Spanyol Kupa & Szuperkupa

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
mademan
Capitá del Barça

2010.08.15. 10:28:54

sziasztok!

engem egyedül az zavart a meccsel kapcsolatban hogy megmaradtak a tavalyi régi rossz beidegződések:
pl: - messi megint mit keresett bent középen :?: miért nem lehet szerencsétlent a szélen a helyén játszatni és a kkor bojan bement volna középre :!:
- ha a csatárok átlagmagassága ibra lecserélése után sem haladja meg a 165 cm, akkor mi a t.kömért kell beadogatni fejre a szélről :twisted:
ezt én már tavaly sem értettem.
Forca Barca!
Xavi a kedvenc, de MESSI a legjobb!!!
Mert nekem tényleg TÖBB MINT 1 KLUB!!!
Bestbarca
Entrenador del Barça

2010.08.15. 10:21:29

Én nem tudom mit kell ennyit problémázni ezen a meccsen.Kikaptunk,dehát végülis csak a világbajnok spanyol válogatott hiányzott!És ez a szezon során problémákat okozhat,fog is,hogyha elmennek a játékosok válogatott meccsekre,akkor kb senki nem marad aki bevethető!Túl jók a játékosaink,mindenkit behívnak,az a baj :D :wink: !No viccet félretéve,azért az utóbbi 2 szezonban is akárhányszor a játékosok válogatott meccskre mentek,a legjobb eredményönk egy kiszenvedett x volt!Most még rosszabb volt a helyzet,sok játékos meg sem tudta kezdeni a normális felkészülést,mivel parádézniuk kellett lényegtelen meccseken,gondolok itt a spanyol játékosokra!3:1,ilyen kerettel nem vészes.Ha abból indulunk ki,hogy tavaly a Sevilla a Camp Nou-ban úgy kapott egy 4-est,hogy a 70.percben még 0-0 volt,hát...Azért ha kiáll a Barca.és a tényleges első csapat,akkor az más szint!Nagyon más mint a Sevilla!2 góllal simán verhetőek,de sztem nem fogjuk a véletlenre bízni,lesz az több is! :D :D :D
Visca el Barca!
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
Barcaman14
Director del Fútbol

2010.08.15. 09:54:22

Én is abban látom a probléma okát hogy sokan elfáradtak fejben! Főleg a fiatalok, de ez valamilyen szinten még érthető. Egyébként meg jól teljesítettek így elsőre. Nyilván nem úgy ment a labdajáratás és a támadás építés mint a világbajnok gerinccel, de sok fiatalra lehet majd számítani az év során, és ez megnyugtató!

A visszavágón már egy teljesen más Barcát fogunk látni. Talán eltűnik az idény eleji forma és le tudjuk dolgozni a hátrányt.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.08.15. 09:54:14

chrissjr írta:
Rivaldo11 írta:Élő közvetítések topikban kérdezte valaki, hogy Navas hogy volt játékra kész állapotban?

Nos erre a válasz engem is érdekelne... Rolling Eyes
Csak a Madridról tudok Neked nyilatkozni, de talán ez is választ ad a kérdésedre.

Szóval a Madrid vb-résztvevőinek augusztus 2-án volt az első jelenésük a szabadságuk után. Ugyan szerettek volna még egy hetet ráhúzni, de erre Mourinho nem adott engedélyt. A szakemberek azt mondják, hogy 1 hónap pihenő kell ilyen szinten egy játékosnak és ez a bronzmeccset meg vb-döntőt játszó madridiaknál láthatóan nem volt meg. Ami miatt mégis a visszahívásuk miatt kardoskodott a portugál az a véleményem szerint az, hogy így nem kellett edzés nélkül már egyből válogatott meccset játszaniuk. Valszeg a Sevillánál is így gondolkozhattak és ezért kaphatott már most Navas szerepet.

Ellenben Guardiola ugye nem hívta vissza a vb-döntőseit hamarabb, letölthették a normális szabadságidőt, viszont így meg edzés nélkül nyomták le a válogatott meccset.

