Ibrahim Afellay

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
szajko
Director del Fútbol

2011.03.25. 21:23:35

lluisllach89 írta:Na, hát az eleve esélytelen 0 meccsen végre egy pozitívum, Ibi betalált, jöjjön meg az önbizalma! :D
Rúghat ő még ma 14 gólt is,de ez pep-et különösen nem fogja érdekelni...
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.03.25. 21:17:12

Na, hát az eleve esélytelen 0 meccsen végre egy pozitívum, Ibi betalált, jöjjön meg az önbizalma! :D
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.03.19. 19:13:05

bali 15 írta:Pedro meddig sérült még?
Mert akkor simán játszhatna Affelay, teljes meccset asszem nem is játszott végig az idén. Szerintem most kell lehetőséget adni neki.
Pedro ezt a meccset kihagyja, de a 2 hetes szünet alatt már felépül szerintem. Szóval ma tényleg játszhatna Afellay, de ugyanígy Bojannak is kellenek a játékpercek, szóval vagy Villa vagy Messi pihenhetne. Egyikük sem túl friss, és szerintem ma elbírná a csapat a hiányukat.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
bali 15
Director del Fútbol

2011.03.19. 19:00:40

Pedro meddig sérült még?
Mert akkor simán játszhatna Affelay, teljes meccset asszem nem is játszott végig az idén. Szerintem most kell lehetőséget adni neki.
galamb
Jugador del Barça

2011.03.09. 07:55:15

Egyre világosabb, hogy jó igazolás volt, nem csak az ára miatt. Nagyon fekszik neki a Barca stílusa és jól képzett játékos, remélem sok ideig láthatjuk barcás mezben.
Deus
Boixos Nois

2011.03.09. 07:27:01

azt csodálkozom, hogy még senki nem írt ide a tegnapi után...

Beállta után két helyzete is volt, közben az elsőn mekkora sprintet nyomott te jóég :shock:

Látszott rajta, hogy bizonyítani akart. Sajnáltam hogy nem ment be neki.
KépKép
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2011.03.06. 11:54:37

LG írta: Van igazság abban amit mondasz, de ettől én még sajnálom, mert az alapján, amit mutatott amikor éppen játszott nem ezt érdemli. Nekem pl. nagyon tetszett, h mennyire lendületes. A másik akinek szintén megtetszett a játéka, is hiányolom az Thiago. Bezzeg Keita minden meccsen játszik, holott nagyon nem illik ebbe a csapatba, és ezt akkor is mondom, ha pl. a tegnapi meccsen ő szerezte a győztes gólt. Néha neki is vannak jó meccsei, és van amiben amúgy is jó, de hogy hosszútávon Afellay-al v. Thiagoval többre mennénk, abban szinte biztos vagyok.
tény, Afellay jó játékos, minőségi csere. nem vitatom sem a technikáját, sem a lendületességét. 1 baj van, Pedro jobb :) Nem feltétlen képességekben, inkább taktikailag. Neki méteres előnye, hogy x éve itt nevelkedik, tanulja ezt a játékfilozófiát és asszem 3 éve már gyakorlatban is tolja.

A Barca azért ennyire jó most szerintem, mert egy tökéletesen összerakott gépezet az a gála11, aki általában fent van. Mindenkinek milliméterre pontosan ki van számolva a feladata a pályán, így Pedronak vagy Iniestának is, és itt most olyan dolgokra gondolok, amik nem szembetűnőek. A tökéletes letámadást, területlezárást, védelem kisegítését stb. jelenleg Pedro sokkal jobban érti mint Afellay és Keita sokkal jobban érti mint Thiago.

Többség még a szülinapján is utálja Keitát de az én szemembe egy rendkívül értékes player. 0 eladott labdája mellett sokat szerez, kapu elé gyakran felér, ha helyzete van be is ba$$za. mindezt egy szó nélkül és emellett tökéletesen csinálja amiket előbb már leírtam. Megmondom őszintén, ha edző lennék én nagyon sok pénzt megadnék egy ilyen játékosért. Higgyétek el, nem véletlenül játszik annyit, Guardiola pontosan tudja, mire van szükség szakmailag. Az más dolog, hogy a csel összeállításos videókba nem a mali fog szerepelni, de ez teljesen másodlagos.

Pep nem meri még sűrűn megkockáztatni, hogy porszem kerüljön a gépezetbe. Sokszor még akkor se, amikor már biztosnak látszik a dolgunk. Viszont ez az ő dolga, nem véletlenül ennyire eredményes.

Sporting ellen Afellay játszott a jobbon asszem. Azon a meccsen került bajba Pique többször a jobb oldalon, meglepően sokszor volt 1-1 elleni szituba. Nem véletlen. Vagy az Almeria elleni kupameccsen, ahol szinte a komplett cseresor tolta. Rúgtak 3(?) gólt és jól játszottak, de tévén keresztül zongorázni lehetett a különbséget a taktikai precizitásban.

Mindezek mellett ahogy telik az idő és megérik taktikailag pl. Thiago vagy Afellay (és hajlandók kivárni ezt az időt) több lehetőséget fognak kapni. Persze erre lehet mondani, hogy csak úgy fejlődik ha játszik. De akkor gondoljunk bele abba is, hogyha nem jönne véletlen az eredmény, akkor meg a fél fórum egy hétig hőbörög általában...
Tocy
Director del Fútbol

2011.03.06. 11:31:57

Game90 írta:
szajko írta: Ha meg csak azért igazoltuk le,hogy pénzt csináljunk belőle,akkor óriásit csalódok Pep-ben és a vezetőségben.
Ahhoz, hogy pénzt tudjunk belőle csinálni, többet kéne játszatni. Meg amúgy sem arról vagyunk híresek, hogy milyen jól kijövünk az eladásokból.

Remélem a következő szezonban több lehetőséget kap, ahogy Bojan, Mascherano és Thiago is.
Mondjuk ebből azért nehéz lenne rosszul kijönni, mert bagóért kaptuk. Tegnap egyébként ha már Villa padozott, őt küldtem volna be Bojan helyett, ott többet ér, mint a jobbon.
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.03.06. 11:30:34

Zozzy 5 írta:
de, hogy témánál is maradjunk, ismerve Pepet, egyáltalán nem lep meg, hogy ennyit játszik Afellay. az borítékolható volt, hogy kezdő nem nagyon lesz, jelenleg ő most elég előnytelen poszton játszik itt. Iniesta Spanyolország hőse július óta, Pedrot meg szinte Pep nevelte ki. Azzal sincs szerencséje, hogy amíg kicsit is meleg a pite addig Guardiola nem nagyon cserélget. Viszont szerintem ezt anno meg is mondták neki, hogy figyelj srác kb. ennyi lehetőséged lesz, de 3 milliót most simán megérsz nekünk. Ő erre igent mondott, innentől kezdve nem tudom sajnálni, hogy miután elmegy melegíteni vissza kell ülnie a padra.
Van igazság abban amit mondasz, de ettől én még sajnálom, mert az alapján, amit mutatott amikor éppen játszott nem ezt érdemli. Nekem pl. nagyon tetszett, h mennyire lendületes. A másik akinek szintén megtetszett a játéka, is hiányolom az Thiago. Bezzeg Keita minden meccsen játszik, holott nagyon nem illik ebbe a csapatba, és ezt akkor is mondom, ha pl. a tegnapi meccsen ő szerezte a győztes gólt. Néha neki is vannak jó meccsei, és van amiben amúgy is jó, de hogy hosszútávon Afellay-al v. Thiagoval többre mennénk, abban szinte biztos vagyok.
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2011.03.06. 11:14:39

nem vagyok benne biztos, hogy Fabregassal is ez lenne a szitu. kumma sokat számít jelenleg Guardiolánál, ha valaki spanyol és főleg katalán, további ismeri már a játszópajtásait. miatta inkább pihentetné sűrűbben (nem tartósan leültetné) Xavit vagy Iniestát szerintem. Pique az élő példa, anno jött a semmiből, Marquez meg Milito meg szépen leült a padra.

továbbá Fabregassal biztos, hogy hosszú távon terveznének, Xavi azért már benne van a korban, bár még nem látszik, de már 31 éves...az biztos, hogy ha teheti, akkor ő is lesz olyan ikonunk, mint a MU-nak Giggs aki már kb. a 72. évét tapossa, de azt nem lehet tudni biztosan, hogy fizikálisan erre Xavi is alkalmas lesz.

