Daniel Alvés

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Mire számítasz tőle?

Kiszorítja Dest-et és SR-t
21
34%
Fele-fele arányban osztoznak majd a perceken
17
27%
Csereember lesz
11
18%
Nem sokat fog játszani, inkább az öltözőben fog segíteni a csapatnak
13
21%

Szavazatok száma: 62
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.02.06. 14:58:06

Etooka írta:Amúgy tegnap ő sem élete legjobbját nyújtotta, és leszokhatna már arról, hogy kirúgja a körútra a labdát...
Nem élete legjobbja, az azt jelenti nála, hogy egy átlagos jobb bekk volt tegnap. :) Amúgy igen, jó ötlet volt végre másnak is lehetőséget adni olyan távolságból, hatalmas lövőereje van, de nem igazán jönnek be neki mostanában a szabadrúgásai. Várja hogy csapódjon lefele a labda, de nem jön neki nagyon össze... Sevillában valahogy jobban ment neki ez. De ez legyen a legnagyobb bajunk vele kapcsolatban.

...viszont ha továbbra is ilyen érzékkel tud beadni, akkor assistkirály is lehet szezon végére. :D
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2009.02.06. 11:43:30

MQuC írta:Nem láttam azt a szabálytalanságot, amiért megkapta az 5. sárgát. Jogos volt, vagy az volt jogos, hogy eltörölték neki. :P ??
Állítólagos műesésért kapta, ami egyértelműen nem volt az, így mindenképp jogos a lap eltörlése :wink:

Amúgy tegnap ő sem élete legjobbját nyújtotta, és leszokhatna már arról, hogy kirúgja a körútra a labdát...
.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2009.02.06. 11:35:10

Nem láttam azt a szabálytalanságot, amiért megkapta az 5. sárgát. Jogos volt, vagy az volt jogos, hogy eltörölték neki. :P ??
Kép
Gyurinho
Capitá del Barça

2009.02.05. 23:36:06

Azt gondolom ,hogy a legjobb megoldás az lenne a szabadrúgások tekintetében ,hogy a jobb lábas szögből elvégzett szabadrúgásoknál csak a távolabbiakat végezné el a közelebbieket viszont hagyná Xavinak vagy Marqueznek akik szerintem jobban lövik a közelebbi szabadokat amiknél az számít inkább ,hogy hogyan csavarják a lasztit nem pedig az igazi elemi erővel eleresztett Alves szabadrúgások amiknél egyértelműen az erő dominál.Persze ez csak egy felvetés ,én ezt gondolom a témáról.
sasi1
Entrenador del Barça

2009.02.05. 21:28:35

Barcelona: eltörölték Alves ötödik sárgáját, játszhat hétvégén
A Spanyol Labdarúgó-szövetség fellebbviteli bizottsága eltörölte a Barcelona védőjének, Daniel Alves ötödik sárga lapját, melyet a Racing elleni bajnokin kapott szimulálásért az elmúlt fordulóban.
Ezzel a brazil védő is „bevethetővé vált” a katalán csapat vasárnapi, Sporting Gijón elleni bajnokijára, mivel az ötödik sárga lapját törölték el.

http://www.nemzetisport.hu/spanyolfoci/ ... 20296.html?
Katalán88
Capitá del Barça

2009.02.05. 16:22:12

Drukker írta:Ha továbbra (1-2 év) is hozza ezt a jó formáját akkor nagyon jó döntés volt leigazolni és megérte az árát. Nagyon megkedveltem a srácot :wink:
Sztem már most megérte az árát. :wink: Bár az hihetetlen, hogy védő létére ilyen jól tud segíteni a támadásokban, és még gólt is lő!
Kép
Drukker
Jugador d'estrella

2009.02.05. 16:16:06

Ha továbbra (1-2 év) is hozza ezt a jó formáját akkor nagyon jó döntés volt leigazolni és megérte az árát. Nagyon megkedveltem a srácot :wink:
miihii
KHAL

