Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.09.13. 16:05:11

Sanama írta:Az összeomláshoz annyit,hogy a Discovery-n ment egy műsor ahol épületeket robbantgattak fel. Na ott láttam hasonló szabályos összeomlást.

Innentől kezdve számomra furcsa a történet. Mert nem vagyok képes felfogni,hogy 1 repülő hogy okozhat ugyanolyan szabályos összeomlást mint a robbanóanyag?!

hát erről beszélek én is.
nonszensz az egész eset.

ferninho írta: és honnan tudod, hogy az amit te tényként kezelsz, az igazából fals dolog-e vagy állítás? :wink:
attól, hogy ezt szajkózzák mindenhol nem biztos, hogy így is van, szóval nem kéne tényként beszélni róla.Szerintem
ezt is adom. Média nagy dolgokra képes. ez most is látszik.

óriási sunnyogás volt,van és lesz is az események mögött,és sose fogjuk megtudni a tényleges igazságot.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
ferninho
Madridista

2011.09.13. 15:59:40

Most tartozhatsz az összeesküvés táborhoz is, de amíg feltételezgetésből áll a dolog - másból nem is állhat, még ha igaz is lenne akkor sem derülne ki - de tényként nem kéne beszélni róla. Szerintem
és honnan tudod, hogy az amit te tényként kezelsz, az igazából fals dolog-e vagy állítás? :wink:
attól, hogy ezt szajkózzák mindenhol nem biztos, hogy így is van, szóval nem kéne tényként beszélni róla.Szerintem
madridista
Sanama
Llegenda del Barça

2011.09.13. 15:56:30

Az összeomláshoz annyit,hogy a Discovery-n ment egy műsor ahol épületeket robbantgattak fel. Na ott láttam hasonló szabályos összeomlást.

Innentől kezdve számomra furcsa a történet. Mert nem vagyok képes felfogni,hogy 1 repülő hogy okozhat ugyanolyan szabályos összeomlást mint a robbanóanyag?!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.09.13. 15:45:22

Én kérek ezennel elnézést!
Rpngyos Gárdára való asszociálásként említettem meg a másik G-t, s nem cigánykérdésre akartam asszociálni!
Felháborodásomat ettől függetlenül fent tartom soadroli cikkével és 1-2 már kivesézett témával kapcsolatban!
Peace
Kép
Kép
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2011.09.13. 14:32:19

Bob_Marley írta:kedves sjd nem érzem úgy, hogy én hoztam volna fel!
Meg is indokoltam, hogy maga az egyenruhás menetelésről (elolvastam Kalap írását, de akkor is), V. Gábor személyétől "undorodom" (vagy inkább viszolygok)!
Számomra egyértelmű, hogy ha a gárdát megemlíti valaki, akkor a cigánykérdés is előkerül, szerintem ha visszaolvasol, látod, hogy az egész téma ebből az általam idézett félmondatodból pattant ki.
Senki nem beszélt a Magyar Gárdáról meg a cigányokról, amíg ezt nem írtad.

Itt most nem a dolog véleményezéséről van szó, csak azt akarom mondani, hogy az általad kritizált "tegnapi 9/11től zsidókon át a cigányokig" sorban jelentős szerepet vállaltál ezzel
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.09.13. 14:28:31

lluisllach89 írta: Most tartozhatsz az összeesküvés táborhoz is, de amíg feltételezgetésből áll a dolog - másból nem is állhat, még ha igaz is lenne akkor sem derülne ki - de tényként nem kéne beszélni róla. Szerintem.

Persze,hogy nem fog kiderülni,mivel senkinek nem áll érdekében.
Az nem feltételezgetés,hogy "komikus" módon dőlt össze az épület.
Ha nem 12 évesen látom élőben a történteket, hanem 22 évesen,akkor furcsán néztem volna,hogy ez most micsoda? ez hogy történhet meg?

így tényleg feltételezés,de végignézve az USA vezetőinek mindenkori ténykedését, elgondolkozhat az ember,hogy nem minden úgy volt,ahogy azt a hivatalos jegyzőkönyvek leírták.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
barca 1986
Jugador d'estrella
Tartózkodási hely: Barcelona, Travessera de les Corts 82. / Nyíregyháza

2011.09.13. 14:14:27

biztos vagyok benne, hogy ha csak annyit írsz, hogy "nem tudom mi az a Rongyos Gárda", akkor egy szó nem esik a cigányokról[/quote]

Én is. Nem tudtam, h ki volt a Rongyos Gárda. Tudtam, h Sopron hogy került vissza, de nem tudtam, h az R.G-nek köszönhető.

