Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.06.13. 21:36:01

füst írta:
Hali!, ez igaz, de ezzel kapcsolatban is írtam egy hszt, arra is reagálhatnál. Ha Vettel mint VB (mint Hami, Button,stb) hibázna a mezőny közepén ennyit ,akkor mi zúdulna itt rá? Ha abból indulunk ki,hogy egy ívről lecsúszásnál mit kap? Ozsi
Nem tudom mit kapna itt, de nem érdekel, el sem olvasnám szerintem. Nem szeretem ha fröcsögnek, meg kárörvendenek, szóval nem is terhelem magam vele. :) De nincs is erről szó, ami Vettelnek feladatként adott, azt remekül végzi, úgy tűnik nem hibátlanul, de Schumacher is hibázott/hibázik, csokorravalót lehetne gyűjteni a hibáiból, de akkor is ő marad a legnagyobb.
Igen, ebben egyetértünk:) Kár,hogy a Merci stabilan nem tud hozni egy közepes szintet sem, van ahol még a Rönók is jobbak...meg olykor még mások is egyenértékűek velük.

viszont én meg ha már elolvastam, reagálok a "szimpi" fröcsögésekre, olykor én is "szimpi" mód, amit most Erika látni vélt:) de nem baj, aki úgy ír, lehet csak abból ért.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
füst
Barça B

2011.06.13. 21:32:11

Hali!, ez igaz, de ezzel kapcsolatban is írtam egy hszt, arra is reagálhatnál. Ha Vettel mint VB (mint Hami, Button,stb) hibázna a mezőny közepén ennyit ,akkor mi zúdulna itt rá? Ha abból indulunk ki,hogy egy ívről lecsúszásnál mit kap? Ozsi
Nem tudom mit kapna itt, de nem érdekel, el sem olvasnám szerintem. Nem szeretem ha fröcsögnek, meg kárörvendenek, szóval nem is terhelem magam vele. :) De nincs is erről szó, ami Vettelnek feladatként adott, azt remekül végzi, úgy tűnik nem hibátlanul, de Schumacher is hibázott/hibázik, csokorravalót lehetne gyűjteni a hibáiból, de akkor is ő marad a legnagyobb.
odanézz SMS
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.06.13. 21:09:41

Erika!
Olvasd el az előzményeket, és világos lesz teljesen, hogy mitől akadtak ki páran, én is. Elkezdik most volt először nyomás rajta, jó jössz Monte Carloval, persze az nem nyomás, hanem mi? Az SC előtt mennyi kört is kellett jóval kopottabb gumin védekeznie? nem 1et. Akkor ott van Barcelona is...
Most egyet hibázott,már jöttek habzó szájjal, hogy ugye h mekkora pancser. És elfelejtették az előző két (6) versenyt, valótlan dolgokat állítva, persze hogy reagálok. De Te is ezt tetted/teszed/tennéd Hamilton esetében, amikor érték valótlan kritikák, mostanában meg valósak. Hozzáteszem egy Vettel fan sem írta,h nem hibázott mert teljesen világos, de az addigi teljesítménye is, és az előző 6futam teljesítménye is az. Ha meg vagdalkozásról van szó, pont ,h Vettel ellenesek csinálják folyamatosan...de mind1. FIA bácsi nemsokára jön mindenki megsegítésére, ha már a pályán nehéz lenne elverni.
Kép
Barca_10
Entrenador del Barça

2011.06.13. 20:46:42

ozsimiki írta: Utolsó bekezdéshez pedig, hát sajnos igen...ha minden fejlesztést betiltanak, amiről szólnia kellene az F1nek, akkor lassan kikötünk ott, h akár legyenek egyforma autók. Csak azt nem F1nek nevezik ....:(
olyan dolgokkal jönnek,h benzinspórolás,meg pénzspórolás... legyen már a FIA-nak édesmind1,hogy egy-egy csapat mire,és mennyit költ. Mi a fene közük van hozzá? Ha meg ugyanannyit költenek, akkor meg a bikák több pénzt öltek ebbe a területbe, mint más, és ezzel most nem mennek semmire.

De nem is az a baj,h betiltják vmiért (bár főleg ez is), hanem hogy már év közben érdekes mód...eddig bármilyen hasonló dolog is volt, csak következő évtől tiltották be. Persze most év közben kell ugye, átlátszó csürhe.

Benzinspóroláshoz annyit, h nincs verseny közben tankolás.De akkor most nem ugyanannyit fogyasztanak mint amikor volt??Csak akkor újra feltankolták őket nem tankolták meg fullra őket verseny előtt.Ezt csak én nem értem? :roll:

Be kellett tiltani mert nem lett volna néző kb a Hungaroringtől kezdve mert a RB vígan bezsebelte volna mindkét vb-címet.Persze az nem számít, h ők találták ki, és ahogy mondtad ölték bele a pénzt..