2009.02.05. 04:37:10

MQuC írta:Mi az, hogy azért forrófejű, mert örül, hogy rendes csapatban játszhat?? :roll: :twisted:
Nem látom az összefüggést, bocsi. Relatíve sokszor elkapja a gépszíj, ezt nem szeretem benne, pedig remek játékos. :?
Az első mondatodból (és esetleg a figyelmedből) kimaradt a NEM szócska,ami alapjában változtatja meg Omega mondókáját a tiédhez képest :wink:
Am a Sevillában pont azért nem kamáztam annyira a playát,mert elég idegbeteg módjára adta elő a művészetet.Hisztizett rendesen és nem volt vmi szimpatikus emberke számomra.Ebből a karatkterből kiindulva ódzkodtam picit,amikor leigazoltuk,de mára elmondhatom,h naon kellemeset csalódtam Daniban.Rakkolós még mindig,de hál' Istennek elhagyta azt az allűrt,ami miatt unszimpatikus volt.Más közegbe (MÉS QUE UN CLUB),a planéta legnagyszerűbb formáját,játékát mutató csapatába került,ahol igazán nagy élmény,élvezet lehet játszani.Gondolom ez is segített a higgadtabb viselkedés elérésében.Pepnek is nagy érdemeit látom ebben,valamint természetesen Alvesnek magának,mivel rájött,h errefelé más a módi (egy-két kisebb-nagyobb ellenpéldát leszámítva),és alkalmazkodott is.Ezen kívül nyugtató hatású lehetett számára,h végre megoldódott az eligazolási hercehurcája és nagyszerű helyre került.Ilyen társak mellett örömfocit mutat be Ő is,rendezett,hajtós,világelit játékot mutat be nekünk hétről-hétre.
Köszönet érte,Dani!És csak így tovább!!!!
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2009.02.04. 20:38:43

Mi az, hogy azért forrófejű, mert örül, hogy rendes csapatban játszhat?? :roll: :twisted:
Nem látom az összefüggést, bocsi. Relatíve sokszor elkapja a gépszíj, ezt nem szeretem benne, pedig remek játékos. :?
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2009.02.04. 17:37:29

Olvastam, hogy megúszta a muksó,akinek odacsúszott elég rendesen...:D
Max a real elleni meccset kell kihagynia!
Kép
chi omega
Entrenador del Barça

2009.01.26. 23:07:36

szerintem azért nem olyan forrófejű már, mert boldog, hogy végre a szintjének megfelelő csapatban játszhat. a sevillában az utolsó szezonjaiban végig hiszti volt, hogy akkor most mehet-e, vagy sem..
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.01.26. 16:06:08

A legfontosabb, hogy nem jártunk rosszul a leigazolásával, sok örömet okoz egyszerre látni őt és Messit. A mai tendencia alapján az ára nem kirívó, a játéka pedig kellemes csalódás. Ezek mellett úgy gondolom jó, hogy egy kemény kezű edzővel dolgozhat, már nem annyira forrófejű, jobb az önkontrollja. Számára ez volt a legfontosabb, valamint hogy az erőnléte is fejlődött, hihetetlen sok meccsen lép pályára, s robotol fáradhatatlanul. Minden téren rendkívül fontos az ő jelenléte, az összképet tekintve pedig megfizethetetlen hasznosságú. Ez -ahogy megismertem, s követtem gránátvörös-kékben eddig eltöltött pályafutását- nem áll meg, sőt meg merem kockáztatni, hogy még többet lehet majd kiaknázni belőle.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
depth
Capitá del Barça

2009.01.26. 15:57:00

nem azért írtam, h átigazolási topic legyen, csak érzékeltetni szerettem volna, h hová tartunk. lehet ezzel vitatkozni, de akkor se érnek ennyit a játékosok. nem, Alves sem.
Varatrix
Director del Fútbol

2009.01.26. 15:49:12

cps46 írta:
depth írta:az lesz, h jövőre, ha megpróbáljuk Fabregast, akkor az Arsenal szembrebbenés nélkül fog egy 50milliós árat kérni... vicc.
OFF: Fabregast meg inkább meg se próbáljuk. Idei teljesítmény alapján nálam pl Gudjohnsen veri Fabregast.
Fabregas el jönne simán 50 milla alatt is!
De nem ez a kérdés, hogy hol játszon e kezdőben!
Sehol!
Van egy magabiztos közép pályán, Xavi, Iniesta és Tourés személyében.
Felseleges lenne!
A cserék is meg vannak azon a szinten, hogy jól játszanak!
Sőt Busquets, a jövőben még kezdő is lesz!