Mai G-hez visszatérve: nem lenne létjogosultságuk, ha a rendőrség nem tud/akar tenni semmit az emberek biztonságáért, tulajdonának védelméért. Meg nem lennének jófej csávók, akik a máséra pályáznak.
(Nagyszüleim a saját házukat, ólakat, pajtát romboltak le, mert már nem tudtak ott élni. Mi is kénytelenek voltunk elköltözni. Azóta mi házunk is over. Nem tudom megmutatni a fiamnak, h éltem 0-5 éves koromig. Ja, már az utca sem létezik. Terepjáróm nincs, h a volt utcába be tudjunk menni. :( )

Én magam részéről lezárom a témát. Megnéztem a google mapsen a volt utcákat, nem jó érzés. Pedig 30 éve volt.
desde 07.05.1986. Steaua Bucharest - FC Barcelona
HAnonymus
Entrenador del Barça

2011.09.13. 14:13:51

Charlie írta:Németországnak jóval hamarabb volt atombombája a II. vh-ban, mint az USA-nak, de Hitler azt mondta, hogy: "...ezt nem tehetjük meg az emberiséggel...".
C.
Bocs, vitától, meg kontextustól, meg mindentől függetlenül, nem kötözködő jelleggel, de abszolút kiváncsian:
Ezt h o n n a n?
Hallgattam a Műegyetemen erről az egész atombombagyártós versenyről egy előadást, annak sem ez volt a végkövetkeztetése.
Mihu
Director del Fútbol

2011.09.13. 14:05:59

Boixos írta:
Mihu írta:
Boixos írta:miért? voltak olyan képek, ahol gyerekeknek simogatta a fejét...
az emberei addig meg szuronyokkal kapkodtál el a kisbabákat...
Az ő utasítására :wink:
egyértelmű. azt hittem, átjön a némileg irónikus felhang annak a sátánnak az emberiséggel szembeni "érzékenységével" kapcsolatban...
Jah akkor sorry :wink: Elkezdődött az egyetem, teljesen idegroncs vagyok pedig még csak 1 órám volt a héten, az is 10 percig tartott :D :D :D
Boixos
Llegenda del Barça

2011.09.13. 13:50:45

Mihu írta:
egyértelmű. azt hittem, átjön a némileg irónikus felhang annak a sátánnak az emberiséggel szembeni "érzékenységével" kapcsolatban...
PUYOL-XAVI-INIESTA
Mihu
Director del Fútbol

2011.09.13. 13:45:40

Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.09.13. 13:43:51

kedves sjd nem érzem úgy, hogy én hoztam volna fel!
Meg is indokoltam, hogy maga az egyenruhás menetelésről (elolvastam Kalap írását, de akkor is), V. Gábor személyétől "undorodom" (vagy inkább viszolygok)!
De a tényeken nem változtat, 9/11től idáig elmentünk!
És nem meglepődtem, hanem elszomorodtam inkább!

szerk: utolsó mondatot, hogy elég lett volna igaz, így ez kétértelmű volt, de ezt is úgy gondolom leírtam érthetően, hogy nem ismerem a Rongyos Gárdát, de már megláttam azt, hogy gárda elég volt egy negatív képhez!Viszont Kalap leírta, így rendbe tette a dolgokat!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2011.09.13. 13:46:26-kor.
Kép
Kép
Kép
Boixos
Llegenda del Barça

2011.09.13. 13:39:20

miért? voltak olyan képek, ahol gyerekeknek simogatta a fejét...
PUYOL-XAVI-INIESTA
Mihu
Director del Fútbol

2011.09.13. 13:35:12

sjd írta:
Charlie írta:" Németországnak jóval hamarabb volt atombombája a II. vh-ban, mint az USA-nak, de Hitler azt mondta, hogy: "...ezt nem tehetjük meg az emberiséggel...".
Bocsánat, hogy ezt emelem ki az egészből (mondjuk a többivel egyetértek nagyjából), de ez honnan jött?