Ferrari és Schumi-fan vagyok, de ez akkorsem volt fair húzás az FIA-tól.
“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
El fanático
Entrenador del Barça

2011.06.13. 20:30:08

Tippverseny állása:

1. El fanático 104 pont
2. Miihii 100 pont
3. Mogyi 99 pont
4. Xanthor 94 pont
5. Game90 93 pont
6. Snide 74 pont
7. Bob Marley 67 pont

Következő futam az Euróa Nagydí - Június 25 - 26 Tippek leadásának határideje: június 24. péntek DÉLELŐTT 9:59, mivel d.e. 10 órától első szabadedzés.

Versenyről:

Az eső miatti több, mint két órás várakozás és a sok SC miatt csak pillanatokat kaptunk, amit F1es versenynek lehetett nevezni.

Biztonsági okokból indokolt volt, hogy Montrealban ennyire túlparázták a vizes aszfaltot, más kérdés, hogy a nézők nem ezért fizettek - lehet, a Kanadai GP most "írta alá" a halálos ítéletét, Bernie bá' már tavaly is ki akarta tenni ezt a versenyt a programból - ez így nem biznisz, ilyen verseny nem kell, amúgy is vannak finanszírozási gondok plusszban, nem csodálkoznék, ha idén láttunk volna az utolsó futamot innen. Van bőven pénzes jelentkező új pályákkal.

Nagyon kettős érzésem van most a McLaren miatt - akik a csapatnak vagy akár Hamiltonnak akár Buttonnak drukkolnak személy szerint, szintén így érezhetik.
Szinte csak a két McLarenről lehet beszélni, mert abból az 5-6 esetből, ami miatt büntetések ill. SC fázis jött, abban 4ben a mi pilótáink voltak az érintettek.
Az egyik szemem sír: Hamilton miatt, aki / akkor is ha ez az okfejtés inkább a Story című női hetilapban való, mint ide / határozottan visszafejlődött, amióta a PussyCat-es csajszi a Nicole Scherzinger bevezette a " Hollywood Life"-ba és kirúgta miatta az édesapját, aki a menedzsere volt és igencsak rúgdosta a hátsóját, hogy " fiam, készülj a versenyekre, gyakorolj, járj be a gyárba....stb" Sorban szúrja el a futamokat vagy ha nem ő - mert erre is volt idén példa nem is egy - akkor a csapat bénázza el a taktikát vagy a szerelők a boxkiállást.
...és sír Button miatt: így kiütni a saját csapattársát, persze az anti-hamiltonos oldal azt mondja, ez is az ő hibája, ott és akkor nem kellett volna megpróbálni előzni - erre mondja a Mindenható Úr Ecclestone, hogy ha nem próbáltok meg így előzni és izgalamas versenyeket prezentálni, akkor jövőre atomrakétával a se.getek alatt mentek a pályára, mert az öreg nem akar töketlen tötymörgéseket, meg egy szett gumin megtett 50 köröket és tesz is róla.
Akkor is, ha ezek a dolgok mindig valaki kedvencének a kárára esnek meg - ilyen a sport.

A másik szemem nevet: Button mégis megnyerte a versenyt, pedig egy büntetést azért csak megkapott még a verseny alatt, de biztos voltam benne, hogy az Alonso-s dologért kap még egyet - a Hamiltonos esetet, mivel saját csapattársat ütött ki, tudtam, hogy el fogják simítani valahogy.

Ozsi - most először látok olyat, hogy elszakadt nálad a cérna és olyan vádaskodásokba mentél bele, ami nem szokásod. Pár dologot gondolj át újra. Ilyen " a Hamiltonod bla-bl-bla"
Értsd meg: sokan utálták a F1et a Schumi egyeduralom alatt, mert csak az volt a kérdés, hogy milyen sorrendben végeznek mögötte és most idén ez a helyzet Vettel-lel is. Más csapatok szurkolói várják, hogy hibázzon a fiatal német és szakadjon meg a sorminta.
A Vettel szimpatizánsok pedig persze, hogy a mennybe emelték, hogy zseni és nem tud hibázni - ilyenkor ezt felemlegetik, int ahogy Hamilton is mindig megkapja a Senna-s beszólásokat, a pályán mutatott agresszív stílusa miatt, volt aki egyenesen azt jósolta, hogy a meghalni is a pályán fog, mint Senna.
Egyet viszont el kell ismerned: Vettel kvalitásai közül nem sokat láttunk, amióta Red Bull pilóta, csak előtte a Torro Rossonál, ott jól ment a forgalomban, de igazából tavaly is és idén meg még inkább: amikor nincs iszonyat előnye, hanem valaki szorongatja akkor erőszakosabb támadással el lehet érni, hogy hibázzon. Monte Carlo nem mérvadó, mert pont a legjobbkor történt a baleset - a kopott gumikor ügyesen védezkezett, de ha nincs piros zászló és nem tudnak másik szettet felrakni, 75%ot adok, hogy hibázott volna vag az aboncsok hagyják cserben. - a ha viszont ott van és erre bizonyíték sosem lesz, így örök vitaalap marad az eset.
Kép
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2011.06.13. 18:05:50