Mind a két megoldás eléggé kockázatos. A FIFÁNÁL meg tájékozódhatnának mielőtt kiírják a versenynaptárt. :?
Krisztián, Pep érthető módon nem hívta vissza hamarabb a világbajnokokat, ugyanis még júliusban volt egy nyilatkozata VdB-nek, miszerint megígérte, h a Barca játékosokat "békénhagyja", azaz nem viszi el Mehikóba... ehhez képest mi történt? nah itt van a kutya elásva...
kanty
Llegenda del Barça

2010.08.15. 09:36:25

Nem olyan nagy tragédia ez a vereség. Láthattuk, a fiatalok még nem képesek végig játszani egy meccset ilyen szinten.

Meglehet forditani, persze nem lesz könnyű, de normális esetben a legjobb Barca a legjobb Sevillát 2 góllal mindenképpen kell, h verje.
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Somaa
Jugador del Barça

2010.08.15. 09:21:37

Szerintem az volt a legnagyobb baj,hogy főleg a fiatalok elfáradtak a végére.
Nem szidni szeretném Pepet és valószínűleg Ő jobban tudja,mint én,de szerintem a 2. félidőre vmi ilyesmit kellett volna játszanunk:
Mino
Alves Muniesa Milito Abidal

Keita
Thiago Adriano

Messi Bojan Maxwell

a cserék:Thiago-JdS,Muniesa-S.Gomez,Messi-Ibra
SZERINTEM.
Kép

Visca el Barca!
Tocy
Director del Fútbol

2010.08.15. 09:13:35

Sztem meg nincs baj a fiatalokkal, ha egy kész csapatban mjuk Jonathannak a lesérült Iniestát kell helyettesíteni, én nyugodt szívvel fogom nézni...

A legnagyobb baj az, amikor Maxwell játszik baltámadót, Bojan kikerül jobbra a vonal mellé, ahol annyi helye nem volt h megforduljon...amikor Abidal és Maxwell nem tudja eldönteni h kinek hol a helye, pláne amikor Ibra labdával kimozog arra az oldalra....felfordulás volt az egész, a végére el is fáradtunk, főleg az ifik, azért a 3. gólért nagyon kár...

3-1-ről azért necces lesz a fordítás, de nem lehetetlen, ha visszatér az alapfelállás és fel is tudunk pörögni, meg lehet ezt fordítani.

Valdés-Alves,Piqué,Puyol,Abidal-Busquets,Xavi,Iniesta-Messi,Ibra,Pedro

Sztem Villa nem fog kezdeni még.
chrissjr
Barça B
Kapcsolat:

2010.08.15. 08:56:00

Rivaldo11 írta:Élő közvetítések topikban kérdezte valaki, hogy Navas hogy volt játékra kész állapotban?

Nos erre a válasz engem is érdekelne... Rolling Eyes
Csak a Madridról tudok Neked nyilatkozni, de talán ez is választ ad a kérdésedre.

Szóval a Madrid vb-résztvevőinek augusztus 2-án volt az első jelenésük a szabadságuk után. Ugyan szerettek volna még egy hetet ráhúzni, de erre Mourinho nem adott engedélyt. A szakemberek azt mondják, hogy 1 hónap pihenő kell ilyen szinten egy játékosnak és ez a bronzmeccset meg vb-döntőt játszó madridiaknál láthatóan nem volt meg. Ami miatt mégis a visszahívásuk miatt kardoskodott a portugál az a véleményem szerint az, hogy így nem kellett edzés nélkül már egyből válogatott meccset játszaniuk. Valszeg a Sevillánál is így gondolkozhattak és ezért kaphatott már most Navas szerepet.

Ellenben Guardiola ugye nem hívta vissza a vb-döntőseit hamarabb, letölthették a normális szabadságidőt, viszont így meg edzés nélkül nyomták le a válogatott meccset.