Még arra sincs bizonyítékunk, hogy volt atombombájuk, nem hogy még Hitler szavait idézzük róla
(Arról nem is beszélve, hogy többek mellett Hitlerből nézem ki a legkevésbé, hogy ilyet mondott volna)
Hát jah :lol: :lol: :lol: Akinek nem okozott alvás zavarokat hogy kiírtott 1.5 millió embert, majd pont az fog tekintettel lenni az emberiségre :D :D :D Hogyne :D Kb mintha Orbán Viktor mondaná hogy ezt nem tehetjük meg az MSZP-vel :D
sjd
Llegenda del Barça

2011.09.13. 13:29:25

Charlie írta:" Németországnak jóval hamarabb volt atombombája a II. vh-ban, mint az USA-nak, de Hitler azt mondta, hogy: "...ezt nem tehetjük meg az emberiséggel...".
Bocsánat, hogy ezt emelem ki az egészből (mondjuk a többivel egyetértek nagyjából), de ez honnan jött?

Még arra sincs bizonyítékunk, hogy volt atombombájuk, nem hogy még Hitler szavait idézzük róla
(Arról nem is beszélve, hogy többek mellett Hitlerből nézem ki a legkevésbé, hogy ilyet mondott volna)

Bob_Marley, nem igazán értem, miért kell felhördülnöd, hogy "eljutottunk a cigányokig", ahogy nézem pont Te keverted bele a Gárda témát az egészbe:
Bob_Marley írta: Ettől függetlenül beismerem nem tudom mi az a Rongyos gárda (bár maga a Gárda szóról hirtelen nem + dolog jut eszembe, ez azért remélem jobb mint az egyik kedves párt által kitalált....)
Egy kicsit álszentnek is érzem ezek után, hogy meglepődsz a téma előkerülésén, biztos vagyok benne, hogy ha csak annyit írsz, hogy "nem tudom mi az a Rongyos Gárda", akkor egy szó nem esik a cigányokról
Boixos
Llegenda del Barça

2011.09.13. 13:00:00

pár kiegészítés a lenti témához, ha megengeditek.
a kerozin olyan 350-400 fok körüli hőmérsékleten ég, az acél 1300 fokon meg nem ég, hanem már folyik. a 767es boeingokba több mint 90000 liter nafta fér el, ez valszeg bennük is volt, mivel két boston-lax járatról beszélünk. még ha a boston-ny utat leszámítjuk, azért még így is marad bőven annyi lé, ami nem kis drámát és hőt tud okozni, ha megérkezik és találkozik a többi ottani cuccal amikkel együtt elfüstöl. mondjuk ez még mindig nem magyarázza meg a "szabályos" leomlásokat...
a gépek vezetéséről annyit, h természetesen nem véletlenül kerül milliókba egy pilóta kiképzése és az sem véletlen, h a világon aránylag kevesen visznek kereskedelmi pilótaként ekkora gépeket, de azért itt nem a legbonyolultabb manőverekről volt szó (mint pl a felszállás és a leszállás), ezeket bőven meg tudhatták oldani azok a gyökerek, akiket megneveztek ezügyben. erre a kisgépes órák, plusz mondjuk a flight simulatoros gyakorlás elég.

azt hogy ez mennyire volt leszervezve (már ha egyáltalán) ami részről, nem tudom. tény, h nem egy elkövetőt figyeltek már hónapokkal a balhé előtt, akik ettől függetlenül meg tudták csinálni az akciót. nem tudom, h ez tudatosan lett így rendezve, vagy csak becsúszott egy-két leszharom tabletta a hatóságoknál, azért alakult így... azt viszont tudom, h a világon csak egy olyan dokumentált hely volt, ahol amikor meghallották, h merre, hány méter, kivonultak az emberek az utcákra fiesztázni és süteményeket meg cukorkákat osztogattak egymásnak az örvendezők, mint karácsonykor... mindezt kb 1 napig lehetett látni a különböző hírcsatornákon, utána lekapták a tudósításokat. most ezek vagy a világ legnagyobb barmai voltak, akiket rettenetes módon átvertek, vagy annak örültek, h megtörtént az, amit a szellemi vezetőik már évek óta mantráztak nekik.

szerk. megnéztem, nem voltak tökig teletankolva, kb 38-39e liter kero volt a gépekben, mire odaértek.
PUYOL-XAVI-INIESTA
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.09.13. 12:40:04

csababarca írta:
Mindegy,mondom,lehet csukott szemmel járni, de a szemünk előtt mutatták be az eseményeket.
Most tartozhatsz az összeesküvés táborhoz is, de amíg feltételezgetésből áll a dolog - másból nem is állhat, még ha igaz is lenne akkor sem derülne ki - de tényként nem kéne beszélni róla. Szerintem.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.09.13. 12:03:31

Kicsit még visszatérve 09/11-hez...

szóval tegnap US Open közben láttam,h rtlen megy a 102 perc ami megrengette a világot, című dokumentum film.

