messi6502 írta:
A állítás: Akart? Felajánlott, egy ugyanolyan szerződést Eto'onak amilyen volt neki. Nos ezt azt hittem eléggé világos miért: Hogy ne lehessen azt mondani, ők nem akartak hosszabbítani. De kérdem én, már előtte is volt Villa illetve Ibrahimovic eset. Miért nem előbb volt a szerződés ajánlat? Egyszerű, a klub leakarta passzolni, de nem akarta, hogy úgy tűnjön ők meg se próbálták. Ha jól emlékszem még a cikk is úgy számolt be, hogy Eto'o szinte biztos, hogy elutasítja a szerződést. Miért? Mert élete szerződését akarta.
A Barca alternatív lehetőség után nézett, de mikor az nem sikerült, akkor Eto'o megkapta a hosszabbítási lehetőséget. Ebben én nem láttam semmi olyat, hogy kipaterolták volna innen. Sőt, ha emlékszel, a Barca egy ideig nem is reagált a ManCity megkeresésére. Az egyértelmű, hogy Pep akart egy másik csatárt, és ez az ő döntése. Viszont a jelenlegi kondíciókkal történő szerződéshosszabbítás egy 28 éves csatárnak "élete szerződése" lehetett volna - egy csatár 29-30 éves koráig éli fénykorát (kivétel 1-2 zseni). Ő ezt nem fogadta el. Lehet, hogy te emögött azt látod, hogy a Barca nem akarta őt - én viszont azt mondom, hogy akkor biztosabbra kellett volna menniük, ergo jelentős fizucsökkenéssel kellett volna a szerződésújítást Eto'o elé tenniük.
Ibra: nekem nagyok az elvárásaim vele szemben, hiszen egy gólzsákot kell pótolnia. De ez az ember eddig minden egyes csapatában feltalálta magát, és jól játszott - ez pedig csak a zsenik kiváltsága. És életében először nem neki kell majd cipelnie egy csapatot a hátán, hanem ugyanolyan lazán és könnyedén játszhat, mint ahogy Eto'o tette éveken keresztül itt (ezzel a szokásos statisztikai összehasonlításokra reagáltam, nem Neked: messi6502)