Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
Gratulálok Neki és a Csapatnak is! Az én észrevételem (kritikám) pedig nem a személye ellen irányult, csak nem szeretném, ha visszaütne ez a nagyobb csapatok ellen esetleg a BL-be majd (fáradtság, apró mértékű motiválatlanság (a biztos hely tudatában a csapatban))detabarca írta:Hogy egy kicsit másról essen szó. Pep irányítása alatt megszületett a 400. gól. Azért ez nem gyenge produkció 2,5 évre. Csak így tovább Pep!
- igen, igen, nem is bírálni kívánja senki a mestert, DE! ezek az utolsó utáni pillanatban elvégzett cseréi, mikor Iniesta pl. az utolsó 20 percben szinte eltűnt a pályáról és Ibrahim, Nolitó vagy Thiagó valószínűleg többet tudott volna a meccshez tenni!galamb írta:Igen a rotáció kérdése engem is nagyon foglakoztat. Ez egy kétélű fegyver: ha jobban élne Pep ezzel a lehetőséggel és netalán ez megbosszulná magát és becsúszna néhány rossz eredmény, akkor meg ezt rónánk fel neki. Ez egy nagyon nehéz kérdés, de én is örülnék, ha a fiatalok több lehetőséget kapnának. De folyamatosan hozni kell az eredményeket, és nyilván ennek érdekében a legjobb 11-re apellál a Mester.
Tartok tőle, hogy Bojánnak nehéz döntést kell meghoznia a közeljövőben. Fogy a levegő körülötte, bár Pep többször hangsúlyozta, hogy bízik benne
Thiágo viszont reményeim szerint a jövő szezonban alapember lesz.
Amúgy szerintem Guardiola nagyon is épít a fiatalokra (lásd: Busquets, Pedro, Pique). Lehet, hogy kissé bátrabbnak kellene lennie a cserékkel kapcsolatosan, de nagyon biztosra szeretne menni. Meg van természetesen a veszélye annak, ha ritkán- és kevés pihenőt kapnak az alapemberek.
ezzel az a baj, h 3-4 gólos előnynél is max Keitát küldi be, de őt is max a 70. perc körül...ab1daL írta:Nem értelek titeket... 1-0-ás állásnál hova cseréljen? Pep mindig arra vár, hogy egy kicsit nagyobb előnye legyen a csapatnak, és utána cserél. 87. percig 0-1 volt, bármikor találhatott volna, 1 gólt a Hercules, és akkor rohanhattunk volna az eredmény után, egy Iniesta, Villa, Xavi nélküli csapattal, ha előbb cserél. Érzi, látja, tudja mit kell csinálni, 3 pont megvan, sok panasz rá sem lehet.
Igen, ezen a meccsen egyértelműen korábban kellettek volna a cserék. Villát a második félidőbe be sem engedtem volna. A vége persze jól alakult, de a sok pontatlanság megbosszulhatta volna magát.Fernando írta:Ez már több a soknál...
De mint mondtam, ennek nemcsak a pihentetés lenne a lényege, hanem a kiegészítő emberek foglalkoztatása, h játékban legyenek, illetve fiatalok beépitése.gg86 írta:A fáradtság miatti rotációhoz (vagy rotáció hiányához) : Szerintem, a játékosok jobban elfáradnak az edzéseken, mint az ilyen 45 perc alatt eldőlő meccseken. A 2011-es évben eddig egyedül a bilbaói kupameccs igényelt 90 percen át tartó hajtást és koncentrálást, a többi nem volt túl megterhelő. Nyilván más lesz a helyzet, ha kezdődik a BL, valószínű, hogy Guardiola akkor már többet alkalmazza a csereembereket a könnyebbnek tűnő meccseken.
Persze igazad van, senki sem tökéletes, ... még én sem. Nem azt írtam, hogy Guardiolat nem lehet kritizálni, hanem, hogy nem kell, szerintem nincs rá ok. De nyilván kritizálhatod, ha úgy gondolod, hogy van rá okod, igen,ezért is van ez a fórum. Annál is inkább megteheted, mert tudom, hogy a legjobbat akarod. Az egészséges, építő kritikának mindig helye van. Úgy, hogy minden oké. Üdv.Fecooo írta:ne haragudj, de pontosan ezt nem szeretem... a nicknevedhez méltóan békés vagy, ez dicsérendő is, viszont ne mondjuk már azt, h "nincs miért...", ez struccpolitika, ez egy fórum, a véleményeket őszintén le lehet írni(többnyire, kivéve, amikor nem...)galamb írta:Xavit az utóbbi időben rendre lecseréli a mester, Messi pedig jól bírja és szívesen marad végig a pályán.
Guardiolát jelen pillanatban szerintem nincs miért, nem kell kritizálni. Én sem értek mindenben egyet vele, de ő tudja a dolgát és jól végzi a feladatát. Sem az eredményességre, sem a látványosságra nem lehet panasz.
mindenkit lehet kritizálni, senki sem tökéletes, Messit is a meccsek 80-90%-án lehet kritizálni, hiába f.ssa a gólokat és szórja az assistokat...
Tibivel meg szokás szerint egyetértek
Így van. Egyébként ez a vértisztitásos-visszafecskendezős dolog sokkal gyorsabb gyógyulást eredményez, ezzel is lecsökkennek a sérüléssel eltöltött időt. De ennek ellenére is rotálni kéne Pepnek, mert tényleg a 30-on felüliek gyorsabban elfáradnak.lluisllach89 írta:Komoly sérülést érzi az ember, nagyon max 1 meccset hagynak ki, de azt se az esetek 99%-ban, hányszor olvashatjuk hogy tényleg fájdalmai vannak valakinek egy rúgás miatt és a gym-ben edzett vagy szeparálva a többiektől, de ez egy meccs kihagyásához is kevéske.
Viszont tényleg le kéne kapnia néha egy-egy embert időben. A Puyoléhoz hasonló fáradásos sérülésektől tartok én leginkább.
Komoly sérülést érzi az ember, nagyon max 1 meccset hagynak ki, de azt se az esetek 99%-ban, hányszor olvashatjuk hogy tényleg fájdalmai vannak valakinek egy rúgás miatt és a gym-ben edzett vagy szeparálva a többiektől, de ez egy meccs kihagyásához is kevéske.Lionel85 írta:És ha a meccs után érez olyan fájdalmat, hogy egy vagy két meccset hagy ki? Tudod, hogy amíg a pályán vagy és küzdesz, az adrenalin csökkenti a fájdalmat, aztán ahogy lenyugszol, előjön egy-két bibi. Nem minden sérülés jön elő már a meccsen. Sajnos ezt pont a Barcelona játékosai is tudhatják.lluisllach89 írta:A rúgás miatti csere felesleges. Nem cukorból vannak ám, azért nem kell szülői felügyelet nekik.
Sokkal nagyobb probléma hogy kevésbé fontos meccseken is nagyon sokat játszik, sokszor végig Messi és Xavi.
És ha a meccs után érez olyan fájdalmat, hogy egy vagy két meccset hagy ki? Tudod, hogy amíg a pályán vagy és küzdesz, az adrenalin csökkenti a fájdalmat, aztán ahogy lenyugszol, előjön egy-két bibi. Nem minden sérülés jön elő már a meccsen. Sajnos ezt pont a Barcelona játékosai is tudhatják.lluisllach89 írta:A rúgás miatti csere felesleges. Nem cukorból vannak ám, azért nem kell szülői felügyelet nekik.
Sokkal nagyobb probléma hogy kevésbé fontos meccseken is nagyon sokat játszik, sokszor végig Messi és Xavi.
Azt megértem maximálisan, hogy játszani akar mindenki, mert végülis szép sport, meg ugye jól is fizet nekik és ha megy is a foci, ki ne akarna játszani? De néhanapján kötelező lenne pihentetni a játékosokat, a saját maguk érdekében, hogy jobban regenerálódjanak.galamb írta:Xavit az utóbbi időben rendre lecseréli a mester, Messi pedig jól bírja és szívesen marad végig a pályán.
Guardiolát jelen pillanatban szerintem nincs miért, nem kell kritizálni. Én sem értek mindenben egyet vele, de ő tudja a dolgát és jól végzi a feladatát. Sem az eredményességre, sem a látványosságra nem lehet panasz.
ne haragudj, de pontosan ezt nem szeretem... a nicknevedhez méltóan békés vagy, ez dicsérendő is, viszont ne mondjuk már azt, h "nincs miért...", ez struccpolitika. ez egy fórum, a véleményeket őszintén le lehet írni(többnyire, kivéve, amikor nem...)galamb írta:Xavit az utóbbi időben rendre lecseréli a mester, Messi pedig jól bírja és szívesen marad végig a pályán.
Ja.Ha egy évben legalább nyerünk egy kupát akkor sincs nagy probléma.Főleg ha ez mellett szépen is játszunk.galamb írta:Xavit az utóbbi időben rendre lecseréli a mester, Messi pedig jól bírja és szívesen marad végig a pályán.
A rúgás miatti csere felesleges. Nem cukorból vannak ám, azért nem kell szülői felügyelet nekik.Lionel85 írta:Most már többedszerre bizonyosodom meg abban, hogy Guardiola számára másodlagosak a játékosai egészsége és az eredményt tartja szem előtt. Ezt bizonyítja a legutóbbi nyilatkozata, amikor Messi és Xavi rúgást kaptak, mégis a pályán hagyta őket, mert el akarta döntetni a meccset. Ez már túlságosan is álszent dolog. Ezt egyszerűen nem tudom elfogadni egy olyan profi és a részletekre nagy hangsúlyt fektető edzőtől, mint ő. A szívén viseli a csapat sorsát, irtó szerény ember. Nagyon jó edző, de hatalmas hibái is vannak (a kupái mellett). Azok a játékosok szállítják a csapat számára és saját maga számára is a sikereket, akiket majdhogynem sérülésig játszat. Mert ez már erről szól. Ősszel Xavi szenvedett, most Puyol és mind attól, hogy Guardiola nem képes rotálni és még a legkisebb csapatok ellen is érthetetlen módon a legerősebb kezdőt küldi ki.
Nagyon nagy változások kellenek a gondolkodásmódban, mert ennek csakis a játékosok fogják meginni a levét.