Ahogy láttam amatőr felvételeket is (lehet végig) tartalmaz a tornyokról, becsapódás után, utcáról, stb. Sok ilyet láttunk a híradásokban is anno.

Azt akarom kérdezni,hogy érdemes megnézni? Mutat azért vmi újat, vagy úgy egészében érdemes meglesni?

Mert már útban van lefele, aki látta esetleg írhatna pár sort. Köszönöm
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
visca el barca
Presidente del Barça

2011.09.13. 11:39:21

Kalap1988 írta:A Rongyos Gárda a Sopron környéki népszavazások kiprovokálója ( bár ők egész Nyugat Magyarországért harcoltak és ez csalódás volt...), 1921. aug. 28-án alakult meg,
mint kolléga, a leendő kollégának, csak a történeti hűség kedvéért: 1919 áprilisában alakultak meg.

a te általad említett időpontban már csatát vívtak.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Charlie
Öreg Harcos

2011.09.13. 10:49:57

"Kalap-féle" tábort erősítem én is, nagyon jó gondolatok, amelyeket én is olvastam/halottam már és gondolkoztam rajta. Szomorúan hangzik, de képesek lehettek feláldozni honfitársaikat, hogy egy háborút indíthassanak. USA-t kár beállítani jó színben, nekem mindig az jut eszembe, hogy Németországnak jóval hamarabb volt atombombája a II. vh-ban, mint az USA-nak, de Hitler azt mondta, hogy: "...ezt nem tehetjük meg az emberiséggel...". Mások(tudjuk kik) szó nélkül megtették. Lentebb Bin Laden neve is szóba került, ez is egy érdekes dolog. Olvasni, hogy egyáltalán létezett ez a személy vagy csak egy kitalált ember aki köré felépítettek egy sztorit? Megannyi érdekes kérdés van még vele kapcsolatban is.

Kicsit más de idetartozik: Rescue me című tűzoltós sorozatban ami nagyrészt a WTC-s eset köré épül, abban is pedzegetik ezt az összeesküvés elméletet, hogy lehet mégse terrorcselekmény volt? Tök lényegtelen, mert ez semmit nem jelent, csak érdekes hogy egy amerikai sorozatba ilyet beletesznek.
C.
"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello
Vito
Llegenda del Barça

2011.09.13. 09:23:11

Kalap! újabb nagyon szimpatikus hozzászólást olvasok tőled. mondhatom, hogy nagyon egy rugóra jár az agyunk, csak te sokkal cizelláltabban nyilvánítasz véleményt. nekem ez gyakran nem menne..
nagyon meredek és számomra felfogathatatlan magyarázatokat olvasok, mind a tegnap esti, mind a 9/11 témáról.. bizonyítékként állítani, hogy "nem áldoznának fel ennyi embert" egyenesen nevetséges.
Japánban sem féltek ledobni az atomot, a vietnami mészárszékre is minden további nélkül elküldték a 20 éves kölköket, pedig csak egy egyszerű far.okméregetés volt.
3-4 ezer embert feláldozni egy hosszú távú célért? mi az nekik?
éppen a napokban néztem egy filmet a fizikai korlátokról. annak az épületnek nem szabadott volna így összedőlnie!

a téma további részéről sajnos nem írhatok, pedig milyen szívesen megtenném. azt tartom a legszomorúbbnak, hogy erről itt Mo-on tényleg nem lehet, nem illik eszmét cserélni, mert az emberre rögtön rásütik, hogy antiszemita :lol: (itt is olvastam ilyet, elképesztő). pedig csak véleményem van, ami rossz esetben nem egyezik másokéval. ettől még sajnálatosnak tartom a vh-ban történteket, sajnálom a kiírtott embereket és bizony megjelenik egy-egy könnycsepp, amikor megnézem a schindler listáját.
azt viszont nem fogadom el, hogy csak ezt az egy sötét korszakát emlegetik fel újra és újra a történelemnek. pedig voltak ennél cifrábbak is; kezdve a keresztes háborúkkal, folytatva a vörös terrorral (ahol is politikai meggyőződésből irtottak ki a zsidóknál is több embert).
és azt is le merem fogadni, hogy a jelenkorban is több ember hal meg közvetlenül, vagy közvetve amiatt, mert elveszíti a házát, munkáját, családját a válság és a válságot előidézők miatt!
üzlet lett ebből és jól lehet keresni vele.
Sanama
Llegenda del Barça

2011.09.13. 06:46:24

Ozsi,
Nem tudom kinek van igaza, engem csak az a jó pár "véletlen" foglalkoztat.

