Xavinho írta:Érdekes megint a felvetésed,csak figyelmen kívül hagyod,hogy az általam felsorolt magyarok jól játszanak külföldön és azért tartanak ott,ahol(PSV,Dortmund,Anderlecht,Zenit,Fulham,Osasuna,Hull city,stb.),és a Loki sem érdemtelenül jutott a BL-be. Szóval a magyar kezdőből aligha van olyan játékos,aki külföldi(a színvonal miatt emelem ki,mert nyilvánvalóan nagyobb,bármelyik,mint a magyar bajnokságé) klubjában gyengén teljesít egyénileg.Azért vitték oda,mert látták,hogy jó. Szóval alapvetően a válogatott játékosok is jó képességűek.
Ezt én is állítom - a fél csapatra. Viszont ebből az "idős" korosztályból szerintem nem sokan tudnánk "minőségibb" változást kieszközölni. Nincs meg az emberanyag. Azt mondod, a szövetségi kapitány felelőssége, hogy kiket hív be: és ez teljesen igaz, csak az a baj, hogy van 30 behívható ember (a többi ugyanis teljesen alkalmatlan), de még nagyobb baj, hogy ebből a 30-ból 24 erősen selejtes, vagy legalábbis max. padon kaphatnának helyet. Egyszerűen nincs választási lehetőség. Persze most a Debrecenből be lehetne tenni 2 plusz embert, tényleg lehet, hogy ez kis változást okozna. Itt azonban gyökeres változásra van szükség, ami szerintem a fiatalítás lehet. VISZONT:
Xavinho írta:Ott van az U20-U21. Fiatalítani kell.Ezt már leírtam az 1. hsz-emben,olvass vissza.
Én még békén hagynám a fiatalokat. Hadd érlelődjenek még egy kicsit együtt, egy fél évet legalább. El kéne kerülni, hogy a lúzerekkel együtt legyenek. Ebben a fiatal csapatban benne van a győzni akarás, a tudás, az utolsó percig tartó küzdelem - de abban a pillanatban, hogy bekerülnek a léha, betojós, rossz szellemű "felnőtt" közegbe...én úgy gondolom, hogy beállnának a sorba akaratlanul is.
Vagy Koeman-nak, vagy XY-nak (tök mindegy) 1 éven belül gyökeresen ki kell rángatnia a negatív elemeket a csapatból, és beépíteni helyükre ezeket a fiatalokat. Gera elküldését ezért jó pontnak tartom -annak ellenére, hogy én bírtam a játékát, és a viselkedését is - de egyszerűen ő alkalmatlan a versenyzésre, ahogy jó pár társa is a jelenlegi válogatottban. Hogy őszinte legyek, egyedül Juhászban*** látom a "nyugati profizmust", illetve még van 3-4 játékos, akik ha odateszik magukat, akkor úgy néznek ki, mint a profik. De ennyi, s nem több.
szerk: és Dzsudzsákban (bocs, ez kimaradt)