Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.09.11. 22:38:48

El fanático írta:csak mi vagy a boxban szerencsétlenkedjük el a helyezéseket, vagy sz@r a taktika - úgy a gumik terén, mint a beállítások terén.
vagy éppen a pilótátok hibázik
:wink:

Más téma:

Azért öröm volt nézni az utóbbi két versenyen (nekem),hogy a bikák hogy csinálnak hülyét a többiekből.

Először Spában rámennek a végsebességre, amikor mindenki abban reménykedik,h majd ott legyorsulják őket, és a kanyargós rész nem számít akkor annyira, utána meg Monzában -ahol a végsebességre szokták helyezni a hangsúlyt a legtöbben- épp fordítva 8)

amúgy amiket Scooby Do írt statisztikák,hogy kinek milyen hosszú pole-s rekordjai vannak, hát pár itteni fórumer azokban az időkben gondolom eret vágott volna (pedig akkoriban még a versenyek is olyan egyértelműek voltak mint az időmérők), kiindulva a mostani erőviszonyokról alkotott véleményekből...
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
El fanático
Entrenador del Barça

2011.09.11. 22:24:54

Tippverseny állása:

1. El fanático - 201 pont
2. Miihii - 181 pont
3. Game90 - 178 pont
4. Mogyi - 177 pont
5. Snide - 174 pont
6. Xanthor - 163 pont

A versenyről:

Azért meg kell vallani az igazat: a csapatnak jár egy seggberúgás az ide-oda kavargatásért! Az időmérőn Buttont behívták az utolsó gyors köréről, ezért indulhatott Lewis a 2. pozícióból, Button pedig a 3.-ból. Ezt a versenyen úgy kompenzálták, hogy Button ment ki az első kerékcserére előbb és meg is lett neki a dobogó - ha Lewist hívják ki akkor előbb, ő a dobogós. Félreértés ne essék: örülök, hogy Button a 2. helyen végzett Alonso előtt, de a csapat ne csináljon már ilyen hülyeségeket, ez nem taktika - ez egy nagy fhos ebben a formában. A másik meg: mi volt ez a dolog, hogy 330 km/h-nál leszabályzott a motor? Pont erre a pályára ilyen beállítást?! Komolyan mondom: a Red Bull semmivel sem jobb nálunk, csak mi vagy a boxban szerencsétlenkedjük el a helyezéseket, vagy sz@r a taktika - úgy a gumik terén, mint a beállítások terén.

A verseny konkrétan jó volt, izgalmas és pörgős - az elején ugye rögtön Liuzzi ütött ki két tuti pontszerzőt, aztán Webber ütötte ki kis híjján Massát is / akinek tavaly is mákja volt, mert akkor is ő marad bent egy ilyen eset után és most is / de "csak" saját magát sikerült - szóval a Torro Rosso örülhet, mert mindkét pilótája pontot szerzett, pedig nagyon nem így indult nekik, az időmérő alapján. Pereznek is nagy versenye lehetett volna - és végre Miihii-nek egy 7. helyes telitalálata Perez-re, de most sem jött be...

Czollner Gyula pedig ezúttal is minősíthetetlen produkciót nyújtott, 'monggyonle! :evil:

Ozsi - te pedig ne legyél már ilyen hiper-szuper érzékeny arra, ha néha ironizálunk azzal, hogy Hamilton-t ezért / azért tuti megbüntették volna, mindig vele statuálnak példát, új szabályt alkottak, csakhogy meg tudják büntetni...stb. Ezzel nem azt mondom, hogy egyik büntetése sem volt jogos! Nem kell egyetértened velünk, de felesleges állandóan ezen rúgóznod, hogy mert személy szerint nekem is többször el kellett már magyaráznod, miért is tévedek ebben - nem kell. Ennek nem kellene ennyire bántania az igazságérzeted, bár én még sosem hivatkoztam arra, hogy iróniának szántam a megjegyzést, mert olyan dolgokat emlegettél föl, hogy nem akartam megfutamodni a vita elől.

