Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ugyan dehogy! Egy ekkora cég mint a nike sosem tenne ilyet.barca99 írta:De ugye nem valami csúnya, kizsákmányolós gyerekmunka miatt?
Hunter91 írta: Az UNICEF-nek így többet lehet fizetni ha akarnak,valamint a klub anyagi háttere is stabilabbá válna tőle.
Ez igaz, viszont az Unicefnek nem kis reklám ez. Több támogatót tudnak így szerezni.cps46 írta:És mégis mi köze van a kissrácok megsegítéséhez annak, hogy kiteszik-e a Unicef logót? A pénzt anélkül is át lehet utalni.
Pénzben is számít a felirat, mert reklám, márpedig az fontos.cps46 írta:És mégis mi köze van a kissrácok megsegítéséhez annak, hogy kiteszik-e a Unicef logót? A pénzt anélkül is át lehet utalni.
És mégis mi köze van a kissrácok megsegítéséhez annak, hogy kiteszik-e a Unicef logót? A pénzt anélkül is át lehet utalni.Zokneenho írta:És mégis kit érdekel az esztétika? A Nike-t max, hogy többet adjon el belőle.. Látod, pénz,pénz pénz..cps46 írta:Szerintem a mez addig nézett ki jól, amíg nem volt rajta semmi. Azzal, hogy rákerült az Unicef, lehet hogy marhára jótékonynak hat, esztétikailag már kevésbé okés. Innentől kezdve felőlem rányomhatnak Audit, török légitársaságot, vagy amit találnak, nem tud érdekelni.
Ha szerinted szebb a mez "pucéron", mint segíteni több ezer kissrácnak, akár megkapni a napi kis kenyerét, az szerintem csakis téged minősít.
UI: Avatarod gyorsan nullazd le légyszi:)
És mégis kit érdekel az esztétika? A Nike-t max, hogy többet adjon el belőle.. Látod, pénz,pénz pénz..cps46 írta:Szerintem a mez addig nézett ki jól, amíg nem volt rajta semmi. Azzal, hogy rákerült az Unicef, lehet hogy marhára jótékonynak hat, esztétikailag már kevésbé okés. Innentől kezdve felőlem rányomhatnak Audit, török légitársaságot, vagy amit találnak, nem tud érdekelni.
Jó de az alapítvány, hirtelen nekem se jut eszembe olyan akinek örülnék, ha úgy alakulna, talán valami autó márka audi vagy nemtudom, azokkal úgy is szerződésben állunk.sjd írta:Az a baj, h aki nem hitvány cég, attól pofátlanság pénzt kérni (ld. Unicef)Fernando írta:Én nem ellenzem a mezszponzort, ha jól néz ki a mezen és ha nem egy hitvány céget kell reklámoznunk vagy fogadási irodát.
Az a baj, h aki nem hitvány cég, attól pofátlanság pénzt kérni (ld. Unicef)Fernando írta:Én nem ellenzem a mezszponzort, ha jól néz ki a mezen és ha nem egy hitvány céget kell reklámoznunk vagy fogadási irodát.
Ezt így szépen összefoglaltad, gratula. Én is a régi football híve vagyok, már lassan nincs gyomrom ehhez a modern pénzvilághoz a foci körül..Boixos írta:bocs, igazad van!Fecooo írta:...viszont egy dologban sajnos pontosítanom kell téged: a Bilbao mezén néhány éve már van szponzor...Boixos írta:...
ezzel együtt sem gondolnám, h kizárólag ilyen módon lehet a pénzgondot orvosolni. anno gaspart is megpróbálkozott ezzel és hát tudjuk, h a kukában végezte. a mostani helyzet annyiban más, h az emberek már megszokták a felirat látványát (unicef), de nem vágatnék eret arra, h könnyű lesz lenyomni a szitut a torkukon.
mindegy, egy szó, mint száz, nem kellene az ilyen jellegű dolgokat beáldozni, mivel nagyon kevés olyan megoldás van már, amik miatt tisztelni lehet egy-egy klubot. ez a "tiszta mez" mondjuk pont ilyen.
nem tudok mást mondani, mint az itáliai barátaim: NO AL CALCIO MODERNO!
nem kell ez a MINDENBEN a pénzt hajhászó modern futball.
