2011.01.27. 21:14:15
Sztem meg van miért. 2 dolgot mondanék: nem alkalmaz megfelelően rotációt, illetve nem ad lehetőséget fiatal játékosoknak, itt legfőképp Thiagora gondolok.
Az elsőnek nagy hátránya például, h a cserék nincsenek játékban, igy ha hirtelen elő kell őket szedni a kalapból, akkor általában nem is megy nekik. Tavaly az nagyon látszott Tourén, idén pl. Adrianon, Bojannal is probléma ez, de nála azért sok hátránya van. Az állandó kezdő 11-et sem kéne agyonhajszolni, még akkor sem, ha addig nem látszik rajtuk fáradság, illetve nem jönnek a sérülések.
A másik dolognak a csapat jelenlegi játékára igazán kihatása nincs, de a jövő szempontjából semmikép nem jó. Nekem nem tetszik egyáltalán, h fiatal játékosok úgy mennek el innen, h meg sem kapják a lehetőséget a nagy csapatban a bizonyításra.
Most vegyük pl. Thiago esetét. Nem tartom jó magyarázatnak, h túl fiatal. Ma már 17 éves gyerekek lazán bedobnak a mélyvízibe. Meg van a veszélye, h valakit túl korán dobnak bele, de sztem ugyanolyan rossz dolog, ha vkit túl későn. Eljön az idő, mikor már egy fiatal tehetséges játékos az utánpótlás csapatot kinövi, ott már tovább nem tud fejlődni, ha mégis marad annak következményei megrekedés, illetve egyéb, akár mentális problémák is lehetnek. Úgy gondolom Bojannal is nagyjából ez történt, ő nem az utánpótlás csapatban rekedt meg, hanem a padon, ami még annál is rosszabb. Thiagoval kapcsolatban is vannak ilyen félelmeim. Sztem amennyit eddig láttunk tőle, az alapján jogosan szeretnénk, h több lehetőséget kapjon a nagy csapatnál, már idén. Jövőre jön a nagy csapathoz, remélem ez majd meghozza nála a várt áttörést.
Sok dolgot csinál jobban Pep, mint anno Rijkaard, de ebben a két dologban messze jobb volt nála a holland.