2009.04.02. 15:37:44
Megsüvegelem mind a csapat, mind a szurkolók tegnapi teljesítményét, de főleg az utóbbiét! Élmény volt a TV-n keresztül is hallani, látni, csak így tovább!
Egyébként az eredmény imponáló, jobb is volt a játékunk, de minden téren többet lehet kihozni ebből a csapatból. Erre tegnap nem volt szükség, bár az első játékrészben jó lett volna, ha döntésre viszik, s a lelátókon lévő több ezer ember is megérdemelte volna. Nem lett baj, bár a második félidőben voltak kritikus időszakok. A végén nagyon jót tett a két gól.
Ha ez a keret ki tudja hozni magából a maximumot a hátralévő mérkőzéseken, vagy csak a felükön, akkor a második hely már realitás lehet. Remélem végre a mi válogatottunkat fogják meglepetéscsapatként emlegetni a selejtezők végeztével, de nekem az elmúlt éveket figyelembe véve nincsenek nagy igényeim, ha "csupán" a harmadik helyen végzünk a csoportban, akkor sem leszek csalódott, legalább helytálltunk. Persze ettől még nem lehet az esélytelenség nyugalmával kifutni a gyepre majd Koppenhágában, vagy Lisszabonban, a minimális elvárás a végsőkig való küzdés.
Sajnos tegnap is azt láttam, hogy Koeman is nagy gondban van a cserékkel, mintha ésszerűen képtelen lenne cserélni, s a friss játékosokban rejlő erőt kiaknázni. Leginkább azt sajnáltam, hogy végig egyetlen csatárral játszottunk. Szeretném, ha Szalai minél előbb meghívást kapna, s pályára is léphetne.
Az pedig akár aggodalomra is adhatna okot, hogy Erwin mesterrel új irányvonalat vett át a csapat. a rövid passzos játék nyomokban fedezhető fel, leginkább a hátsó alakzat ötlettelen passzolgatása során, s inkább az ívelgetésekre alapozunk. Ez hozza az eredményeket, de kissé egyoldalú. Dzsudzsák révén legalább volt szép egyéni akció is, Huszti is rendre jól mozgott, dolgozott. Tóth Balázs is abszolút megérdemelte azt a pár percet. Az ilyen hozzáállás példaértékű, respekt érte!
Az eredményességet és a szurkolókat tekintve csak így tovább!
Koeman megérdemel egy dicséretet, de számomra még mindig a középszerű edző titulust viseli. Csak nyugodtan, cáfoljon meg ő maga! Bizonyítani...? Még nem bizonyított.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton