LG írta:
Van igazság abban amit mondasz, de ettől én még sajnálom, mert az alapján, amit mutatott amikor éppen játszott nem ezt érdemli. Nekem pl. nagyon tetszett, h mennyire lendületes. A másik akinek szintén megtetszett a játéka, is hiányolom az Thiago. Bezzeg Keita minden meccsen játszik, holott nagyon nem illik ebbe a csapatba, és ezt akkor is mondom, ha pl. a tegnapi meccsen ő szerezte a győztes gólt. Néha neki is vannak jó meccsei, és van amiben amúgy is jó, de hogy hosszútávon Afellay-al v. Thiagoval többre mennénk, abban szinte biztos vagyok.
tény, Afellay jó játékos, minőségi csere. nem vitatom sem a technikáját, sem a lendületességét. 1 baj van, Pedro jobb

Nem feltétlen képességekben, inkább taktikailag. Neki méteres előnye, hogy x éve itt nevelkedik, tanulja ezt a játékfilozófiát és asszem 3 éve már gyakorlatban is tolja.
A Barca azért ennyire jó most szerintem, mert egy tökéletesen összerakott gépezet az a gála11, aki általában fent van. Mindenkinek milliméterre pontosan ki van számolva a feladata a pályán, így Pedronak vagy Iniestának is, és itt most olyan dolgokra gondolok, amik nem szembetűnőek. A tökéletes letámadást, területlezárást, védelem kisegítését stb. jelenleg Pedro sokkal jobban érti mint Afellay és Keita sokkal jobban érti mint Thiago.
Többség még a szülinapján is utálja Keitát de az én szemembe egy rendkívül értékes player. 0 eladott labdája mellett sokat szerez, kapu elé gyakran felér, ha helyzete van be is ba$$za. mindezt egy szó nélkül és emellett tökéletesen csinálja amiket előbb már leírtam. Megmondom őszintén, ha edző lennék én nagyon sok pénzt megadnék egy ilyen játékosért. Higgyétek el, nem véletlenül játszik annyit, Guardiola pontosan tudja, mire van szükség szakmailag. Az más dolog, hogy a csel összeállításos videókba nem a mali fog szerepelni, de ez teljesen másodlagos.
Pep nem meri még sűrűn megkockáztatni, hogy porszem kerüljön a gépezetbe. Sokszor még akkor se, amikor már biztosnak látszik a dolgunk. Viszont ez az ő dolga, nem véletlenül ennyire eredményes.
Sporting ellen Afellay játszott a jobbon asszem. Azon a meccsen került bajba Pique többször a jobb oldalon, meglepően sokszor volt 1-1 elleni szituba. Nem véletlen. Vagy az Almeria elleni kupameccsen, ahol szinte a komplett cseresor tolta. Rúgtak 3(?) gólt és jól játszottak, de tévén keresztül zongorázni lehetett a különbséget a taktikai precizitásban.
Mindezek mellett ahogy telik az idő és megérik taktikailag pl. Thiago vagy Afellay (és hajlandók kivárni ezt az időt) több lehetőséget fognak kapni. Persze erre lehet mondani, hogy csak úgy fejlődik ha játszik. De akkor gondoljunk bele abba is, hogyha nem jönne véletlen az eredmény, akkor meg a fél fórum egy hétig hőbörög általában...