Diffúzorról: az tényleg nem túl fair, hogy szezon közben betiltják, ha év elején ellenőrzik és jó, akkor max. jövőre, persze ha az előző futamon vetették volna be először akkor megérteném, de nem így volt, viszont Newey kitalál majd valamit biztosan.

Versenyről: Button nagyot ment az utolsó pár körbe, igaz a kezére játszottak az SC fázisok nem kicsit. Ez a futam után szerintem Buttonról is írhatnák ugyanazokat, amiket Hamiltonra Monaco után, mert azért szépen kitette Alonsót meg a csapattársát (amit már vártam, hogy megtörténik egyszer, mert a tavalyi RB-os ütközés után nagyon mentek a nyilatkozatok, hogy ők vigyáznak egymásra meg stb., így ilyenkor beszokott következni az ellenkezője), így verseny közben kellett volna megbüntetni, de a győzelme még úgy is meglehetett volna, mert így is a végéről nyert. Vettel hibája a végén meg benne volt, a pálya még csúszott, neki nyomnia kellett, hogy Button ne használhassa a DRS-t. Amúgy most először volt igazán nagy nyomás alatt, mert Barcelonába meg Monacoba szinte lehetetlen volt előzni, itt meg tudta, hogyha Jenson közel kerül, akkor tehetetlen lesz.
Schumacher aki még említésre méltó, szépeket előzött, visszatérése óta a legjobb futama volt.
Büntetés nagyon sok volt a középmezőnybe, lassan már meg se merik majd próbálni az előzést a pilóták, mert az egyik "out" a másik "boxutcaáthajtásos". Még a sima versenybalesetekért is büntetés járt.
Hamilton a Massás eset után megint hibázott sajnos(páran még mindig felemlegetik a Maldonado esetet, de azt még a Williamsesek is versenybalesetnek minősítették, jó a felügyelők meg nem), most Webberrel szemben, pedig esőben csak ő tudta volna tartani a lépést Vettellel. Ezért nem értem pl. Lauda nyilatkozatát, hogy Hamiltom "komplett őrült", minél előbb meg kell büntetni, akkor ugyanez igaz volt most pl. Buttonra, meg még sok pilótára, ha versenyt akarunk látni, az ilyenek elkerülhetetlenek.
A csalódás számomra Alonso teljesítménye volt, jóval lassabb volt Vettelnél, és láthatóan Massa is gyorsabban ment nála.
Végül Vettel így is jól jött ki, ha nem is a legjobban, de Alonso, Hamilton kiesett, Webber is mögötte ért célba, az előnye tovább nőtt.
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
Tocy
Director del Fútbol

2011.06.13. 16:32:49

ozsimiki írta:
gergo9 írta: Most pedig egy perc néma csönd a Red-Bull fújt diffúzoráért.
:cry:
Ebben a topikban, a máshol tőled megszokott tisztán látás teljesen hiányzik.

Szerinted nem fura, hogy ezt év közben tiltják be? Ellentétben az utóbbi évek tapasztalataival? Jah, hogy fájó lenne elismerni, lehet a FIA nem is RedBull párti?

csalódok folyamatosan :(

szerk:

"Az FIA azt szeretné, hogy gázelvételnél a maximális állás legfeljebb 10 százalékába nyithasson ki a pillangószelep - ez az érték a csapatok többségénél most állítólag 45 százalék körül van, de a Renault-nál a 90 százalékot is eléri."

http://www.f1hirek.hu/f1/20110608-sokba ... ltasa.html

jah, úgy néz ki,hogy nem a RedBullt érinti leginkább rosszul :roll:
Azt mondták kb 1mp lesz a bikák lassulása körönként...
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.06.13. 16:20:32

gergo9 írta: Most pedig egy perc néma csönd a Red-Bull fújt diffúzoráért.
Ebben a topikban, a máshol tőled megszokott tisztán látás teljesen hiányzik.

Szerinted nem fura, hogy ezt év közben tiltják be? Ellentétben az utóbbi évek tapasztalataival? Jah, hogy fájó lenne elismerni, lehet a FIA nem is RedBull párti?

csalódok folyamatosan :(

szerk:

"A mercedeses istállók jobban jöhetnek ki az ügyből, a német gyártó ugyanis teljesen eltérő filozófia alapján dolgozta ki a szelepvezérlést, így számára nem jelent akkora hátrányt, hogy változtatni kell a programozáson."

