Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Teljesen egyetértek!Mihu írta:Épp ma délután...
Alapból ő "merte"( ha Laporta már nem) felvállalni a nagy pénzügyi tartozásainkat. Sokkal nagyobb üzleti érzéke van neki, mint Laportának, mikor még Laportáékkal volt alelnök, akkor is nagyon sok dolgot ő intézett el (pl Ronaldinho ügye). Számos olyan szerződést kötött olyan szponzorokkal, akik még a mezre sem kerülnek, csak a háttérbe lesznek feltüntetve, avagy a nyári "pénzkereső" felkészülési meccsek is jó húzások voltak.Mihu írta:
Egyébként megkérdezném LM10-et és ab1daL-t, hogy mit értenek azon hogy szépen rendbe rakja a költségvetést? Miben nyílvánul ez meg? Mert én igazából semmilyen erre utaló jelet nem látok.......Jaaaaaaaaaaaaaaa hogy mezszponzor. Idén be kell szereznem egy hazai mezt, és elrakni emlékbe, hogy 111 év elteltével ez volt az utolsó mez a klub történetében, ami tiszta maradt, és nem mocskolták be.
Nemtudom egyébként hogy ki a naiv. A hozzánk hasonló gondolkodású emberek, akiknek fontos hogy a Barca kitűnjön a többi klub közül a hagyományok ápolásával és megőrzésével, vagy azok, akik elhiszik, hogy oltári nagy gáz van a klubon belül pénzügyileg? Mert én meg úgy gondolom, hogy azok után, amilyen viszony kialakult a két fickó között, azon lepődtem volna meg, ha Sandro nem kezdi el besározni Laporta-ékat. Ugyan ez megy kicsiny országunkban is minden kormányváltásnál. Rossel ki nem állhatja Laporta-t. Ezek után ki várta azt, hogy azt fogja mondani hogy minden a legnagyobb rendben, nincs semmi gáz? Mert én nem. Két független könyvvizsgáló cég kétfélét állapított meg. És nem arról volt szó hogy az egyik azt mondta hogy -30 a másik meg hogy -50. Hanem az egyik + a másik meg - pénzügyi helyzetet állapított meg. Az előzmények tükrében (évek óta tartó puszipajtási viszony Joan és Sandro között, kampány alatt tett nyilatkozatok pro és kontra) én inkább azt hiszem el ami a +-os állapotot mutatta ki. Mégpedig azért, mert ilyen sikerek mellett egyszerűen számomra ELKÉPZELHETETLEN, hogy sürgősen fel kelljen vennünk 150 millió euró gyorskölcsönt. Úgy, hogy a rossz péngyügyi statisztikáról addig egyetlen egy szó sem esett. Más kluboknál azért lehet hallani néha-néha az újságokban hogy fúúú ekkora meg akkora adóssággal küzdenek, stb stb. A Barcáról soha nem lehetett ezt hallani. És akkor jön egy ilyen gyökér, és azt mondja egyik napról a másikra hogy fel kell venni 150 millió eurót, mert jövőhéten nem tudjuk kifizetni a játékosokat, akkora gáz van. Persze, én meg most jöttem a 6.20-assal....Jóhogy nem adta el a Nou Camp-ot, vagy nem változtatták meg a nevét Sony, Türkish Airlines, vagy mégjobbat mondok: kapásból Quatar Foundation Arena-ra......jelwaz írta:Tudod, hogy egyetértünk. De azt hiszem naivak vagyunk. Mit várjunk, a szurkolói tábor igen csak híg, elég megnézni a fórumozók összetételét. Az értékrend teljesen átalakult, itt csak igen kevesen cidriznek amiatt, hogy a Barca Barca maradjon, a lényeg a kupa, az alázás meg a pénz. Ha valaki már nem a világ legjobbja a posztján, akkor el kell küldeni, gyökér, nulla. Jött egy populista barom, azt tette, ami a csürhének kell, hogy elérje a saját céljait, megalomániáját kielégíthesse, a klub másodlagos. Ámítja a népet, semmit nem tudunk a pénzügyekről (még mindig), de az önjelölt Nobel-várományos közgazdászaink mindegyike látni véli a megfelelő tőkeáramlásokat, átcsoportosításokat, amit a csúnya, rossz Laporta bácsi oly nagyon elb.szintott.
Megy a parasztvakítás, a sok birka meg akármit benyal. Egy olyan valakit támogatnak, aki veszélyt jelent a klubra. Ha nem lesznek trófeák, akkor ezek elég sötét évek lesznek a Barca történelmében. Nagyon-nagyon rossz irányokat vehetnek itt a dolgok.
Aztán akinek nem kell, az ne vegye magára!
Tudod, hogy egyetértünk. De azt hiszem naivak vagyunk. Mit várjunk, a szurkolói tábor igen csak híg, elég megnézni a fórumozók összetételét. Az értékrend teljesen átalakult, itt csak igen kevesen cidriznek amiatt, hogy a Barca Barca maradjon, a lényeg a kupa, az alázás meg a pénz. Ha valaki már nem a világ legjobbja a posztján, akkor el kell küldeni, gyökér, nulla. Jött egy populista barom, azt tette, ami a csürhének kell, hogy elérje a saját céljait, megalomániáját kielégíthesse, a klub másodlagos. Ámítja a népet, semmit nem tudunk a pénzügyekről (még mindig), de az önjelölt Nobel-várományos közgazdászaink mindegyike látni véli a megfelelő tőkeáramlásokat, átcsoportosításokat, amit a csúnya, rossz Laporta bácsi oly nagyon elb.szintott.Mihu írta:...
