bowlinggolyo írta:
Ezt a kettlebelles sztorit tudnád részletezni még ne mhallotam róla és érdekelne.
Lényegében egyfajta súlyemelés, anno az oroszok találták ki, a mindennapos mezőgazdasági munkából fejlesztették tovább a hadsereg, kgb, stb részére, mára már asszem a hadseregtől kezdve a pólósokon át elég sokan használják, és elsősorban az usában tarol... magáról a mozgásról annyit, hogy ált. a ffi kezdő súly az 12-16 kg, ami így első hallásra nem tűnik soknak, de ha 1h keresztül "lóbálod", akkor elég hatékony...a konditeremből beesett emberkék szoktak hüledezni, hogy apám nemár, én 500kg-ot nyomok ki fekve, azonban a terembe felvezető csigalépcsőn kipurcannak...
lényege az, hogy egy kellemes ráhangolódó bemelegítés után úgy kell bizonyos helyzetekből kinyomni, mozgatni a súlyt, hogy közben a lábujjadtól a combodon keresztül, a hasadon és a hátadon át a nyakadig minden izomnak dolgoznia kell és a csípő adja meg a kellő lendületet (ez a mozdulat a későbbiekben máshol is kamatoztatható

) ...azonban ez adja meg az egésznek a lényegét, fontos a testtartás, de erre egy jó instruktór megtanít, ha pedig vmit rosszul csinálsz, arra magadtól is hamar rá fox jönni, mivel akkor el kezd fájni a hát, a térd, vagy alkar az odacsapó súlytól, így magadat fogod korigálni, ha jól működik a folyamat, akkor a test dinamikájának felhasználásával fejleszted az izmodat... azonban ami nekem speciel tetszet az egészben, hogy piszok jó edzővel hozott össze az élet, rengeteg olyan un. egyszerű szabad gyakorlatok vannak amikhez nem kell súly, pl. lemész fekvőtámaszba, de úgy h az alkaroddal tartod magad félpercig, 1percig, 2 percig, tovább nem fog menni

és van 1000 ilyen 1*ű de nagyszerű gyakorlat és ami a hab a tortán számomra, hogy sérvműtét után én is tudom csinálni. Eléggé megdolgoztatja a tüdőt is, mondhatni elég komplex. Utána pedig jönnek a finom levezető, nyújtó gyakorlatok, amik felteszik az ire a pontot.
Persze ez az én véleményem, de az az igazi ha az ember kipróbálja, mert persze ez is alkat függő.
egyszerű, mert nem kell 26 gépet hasznélni, nem kell drága felszerelés és nem találkozol kokszos hobbi gyurmákkal
A
www.kettlebell.hu -n , ill. az edzőm blogján a
http://kettlebellszeged.blogspot.com/ több infot is találsz