"Az FIA azt szeretné, hogy gázelvételnél a maximális állás legfeljebb 10 százalékába nyithasson ki a pillangószelep - ez az érték a csapatok többségénél most állítólag 45 százalék körül van, de a Renault-nál a 90 százalékot is eléri."

http://www.f1hirek.hu/f1/20110608-sokba ... ltasa.html

jah, úgy néz ki,hogy nem a RedBullt érinti leginkább rosszul (meg esetleg a Ferrarit, de ők közel sem olyan veszélyesek mint a Mekik a bikákra :roll:

ha nem saját szememmel látom hosszú évekig,h Todt Ferraris csapatfőnök volt, McLarenesnek hinném az biztos :D
Kép
gergo9
Director del Fútbol

2011.06.13. 16:09:48

Több mindenről is van véleményem csak most időm nincs kifejteni
Röviden: a Red Bull fújt diffúzora nem hiszem hogy sok előnyt jelentene a többi csapat fújt diffúzorához képest.
Az ECU egységes magyarul nincs túl nagy tér a variálásra mivel a többieknek is ugyanaz van. Még az is lehet hogy a Mercedes motoros gépek többet veszítenek majd. Ami meglehet hogy a Red-Bull elveszti az időmérőn az előnyét.
Most pedig egy perc néma csönd a Red-Bull fújt diffúzoráért.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.06.13. 16:05:16

Mikaos!

Igen, ez mindig így van,h SC az elsőnek jön rosszul, nem is vitás, de attól még szerencse a többieknek nem? Csupán azért reagáltam,mert a szerencsét itt sem szabad szó nélkül hagyni, itt még nagyobb szerepe volt.

Esős részben valószínű igazad van, most elég lehetett ez a magyarázat,mert volt vízfüggöny stb, de nekem és még páraknak az a nagyon gyanús,hogy rögtön azt írták ki,hogy majd verseny után vizsgálják, és Alo eseténél is rögtön ezt írták ki! Míg ugye a névtelen Sutil, a névtelen csapatával egyből kapta az ívet, többiekről nem is beszélve.

Daffy! Tökéletes példát hoztál, nem is teszek hozzá mást. Illetve még egyszer hangsúlyozom, hogy ha már betiltják (mert erre sajnos volt más kezdeményezéseknél is példa az elmúlt években), legyenek következetesek és jövő évtől tiltsák. Bár ők már megtehetik, hogy ilyen nyíltan kijelentsék ezzel: gyengíteni akarjuk a RedBullt (akinek már talán nincs is előnye pl Mekivel szemben),hogy felhozzuk a pontversenyben a többieket...szép...
Kép
Mikaos
Director del Fútbol

2011.06.13. 15:55:16

ozsimiki írta:Pedig ez jóval inkább szerencse kérdése volt, Button a sok előzése ellenére sem lett volna még top 5ben sem, ha nincs ENNYI SC. Aloval történő defektje után végigkullogott a boxig, és 21.ként jött vissza. Ha ott nem lett volna SC egyidőben (Alo miatt), akkor az életben nem hozza be Vettel kb 30-50másodperces előnyét, ha nem többet. De még Schumiékat se közelíti meg.
Aki mindig jól jön ki a káosz-futamokból (és ez Button), arra már csak azt tudom mondani, hogy tud valamit :) Ez szerintem óriási kulcs, hogy minden helyzetben higgadtan tud reagálni még akkor is, ha egyben kockázatot is vállal (pl. a HAM-eset után felteszi az intermediate-t). Nyilván a sok SC segített neki, de ez mindig így van: az SC-vel mindig az első pilóta szívja meg a legjobban, és ilyen sorrendben megyünk hátrafelé: a 22.pilótának a legjobb (ha versenyképes).
Alapvetően nekem sokkal szimpatikusabbak a látványosabban vezető, sokat előzgető, agresszívebb pilóták - de el kell ismerni, hogy Button egy eszméletlen nagy taktikus, és mindemellett le a kalappal, amit a mostani futamon produkált az előzéseket tekintve is.
ozsimiki írta:Amit meg írtam korábban is, az számomra rossz jövőt jósol, és érthetetlen, hogy lehet annyival kimagyarázni egy falra szorítást, hogy NEM LÁTTAM:) most ezentúl ezzel a szöveggel akkor senki se fog büntetést kapni?
Száraz körülmények között valszeg nem úszhatná meg a büntetést, de esőben sokkal rosszabbak a körülmények. Ehhez hozzátartozik, hogy ilyenkor nincs meg a szokásos ideális ív: a bírók is láthatták, hogy Button a verseny azon szakaszában mindig azt az ívet használta (ahogy a pilóták egy része is). Szándékosságot meg teljesen kizárnám, a "falraszorítósdi" játékból minden résztvevő rosszul jön ki. Ráadásul Button az F1-ben az egyik legkevésbé agresszívebb pilóta, kb. ő lenne a legutolsó, aki megpróbálná ezt a játékot.
lijacska
Jugador del Barça

2011.06.13. 15:34:49

bármilyen szabálymódosítást hoznak, ameddig Vettel elindulhat a versenyeken, nem lesz baj.Sok verseny van még, de szerintem be fogja húzni az idei bajnokságot is.
daffy
Madridista

2011.06.13. 15:19:49

ozsimiki írta: eddig csak most olvastam vissza, erre mindenképp reagálnék még...
Természetesen egyetértek.

