d írta:Lionel85 írta: Ehhez képest csatlakozott a Piqué, Fabregas, Mérida vonalhoz, akik nem várták ki azt, hogy beépüljenek az első csapatba.
Azért Dos Santos esete más a fentebb felsorolt úriemberekhez képest. Giovannira már akkor viszonylag stabil tartalékként számítottak, neki legalábbis valamilyen szerepkör az első csapatban biztosítottnak tűnt. A másik három srác pedig elég messze volt még az első csapattól akkoriban, és szembesülniük kellett azzal, hogy az utánpótlás csapat évente kitermel magából vagy 30 játékost, akik közül a nagy csapatban lehetőséghez jut évente legfeljebb kettő-három... (és bármilyen tehetség volt például Fabregas is, előtte a rangsorban volt akkor is vagy 6 másik játékos a posztján.) Ha vállon veregetjük Tourét, hogy a karrierje érdekében jól teszi, hogy elmegy, akkor legyünk kicsit megértőbbek velük is.
Dos Santos esete azért érthetetlen, mert elég rendszeres játéklehetőséget kapott már tojáshéjjal a seggén.
Abban egyetértünk, hogy Giovanni esete más...korábban én is úgy gondoltam, hogy nem tudta kivárni a sorát, ezért távozott. Azóta egy kicsit megváltozott a véleményem: Ha belegondolunk tehetségét egylapon említették Messiével, Ronaldinhoéval...Rijkaard felhozta őt az első csapathoz, ahol kapott rendszeresen 5-10 perc játéklehetőséget, néha meccseket is, sőt utolsó barcás fellépésén mesterhármast szerzett...joggal érezhette úgy, hogy megalapozta helyét az első csapat keretében.
Ekkor jött Guardiola, aki kölcsön akarta őt adni, hogy másik csapatnál fejlődjön tovább, valamiért nem számított rá. Ő ezt nem vállalta, ezért inkább eligazolt.
Ha pedig azt nézzük, hogy az utóbbi években a komoly tehetségeink közül ő az egyetlen, akinek kölcsönbe kellett volna mennie (sem Messinek, Iniesta-nak, Businak, Bojannak, Pedronak, Jeffrennek nem kellett) megértem, hogy nem szeretett volna. Én úgy gondolom, hogy Pedro-nál vagy Bojannál sokkal tehetségesebb és jobb játékos, itt kellett volna tartani a keretnél.
Másrészt ha meg azt nézzük, hogy Guardiola mennyire számol az általa "kölcsönbe küldött" játékosokkal, pláne jól döntött, hogy a távozás mellett tette le a voksát, mert valószínűleg soha nem került volna vissza Barcelonába.
Egy dolgot csinált rosszul a srác: Rossz csapatot választott. A Tothenamben egyébként is nagy a verseny a posztokon, ő pedig fizikálisan gyenge még, nem való az angol bajnokságba...Remélem Rijkaard Galatája valahogy megveszi őt, és a mester szárnyai alatt kiforrhat a tehetsége....
Igazából nem bánnám, ha visszatérne egyszer és nálunk folytatná....

Los Equipos de Leyenda: (Ramallets, Olivella, Gracia, Segarra, Tejada, Gensana, Kocsis, Kubala, Czibor, Suarez, Eu. Martínez. El entrenador era: Helenio Herrera)