de, hogy témánál is maradjunk, ismerve Pepet, egyáltalán nem lep meg, hogy ennyit játszik Afellay. az borítékolható volt, hogy kezdő nem nagyon lesz, jelenleg ő most elég előnytelen poszton játszik itt. Iniesta Spanyolország hőse július óta, Pedrot meg szinte Pep nevelte ki. Azzal sincs szerencséje, hogy amíg kicsit is meleg a pite addig Guardiola nem nagyon cserélget. Viszont szerintem ezt anno meg is mondták neki, hogy figyelj srác kb. ennyi lehetőséged lesz, de 3 milliót most simán megérsz nekünk. Ő erre igent mondott, innentől kezdve nem tudom sajnálni, hogy miután elmegy melegíteni vissza kell ülnie a padra.
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.03.06. 11:02:20

S.Agüero írta:E célból nincs is szükségünk Cescre. semmi értelme, mert nem sokat játszana.
Azért remélem mostantól több lehetőséget fog kapni Ibi, így hogy most egyre - reméljük - több nehéz meccsünk lesz, és ezek előtt kell kicsit pihentetni is, ekkor majd talán beférhet a kezdőbe is. :)
3 millióért játszatni valakit nem bűn. Legalábbis nem akkora, mint 50 millióért, amennyiért ácsingózni fog Cesc-ért a Barcelona. Remélem Rosell tartja magát a saját fenntartásaihoz és nem fog irreálisan magas összeget kiadni a tékozló fiúért!

Az, hogy Afellay vagy Milito száműzve van és Messi addig játszik, amíg lóg a bele, az Pep sara. De ezekről más sokat írtam, most nincs kedvem megint megtenni. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Lionel85 2011.03.06. 11:30:41-kor.
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2011.03.06. 10:56:00

E célból nincs is szükségünk Cescre. semmi értelme, mert nem sokat játszana.
Azért remélem mostantól több lehetőséget fog kapni Ibi, így hogy most egyre - reméljük - több nehéz meccsünk lesz, és ezek előtt kell kicsit pihentetni is, ekkor majd talán beférhet a kezdőbe is. :)
albicelesteX
A Vadász

2011.03.06. 08:01:19

Teljesen igazat adok mindenkinek.Potyára lett Ő is megvéve.Amennyit játszik attól a csapat nincs előrébb és ez nem az Ő hibája.
Kép
messideco
Presidente del Barça

2011.03.06. 07:02:05

Megvettük dísznek, mert egyébre egyelőre nem használja Pep...
Kép
"And my heart will leave you never."
PCsabi
aka Game90

2011.03.06. 05:00:08

szajko írta: Ha meg csak azért igazoltuk le,hogy pénzt csináljunk belőle,akkor óriásit csalódok Pep-ben és a vezetőségben.
Ahhoz, hogy pénzt tudjunk belőle csinálni, többet kéne játszatni. Meg amúgy sem arról vagyunk híresek, hogy milyen jól kijövünk az eladásokból.

Remélem a következő szezonban több lehetőséget kap, ahogy Bojan, Mascherano és Thiago is.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.03.05. 22:18:22

Talma írta:Nem néztem végig a mérkőzést, így aki tud, segítsen nekem picit. Az 50. perc körül ment el melegíteni, de mi lett vele? Kifutott a stadionból avagy befutott az öltözőbe, mert hasmenése volt? Esetleg a rotációs kapa meghibásodott, s elment szerelőért?

"Szóval szólva": sajnálom szegényt, nem ezt érdemli.
...Tudom, örüljön egy újonnan igazolt játékos, hogy kap 10 perceket. Remélem könnyen tovább tud állni a nyáron, mivel több van benne annál, hogy a padon ücsörögjön mérkőzésenként ~10 percnél.
minden meccsen van ilyen ember, akit korán elküld melegíteni Pep, aztán addig melegít, míg véget nem ér a mérkőzés...

ez a Cumi van Kenobi életérzés :D
szajko
Director del Fútbol

2011.03.05. 22:18:18

Kár volt leigazolni. A PSV-be kedvenc volt itt meg szinte nem is játszik. Nem azt mondom,hogy állandóan játszon,de pl. most kezdő lehetett volna simán. Vagy az Arsenal esetleg a Sevilla ellen kezd? Nem hinném...

Ha meg csak azért igazoltuk le,hogy pénzt csináljunk belőle,akkor óriásit csalódok Pep-ben és a vezetőségben.