Akik RedBull-FIA-ztak itt sokat, erről mi a vélemény? Ez egy olyan újítás amit ők hoztak be, és fejlesztették tökélyre, és a többiek átvették.
Mint pl tavaly a Meki hozta az F-csatornát, nekik működött a legjobban, többiek átvették, DE EGÉSZ ÉVBEN MARADHATOTT. idéntől betiltották.

/ne gyertek a Brawn féle dupladiffúzorral, mert ott is az volt,h átvették, kifejlesztette a többi csapat is, de MARADHATOTT abban az évben/
ahhoz tudnám hasonlítani a dolgot,mintha a barcának megtiltaná az uefa a letámadást és a 70%os labdabirtoklást és minden csapatnak ugyan azzal a taktikával kéne játszania. érdekes mód ez a fociban fel sem merül,de a forma1ben kb ez lesz a helyzet. lassan elérünk oda,hogy elég 1 istálló,mert senki nem használhat egyedi dolgokat. mindenki beül a mercedesbe és csak a pilóták képessége dönt. mikor érünk el ide? 3-4 év múlva? a fia megöli a sport értelmét és csak idő kérdése,hogy a csapatoknak mikor tűnik fel. érdeklődéssel várom a red bull reakcióját.
Tocy
Director del Fútbol

2011.06.13. 15:07:53

ozsimiki írta:
Barca_10 írta: Ha igazán összeesküvés-elméletet akarnék gyártani azt mondanám, h Jean Todt az FIA elnöke aki X évig volt a Ferrari csapatfőnöke..de ez hülyeség.

Én sosem szerettem sem a RB-t sem Vettelt de ezt a RB és Newey találta ki és elveszik tőlük, h a többi csapatnak legyen esélye megfogni őket.

Szó volt arról valamikor, h egyforma autók lesznek hát legyenek ott tényleg csak a vezetői tudás számít semmi más.
első bekezdéshez már írtam korábban, amióta Todt az elnök nem úgy tűnik,h a Ferrarinak vagy másnak kedvezne, eddig a Meki nem panaszkodhat érdekes mód.

Utolsó bekezdéshez pedig, hát sajnos igen...ha minden fejlesztést betiltanak, amiről szólnia kellene az F1nek, akkor lassan kikötünk ott, h akár legyenek egyforma autók. Csak azt nem F1nek nevezik ....:(
olyan dolgokkal jönnek,h benzinspórolás,meg pénzspórolás... legyen már a FIA-nak édesmind1,hogy egy-egy csapat mire,és mennyit költ. Mi a fene közük van hozzá? Ha meg ugyanannyit költenek, akkor meg a bikák több pénzt öltek ebbe a területbe, mint más, és ezzel most nem mennek semmire.

De nem is az a baj,h betiltják vmiért (bár főleg ez is), hanem hogy már év közben érdekes mód...eddig bármilyen hasonló dolog is volt, csak következő évtől tiltották be. Persze most év közben kell ugye, átlátszó csürhe.
Ez az, a többiek is ölhették volna a pénzüket ebbe, nem tették, hát így jártak. És most ezt elveszik a Red Bulltól, ráadásul így év közben, amikor nincs alkalom újat csinálni, mert tesztlehetőség sincs...hát igen, ez az egyetlen mód van, hogy Vettel ne legyen világbajnok.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.06.13. 15:01:09

Barca_10 írta: Ha igazán összeesküvés-elméletet akarnék gyártani azt mondanám, h Jean Todt az FIA elnöke aki X évig volt a Ferrari csapatfőnöke..de ez hülyeség.

Én sosem szerettem sem a RB-t sem Vettelt de ezt a RB és Newey találta ki és elveszik tőlük, h a többi csapatnak legyen esélye megfogni őket.

Szó volt arról valamikor, h egyforma autók lesznek hát legyenek ott tényleg csak a vezetői tudás számít semmi más.
első bekezdéshez már írtam korábban, amióta Todt az elnök nem úgy tűnik,h a Ferrarinak vagy másnak kedvezne, eddig a Meki nem panaszkodhat érdekes mód.

