2009.06.09. 02:06:31
Ahogy azt megszokhattuk, ez a topic megint az ostobaságról szól.
Ribéry hatalmas fogás lenne, neki nagyon örülnék. Sok poszton bevethető, és szerintem óriási klasszis, játékstílusa pedig illik a Barcába. Nem is sztáralkat, tehát közösségromboló hatása sem lenne.
Emellett kell még egy balhátvéd, mert Syl megy. Abidalt most mindenki szidja, szeritnem védekezésben abszolút helyt állt. Én csak a Real ellen emléxem feltűnően gyenge gyenge meccsére, de egy lendületből érkező Robben ellen szerintem nemsok védő brillírozna.
Mindenképp olyan játékos kell, aki elsősorban a védekező feladatát képes megoldani (Alves úgyis robog a jobbszélen), de akkro sem esik kétségbe, ha beadni kell.
A másik erősítésre szoruló poszt a jobbhátvéd pozíció, itt ugyanis csak Alves vehető számításba (Puyí jól megoldotta, de kényszermegoldás volt), így ide is kellene egy kiegészítő ember.
A középpályánk a világon a legerősebb, nem szorul erősítésre. A szűrőposzton Yaya mellett jövőre nyugodt szívvel bevethető lesz a folyamatosan fejlődő Busquets, vagy legvégső esetben Márquez, aki szerintem kiváló ezen a poszton. Amennyiben jönne Ribéry, a kreatív ászok sérülése esetén is lenne emberünk a kp-n.
Előre pedig szintén nem kell senki, illetve Ribéry a balszélre.
3 erősítés tehát szükséges, de nem több.
Az említett nevekről csak annyit:
Ibra: Miért fizetnénk rá Eto'o-ra 30 misit? Emberileg nulla, és ez több kárt hozhat, mint hasznot. Szakmailag nem hiszem, hogy lenne vele probléma, de ide nem kell.
Vidic: Masszív, jó fizikumú, stabil védő, jól fejel. Technikai képzettsége azonban nem felel meg a Barca szintjének, ide nem szokás favágókat igazolni. Szerintem jobban fekszik neki az angol bajnokság, ott világklasszis szinten tud teljesíteni. Ide nem kell.