A következő verseny a Szingapúri nagydíj - szeptember 24-25! Tippek leadásának határideje: szeptember 23. péntek 11:59 !!!
Kép
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2011.09.11. 17:42:54

Vettel hozta a tőle várhatót, előzött is, nagyszerűen vezetett, a kocsi meg talán a f1 történetének legjobbja, a 2004-es Ferrari mellett. Megbízható, gyors, ráadásul az egyik versenyző gyengén teljesít, ez keveseknek adatik meg, de ezt ki is használja tökéletesen Vettel. Hamilton megint figyelmetlen volt(SC alatt), aminek meglett az eredménye, így autózhatott Schumi mögött, de legalább fényezte egy kicsit, a kissé megkopott nimbuszát a németnek. Buttont picit túldicsérték, habár tényleg megoldotta szépen, de Hamiltont azért előzte meg, mert Schumacher leszorította egy picit, és így esélye sem volt védekezni, Schumacher meg az ősszes körben jól levédte Hamilton támadásait(néha úgy tűnt, mintha többször váltana irányt, mint a megengedett egy, igaz nem látványosan), de ahogy Button odaért, nem azt csinálta amit addig, így Button könnyen megelőzte, később Hamilton is pont úgy csinálta, csak Buttonnak szerencséje volt, hogy Schumacher elsőre rosszul védekezett ellene, plusz a gumik is már elég kopottak voltak nála.
Alonso is nagyot rajtolt Schumacher mellett, Hamilton is szerintem elsőként fordul ,ha Fernando nem kapja el ilyen jól, és nem szorítja rá Vettelre, így Lewisnak vissza kellett venni.
Azért az nem kevés, hogy 13 futamot kellett várni, hogy egy RB nullázzon.
Remélem Hamilton sokat tanul ebből az évből, és nem követ el ilyen hibákat, mint idén, mert ez is egy újonctól még elfogadható lett volna amit itt csinált, de tőle nem igazán.
Aki pontot szerzett, mindenki jól teljesített.
Amit még kiemelnék, hogy a két McLaren és Vettel után Senna futotta a leggyorsabb kört!
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.09.11. 15:39:33

ozsimiki írta:
Webber 0ázása jól jött a 2.helyért ácsingózóknak, lesznek még itt izgalmak az esüstért

:lol:
Bizony, múltkor Hamilton most Webber lassan Alonsot is elkaphatná a kaszás :lol: Buttonnak már volt elég baja :lol:
Kép
Kép
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.09.11. 15:27:09

Bob_Marley írta:Ez nem sajnáltatás szimpla irónia volt!
A verseny jó, kár hogy Lewis holttérben :roll:
Esetében nem illik ide az irónia, épp azért amit írtam.

1.VETTEL 8)
2.Button
3.Alonso
4.Hamilton
5.SCHUMI! ez a max amit ebből ki lehetett hozni, respekt!
6.Massa
7.Alga
8.Di Resta
9.Senna
10.Buemi

Webber 0ázása jól jött a 2.helyért ácsingózóknak, lesznek még itt izgalmak az esüstért

:lol:
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.09.11. 15:03:31

Ez nem sajnáltatás szimpla irónia volt!
A verseny jó, kár hogy Lewis holttérben :roll:

szerk: Jó kis verseny volt Vettel csak a "szokásos", itt a végén meg talán ha van még 2 kör akkor megvan a spanyol!
Sokat jelentett, hogy Schumacher nagyot védekezett Hamilton ellen!
Button is szépen előzget mostanában, a Mercedes is kihozta a maximumot, jól beállították a kocsit!
Alonso a rajtnál szépen eljött, de a Ferrari kevés a 2 nagycsapat ellen!
Massa megint holttérben, viszont Alguersuari mostanában nagyon szép eredményeket hoz, múltkor is parádés időmérő, most egy szép 7ik hely!
Senna is szépet futott ahogy Buemi és DiResta is!

Czollner meg hihetetlen, hogy Buemit folyamatosan Alguersuarizta +Perez mióta Toro Rossos?Na mindegy a hév tudjuk be ennek Gyuszikám

szerk 2:
ozsi Hamiltonnál már az irónia sem lehet :lol:
Kb olyan volt, mint amikor Hami mondta, hogy büntetik mert fekete!De ezen aztán tényleg ne vesszünk össze
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2011.09.11. 15:32:12-kor.
Kép
Kép
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.09.11. 14:51:54

Nah miután Ross rászólt 5ödszörre (amúgy nem tudom mi volt ebben szabálytalan...) Schumit, érdekes mód következő körben el is ment Hamilton. Persze előbb utóbb meglett volna,mert a Mercik sokkal hamarabb elmelegítik a hátsó gumikat,és utána sansztalanok, Button is ezért előzött, ha utána még kint marad Schumi, köv körben Hamilton is megelőzte volna. (ha nem koptatta ő is teljesen el)

Vettel magabiztosan vezet, de a 2.helyért még lehet hadd el hadd, sőt ha Alonsot letudja a meki,akár közeledhet Vettelre is.