Utolsó bekezdéshez pedig, hát sajnos igen...ha minden fejlesztést betiltanak, amiről szólnia kellene az F1nek, akkor lassan kikötünk ott, h akár legyenek egyforma autók. Csak azt nem F1nek nevezik ....:(

Kép
Tocy
Director del Fútbol

2011.06.13. 14:59:25

Barca_10 írta:Ez ahhoz hasonlít mint amikor betiltották a kerékcseréket verseny közben mert a Bridgestone nem tudott olyan gumit adni a Ferrari alá amivel hosszútávon is gyorsak, ezzel megtörték a Schumi-korszakot.

Ha igazán összeesküvés-elméletet akarnék gyártani azt mondanám, h Jean Todt az FIA elnöke aki X évig volt a Ferrari csapatfőnöke..de ez hülyeség.

Egyenlő autók és esélyek sosem lesznek, a technikai sportokban nincs ilyen sajnos. Schumacheres-Ferraris példát mondtam én is+amikor Mansell és Prost úgy nyertek VB-t a Williamssel hogy nem nem volt ellenfél az elektromos kütyük miatt, akk betiltották, hogy ne legyen unalmas a dolog. Most is ez van, a Red Bullt meg kell verni, hogy Vettel ne világbajnokként menjen haza kb a Hungaroringről...ezért most hagyták Buttont, és betiltják a Red Bull csodafegyverét. Pedig szerintem már nincs igazi előnyük...ami van, azt Vettel tudja csak.
Barca_10
Entrenador del Barça

2011.06.13. 14:35:06

Ez ahhoz hasonlít mint amikor betiltották a kerékcseréket verseny közben mert a Bridgestone nem tudott olyan gumit adni a Ferrari alá amivel hosszútávon is gyorsak, ezzel megtörték a Schumi-korszakot.

Ha igazán összeesküvés-elméletet akarnék gyártani azt mondanám, h Jean Todt az FIA elnöke aki X évig volt a Ferrari csapatfőnöke..de ez hülyeség.

“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.06.13. 14:27:25

daffy írta:
Tocy írta:Más téma: Silverstonetól kezdve be lesz tilta a fújt diffúzor, amivel a Red Bull kb 1 mp-et veszthet körönként. Csakúgy mint anno a Ferrarinál, vagy még korábban a Williams-Renaultnál, itt is megtalálták, mitől gyorsabbak a többieknél, és gyorsan be is tiltják, hogy több legyen az izgalom, és a pénz. Ez egyfelől jó, mert nekünk nézőknek mindenképp izgalmasabb lesz a dolog, bár szerintem eddig idén nincs baj a versenyekkel. Másfelől viszont nyilván azért jobb a Red Bull, mert ők ebbe ölték bele a pénzüket, ami ugye szabályos. Most meg betiltják, ki kell fejleszteni szinte egy új autót az év közepén...ezt nem tartom fairnek. Persze más is alkalmazza ezt a rendszert, csak a Red Bullé a leghatékonyabb, ezért ők vesztenek a legtöbbet.
megmondom őszintén,hogy a futamoknak jót tesz,de pont értelmét veszti vele a technikai sport. ha valaki kitalál egy újítást,ami megfelel a szabályoknak,az hadd használja már...
eddig csak most olvastam vissza, erre mindenképp reagálnék még...
Természetesen egyetértek.

Akik RedBull-FIA-ztak itt sokat, erről mi a vélemény? Ez egy olyan újítás amit ők hoztak be, és fejlesztették tökélyre, és a többiek átvették.
Mint pl tavaly a Meki hozta az F-csatornát, nekik működött a legjobban, többiek átvették, DE EGÉSZ ÉVBEN MARADHATOTT. idéntől betiltották.

/ne gyertek a Brawn féle dupladiffúzorral, mert ott is az volt,h átvették, kifejlesztette a többi csapat is, de MARADHATOTT abban az évben/

a napnál is világosabb,hogy a nézettséget akarják növelni, és beleszúrni egyet a bikákba,hogy hadd jöjjön fel az üldöző boly... grt FIA! végülis ők izgalmassá tehetik még az évet, de ez valahol nagyon szánalmas. Főleg úgy,hogy a versenyben nem egyértelmű favoritok már, és a Mekik egy szinten vannak velük.
Szegény nagy csapatok rá vannak szorulva erre?!.... De nem féltem a bikákat, remélem kitalálnak valamit,és győzelmi esélyeik nem szálnak el. Tavaly is betiltottak vmit rajtuk, aztán az év utolsó futamain mégis akkor nyertek amikor akartak, kivétel ha épp megfőtt a motor,vagy más.
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.06.13. 13:33:33

Mikaos írta: Button nagy futamot ment, egyértelműen megérdemli a győzelmet. Mind taktikában, mind vezetésben kimagaslót alkotott. Óriási butaság ezt szerencsének beállítani, miközben csomót előzött. Nyilván, Vettel hibája kellett a győzelemhez, de erről nem Button tehet.
Pedig ez jóval inkább szerencse kérdése volt, Button a sok előzése ellenére sem lett volna még top 5ben sem, ha nincs ENNYI SC. Aloval történő defektje után végigkullogott a boxig, és 21.ként jött vissza. Ha ott nem lett volna SC egyidőben (Alo miatt), akkor az életben nem hozza be Vettel kb 30-50másodperces előnyét, ha nem többet. De még Schumiékat se közelíti meg.