Dani Alves topic!
(sajnálom)
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
cps46
Entrenador del Barça

2009.01.26. 15:34:31

depth írta:az ilyenekből látszik, h mennyire rossz irányba viszi el ez azt egészet a Real, Chelsea, City. meg most jön a többi arab.

a srác szerint Alves simán többet is ér 30 milliónál. ez most komoly? 30 - 40 millió eurókért repkedjenek a top hátvédet? egyetlen egy játékos 7,5 milliárd(!) forintot érne? és ez csak a játékjoga, egy hátvédnek. akikért kevesebbet szoktak adni.

az lesz, h jövőre, ha megpróbáljuk Fabregast, akkor az Arsenal szembrebbenés nélkül fog egy 50milliós árat kérni... vicc.
Szerintem ilyen nem létezik, hogy egy játékosnak mennyi az ára/érteke. Ez főleg attól függ, hogy ki az eladó, és ki a vevő. Alves esetében a Sevillának a legjobb játékosától kellett megszabadulnia, és ilyenkor meg kell szabni egy árat, hogy mikortól kezdve éri meg ez nekik. Mellesleg az is benne volt, hogy nekünk meg nagy szükségünk volt rá.

OFF: Fabregast meg inkább meg se próbáljuk. Idei teljesítmény alapján nálam pl Gudjohnsen veri Fabregast.
CPS46 - Régi tippjáték fan!!!

THE DOCTOR
depth
Capitá del Barça

2009.01.26. 15:19:07

az ilyenekből látszik, h mennyire rossz irányba viszi el ez azt egészet a Real, Chelsea, City. meg most jön a többi arab.

a srác szerint Alves simán többet is ér 30 milliónál. ez most komoly? 30 - 40 millió eurókért repkedjenek a top hátvédet? egyetlen egy játékos 7,5 milliárd(!) forintot érne? és ez csak a játékjoga, egy hátvédnek. akikért kevesebbet szoktak adni.

az lesz, h jövőre, ha megpróbáljuk Fabregast, akkor az Arsenal szembrebbenés nélkül fog egy 50milliós árat kérni... vicc.
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.01.26. 15:17:04

simonyitibi írta:Csak egy kérdés. Ha valóban megvalósult volna a Kaka M City üzlet, na akkor szerencsétlen Kaka mikor dolgozza vissza a vételárát? 120000000 euro, vagy font erre nem emlékszem
egyrészről amit gekkodan írt az a válasz, másrészről pedig egy olyan tulajdonost aki ennyit kiadna érte, és még jó sokat másokért is, távolról sem érdekli,h mennyi PÉNZ jön vissza majd általa.

sokkal inkább a majdani sikerek érdeklik,és elismerések, amihez nagyon fontos egy aktuális világsztár jelenléte (de távolról sem elég csak egy), hogy más kiszemeltek is komolyan elgondolkodjanak a klubváltásról.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
cps46
Entrenador del Barça

2009.01.26. 15:14:45

gonosz írta:Najóvangyerekek, sztem ez meddő vita. 30xmilliót úgysem tudsz most tételesen elszámolni a Barca költségvetésének tudtán kívül.....fölösleges ezen agyalni. Másrészt meg nyilván sok oldalról kap pénzt a klub, nem csak a játékos csere-beréből, uh ebbe sztem senki nem lát bele igazán. Az árát ő úgy tudja "visszahozni", ha szállítja a jobnál jobb beadásokat és gólpasszokak (vagy csak simán jó passzokat). Egyébként meg azért (is) nagy játékos, mert egy hátvédtől egyáltalán nem általános, hogy gólpasszokat adogat és ilyen veszélyes a kapura, mint ő. Ezért is éri meg az árát, nomeg a hátvédi teendőit is megfelelően ellátja. Sztem ezt takarja az a dolog, hogy "megéri az árát"....
Az Alvesért kifizetett 30 akárhány millió már ki van fizetve, ez már a múlt, senki nem fogja ezt visszaadni. Ráadásul ezt a pénzt a Barça a Sevillának fizette, nem Alvesnek. Vagyis ha már a pénz és a játékos teljesítménye között szeretnénk kapcsolatot találni, akkor sokkal inkább azt kell nézni, hogy vajon Alves megdolgozik-e a fizetéséért (szerintem igen).

Az ilyen "elkezdte törleszteni a vételárát" szöveg csak sima újságírói fellengzős duma, ha jobban belegondoltok, semmi nincs mögötte.
CPS46 - Régi tippjáték fan!!!