Mindenképpen a terveim,céljaim közt van rövid időn belül.jelwaz írta:Ha van rálehetőséged,majd próbáld ki egyszer![]()
Más a márka meg más a reklámfelület.Sanama írta:Ebbe még bele sem gondoltam,de abszolút igazad van.Ne ámítsuk magunkat ilyen sületlenségekkel, hogy fontos a szponzor nélküli mez... Eleve a Nike-t reklámozzuk vele..
bocs, igazad van!Fecooo írta:...viszont egy dologban sajnos pontosítanom kell téged: a Bilbao mezén néhány éve már van szponzor...Boixos írta:...
2009-ben ott voltam Barcelonában a BL döntő napján. De nem azért, mert úgy jött ki a nyaralás vagy ilyenek. Direkt emiatt mentünk Barcelonában (bízva, hogy nyer a Barca, mert akkor van buli a Canaletason, aztán a döntő másnapján indultunk is haza), és nem azért, mert nem tudtam hova tenni a pénzem, stoppal mentünk, tök bizonytalan volt, hogy odaérünk-e időben (szerencsére minden jól alakult). És annyira jó tapasztalatokat szereztem... Igaz, hogy egy kicsit benfentes vagyok (van katalán ismerős),de ahogy ott fogadtak és hozzám viszonyultak (egy Boixos-os még azt is elnézte nekem, hogy spanyolul beszélek és nem katalánul), már-már katalánnak éreztem magam. Volt negatív példa is,de az eltörpült ezek mellett. Ha van rálehetőséged,majd próbáld ki egyszeralbicelesteX írta:Én is fanatikusnak tartom magam,de úgy érzem vannak olyan határok amiket nem tudok átlépni pusztán azért,mert nem odaszülettem.Ha tehetném azért ezen változtatnék
Szerintem nagy különbség van aközött, hogy mitől lesz egy czapat szimpatikus, és hogy mitől lesz a kedvenced, mitől válsz a fanatikusává. Legalábbis nálam eléggé kontrasztos volt a két állapot, mikor egyik fázisból átkerültem a másikba. Nyilvánvalóan jó az, ha a csapatod sikeres, főleg ilyen világraszóló módon, ahogy azt a Barca teszi. Lehet, hogy én nem értek valamit, de mindig egy ilyen reálos logikát vélek felfedezni (kérlek ne értsd félre, nem sértés, remélem érted mire célzok). Címeket nyerni jó, de nem minden áron. Valakinek ez az aláírása és nagyon tetszik: ,,Jobb állva meghalni, mint térdencsúszva élni". Nekem a Barca nem az a csapat, amely először nyerte meg a 6 kupát egyazon évadban, amelyik pontrekorddal lett bajnok, vagy amelyik 6-ot vert a mandrilnak. Nagyon szívesen emlékszem vissza ezekre, de amikor más kontinensen kérdeznek, hogy na mi is ez a Barca, akkor elmesélem, hogy miért hívják a szurkolókat seggnek más csapatok drukkerei, hogyan kapott ki 11-0-ra a mandriltól, hogy Franco ideje alatt, hogyan fütyülték ki a spanyol himnuszt, hogy ez az egyetlen európai csapat, amelynek nincs mezszponzora. Hát tátott szájjal szokták hallgatni. Én egyetlen esetben gondolkoznék el a mezszponzoron; ha a fentmaradás lenne a cél. Hál' Istennek erre nincs reális esély. És az, hogy miért nem a Bilbaot szerettem meg ennyire, az sokban köszönhető a véletlennek is köszönhető (nyilván a Barca sokkal többet szerepelt, de még nem voltam Barca fanatikus, mikor már a Bilbao is a szimpatizált csapataim között volt). Valahogy mindig a katalán dolgokba ütköztem bele...Capon írta:...
Fájt is sok b@szk lelke. De azért ezzel jönni...szbalint88 írta:Érdekes, hogy már pár éve a Bilbaonál is van szponzor, mégsem tűnt fel senkinek sem kis túlzással. A Bilbao esetén is láthatjuk, hogy ez semmit sem ront egy klub imidzsén.