Schumi előtt le a kalappal amit eddig melózott!

Bob, hagyjuk már,h Hami mit kapott volna, nem rég Erikának leírtam már,hogy az ellenpéldára több precedens volt (amikor kaphatott volna de nem kapott), ezek után ne sajnáltassuk már.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.09.11. 14:50:08

Na végre már :lol:
"Hamiltont zavarta az élő közvetítés"
Amúgy ez most tényleg vicc volt, mert az egy dolog, hogy picit leszorította az öreg német (pedig Alonso után a 2ik a halállistámon) Lewist de nem volt vészes, bár lehet fordított esetben Hamiltont büntetést kapott volna :roll: De abszolút jó csata volt, s lesz is még szerintem!
Button meg "szárnyal" mostanában mintha Red Bullt ívott volna Budapest óta :lol:
Kép
Kép
Kép
daffy
Madridista

2011.09.11. 14:41:40

Bob_Marley írta:Le a kalappal Schumacher előtt, de ismerem Lewist ez pár kör és kocc lesz :lol:
detto,hami össze fogja törni magukat
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.09.11. 14:27:29

Le a kalappal Schumacher előtt, de ismerem Lewist ez pár kör és kocc lesz :lol:
Button az igen 1 kör és megelőzte őket :shock:
Ez is egy jó szenvedős délután lesz Lewisnak :?
Kép
Kép
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.09.11. 14:16:37

Vettel enyhét előzött 8)

SCHUMIIIIIIIIIIIIIIIII, kár,h ott nem volt meg Alonso, így Haminak lesz meg Schumi.

jó ez az Alo-Schumi-Hami 3as,csak sajnos mindjárt kettes lesz belőle.

Amúgy Schumacher tavaly és idén is a legjobb rajtoló, elképesztő a májsztró 8)
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.09.11. 14:06:28

Na örjönghetnek a tifozzik, Alonso nagyot rajtolt sajnos!
Hamilton meg megint benne van a tűzben! :lol:

szerk: na most itt az ellenpélda, hogy Vettel nem csak a boxban tud előzni, pedig nem szeretem a németet, de ez a keménység kellett most tőle külsőn!
Közben az öreg is támadgat :lol:
Na GO LEWIS csapasuuk meg őket :lol:
Kép
Kép
Kép
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.09.11. 10:35:06

FCBPOWER írta:Ehhez DRS témához, annyit szeretnék hozzászólni, hogy most ez valami olyasmi, mint az utcán, mikor egy M3-as BMW, előzi az átlag autókat ... Komolyan olyan érzésem van, mikor látom, hogy a hátul érkező versenyző, egyszerűen elszáguld az előtte haladó mellett, és a másiknak semmi esélye, hogy esetleg megtartsa a pozícióját, hatalmas baromság.
Az ötlet nem baromság csak a DRS-es zónák baromi rosszak. A DRS-nek az lenne az értelme, hogy segítse az előzést. Jelenleg ott tartunk, hogy ha vki hátulról DRS-sel jön, akkor az annyit jelent, hogy el is ment mellette. Egyszerűen kivédekezhetetlen. Akkora a sebesség difi, hogy föltett kézzel hagyják le az előttük haladót. Ez pedig nem olyan jó. Ajánlom mindenkinek a 2005-ös imolai versenyt. Ott meg lehet nézni Alonso és Schumi mit műveltek egymással. A védekezés esélyét nem szabadna elvenni a pilótáktól, viszont így el van véve. Vhogy azt érzem, hogy ma a 2 DRS zóna miatt rengeteg előzés lesz.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2011.09.11. 09:48:07