Mind a két megoldás eléggé kockázatos. A FIFÁNÁL meg tájékozódhatnának mielőtt kiírják a versenynaptárt. :?
Szakacs
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2010.08.15. 08:34:38

mess2009 írta:
westerngom írta: - nem, mert Pep megnyert mindent amit lehetett, a világ legjobb edzője, különben is kivagy te, hogy mered őt megkérdőjelezni......
szóval effélék érik az embert + agyonköveznek = tehát TE se tedd! :D
ezt régóta rágjuk már, a te logikád mentén ok. ismerjük el Guardiola a világ legjobb edzője: volt anno! tegnap este (többek egybehangzó véleménye szerint) pocsékul cserélt!! hogy ez jelentett e valamit a játékunknak és Guardi presztizsének, hát vonja le mindenki maga a saját következtetését.
Szerintem olvasd el újra mit írt westergom, ha akkor sem fedezel fel egy pici iróniát akkor én kérek elnézést:)
A meccsre visszatérve szerintem ezt a meccset nem tudjuk már visszahozni, mert míg a Sevilla játékosai a visszavágóra még jobban felpörögnek, addig a mieink csak akkorra kezdenek bele jönni a játékba, egy erős X-et érzek itthon.
Ehh de örülnék egy Masch+Ozil+Robinho+Caceresmarad pakknak, akkor már jóval beljebb lennénk, rááadásul hogy nincs pénz dolog elég fura, mielőtt eladtuk Tourét volt 50 milliónk, levonunk 10et Adrinanora még ígyis van elméletileg 40(plusz Toure ára 70), nem azt mondom az egészet költsük de ha csak 40el számolunk abba még úgy is belefér Masch+Őzike.
Tiziano Crudeli fan :!:
fanbarca
Entrenador del Barça

2010.08.15. 08:13:39

Ez egy elég bosszantó eredmény. Az első félidőben jól ment a játék, rúghattunk volna 3 gólt, de sajnos Bojannak nem volt egyszer sem szerencséje, s valljuk be , a játékvezető sem muzsikált tökéletesen. Nagyon, de nagyon hiányzik Puyol szíve, és Xavi esze. Ez kell a győzelemhez. Szerintem be lehet ezt hozni, de nem lesz könnyű, a Sevilla nagyon jó egyesület.
més que un club
mess2009
Director del Fútbol

2010.08.15. 08:01:36

westerngom írta:
margarin írta:Már megint mindenki a fiatalokat hibáztatja.Azon senki nem gondolkodik el hogy Pep rendesen elcserélgette magát?
Hogyan lehet v kit lecserélni 52 percben?Vagy félidőben lecserélem ,vagy adok neki legalább 15-20 percet a másodikban....
Ezzel meg is ölte a csatár játékot ,mi több az összes védőjük bátran jöhetett előre.
Aztán meg leviszi Militot amikor már régen baj van és támadni kellene!

Persze lehet egyéb okai voltak ezeknek a cseréknek,de így ez kész humor...
Mindenesetre no problemo a visszavágót be fogjuk húzni.
- nem, mert Pep megnyert mindent amit lehetett, a világ legjobb edzője, különben is kivagy te, hogy mered őt megkérdőjelezni......
szóval effélék érik az embert + agyonköveznek = tehát TE se tedd! :D
ezt régóta rágjuk már, a te logikád mentén ok. ismerjük el Guardiola a világ legjobb edzője: volt anno! tegnap este (többek egybehangzó véleménye szerint) pocsékul cserélt!! hogy ez jelentett e valamit a játékunknak és Guardi presztizsének, hát vonja le mindenki maga a saját következtetését.
Léfe
Entrenador del Barça

2010.08.15. 07:17:39

Jók a fiatalok, mindig is ez volt a véleményem. Ez nálam azt jelenti, hogy elö lehet hozni Őket fokozatosan de nem igy egyszerre többet, főleg nem tétmeccsen ,no meg a Sevila ellen. Most ez volt a lehetőség. Remélem a bajnoki rajtig a most távollevőket fel lehet formailg és erönlétileg hozni, mert rövid az idő.
Fecó
MatyiG
Adminisztrátor

2010.08.15. 00:17:09

Azért nem volt ez olyan vészes. Simán le lehet dolgozni ezt a 2 gólos hátrányt. Sergi Gómez jó volt felkészülésen mint JdS, de most egyiksem játszott. Ma nagyon látszott, h kevés ez a kp még a padra is. Igazolni kell valakit!
margarin
Jugador del Barça

