Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
vizsgaidőszak azt tudom hogy ugyanúgy van, csak a gyakorlati bejárást nem tudtam biztosan. DE-MTK nekem is 4. év lesz már, de lesz még lehet 6 isFecooo írta:úgy tudom, h zh-kat se kell írnod, mindössze a tanárokkal kell megegyezned, h beadandóval vagy más módon teljesíted a gyakokat, a vizsgák értelemszerűen uúgy vannak, mint a többieknek
legalábbis erasmusos évfolyamtársaim így jártak...
melyik egyetemre jársz amúgy? én SZTE-GTK-s vagyok, sajnos már a 4. évem kezdem
torrentkiller írta:Azt hiszem félig-meddig ide illik a téma.
Na szóval felvettek az Óbudai Egyetemre (Bánki, mechatronika), és mivel vidéki vagyok jelentkeztem koleszba is. Fel is vettek ebbe a 'hotel@bmf diákotthon' nevű akármibe. Képeken láttam, egész jól néz ki, igaz drágább is mint a hagyományos kolesz.
Na azt akarom kihozni az egészből, hogy ha valaki lakik szintén ebben a koleszban, az írhatna 1-2 dolgot róla, tapasztalat, személyes vélemény etc.
Köszi
KÖsz!messideco írta:noname írta:Innen valaki még jön a Kolozsvári Babes-Bolyai-ra?
Romániában ez van úgy számon tartva mint a legerősebb egyetem.
Nekem sikerült a bejutás magyar vegyészmérnökire első helyen.Gratulálok! Remélem majd jövőre nekem is fog sikerülni Kolozsvár, ha az nem, akkor majd a sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozatra próbálom meg. De addig még van egy kemény évem
noname írta:Innen valaki még jön a Kolozsvári Babes-Bolyai-ra?
Romániában ez van úgy számon tartva mint a legerősebb egyetem.
Nekem sikerült a bejutás magyar vegyészmérnökire első helyen.
Az építészmérnökin elég hallgató barát ponthatár voltXanthor írta:Valaki BME gépészmérnökire? Én kicentiztem, 372 pont, 372 a határ
Nah gyerekek ne csináljátok..kurdt írta: Az igazság valahol a kettő között van, de figyelembe veszik azt is pl., hogy hányan jelentkeztek, hányan írták azt a helyet első helyre, illetve h milyen nehéznek ítéltik az azévi érettségiket. Pont az utóbbi miatt idén pontszámcsökkentés várható a műszaki szakokat leszámítva.
khmm...2hsz lentebbFecooo írta:mondjuk úgy, h ha szerencséd van felvesznek, ha nem, akkor nem...daffy írta:az lenne a kérdésem,hogy a ponthatárok közzétételekor mennyire biztos hogy felveszik azt,akinek megvan a kellő pontja. szóval ezeket a mai pontokat mi alapján állapítják meg(ellenőrizték már a jelentkezéseket és ott meghúzták a határt az utolsó felvett embernél vagy ez a határ csak egy "betippelt" határ)?(hacsaknem megvan mindenből a max pontod, meg 2 nyelvvizsga, 2 emeltszintű stb...) a régi 144 pontos pontrendszerben biztos voltam benne, h 134 ponttal be lehet kerülni olyan helyre, ahova az azelőtti számítás szerint elég volt 92 pont is...(az azelőtti számítás szerint 124 volt a max és 92-ponttal be lehetett kerülni, gondolom akkor jogosan hittem, h 134-gyel bekerülök a "helyemre" olyan időszakban, ahol 144 a max.... tévedtem!
135 volt a ponthatár abban az évben... szóval sok sikert...
egyébként hány pontod lesz és hova akarsz bejutni, ha szabad kérdeznem?
mondjuk úgy, h ha szerencséd van felvesznek, ha nem, akkor nem...daffy írta:az lenne a kérdésem,hogy a ponthatárok közzétételekor mennyire biztos hogy felveszik azt,akinek megvan a kellő pontja. szóval ezeket a mai pontokat mi alapján állapítják meg(ellenőrizték már a jelentkezéseket és ott meghúzták a határt az utolsó felvett embernél vagy ez a határ csak egy "betippelt" határ)?