Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
Sanama
Llegenda del Barça

2011.09.13. 06:46:24

Ozsi,
Nem tudom kinek van igaza, engem csak az a jó pár "véletlen" foglalkoztat.

-A gépek 35%os telítettséggel repültek, máskor járattörlés van ilyenkor,vagy kombinálnak,mert ez veszteséges.
-WTC-ben a dolgozók nagy része bent sem volt.
-Harmadik pedig a tűzoltók valószínűleg bementek volna,ha tudják,hogy pár perc és leomlik az épület,ugye? Ergo bemennek meghalni...

Csak ezt a hármat magyarázzátok meg,és nem kérdezek többet.

És akkor a WTC 7 épületéről nem is beszéltünk, amit a média enyhén eltusol...Ami repülőgép becsapódás nélkül omlott össze.Ráadásul pont úgy omlik össze,mint az az épület amibe egy utasszállító becsapódik...
http://www.youtube.com/watch?v=LD06SAf0p9A
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.09.13. 00:18:09

barca 1986 írta: (majd kitörlik ez estét a modik)
ha így fogod fel, lehet pár usert is.

Le lehet állni mindenkinek, eljutni 09/11től idáig...

Kalap, ne keveredj már bele megint ebbe, mert már nem oly régről volt szankció.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.09.13. 00:17:35

lluisllach89 írta:
csababarca írta:
Ezt én sem feltételezném alapesetben,viszont egy laikus ember is látja,hogy két akkora épület egyszerűen nem "dőlhet"(mert nem dőlt), rombolódhat le így.
Akkor csekkold le hogy két bőing mekkora meg mennyi kerozin fér beléjük.

Elmondom,hogy így józan ésszel belegondolva,miképp kellett volna történnie a ledőlésnek.
Adott az épület,ahová becsapódott a gép. Az északiba 93-99.(wtc 1.) közé, a délibe a 77-85. (wtc 2.) közé.
Akkor mondjuk ott meggyengül a szerkezet,és a fenti rész,paff ledől. ennyi. a maradék csonka tornyoknak ha sérülten is,de állnia kellett volna.

A kerozin meg a becsapódáskor el is égett szépen,utána már "csak" füstölgött mindkét épület.

Mindegy,mondom,lehet csukott szemmel járni, de a szemünk előtt mutatták be az eseményeket.

Hozzátenném,hogy nem vagyok USA ellenes,sőt minden sportban például nekik drukkolok,és nagy álmom hogy 1 évet ott tölthessek.
Csak nem tudok elmenni ezek a tények mellett.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.09.13. 00:15:29

barca 1986 írta:A Gárdáról két embernek lehet konkrét tapasztalata, másnak csak véleménye: (feltételezve, h a lentiek megtörténtek)
- annak a cigánynak, aki semmit sem lopott, de a Gárda alaptalanul bántotta
+ annak a szenvedő embernek, akinek sok dolgát ellopták már a bűnözők, a Gárda megjelenésével megszűntek az ilyen jellegű problémák.

szenvedő embereket már láttam: nagyapám, nagyanyám, apám, anyám, én, stb.

élj közöttük, kiderül milyen fas.a csávók.

De hagyjuk a témát, csak felhúzom magam. Senki sem tehet róla, h vki köztük élt, és nem szereti őket, vki nem élt köztük, és fogalma sincs róla h viselkednek. Nem népcsoportról beszélek, nincs semmi bajom azzal aki boltban dolgozik, lányt futtat, zenél, vályogot vet, üres dobozt gyűjt stb.
Csak azoktól van herótom (fehér/barnabőrű), aki arra vár h én dolgozzak, ő meg majd így úgy de elkölti.
Számomra az jött le egy népcsoportól beszélsz, általánosságban!

Kalap a ledöbbenésemet arra írtam, hogy:

tegnap 9/11 kapcsán voltak belinkelt érdekes videók, erre már reagáltam van biztos alapja, amiket írtál pl mind érdekes dolgok, erre reflektált soadroli is, aki megspékelte még egy ,kedves cikkel!!!Ezen (úgy gondolom teljes joggal) én és Michaebee kiakadtunk, s vérlázítónak tartunk, és előkerültek a zsidók!

