11:08:49

Az igen mennyire élt ez a topic tegnap este.... :)
cobretti írta:sajnos ez a helyzet... mindenki homokba dugja a fejét, nem akarja beismerni, h a cigánybűnözés létező probléma már egy jó ideje. nem baj, majd amikor a gyerekeitekkel történik ez akkor majd ti is általánosítani fogtok, nyugodjatok meg Wink lehet majd nagyot nézni amikor mesélik hogyan rabolták ki őket. de hát mindegy, nem kell egyedül sétálni ugye?? szánalmas, undorító hozzáállás.
Azzal azért mindenki tisztában van,h a cigánybűnözés létező fogalom és beszélni kellene róla.És igazad van,akik tehetnének ellene azok homokba dugják a fejüket mert nem mernek beszélni róla...

De azért érdekes is lenne ha mondjuk Gyurcsány kiállna és kijelentené,h tenni kell a cigánybűnözés ellen...azért megnézném a reakciókat...

Az általánosításos dolgot meg hát csak maguknak köszönhetik,h őszinte legyek...szóval lehet,h nem szép dolog de kiérdemelték sajnos...

És nem nem mindegy.De igen,nem kell egyedül sétálni....és ez nem undorító hozzáállás szerintem.Mert ez más országokban is így van...kevés az az ország ahol egymagában nyugodtan sétálgathat az ember az utcán éjjel.Ez független a cigányoktól sajnos.

És ha szted ez szánalmas hozzáállás akkor mi a jó hozzáállás?
Kép

Rivaldo11
Llegenda del Barça

2008.11.27. 22:52:34

Nekem van két cigány származású, közvetlen munkatársam. Tisztességes, becsületes emberek, bármimet rájuk merném bízni. Viszont, van egy magyar kollégám, akire az üres tejes zacskót nem bíznám rá.
Ezt csak azért írom, hogy az általánosítás nem szép dolog, és nem is korrekt. Selejt mindenhol van.
Ebben is van igazság., nekem is van olyan cigány gyerekkori barátom, aki a korrektség mintaképe.
Az általánosítás sem a jó út, az biztos. De vmit tenni kell. Elsősorban a biztonsági intézkedésre-több, sokkal több járőr az ilyen helyekre, vidéki diszkók,félreeső, kivilágítatlan erdei utak mellé-gondolok.
Rivaldo-A Legnagyobb.
miihii
KHAL

2008.11.27. 22:43:37

Teljesen igazad van,teljesen leáltalánosítani a dolgokat nem szabad.Hisz' van pár - fehér holló ritkaságú - közülük is,akik megbízható,normalizálódott,hogyismondjam.... szerethető (?) Nálam ez cirka 3.A csillióból!
Persze,h a fehérek közt is vannak simlisek,kecsegek,de azért mások az arányok.Valamint ez az a népség,akik egy szóval jellemezhetőek:paraziták.Meg sem próbálnak a társadalmi normáknak megfelelően élni,az egész populáció arra épül,h kihasználják a kiskapukat,leéljenek minket.És mivel kitartjuk őket,b :oops: sznak dolgozni,ergo unatkoznak.Ezért riogatják a fehér népeket ( :twisted: ),heccből,hobbiként.Ezzel is erősítve önmagukat abban a hitben,h bármit megtehetnek.És tudjátok mit?Meg is tehetnek sajnos... :evil: :x :cry:
Tudom,h ez is általánosítás szagú volt,de én csak a naon nagy zömről beszélek (98%)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Lezárt