Abszolute egyetértek. Kamu Rosell.kanty írta:Érdekes a Presidente.
Először elengedi Henryt, Marquezt ingyen, az Ibrahimovic ügyből sem a legjobban jön ki a klub, utána jön a mezszponzor, mert ugye kell a pénz, most pedig úgy néz ki, h Milito is ingyen távozik.![]()
Nem látom az egészben a logikát. Ha szükség van a pénzre, akkor ne adjunk játékosokat ingyen el.![]()
Mert ha csak a 3 ingyen távozó játékost nézem és legszűkebben számolok akkor is ki kellett volna, h jöjjön 20 millió hármukért. Ha pedig tényleg anyagi gondok vannak akkor ez a pénz bizony segített volna.
Érdekes...
Köszönöm a bizalmatAndris írta:Sose gondolnám Tim, hogy gonoszkodni akarsz.![]()
.....
De énis kiváncsi vagyok, mégpedig hogy a 150 millió hogy jön ki.
Villát emlékeim szerint bőven Laportáék vették. Ibrahimovic pedig ha nem is 20at ér, amennyiért majd eladjuk, ha jól emlékszem, de ~70et végképp nem, amennyiért vettük. 40milliós játékos volt az én értékrendem szerint, mikor idejött, és nálunk egy közepes szezont futott, ráadásul ugyanolyan gyík maradt amilyen volt. 30nál többért eladni nem lehetett, szakmai szempontból meg szükségesnek mondták, mára bebizonyosodott h ez meg is állja a helyét. Pedro és Villa is bőven felülmúlja, viszont ha marad akkor állhatnánk a hatalmas fizetését.
Az első idézett mondatra csak annyit, hogy, ha nem lennék elég kulturált, biztos, hogy örökélet bannt kapnék... Kikérem magamnak.Andris írta:Ráadásul nyilván Neked sincs túl sok fogalmad az egész történelemről. ...
Mi az hogy hithű Barca drukker? Miért néznének ránk csúnyán?
És legfőképp a lelkiismeret hogy keveredik ide? El vagy te tájolva nagyon.
Például? Erre kíváncsi lennék.Ezt most minden gonoszkodás nélkül kérdem.Andris írta:.. Tudnék én sokkal nagyobb és gázabb dolgokat mondani, csak az elmúlt 15 évből.
Nem tudom mekkora pontosan az adósság,de abból 150 millió Rossel nevéhez fűződik. Nyilván ha akkora a gond nem vesznek egy Villa nevű játékost,nem cserélik el Ibrát egy marék mogyoróért (nem mintha hiányozna),és nem kuncsorognak Fabregasért egész nyáron.Vagy tévedek?Barcaforever írta: Am kíváncsi lennék a sok Rossel ellenesre, h it mondnának amikor a klub eladná Villát meg mondjuk Iniestát, h hitelt tudjon fizetni...
Hála az égnek nincs. De azért ezek a mondatok eléggé érdekesek. A klub történetének egyik legnagyobb szégyene? Tudnék én sokkal nagyobb és gázabb dolgokat mondani, csak az elmúlt 15 évből. Ráadásul nyilván Neked sincs túl sok fogalmad az egész történelemről. Ki tudja hogy milyen 100szor nagyobb hagyomány volt amit 25 évvel ezelőtt fel kellett rúgni, hogy a klub a profi klubfoci elitjében maradhasson?Hát úgy látszik már nincs a témára nagy igény. Mindegy. Zárásképpen hozzátenném, hogy az a véleményem, hogy az FC Barcelona történetének egyik legnagyobb szégyene lesz ez nem is olyan sokára, s a hithű Barca drukkerek akkor csúnyán fognak nézni ránk. De nekem tiszta lehet majd a lelkiismeretem. Nagy öröm lesz...
Végre vki átlátja az egészet.LM10 írta:Nem értem azokat akik a nyáron Rosellt fikázták. Sokat köszönhetünk Laportának, de az ő adósságait Sandro eddig nagyon szépen simítja el.
Ez tényleg nagyon jó dolog. Rosell rendkívül határozottan, de eredményesen dolgozik a Klubnál eddig, és ha jól emlékszem, anno Laporta oldalán is jó volt...ő szerezte meg lényegében Ronaldinhot-Decot. Most meg nagyon olcsón hozta el Afellayt, meg Mascherano sem volt rossz üzlet, bár az azért nem volt olcsó sem...de eddig szerintem nagyon jól csinálja amit csinál, én meg vagyok vele elégedve.noname írta:Most találtam ezt a cikket a "szomszédban".
2 új szponzor
Egyik se a mezre kerül, csak engedélyt kapnak h használják a Barca imidzset. A két cég összesen 7,85 millió eurót fizet és cserébe használhatnak Barca emblémát a reklámjaikba.![]()
Ez kimondottan jó üzlet, hiszen gyakorlatilag a semmiért kapunk majd 8 milliót évente. Az egyik 3, a másik 2 évig érvényes. Azért Rosellnek ritka jó kapcsolatai vannak h ilyen üzleteket nyélbe tud ütni.