Mindenesetre sajnálom a srácot,mert remek játékos.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szajko 2011.03.05. 22:18:56-kor.
Iniesta_1986
Barça B

2011.03.05. 22:09:56

Talma írta:Nem néztem végig a mérkőzést, így aki tud, segítsen nekem picit. Az 50. perc körül ment el melegíteni, de mi lett vele? Kifutott a stadionból avagy befutott az öltözőbe, mert hasmenése volt? Esetleg a rotációs kapa meghibásodott, s elment szerelőért?

...Tudom, örüljön egy újonnan igazolt játékos, hogy kap 10 perceket. Remélem könnyen tovább tud állni a nyáron, mivel több van benne annál, hogy a padon ücsörögjön mérkőzésenként ~10 percnél.
Hát a Pep-féle rotációs elv "áldozata" lett: a pálya mellett annyi ideig melegített, hogy a fű azon a helyen kiszáradt, és a helyén egy frissen rotált földhöz hasonló állagú talaj keletkezett. :roll:
Talma
Jugador d'estrella

2011.03.05. 22:04:40

Nem néztem végig a mérkőzést, így aki tud, segítsen nekem picit. Az 50. perc körül ment el melegíteni, de mi lett vele? Kifutott a stadionból avagy befutott az öltözőbe, mert hasmenése volt? Esetleg a rotációs kapa meghibásodott, s elment szerelőért?

Barcaman14
Director del Fútbol

2011.02.27. 10:29:30

ab1daL írta:Ebből a pár percből is látszott, hogy nagyot kaszáltunk vele. Bal oldalt kell játszatni, ennyi a lényeg, és onnantól ő megoldja. Vamos Ibi!
Így van! :wink: Neki Villa helyén vagy esetleg még középen kell játszania. Tökéletesen illeszkedik a játékunkba ez már látszik. A támadósorba minőségi pótlást jelent, és ez megnyugtató.
Tegnap Horváth Feri megpendítette azt a húrt miszerint a nyáron tizen valahány milláért elpasszoljuk, és csupán egy kitűnő üzleti húzás volt az ő leigazolása.
Bízom benne hogy ez nem fordult meg a vezetőség fejében, mert én szép jövőt sorsolok itt a srácnak! :)
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

ab1daL
Director del Fútbol

2011.02.26. 22:35:29

Ebből a pár percből is látszott, hogy nagyot kaszáltunk vele. Bal oldalt kell játszatni, ennyi a lényeg, és onnantól ő megoldja. Vamos Ibi!
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
MatyiG
Adminisztrátor

2011.02.13. 15:54:17

Max még Messi posztján tudnám őt elképzelni.
Tkp-be. Úgyis jól tud lőni.
Azért nem jó neki szvsz a jobb oldal ebben a csapatban, mert ha jól tudom jobb lábas. ha nem bocs.
Itt a szélsőknek leginkább befelé kell tolni.
Villa jobb lábas.
Pedro mind2, szóval ők jók ebben.
Afellay csak bal oldalon lenne jó itt. Ide nem az kell, h jobb oldalon elfut azt beadja, mert kinek? :roll: :wink:
faithnomore
Entrenador del Barça

2011.02.13. 15:39:57

S.Agüero írta:Nekem most bizonyosodott be, h nem a jobb szélen kell őt erőltetni.
Vagy a bal oldalt vagy középen kellene játszatni.
Szvsz ez volt az első rossz meccse Barca mezben.
túl sok eddig még nem volt neki :lol:

sok van még ebben a játékosban, jó lesz ő

inkább a középpályára kellene visszavenni és megnézni hogy ott milyen teljesítményt nyújt egy meccs alatt, nem 10 perc alatt
Kép
El hombre Martín...igazi balfék! A szöcske!- Horti 'Mester' Gábor
www.perfectinsanity.blog.hu
MatyiG
Adminisztrátor

2011.02.13. 15:29:02

Nekem most bizonyosodott be, h nem a jobb szélen kell őt erőltetni.
Vagy a bal oldalt vagy középen kellene játszatni.
Szvsz ez volt az első rossz meccse Barca mezben.
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.02.13. 14:26:32

Azzal semmi gond nincs hogy gyengén játszott. Felfokozott hangulatú meccs volt, kevsé labdát kapott úgyhogy nehéz volt maradandót alkotnia.
Viszont szerintem neki egyáltalán nem Pedro helyén kéne játszania. Vagy Villa vagy Iniesta helyén. Világos hogy Pep tegnap Pedrot akarta pihentetni, de látszott hogy Afellaynak nagyon idegen az a poszt, így pedig még nehezebb volt jó játékot nyújtania.
Kép

Lezárt