novaksandor írta:Évek óta csendes szemlélőként olvasom az Eurobarca-t. Lassan 20 éve Barca szurkoló vagyok.
Néhány embernek a reakcióját, nem nagyon értem. Ha valaki igazi Barca szurkoló, az akkor is az marad, ha mondjuk C.Ronaldót igazolnánk.
Én is nagyon szeretem Eto'o-t, de ha megy az egy olyan megfontolt döntés eredménye, melyet olyan hozzáértő emberek hoztak meg, akik tudják, hogy mit miért csinálnak.
Ha Ibrahimovic jön, az még nagyon jól is elsülhet. Ha csak a focit nézzük, mint szempontot, véleményem szerint Ibra valamivel jobban teljesít, jobban értékesíti a helyzeteket, stb. (Ez még jól jöhet.)
Ha emberileg nézzük, akkor valóban eléggé kifogásolható a srác.
De gondoljunk bele. Azért jön a Barca-ba (ha jön), hogy címeket nyerjen.
Ha valóban címeket fogunk nyerni jövőre is, akkor csak úgy érezheti magáénak a sikert, ha oszlopos tagja a csapatnak. Igazi tagja csak úgy lehet, és sok játéklehetőséget is csak úgy kaphat, ha beáll a sorba, és végzi a dolgát.
Az meg, hogy az Interben megtehette azt meccseken amit csinált (a közönséggel, csapattársakkal), az csak azért lehetett, mert elnézték neki, tudta, hogy megteheti, mert neki játszania kellett, ha eredményt is akartak. Na mármost, ha itt egy keménykezű edző keze alatt (márpedig az elmúlt szezon azt mutatja, hogy Pep az) ezeket megcsinálja, akkor se játszani nem fog, se a szurkolók nem fogják szeretni. Nem hinném, hogy ezért fogadna el kevesebb fizetést, hogy magára haragítson mindenkit, és ne játsszon.
Azt meg, ha Eto'o elmegy, azt el kell fogadnunk. A Barca attól még Barca marad. És ha jövőre is a középpályások ennyire jól szolgálják ki a támadókat, mint ebben az évben, akkor meg (szinte) bármelyik klasszis csatár tud 30 gól/szezon körüli teljesítményt nyújtani.
Alapjában véve egyetértek a hozzászólással,a csapatnak kell szurkolni és nem 1-1 játékosnak. Annyiban viszont megkérdőjelezném a dolgot,hogy :
1. igaz,hogy hozzáértő emberek döntése lesz,de ők is tévedhetnek,nem feltétlenül jönne be ez a húzás.
2. ha Ibra jön és a viselkedése nem változik,akkor sem biztos,hogy ki fog kerülni, hiába az erőskezűség, mert ehhez még egy olyan klasszis balszélsőt kellene igazolni,mint pl. Ribery vagy Robinho,esetleg Silva (hogy Henry játsszon középen). Ez pedig nem feltétlen fog összejönni. Márpedig Bojan hiába tehetséges, nem tud még olyan teljesítményt nyújtani,mint az előbb említettek és ez címekbe kerülhet.
3.Honnan vagy olyan biztos,hogy Ibra jobban használja ki a helyzeteit? Láttál szinte minden Inter-meccset ??