Szóval Vettelt lehet mákozni MonteCarloért amikor VEZETŐ helyen volt hátra 6-7 kör :D de Buttont nem amikor 21.helyen van és bejön még párszor az SC nem? Ezt nem is neked írom feltétlen, mert Te nem írtál olyan antiVetteles hülyeségeket MonteCarlo után sem. Utána annyi volt a dolga,hogy a szuperlágyat és az 1-2-3 másodperces előnyét kihasználva ott legyen az elől haladó seggében a DRS zónánál. vagy a gyengébb kocsik esetében máshol is. Azt szépen megoldotta,és jött fel mint a szél.

Amit meg írtam korábban is, az számomra rossz jövőt jósol, és érthetetlen, hogy lehet annyival kimagyarázni egy falra szorítást, hogy NEM LÁTTAM:) most ezentúl ezzel a szöveggel akkor senki se fog büntetést kapni?
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.06.13. 13:01:08

Mikaos írta:Tegnap szerintem mindegyik ütközés/kilökés tiszta versenybaleset volt.

Egyedül Button vs Hamilton esetnél voltak kétségeim, de aztán láttam, hogy sokan azt a vonalat használják "ideális ívnek", nemcsak Button. (Ez ugyanis megint a száraz ideális ív vs. esős ív esete).
[/size]
Viszont a többieket simán megbüntették mégis, Buttont kivéve.
füst
Barça B

2011.06.13. 12:58:11

Válaszolsz is a lényegre, vagy terelsz továbbra is?

Ők nem hibáznak ezeknél JÓVAL NAGYOBBAT,és ezáltal tesznek tönkre más pilóták versenyét? DE.
Nem igazán akarok belefolyni a vitába, már 3. éve nem követem a forma-1-et, de... szerintem elég rosszul látod a dolgot. Többször leírtad hogy Vettel 1-2 alkalommal hibázott egész évben, a többiek meg mennyivel többször. Szerintem figyelembe kellene venni, hogy Vettelen kívül mindenki másnak kockáztatni kell, hajtani, pörögni ahhoz hogy nyerhessenek. Vettelnek adott a vas, ami nem kínos számára, mert miért lenne, de tény hogy kényelmesebben autókázhat, mert jóformán időmérőn eldönti a vasárnapi futamot. Pl. Hamiltonnak hozzá képest vért kell p.sálnia ha nyerni akar, jóhogy többször hibázik is. Mint mindenki más. Szóval az hogy többet hibázik a többi Vettelhez képest, szerintem természetes, amit nem is kell magyarázni. Ebből fakadóan nyilván jó eséllyel tönkre is teszik egymás versenyét, mivel versenyeznek egymással, nem pedig egyedül kocsikáznak az első helyen MINDEN előnnyel a zsebben. Vettel ettől még jó pilóta, őt nem bántom, mert nincs miért. Csak az írásodat szerettem volna cáfolni, mert tévesen érvelsz amellett hogy Vettelhez képest a többi versenyző hamarabb hibázik. Nyilván így van, de ezt nem lehet számon kérni senkin, mert nem tehetik meg hogy nem kockáztatnak. Amikor Button ült a debütáló Virginben láthattuk hogy óraműpontossággl versenyzett. A többiek meg kúsztak-másztak mögötte. Most ugyanez megy, csak Button helyett Vettellel az élen.

Hali!, ez igaz, de ezzel kapcsolatban is írtam egy hszt, arra is reagálhatnál. Ha Vettel mint VB (mint Hami, Button,stb) hibázna a mezőny közepén ennyit ,akkor mi zúdulna itt rá? Ha abból indulunk ki,hogy egy ívről lecsúszásnál mit kap? :) Ozsi
odanézz SMS
Mikaos
Director del Fútbol

2011.06.13. 12:38:44

Tegnap szerintem mindegyik ütközés/kilökés tiszta versenybaleset volt.

Egyedül Button vs Hamilton esetnél voltak kétségeim, de aztán láttam, hogy sokan azt a vonalat használják "ideális ívnek", nemcsak Button. (Ez ugyanis megint a száraz ideális ív vs. esős ív esete).