Ez a Red Bull már tökéletes, minden pályán a legjobb, pedig itt még volt egy kis remény. Gyula meglepődött, hogy Vettel milyen hamar nyitja a szárnyat, de nem véletlen, annyira jó a tapadása, hogy megteheti, Maldonado meg ahogy láthattuk nem. Ha Webbernek nincs annyi problémája, másodikat hozta volna talán, így a McLarenek 2. ill. 3. helye nem olyan rossz, igaz Hamilton egy körrel többet ment a 2. etapban, mint a többiek(feleslegesen), így nem igazán spórolt a gumikkal, az utolsó gyors körén, ahogy ezt idén már többször is megtette, megint hibázott. Nagyon erőlteti mindig az utolsó kört, meg akarja verni Vettelt, csak kevés hozzá a kocsi, és ennek a sok hiba az ára.
Egyébként ez volt az RB 14. pole-ja sorozatban, amivel e tekintetben a 3. helyen állnak, előttük a McLaren van 17 és a Williams 24 első rajtkockával. A Williams '93-as rekordjához is már közel vannak, akkor Prosték az első 15 versenyen indultak az első helyről, és csak az utolsó versenyen nem, amikor is Senna (ki más) megszakította ezt a sorozatot, és egyben a 24-eset is.
Mondjuk aki utoljára megverte az RB-ket időmérőn, ő nincs a mezőnyben, úgyhogy így könnyű. :)
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
VillaFCB
Barça B

2011.09.10. 16:22:29

Úgy gondolom hogy a McLarennek teljesen mindegy ki van a 2. illetve 3. helyen. Button azért jött be mert tudták hogy a Pole nem lesz meg, mivel már látták a mögötte haladó Vettel részidejét.
FCBPOWER
Barça B

2011.09.10. 16:21:18

Ehhez DRS témához, annyit szeretnék hozzászólni, hogy most ez valami olyasmi, mint az utcán, mikor egy M3-as BMW, előzi az átlag autókat ... Komolyan olyan érzésem van, mikor látom, hogy a hátul érkező versenyző, egyszerűen elszáguld az előtte haladó mellett, és a másiknak semmi esélye, hogy esetleg megtartsa a pozícióját, hatalmas baromság.
, ,Hát... K... jó idényt produkáltunk. Itt van előttünk a három kupa, amit elértünk. De folytatnunk kell, mert a Barcában minden évben nyerni kell." (Eric Abidal élőben a Camp Nou gyepén)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.09.10. 15:10:09

Teljesen igazad van ozsi!
Button kihívásánál én is néztem, hogy mi van!
Jó kis futamra számítok, Lewisnak van esélye, csak kicsit félek az első síkántól, tavaly is egyből összetörte a kocsit!
De ez a 2ik hely biztató!
GO LEWIS
Kép
Kép
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.09.10. 15:05:37

Monza POLE VETTEL 8) :D

2.Hami
3.Button
4.Alonso
5.Webber
6.Massa
7.Petrov
8.SCHUMI
9.Rosberg
10.Senna

Button miért adta oda a 2.helyet Haminak? első, 2. szektorban gyorsabb volt Vettelnél is (na nem az utolsó körös Vettelnél), majd bejött a boxba, ezért maradt 3. Vettelt nem verte volna,de 2.helyre tuti odaért volna, hiszen Hamilton hibázott,és nem tudott javítani.

Schumi-Rosberg párostól még azt várom,h Petrovot előzzék meg, több nem igen lehet bennük, esetleg Massát még...

Rajtnál még azért bőven benne van,h nem Vettel fordul elsőként,de remélem ezt is behúzza, ha már eddig ilyen tökéletes ez az éve!
Kép
El fanático
Entrenador del Barça

2011.09.01. 13:17:09

http://forum.f1gp.hu/index.php/topic/21 ... __st__1980

Sajnos a sok régebbi futam linkje már nem él, a 82.oldal előttről semelyik link sem él már, tekintve, hogy 2-3 éve lettek a cuccok feltöltve, de a 82.oldaltól fölfelé haladva a 2008-as Német Nagydíj már szedhető.
Érdemes körülnézni.

Az adott kérdésre a válasz: a Belga nagydíjnak egyenlőre csak az időmérője van fönt, de érdemes visszanézni pár nap múlva, ha addig nem sikerül letölteni sehonnan sem.
Kép
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2011.08.31. 19:24:48

ultrasur írta:Nem láttam a kedvenc futamomat (Spa).
Valahonnan le tudom tölteni?
Angolul neadjisten magyarul?
ncore
Kép
ultrasur
Madridista

2011.08.31. 19:00:43

Nem láttam a kedvenc futamomat (Spa).
Valahonnan le tudom tölteni?
Angolul neadjisten magyarul?
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2011.08.30. 17:13:54