Azért egy szint alá nem kellene menni.szbalint88 írta:Ha ez az ára pl. Fabregas megszerzésének, vagy csak eleve az anyagi biztonságnak, akkor ezen nincs mit gondolkodni.
Azért, ha egy cég előállít valamit, már csak ráteszi a márkajelzését. A Nike nem mezszponzor. Mezzel szponzorálja ugyan a Barcát, de a Nike gyárt mezt, míg mondjuk a bwin nem... Te a Nike pólódon, hogy hordod a pipát kapsz pénzt? Lóf... még te fizetsz érte (mielőtt akárki jön a reklámpólóval, azt ingyen kapod).Sanama írta:Ebbe még bele sem gondoltam,de abszolút igazad van.
Hát nekem nagyon úgy tűnik, hogy [auto_cenzúra] van a palacsintában Rosellt illetően. Elmegy Laporta, egy ritka sikeres elnökség után mindenki könnyesen búcsúztatja, azt hiszi mindenki, hogy minden jól megy, és Rosell meg borítja a bilit? És miért nem tette hamarabb? Miért nem nyilvánult meg hamarabb? Miért lett volna sikertelen Laporta? Az olyan intézkedései, mint a Cruyffos eset, a mezszponzor megpendítés, Csiga visszaküldése (miközben Pep még számított rá), nekem olyan dolgokat mutat, hogy Joan lejáratására, szerepének csökkentésére, hívei elorozására pályázik. Meglátjuk, de nem tudom jó szemmel nézni egyelőre.miihii írta:Kicsit furán hatnak eddig Sandro dolgai
Nem szerencsés ennyire összemosni a dolgokat.szbalint88 írta:Ne ámítsuk magunkat ilyen sületlenségekkel, hogy fontos a szponzor nélküli mez... Eleve a Nike-t reklámozzuk vele...A klubnak meg számtalan befektetője van, tele van reklámfelületekkel a Nou Camp. Érdekes, hogy már pár éve a Bilbaonál is van szponzor, mégsem tűnt fel senkinek sem kis túlzással. A Bilbao esetén is láthatjuk, hogy ez semmit sem ront egy klub imidzsén. Inkább álszentségnek hat a sok reklám közt erre a szponzor nélküli mezre hivatkozni, ettől még nem vonjuk ki magunkat a "multik bűvköréből". Nem is kell!
És ami a legérdekesebb, hogy a culék is megszavazták Rosellt nagy többséggel, tehát nekik sincs ellenükre!
Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy nem a ruha(/mez) teszi az embert!
Ha ez az ára pl. Fabregas megszerzésének, vagy csak eleve az anyagi biztonságnak, akkor ezen nincs mit gondolkodni.
De látod, hogy sokaknak fontos. Tök mindegy mit gondolsz róla, tök mindegy, hogy amúgy ugyanúgy elüzletiesedett a Barca is, mint minden csapat, ez egy olyan jelkép, egészen pontosan egy olyan image egy része, ami megkülönbözteti a klubot, ami szimpatizánsokat szerezhet és tarthat meg. A Barca marketingjének egy része. (Ahogy a Madrid arculata a "mi vagyunk a legjobbak a világon, hozzánk akarnak igazolni a legjobb játékosok".) Nem szabad ezt alábecsülni. Nyilván az kérdés, hogy megéri-e ezt feladni mondjuk 20 millió euróért. Nem vagyok benne biztos, hogy igen.szbalint88 írta:Ne ámítsuk magunkat ilyen sületlenségekkel, hogy fontos a szponzor nélküli mez...
Pontosíts, kérlek.barca99 írta:Azért egy szint alá nem kellene menni.szbalint88 írta:Ha ez az ára pl. Fabregas megszerzésének, vagy csak eleve az anyagi biztonságnak, akkor ezen nincs mit gondolkodni.
Ebbe még bele sem gondoltam,de abszolút igazad van.Ne ámítsuk magunkat ilyen sületlenségekkel, hogy fontos a szponzor nélküli mez... Eleve a Nike-t reklámozzuk vele..
Azért egy szint alá nem kellene menni.szbalint88 írta:Ha ez az ára pl. Fabregas megszerzésének, vagy csak eleve az anyagi biztonságnak, akkor ezen nincs mit gondolkodni.