2010.08.14. 23:53:13

Én sem értettem a cseréket és szerintem ott dőlt meg teljesen a csapat,de azt sem tudhatjuk mi volt a háttérben bár Ibra fejét elnézve nem hiszem hogy ő jelezte volna "Bocs Pep ennyi volt" aztán meg Milito és még csak nem is előre játszunk...
Az viszont már igaz Pep egy nagy ember és biztos hogy tudja mit,miért csinál és én is azt mondom a visszatérőkkel megesszük ezt a csapatot Barcelónában.
Nekem egy szívfájdalmam van: szerettem volna ha itt jó az eredmény és ugyan ezek a fiatalok játszhatnak a visszavágón.Kell hogy ők is belerázódjanak a nagy meccsekbe hisz ők jelentik a jövőt!!
19 éves koromig játszottam a Barca csapatában aztán felébredtem:):):)):):
looka
Capitá del Barça

2010.08.14. 23:48:01

Nos, nem a legjobb eredmény, de azért otthon fogható lesz a Sevilla. Szvsz Pep elcserélte magát. Ibra cseréjét nem értettem, de lehet, hogy csak ennyit bírt ma. Aztán Milito cseréje szintén érthetetlen volt a számomra, ha már kh-t hozunk le akkor miért nem Gómezt? Vagy miért nem egyenesen Abidalt? Nem nagyon értem miért kellett még sebezhetőbbé tenni, az amúgy is ingatag védelmünket... Bojan nagyon gyenge volt, Romeu észrevehetetlen, ami nem is lenne baj az ő posztján, ha nem rohantak volna át rajtunk középen...
Abidal formán kívül, plusz Navas ott futott el mellette, ahol akart. Adriano megmutatta egy szituációban, hogyan kellett volna megállítani Jesust.
Kevés-kevés, de ilyen csapattal nem annyira rossz eredmény ez.
Azért remélem Masche-t leigazoljuk a kp-ra, mert rövid a pad, de kegyetlenül.

Nade, amit itt néhány kolléga megenged magának az erősen vérlázító...
Könyörgöm, első meccs, egy szinte értéktelen kupáért "C" csapattal...
Azért azt remélem, hogy néhányan holnap miután felkelnek visszaolvassák, amit "ideb*rmoltak" és elgondolkodnak egy picit, gondolok itt elsősorban "Rinku"-ra... Lehet kritizálni, sőt egy-két dolog miatt talán kell is, de így nem lehet. Ilyen stílusban senkit nem lehet szidni, nem hogy egy legendát, vagy egy tucat klasszis labdarúgót, akik nem egy gyönyörű percet okoztak már nekünk. Remélem csak hirtelen felindulás és düh okozta ezt a vérlázító, és egyben szomorú viselkedést... :roll:
barca1615
Jugador d'estrella

2010.08.14. 23:47:03

Mennyit vergőttök itt... Te úristen...........

Jobb volt a Sevilla és kész..

Majd a visszavágón meg lehet mutatni, hogy tudunk focizni.. Nem a világvégét meg ilyeneket kell harangozni..

Sok Barcást nem értek.....
margarin
Jugador del Barça

2010.08.14. 23:46:29

margarin írta:nem, mert Pep megnyert mindent amit lehetett, a világ legjobb edzője, különben is kivagy te, hogy mered őt megkérdőjelezni......
szóval effélék érik az embert + agyonköveznek = tehát TE se tedd! Very Happy
westerngom írta:
Ha ebből ezt szűrted le akkor jár még egy kicsit OOOskolába:):):):):
- jelenleg is azt teszem, ahogy írtad az iskolát illetően, ellenben ez ironizálás volt a részemről, DE! ne is foglalkozz vele ilyen késői órán! Jó éjt mindenkinek!
Ok igazad van,elnézésed kérem jó éjt neked is!
mrlevy
Jugador del Barça

2010.08.14. 23:45:58

Azert a fiatalok vedelmeben had emlitsem meg hogy nem ugyanaz lesz majd az "osszeallt nagy" Barcaban egy Iniestat helyetesiteni mint egy teljesen felforgatott "B" csapattal felallni idegenbe.
margarin
Jugador del Barça

2010.08.14. 23:44:04

Andris írta:
levproff írta:
barca_bome írta:Élő közvetítések topikban kérdezte valaki, hogy Navas hogy volt játékra kész állapotban?

