Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ezt a szöveget kb. 3 éve olvastam már. De sajnos még mindig igaz.bowlinggolyo írta:Erre itt egy elég durva példa:2011. napjaink. A roma családnak van 6 gyereke.
Jah igen, a kalapácsos eset... Hát igen. Tényleg az van, hogy lassan mi leszünk kisebbségben... téma nálam off vége, lezárva, mielőtt jön a dádá.bowlinggolyo írta:Ja és még hozzá tartozik h ha a gyerek fogyatékos akk a családi pótlék 23600 Forint
Sajnos el kell h keserítselek de a rendszer olyan szinten több sebből vérzik,h nekik igenis megéri gyerekeket szülni.Erre itt egy elég durva példa:2011. napjaink. A roma családnak van 6 gyereke. Beadták intézetbeVictor_Valdes írta:Nem fix összeg, de akinek 3 gyereke van, az se igen kap annyi segélyt, hogy megérje neki eltartani azt a három gyereket. Persze itt egy átlag színvonalról beszélek, nem mocsokról..
A kiemelt részt itt mifelénk igencsak jellemzőTocy írta: Az oké, hogy amíg a gyerek kicsi, addig jár érte pénz...de ha felnő? mikor annyi idős lesz mint most én ( 18 ) és egyetemre kell menni és nincs már családi pótlék, meg ló[auto_cenzúra] se? és akkor többszörösét viszi, mint amennyit hozott...amúgy meg azt utálom a legjobban, mikor a sokgyerekes anyukák nem kapnak meg vmi segélyt és akk ilyet szólnak h " hát ezért szültem 3 gyereket?" nem b+, azért h felneveld őket...
Nem fix összeg, de akinek 3 gyereke van, az se igen kap annyi segélyt, hogy megérje neki eltartani azt a három gyereket. Persze itt egy átlag színvonalról beszélek, nem mocsokról..Tocy írta:Ez nem fix összeg, és akinek több gyereke van, már ingyen kap tankönyveket, stb...Victor_Valdes írta:Nehogy azt mondjátok már, hogy az állam annyi támogatást ad a gyerekre, hogy megéri gyereket nevelni? Nem akarok lelombozni senkit, de a villanyszámla se telik ki a családi pótlékunkból...![]()
A tankönyveim ugyanúgy meg kell vennem 30e FT-ért, a gázszámla téli hónapokba ugyanúgy 40e FT. Sorolhatnám, szal, az a 13500 Ft családi, lóf*szra se elég... az iskolai költségeim se nagyon fedezi...
Ez nem fix összeg, és akinek több gyereke van, már ingyen kap tankönyveket, stb...Victor_Valdes írta:Nehogy azt mondjátok már, hogy az állam annyi támogatást ad a gyerekre, hogy megéri gyereket nevelni? Nem akarok lelombozni senkit, de a villanyszámla se telik ki a családi pótlékunkból...![]()
A tankönyveim ugyanúgy meg kell vennem 30e FT-ért, a gázszámla téli hónapokba ugyanúgy 40e FT. Sorolhatnám, szal, az a 13500 Ft családi, lóf*szra se elég... az iskolai költségeim se nagyon fedezi...
Az oké, hogy amíg a gyerek kicsi, addig jár érte pénz...de ha felnő? mikor annyi idős lesz mint most én ( 18 ) és egyetemre kell menni és nincs már családi pótlék, meg [auto_cenzúra] se? és akkor többszörösét viszi, mint amennyit hozott...amúgy meg azt utálom a legjobban, mikor a sokgyerekes anyukák nem kapnak meg vmi segélyt és akk ilyet szólnak h " hát ezért szültem 3 gyereket?" nem b+, azért h felneveld őket...Lionel85 írta:Pedig pont azoknak van nagyobb kedvezményük, akik gyereket vállalnak. Akár lakáshoz jutásról van szó, akár fizetésről. Mindenhol megnézik, hogy van-e gyereked és ha van, akkor lehet igényt tartani a gyerekek utáni pénzekre. Pontosan nem tudom, de elvileg fentről támogatják a gyermekvállalást.kanty írta:Ez elég szomorú, de már meg sem lepődök az egészen.Az egyik probléma az, h jelenleg gyereket vállalni hatalmas felelősség, pont az anyagiak miatt. A másik pedig, h manapság nem igazán "divat" a gyermekvállalás. Aki megteheti sem igazán vállal egy max. két gyermeknél többet, mert az már nem kényelmes, persze ez mindenkire igaz, de a túlnyomó többségre igen.
Amúgy meg lehet, hogy a magyar fogy, de a c...
Néztem izé.hu-n és én nem lepődtem meg mert ez teljesen átlagos számomraBányász írta:De ez is elég érdekes:
Levi's kampányfilm
Nem tudom,h láttátok e már(lehetséges,h igen mivel már 5 millió nézőnél jár) de nekem új és sztem érdekes.A lényege,h a farmerben van egy seggkamera és így sétálnak végig az utcán a csajok.Mindenki lelepleződik.
Pedig pont azoknak van nagyobb kedvezményük, akik gyereket vállalnak. Akár lakáshoz jutásról van szó, akár fizetésről. Mindenhol megnézik, hogy van-e gyereked és ha van, akkor lehet igényt tartani a gyerekek utáni pénzekre. Pontosan nem tudom, de elvileg fentről támogatják a gyermekvállalást.kanty írta:Ez elég szomorú, de már meg sem lepődök az egészen.Az egyik probléma az, h jelenleg gyereket vállalni hatalmas felelősség, pont az anyagiak miatt. A másik pedig, h manapság nem igazán "divat" a gyermekvállalás. Aki megteheti sem igazán vállal egy max. két gyermeknél többet, mert az már nem kényelmes, persze ez mindenkire igaz, de a túlnyomó többségre igen.
És így leszünk 10 év múlva kisebbségben...Fecooo írta:jókat írtok, az egyetlen baj, h a nemnaponbarnultak viszont egerek módjára szaporodnak... ők állítólag rosszabb körülmények között élnek, mégis 3-4-5-ösével szaporítják magukat... paradox helyzet, azonban ez nem véletlen...
tudjuk miért, de ez már politikai téma, úgyhogy itt be is fejezem...![]()
Ez elég szomorú, de már meg sem lepődök az egészen.Bányász írta:Nézem a tényeket...
10 millió alatt vagyunk.El fogunk fogyni.Kevesebb gyerek született tavaly mint az első világháború alatt.Az azért elég meleg...
Nem olvastam el a linket, de egy kicsit kiegészíteném azt, amit Fecooo mondott.Fecooo írta:babysitter divatos nevewikko írta:Mit jelent az hogy au pair ? Leckémhez kéne , de nem találok értelmes leírást.
http://www.hoom-aupair.nl/indexhu.html
talán ez segít
Azért annyira nem vicces ez szerintem.Bányász írta:Nézem a tényeket...
10 millió alatt vagyunk.El fogunk fogyni.Kevesebb gyerek született tavaly mint az első világháború alatt.Az azért elég meleg...
Persze,mert "senki" se akar gyereket, s sok az elvetelt gyerek is sajnos.Nem csodalkoznek,ha ez jovore tovabb csokkenne....Bányász írta:Nézem a tényeket...
babysitter divatos nevewikko írta:Mit jelent az hogy au pair ? Leckémhez kéne , de nem találok értelmes leírást.
http://www.vipmobile.rs/vip-internet/-v ... .1269.htmlXaviMessifan írta:halichonggy írta:Mobilszolgáltató...Ha jelent vmit,adhatok linket...
nekem kellene a link . én is szerbiaia vagyok, kanizsai.