Azért arra kiváncsi lennék, hogy kinek mit jelent a pénzügyi stabilitás. Én abban a szellemben élek, és azt vallom, hogy egy bizonyos szint felett már felesleges a még többre törekedni. Minek egy embernek két autó, egyszerre úgyis csak egyet tud használni. Szóval oké, én is akkor vagyok nyugodt, ha van pénze a Barcának, de nekem egyáltalán nem szükséges, hogy ha akarnánk valakit, de csak rekord összegért adnák, akkor legyen annyi pénzünk, hogy csak rajtunk múlik, hogy odaadjuk-e az összeget, mert van annyink. Szükséges, fontos és ésszerű igazolásokra legyen, fizetésre legyen, szóval, ami tényleg kell. Ezeket pedig mezszponzor nélkül is el lehetett érni, van rá példa.
albicelesteX írta:Én is fanatikusnak tartom magam,de úgy érzem vannak olyan határok amiket nem tudok átlépni pusztán azért,mert nem odaszülettem.Ha tehetném azért ezen változtatnék
2009-ben ott voltam Barcelonában a BL döntő napján. De nem azért, mert úgy jött ki a nyaralás vagy ilyenek. Direkt emiatt mentünk Barcelonában (bízva, hogy nyer a Barca, mert akkor van buli a Canaletason, aztán a döntő másnapján indultunk is haza), és nem azért, mert nem tudtam hova tenni a pénzem, stoppal mentünk, tök bizonytalan volt, hogy odaérünk-e időben (szerencsére minden jól alakult). És annyira jó tapasztalatokat szereztem... Igaz, hogy egy kicsit benfentes vagyok (van katalán ismerős),de ahogy ott fogadtak és hozzám viszonyultak (egy Boixos-os még azt is elnézte nekem, hogy spanyolul beszélek és nem katalánul), már-már katalánnak éreztem magam. Volt negatív példa is,de az eltörpült ezek mellett. Ha van rálehetőséged,majd próbáld ki egyszer
Capon írta:...
Szerintem nagy különbség van aközött, hogy mitől lesz egy czapat szimpatikus, és hogy mitől lesz a kedvenced, mitől válsz a fanatikusává. Legalábbis nálam eléggé kontrasztos volt a két állapot, mikor egyik fázisból átkerültem a másikba. Nyilvánvalóan jó az, ha a csapatod sikeres, főleg ilyen világraszóló módon, ahogy azt a Barca teszi. Lehet, hogy én nem értek valamit, de mindig egy ilyen reálos logikát vélek felfedezni (kérlek ne értsd félre, nem sértés, remélem érted mire célzok). Címeket nyerni jó, de nem minden áron. Valakinek ez az aláírása és nagyon tetszik: ,,Jobb állva meghalni, mint térdencsúszva élni". Nekem a Barca nem az a csapat, amely először nyerte meg a 6 kupát egyazon évadban, amelyik pontrekorddal lett bajnok, vagy amelyik 6-ot vert a mandrilnak. Nagyon szívesen emlékszem vissza ezekre, de amikor más kontinensen kérdeznek, hogy na mi is ez a Barca, akkor elmesélem, hogy miért hívják a szurkolókat seggnek más csapatok drukkerei, hogyan kapott ki 11-0-ra a mandriltól, hogy Franco ideje alatt, hogyan fütyülték ki a spanyol himnuszt, hogy ez az egyetlen európai csapat, amelynek nincs mezszponzora. Hát tátott szájjal szokták hallgatni. Én egyetlen esetben gondolkoznék el a mezszponzoron; ha a fentmaradás lenne a cél. Hál' Istennek erre nincs reális esély. És az, hogy miért nem a Bilbaot szerettem meg ennyire, az sokban köszönhető a véletlennek is köszönhető (nyilván a Barca sokkal többet szerepelt, de még nem voltam Barca fanatikus, mikor már a Bilbao is a szimpatizált csapataim között volt). Valahogy mindig a katalán dolgokba ütköztem bele...
szbalint88 írta:Érdekes, hogy már pár éve a Bilbaonál is van szponzor, mégsem tűnt fel senkinek sem kis túlzással. A Bilbao esetén is láthatjuk, hogy ez semmit sem ront egy klub imidzsén.
Fájt is sok b@szk lelke. De azért ezzel jönni...

Abban a csapatban csak b@szkok játszanak. Ezzel tudod mit vállaltak föl? Kb. lemondtak minden címről. Ők ezt nem adják fel, szerintem még mindig övék a nehezebb út. Nehéz döntés lehetett, és csak remélni tudom, hogy a Barca soha nem jut hasonló sorsra. De ők nagyotküzdenek évek óta, minden elismerést megérdemelnek.
szbalint88 írta:Ha ez az ára pl. Fabregas megszerzésének, vagy csak eleve az anyagi biztonságnak, akkor ezen nincs mit gondolkodni.
Azért egy szint alá nem kellene menni.
Sanama írta:Ebbe még bele sem gondoltam,de abszolút igazad van.
Azért, ha egy cég előállít valamit, már csak ráteszi a márkajelzését. A Nike nem mezszponzor. Mezzel szponzorálja ugyan a Barcát, de a Nike gyárt mezt, míg mondjuk a bwin nem... Te a Nike pólódon, hogy hordod a pipát kapsz pénzt? Lóf... még te fizetsz érte (mielőtt akárki jön a reklámpólóval, azt ingyen kapod).
miihii írta:Kicsit furán hatnak eddig Sandro dolgai
Hát nekem nagyon úgy tűnik, hogy [auto_cenzúra] van a palacsintában Rosellt illetően. Elmegy Laporta, egy ritka sikeres elnökség után mindenki könnyesen búcsúztatja, azt hiszi mindenki, hogy minden jól megy, és Rosell meg borítja a bilit? És miért nem tette hamarabb? Miért nem nyilvánult meg hamarabb? Miért lett volna sikertelen Laporta? Az olyan intézkedései, mint a Cruyffos eset, a mezszponzor megpendítés, Csiga visszaküldése (miközben Pep még számított rá), nekem olyan dolgokat mutat, hogy Joan lejáratására, szerepének csökkentésére, hívei elorozására pályázik. Meglátjuk, de nem tudom jó szemmel nézni egyelőre.