THE DOCTOR
gekkodan
Director del Fútbol

2009.01.26. 15:01:19

simonyitibi írta:Csak egy kérdés. Ha valóban megvalósult volna a Kaka M City üzlet, na akkor szerencsétlen Kaka mikor dolgozza vissza a vételárát? 120000000 euro, vagy font erre nem emlékszem
Marketing-értékben és mezeladásban soha..

De! Ami vmiatt viszont mégis így lett volna: ha van egy Kaka a csapatodban (világsztár, aranylabda, top5 FIFA-játékos), akkor mások is szívesebben igazolnának oda. Kvázi könnyebb körülvenni Kaka-t nagy játékosokkal, mint egy Wright-Philips-et.

Ha egy átigazolásnál érvként merül fel, hogy egy csapat komoly koncepcióval és komoly tervekkel építkezik, akkor szívesen igazol oda más is. Magyarul: jó játszótárs, ráadásul még pár minőségi játékos esetén garantáltabb siker.

Lehet Abramovics Chelsea-jét szidni, de 2 évig Sir Alex sem találta az ellenszert, egy Premier League győzelem pedig még mindig a világ egyik legnagyobb dicsősége. Ott is ez volt a recept, ma pedig még mindig top3-as angol csapat.

Szóval ennyi van mögötte...
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
simonyitibi
Barça B

2009.01.26. 14:52:38

Csak egy kérdés. Ha valóban megvalósult volna a Kaka M City üzlet, na akkor szerencsétlen Kaka mikor dolgozza vissza a vételárát? 120000000 euro, vagy font erre nem emlékszem
gonosz
Jugador d'estrella

2009.01.26. 10:48:31

Najóvangyerekek, sztem ez meddő vita. 30xmilliót úgysem tudsz most tételesen elszámolni a Barca költségvetésének tudtán kívül.....fölösleges ezen agyalni. Másrészt meg nyilván sok oldalról kap pénzt a klub, nem csak a játékos csere-beréből, uh ebbe sztem senki nem lát bele igazán. Az árát ő úgy tudja "visszahozni", ha szállítja a jobnál jobb beadásokat és gólpasszokak (vagy csak simán jó passzokat). Egyébként meg azért (is) nagy játékos, mert egy hátvédtől egyáltalán nem általános, hogy gólpasszokat adogat és ilyen veszélyes a kapura, mint ő. Ezért is éri meg az árát, nomeg a hátvédi teendőit is megfelelően ellátja. Sztem ezt takarja az a dolog, hogy "megéri az árát"....
Més que un club!!! CsakaBarca!!!!
depth
Capitá del Barça

2009.01.26. 10:39:05

Kérdés, mi alapján nézzük
én arra értettem, h mi alapján gondolja azt, h most még nem hozta be, de évvégére már igen. hogy miben méri ezt?!
Barcaman14
Director del Fútbol

2009.01.26. 09:40:37

mit kell itt számolgqtni h behozta az árát v nem és ha nem??? akkor is mindenki tudja h ezalatt a félév alat mit tett a klubbért!!zseniális játékos,bár én a szabadrugásokat nem biznám rá
Replay
Director del Fútbol

2009.01.26. 09:17:54

depth írta:és ezt mi alapján számoltad ki? :D
Kérdés, mi alapján nézzük, hiszen lehetne gazdasági értelemben, ahol meg lehetne vizsgálni, hol az a fedezeti pont, ahol már behozta az árát, mezeladások, egyéb marketing bevételek, illetve a hozzáadott érték, amit ő tett ahhoz, hogy nyerjen a csapat vmi cimet vagy mennyivel nézik többen ő miatta a meccseket etc.

Illetve van egy másik nézet, mert ott már rég behozta az árát, sportszakmai szempontból: hihetetlen intelligens, szimpatikus, csodálatos teljesitményt nyújt meccsek óta, erőt ad a csapatnak, alázatos, posztján a világ legjobbja.
Fernando
Llegenda del Barça

2009.01.26. 07:52:41

Stelios írta:
Ilúvatar írta: Már behozta az árát, Uff én mondtam :) Már eddig valamit le is rakott a Barca asztalára, méghozzá nem mindegy hogy mit. :)
Azt a 36 milliót még nem hozta be. Ha évvégéig is ilyen jól teljesít, akkor addigra már behozta.
28+4 millióért vettük. Mellesleg hogy hozta volna be az árárt? Évvégéig tartson ki ez a lendület nála és akkor talán.
Válasz küldése