Nos erre a válasz engem is érdekelne... :roll:
Lehet 2-3 nap múlva kiderül, hogy Navas lesérült 3 hónapra.
És ez 7 játékosnál mégkockázatosabb..
Ő egy szikár vékonyka ember,teljesen más az izomzata ,valószínűleg a teherbírása is sokkal nagyobb.Biztos hogy nem fog a terheléstől lesérülni azt a minimális pihenőt okosan megadja a testnek!
Savi,Iniesta teljesen más kaliber ráadásul sérülékenyek...
Charlie
Öreg Harcos

2010.08.14. 23:42:43

Télleg nem értem a nagy felháborodást, a Sevilla top csapatával várt minket, mi pedig kiengedtük a fiatalokat kicsit labdázni. Ez van, lehetett volna jobb is.

Normális csapatot küldünk ki a visszavágóra, nincs az az Isten aki megakadályozná, hogy ne fordítsuk meg.
C.
"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello
westerngom
Entrenador del Barça

2010.08.14. 23:42:08

margarin írta:nem, mert Pep megnyert mindent amit lehetett, a világ legjobb edzője, különben is kivagy te, hogy mered őt megkérdőjelezni......

- jelenleg is azt teszem, ahogy írtad az iskolát illetően, ellenben ez ironizálás volt a részemről, DE! ne is foglalkozz vele ilyen késői órán! Jó éjt mindenkinek!
Andris
Adminisztrátor

2010.08.14. 23:38:30

levproff írta:
barca_bome írta:Élő közvetítések topikban kérdezte valaki, hogy Navas hogy volt játékra kész állapotban?

Nos erre a válasz engem is érdekelne... :roll:
Lehet 2-3 nap múlva kiderül, hogy Navas lesérült 3 hónapra.
És ez 7 játékosnál mégkockázatosabb..
Én megválaszoltam amúgy. Bár nem vagyok 100%ig biztos, de erősen kétlem h Navas kapott volna 1 hónap pihenőt a döntő után. Nem a válogatott meccsekről van szó, amiért Navast emlegetitek, hiszen látjátok: Villa nemjátszott, mégsem volt keretben. Iniesta el sem utazott, nem volt keretben.

De különben is, ennyi a különbség a Sevilla és a Barca közt: nekik ennyivel jobban kell a szuperkupa, mi nem kockáztatjuk hogy a kulcsemberek lesérüljenek, mert ennél idén lesz 50 fontosabb meccsünk.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Messi199
Jugador d'estrella

2010.08.14. 23:38:06

Nekem nincs semmi gondom a fiatalokkal de szűk lesz a keret és ha véletlenül valami fika meccsen lesérül Xavi vagy Iniesta kpról , akkor kit rakunk be ugyan azzal a képességel / rutinnal arra a posztra , ezek a fiatal srácok ügyesek meg pár év múlva lehet belőlük valami , de ez még nagyon kevés ide . De kivárom a végét , mert ha a full alap csapat játszik a visszavágón akkor megesszük sevillát .
Tots Unit Fem Forca !!
margarin
Jugador del Barça

2010.08.14. 23:37:49

nem, mert Pep megnyert mindent amit lehetett, a világ legjobb edzője, különben is kivagy te, hogy mered őt megkérdőjelezni......

salas9
Entrenador del Barça

2010.08.14. 23:36:54

Jó, nem kell izélni miért játszott Navas, meg hogy Del Bosque "elb...a" a meccsünket. Pep így gondolta, hogy a VB győztesek pihenjenek még egy kicsit. Ennyi. Ott volt a pályán Alves, Maxwell Keita Zlatan Milito Abidal Adriano és Messi is kicsit. Ők meg ma ennyit tudtak hozzátenni. Kész. Jövő héten megfordítjuk a meccset. Ennyi. Jóéjt!
Kép
Válasz küldése