Nem kell ide se KERS se DRS, se kutyafüle. Tökösebb pilóták kellenek, és azt a felfogást ki kell írtani a fejekből hogy majd a boxban előzünk. Igenis előzzenek a pályán...a néző nem arra kíváncsi, hogy ki tud gyorsabban kereket cserélni, hanem hogy ki tudja megelőzni a másikat kemény harc árán.
Ez nem így működik. A mai kihegyezet aerodinamikai harcban nem tudod megcsinálni azt mint régen, hogy kanyarokon keresztül követed méterekre az ellenfeled. Szélárnyékban romlik a tapadás, amit ideig óráig lehet ellenzúlyozni agresszívebb vezetéssel, de borzalmasan hamar elkopnak tőle a gumik. Ez nem vélemény, hanem fizikai tény. Amíg ilyen leszorítóerejük van az autóknak, addig nem lesz körökön át tartó csatázás.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.08.30. 16:57:44

Nem azt mondtam,h ez nekem izgalmas.

De azok ne szövegeljenek,akik DRS nélkül még többet nyafogtak. Ennyiről szólt a hszem, és nem rátok vonatkozva,de láttam már ilyet is.
Kép
Mihu
Director del Fútbol

2011.08.30. 16:31:48

ozsimiki írta:Igazatok van! Nekem sem tetszik, és örülnék ha nem is lenne!

Viszont, én amikor ezek nem voltak,és dögunalom volt pár futam,akkor sem húztam a számat,és nyafogtam. Ne értsetek félre,nem rátok vonatkozik,de sajnos sok az átfedés azok között akik most tiltanák az újdonságokat,és azok között akik végig nyafogják az unalmasabb futamokat előzés híján.

DRS-t hagyni kellene a fenébe, viszont KERS maradhatna,mivel azt a védekező is használhatja,és abban megvan az az "izgalom" hogy egy-egy bátrabb és elvetemültebb rányomja mondjuk az egészet egy kanyarosabb részben, mert tudja,h az egyenesre spórol a védekező. Szóval ha nem lenne DRS, a Kers is felértékelődne, és láthatnánk olyan helyeken is előzési kísérleteket, ahol eddig nem.

Viszont a DRS a pályák 80-85%án,teljesen elveszi azt az izgalmat,hogy egy gyengébb kocsival is ki lehessen védekezni bizonyos ideig a gyorsabb támadásait.
Miki, mint ahogy mondtam is, ez nekem nem előzés. Úgyhogy igazából most se hoz izgalmat egy ilyen manőver, tehát a hatás ugyan az mint régen.

KERS-ről meg annyit, hogy azt mondod hogy láthatnánk olyan helyeken is előzéseket, ahol eddig nem. Tavaly is lehetett használni a KERS-t, mégse volt több előzés.

És még annyit, hogy régen KERS és DRS nélkül rengeteg előzés volt, rengeteg test-test elleni csata, rengeteg kanyarokon át tartó küzdelem. Nem kell ide se KERS se DRS, se kutyafüle. Tökösebb pilóták kellenek, és azt a felfogást ki kell írtani a fejekből hogy majd a boxban előzünk. Igenis előzzenek a pályán...a néző nem arra kíváncsi, hogy ki tud gyorsabban kereket cserélni, hanem hogy ki tudja megelőzni a másikat kemény harc árán.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.08.30. 15:58:56

Igazatok van! Nekem sem tetszik, és örülnék ha nem is lenne!

Viszont, én amikor ezek nem voltak,és dögunalom volt pár futam,akkor sem húztam a számat,és nyafogtam. Ne értsetek félre,nem rátok vonatkozik,de sajnos sok az átfedés azok között akik most tiltanák az újdonságokat,és azok között akik végig nyafogják az unalmasabb futamokat előzés híján.

DRS-t hagyni kellene a fenébe, viszont KERS maradhatna,mivel azt a védekező is használhatja,és abban megvan az az "izgalom" hogy egy-egy bátrabb és elvetemültebb rányomja mondjuk az egészet egy kanyarosabb részben, mert tudja,h az egyenesre spórol a védekező. Szóval ha nem lenne DRS, a Kers is felértékelődne, és láthatnánk olyan helyeken is előzési kísérleteket, ahol eddig nem.

Viszont a DRS a pályák 80-85%án,teljesen elveszi azt az izgalmat,hogy egy gyengébb kocsival is ki lehessen védekezni bizonyos ideig a gyorsabb támadásait.
Kép
Válasz küldése