-A gépek 35%os telítettséggel repültek, máskor járattörlés van ilyenkor,vagy kombinálnak,mert ez veszteséges.
-WTC-ben a dolgozók nagy része bent sem volt.
-Harmadik pedig a tűzoltók valószínűleg bementek volna,ha tudják,hogy pár perc és leomlik az épület,ugye? Ergo bemennek meghalni...

Csak ezt a hármat magyarázzátok meg,és nem kérdezek többet.

És akkor a WTC 7 épületéről nem is beszéltünk, amit a média enyhén eltusol...Ami repülőgép becsapódás nélkül omlott össze.Ráadásul pont úgy omlik össze,mint az az épület amibe egy utasszállító becsapódik...
http://www.youtube.com/watch?v=LD06SAf0p9A
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.09.13. 00:18:09

barca 1986 írta: (majd kitörlik ez estét a modik)
ha így fogod fel, lehet pár usert is.

Le lehet állni mindenkinek, eljutni 09/11től idáig...

Kalap, ne keveredj már bele megint ebbe, mert már nem oly régről volt szankció.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.09.13. 00:17:35

lluisllach89 írta:
csababarca írta:
Ezt én sem feltételezném alapesetben,viszont egy laikus ember is látja,hogy két akkora épület egyszerűen nem "dőlhet"(mert nem dőlt), rombolódhat le így.
Akkor csekkold le hogy két bőing mekkora meg mennyi kerozin fér beléjük.

Elmondom,hogy így józan ésszel belegondolva,miképp kellett volna történnie a ledőlésnek.
Adott az épület,ahová becsapódott a gép. Az északiba 93-99.(wtc 1.) közé, a délibe a 77-85. (wtc 2.) közé.
Akkor mondjuk ott meggyengül a szerkezet,és a fenti rész,paff ledől. ennyi. a maradék csonka tornyoknak ha sérülten is,de állnia kellett volna.

A kerozin meg a becsapódáskor el is égett szépen,utána már "csak" füstölgött mindkét épület.

Mindegy,mondom,lehet csukott szemmel járni, de a szemünk előtt mutatták be az eseményeket.

Hozzátenném,hogy nem vagyok USA ellenes,sőt minden sportban például nekik drukkolok,és nagy álmom hogy 1 évet ott tölthessek.
Csak nem tudok elmenni ezek a tények mellett.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.09.13. 00:15:29

barca 1986 írta:A Gárdáról két embernek lehet konkrét tapasztalata, másnak csak véleménye: (feltételezve, h a lentiek megtörténtek)
- annak a cigánynak, aki semmit sem lopott, de a Gárda alaptalanul bántotta
+ annak a szenvedő embernek, akinek sok dolgát ellopták már a bűnözők, a Gárda megjelenésével megszűntek az ilyen jellegű problémák.

szenvedő embereket már láttam: nagyapám, nagyanyám, apám, anyám, én, stb.

élj közöttük, kiderül milyen fas.a csávók.

De hagyjuk a témát, csak felhúzom magam. Senki sem tehet róla, h vki köztük élt, és nem szereti őket, vki nem élt köztük, és fogalma sincs róla h viselkednek. Nem népcsoportról beszélek, nincs semmi bajom azzal aki boltban dolgozik, lányt futtat, zenél, vályogot vet, üres dobozt gyűjt stb.
Csak azoktól van herótom (fehér/barnabőrű), aki arra vár h én dolgozzak, ő meg majd így úgy de elkölti.
Számomra az jött le egy népcsoportól beszélsz, általánosságban!

Kalap a ledöbbenésemet arra írtam, hogy:

tegnap 9/11 kapcsán voltak belinkelt érdekes videók, erre már reagáltam van biztos alapja, amiket írtál pl mind érdekes dolgok, erre reflektált soadroli is, aki megspékelte még egy ,kedves cikkel!!!Ezen (úgy gondolom teljes joggal) én és Michaebee kiakadtunk, s vérlázítónak tartunk, és előkerültek a zsidók!

Majd most beszélgettünk a gárdáról, s valahogyan előkerültek, hogy alaptalanul megvádolt cigányt nem láttatok.....Na ezért írtam, hogy gondolom a feketék meg mind AIDS-esek.....
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése