Kalap1988 írta:Senki nem ír az NBA-ről? Kicsit elfogultan, de azt kell mondanom, hogy a Celtics jelenleg óriási formában van! K.G. ihletett formában tért vissza, zseniálisan játszik és megmondom őszintén, hogy jelenleg egy erőcsatárra sem cserélném el a ligából. Nem a statjai és a jövője miatt. Hanem a hozzáállása és amiatt, hogy mennyire összetett játékos. Támadás és védekezés egyaránt minden szegmensében hasznos. Ilyen a maiak közt, ilyen hozzáállással párosulva szerintem nincs. Sorolhatjuk itt Stoudemire-t vagy Bosh-t. Egyik sem kellene a keltáknak, ha én lennék az edző vagy a GM. Óriási a csapat, épp a Detroit meccset nézem, a mainak még csak az összefoglalóját láttam. Ray januárban 70%-al(!!!) dobja a triplát ( Detroit meccsen kiírt stat) a csapat pedig 105 pontot átlagol, ami azt mutatja, hogy a világklasszis védekezés mellé egyre inkább támadás is társul. Szerintem Shaq is jól illik a csapatba, a kezdeti félelmeim eloszlatta. Nyilván, ha visszatér Perkins, akkor ő a védekezésben hasznosabb lesz. Big Baby lassan, de biztosan olyan PF-é növi ki magát, hogy szinte bármelyik csapatban ( ahol nincs all star PF) kezdő lehetne. Elképesztő, hogy miként fejlődik egy olyan ember, aki nem zseninek született. Munka és alázat. Pierce a szokásos, nem ecsetelem. Rondo pedig a szememben a liga legígéretesebb irányítója. Ha csak az irányító szerepkört nézzük. Tegnap kicsit fel is dühített az esti Chicago-Dallas meccs közvetítésén Török Péterék konzultációja. Nem igazán emlegették Rondot. Elismerem, hogy nem átlagol 20 pont felett, mint Rose és Westbrook és ez nyilván az egyéni díjakban meg kell, hogy mutatkozzon, de egy klasszis csapatba, ahol 2-es,3-as, 4-es és 5-ös poszton is stabil jó pontdobók vannak, mint a Bostonban, nem hívnék mást rajta kívül. képes lenne ő 20 pont felett átlagolni, jó tör be, a dobás sem annyira gyengéje, csak nem gyakorolja, de a csapatába nem kell. Példának okáért ezért lenne nálam az amerikai válogatott kezdő irányítója.... Minden poszton világklasszis pontdobók vannak, szerintem luxus, hogy az irányító is dobni akarjon....Tehát nem írom le Roset és Westbrookot, jelenleg a statisztikai szemlélet szerint ők és D. W. is jobbat nyújt, mint Rondo, de szerintem a saját csapatában hasznosságban csak Westbrook kellhet vele versenyre. Na meg azt is feltételezem, hogy Rondo egy gyengébb csapatban, ahol tőle is kell a pont nem 10-et átlagolna. Azért láttuk 08-09-ben mikor kellett, mert sok volt a sérült miket csinált a PO-ban.
Szépen összefoglaltad!
Én azt mondom ha mindenki egészséges a Celticset egy 4 győzelmes PO párharcban nem lehet megverni!
KG annyival kiegészíteném, hogy hihetetlen energiákat sugároz a csapattársakra is!
Komolyan ha majd visszavonul el tudnám képzelni assistant coach-nak nálunk!És Garnett idén nagyon nagyon jó pontgyártásban is!Ha minden rendben lesz a térdével akkor....

Beáll a lockdown D
Allenről még annyit már csak 26

Shaq tényleg pozitív meglepetés, de Perk jelenléte még erősebbé teszi a Bostont!
Perkre ugyanazt írnám mint Rondora, körülötte vannak a shooterek neki meg "dolgoznia" kell!Védekezésben Perkins nagyon jó, s lehet dob egy meccsen 6 pontot, de ahol Allennek meg KG-k játszanak elég ennyi is
Amit írtál R9-ről jogos!Ha azt nézem irányító, akkor nálam is Rondo (ok elfogultság

)
Rondo szerintem a klasszikus irányító, aki felhozza, odapasszolja!Ma a ligában nagyon sok az igazán jó pontdobó irányító is, s vannak akik meg már PG-ként nem is passzolnak!R9 is ha kell bedobja 4-5 méterről, de nem kell, mert mindig van üres ember

!
Rose az egyetlen aki szvsz Rondo szinten van idén!Pontokban, statokban hihetetlen Rose, s nehéz lenne összehasonlítani, mert 2 teljesen más csapat, de Rose játéka olykor látványosabb, s viszi a hátán a csapatot!
Viszont idén amit picit hiányolok az a PAD!
A PO-ra nagyon fontos lenne, hogy a tavaly látott, + energiákat hozzák!Mert 08-09es szezonban is volt kezdőnk, s nagyon tovább semmi...
Vannak meccsek mikor kifejezetten jól működik a pad, de olykor meg nagyon halvány a cseresor!De majd meglátjuk!
Rondo meg 08-09 es szezonban tényleg jó volt, a POban is voltak felejthetetlen percei, pl Hinrich odacsapása a reklámtáblára
:lol:Abban az évben eléggé "paprikás" volt Rondo s nem egy embernek akart neki menni, de hál istennek már picit lenyugodott a kis tökmag