Button nagy futamot ment, egyértelműen megérdemli a győzelmet. Mind taktikában, mind vezetésben kimagaslót alkotott. Óriási butaság ezt szerencsének beállítani, miközben csomót előzött. Nyilván, Vettel hibája kellett a győzelemhez, de erről nem Button tehet.

Vettel-t pedig totál leírni a hibája kapcsán...nem is értem. Minden pilóta ember, minden bajnok ember, ergo hibára képes. Vettel az egyik legjobb versenyző a mezőnyben, s ezt nemcsak az utóbbi 2 évben bizonyította. Arról meg ő nem tehet, hogy a kocsija annyira jó, hogy gyakorlatilag a futamok 95%-ában csak arra kell figyelnie, nehogy elrontsák a kerékcseréjét. Előzgetne ő szívesen és bátran, hogyha mások vezetnék a versenyt: ne legyen kétségünk.

Eszméletlen jó futam volt. Hála a DRS-nek és a KERS-nek végre látunk sok előzést. Az eső pedig mindig rátesz egy lapáttal az izgalmakra :)

Ozsi: no problem, értettem ;)
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.06.13. 12:34:09

Messithebest írta:Szerintem kifejezetten undorító dolog lett volna, ha az FIA elveszi Button győzelmét, mert óriásit ment érte, igaz kilökte Alonsot, Hamiltonos eset sztem full nem direkt volt, gondolom meghallgatták mind3 versenyzőt, Hami hülye lett volna azt mondani hogy kilökött ez a vadbarom, zárják ki, és gondolom Alo sem érezte vészesnek az esetet...
Undorító nem lett volna, de tényleg már a futamon cselekedni kellett volna, ahogy összes többi esetnél ez meg is történt. Ki kellett volna zavarni mindkettőért a boxba.
Egyszerűen jobban érezte a határokat Vettelnél. Az egyre száradó és gyorsuló pályán mikor közel ért Vettelhez , Vettelből is kijött +1mp az addigihoz képest de kevés volt.
Régebben ugyanez megtörtén Alonso,Massa közt is nyomták szárazon Massa simán tartotta Alonso leesett az eső akkor is simán tartotta Alonso-t, majd elkezdett száradni a pálya és Alonso megalázta, letolta a pályáról.
Nem tudom, ebben nem vagyok biztos, de tény, h nemcsak Vettelnél, hanem mindenkinél jóval gyorsabb volt akkor Button. De most már mind1. Száradhatott volna lassabban a pálya, mert vizes pályán meg Schumi ment brutálisan jól. :) Ezért bizok benne, h lesznek még esős futamok, mert akkor megint parádézhat az öreg, sajnos száraz pályán láthatjuk, h a Mercedesnek nincs esélye a McLaren, Red Bull, Ferrari 3-s ellen, de a többiekkel is meg kell küzdeniük.
Én amit elvárnék Schumitól, h az összetettben szerezze meg a 7. helyet. Ezzel a Mercedes-szel sztem az a maximum elérhető eredmény, azzal már elégedett lennék.
Tocy
Director del Fútbol

2011.06.13. 11:48:21

Na ti meg...elképesztően elvakultak vagytok. Aki nem ismeri el Vettelt, az továbbra sem lát, csak néz...egyrészt, akkor Webber miért nem csinál semmit azzal a topautóval, miért nincs köze az első helyhez? Persze Vettelen meg nincs nyomás, csak az első két futamtól eltekintve mindig liheg valaki a nyakába, az utóbbi két futamon már edzésen sem volt jobb a RB mint a többi, de mégis poleból indult. Komolyan szánalmas ez az egész, Hamilton+Alonso semmivel sem csinál többet, sőt, csak azt meg el kell felejteni ugye mert ők a bolyban autóznak ugye, és nem elöl...hát ki mondta hogy ott autózzanak...Alonso a 2. helyről rajtolt, majd a SCig kapott körönként kb 1 mp-t Vetteltől, nyilván azért meg annyival gyorsabb a Red Bull....áhh nem is idegesítem magam már ezeken a baromságokon...
gergo9
Director del Fútbol

2011.06.13. 11:46:12

LG írta: Amúgy nem értettem, h a végén mitől volt annyival gyorsabb Button mindenkinél, mert az előzetes elvárások, pl. az időmérő ezt egyáltalán nem indokolta. :roll:
Egyszerűen jobban érezte a határokat Vettelnél. Az egyre száradó és gyorsuló pályán mikor közel ért Vettelhez , Vettelből is kijött +1mp az addigihoz képest de kevés volt.
Régebben ugyanez megtörtén Alonso,Massa közt is nyomták szárazon Massa simán tartotta Alonso leesett az eső akkor is simán tartotta Alonso-t, majd elkezdett száradni a pálya és Alonso megalázta, letolta a pályáról.
Válasz küldése