Majd most beszélgettünk a gárdáról, s valahogyan előkerültek, hogy alaptalanul megvádolt cigányt nem láttatok.....Na ezért írtam, hogy gondolom a feketék meg mind AIDS-esek.....
Kép
Kép
Kép
barca 1986
Jugador d'estrella
Tartózkodási hely: Barcelona, Travessera de les Corts 82. / Nyíregyháza

2011.09.13. 00:11:00

szerk: jussunk el a tegnapi 9/11től zsidókon át a cigányokig :shock: Gyönyörű :?
Valaki még hozza fel a fekete ellenességét és teljes a paletta....Már én szégyellem magam.....[/quote]
Mi ketten előtted csak azt írtuk le, hogy nem láttunk alaptalanul bántott cigányt. Ez ellenesség.?? Semmi mást nem írtunk, a többi a Gárdáról szólt.[/quote]

teljes a paletta? van még egy raklap nép, ők nem védett fajok?: kínai, másázsiai, arab, eszkimó, latin, szláv, stb.
semmi bajom velük, se pozitív, se negatív véleményem nincs.

ismerek alaptalanul szenvedő cigányt, aki az elő és nemelőítélet miatt megszenvedett, h munkát kapjon, normál életet éljen.

ne szégyeld magad, hacsak nem szélsőbal/liberális/jobb vagy
én szélsőségesen közép.
(majd kitörlik ez estét a modik)
desde 07.05.1986. Steaua Bucharest - FC Barcelona
AndrésGerardHernandez
Jugador del Barça

2011.09.13. 00:10:56

Néha mérhetetlen elkeseredést érzek, hogy rengetegen, főleg ebben az országban a hírveréseknek és a médiának hisznek, nem pedig saját eszüknek, szemüknek, fülüknek.
De aztán látok, hallok, olvasok egyre több olyan embert mint pl. Kalap, barca1986, amilyen én is vagyok. Ez az agymosottak "harca" a gondolkodókkal. Fikciók szerteágazó gondolata és a tények egyszerűsége. Mondták és mondják is sokan, ebben az országban az igazság a legnagyobb elképzelhetetlenség. Ez így is van. Itt szinte mindenki tudja, hogy a TV hazudik, mégis inkább annak hisznek, mert az ebből meggazdagodó médiamogulok olyan jól elő tudják adni. Ellenünk vannak rengetegen, talán félnek felébredni a delíriumos álomból, szeretnék azt hinni, hogy nem kell semmit tenni, minden megoldódik magától, csak az a nagy helyzet, hogy ez nem így van. Ha kinyílik a szeme egyeseknek, rájönnek mennyire tiszták a célok és a megteendő lépések. Mert hiába a szép ígéretek, ha szembe jön a valóság.
ÉBREDJ MAGYAR!
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.09.12. 23:43:39

lluisllach89 írta:
csababarca írta:
Ezt én sem feltételezném alapesetben,viszont egy laikus ember is látja,hogy két akkora épület egyszerűen nem "dőlhet"(mert nem dőlt), rombolódhat le így.
Meg azt is, hogy a kerozin maximális égési hője 800 fok és ezek a vasszerkezetek 1300 fokon égnek.... Illetve azt, hogy mitől roskad magába egy épület, mint egy szabályos belső robbantásnál, úgy, hogy a környéket szinte nem érinti? Ilyen tényleg nincs, nyugodtan olvass erről robbantásszakértői véleményeket....
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.09.12. 23:40:21

csababarca írta:
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.09.12. 23:36:55

Bob_Marley írta:Kalap köszi, hogy leírtad!
Valóban mai politika lenne, még jó, hogy meghallom a TV-ben is akár csak azt, hogy Magyar Gárda akár csak V. Gábor nevét elkapcsolok!
Olyan dolgokat állít, hozz létre mely teljességgel szemben áll egy normális keresztény Eu polgár gondolatával!
Nekem már az visszataszító, hogy egyenruhás emberek le-fel vonultak a béke gyanánt!
Ezt már egyszer kitalálták kva nagy béke lett belőle!
Erről vitázni valóban felesleges, mivel olyan ellentétek kerülnének előtérbe melynek semmi értelme!

szerk: jussunk el a tegnapi 9/11től zsidókon át a cigányokig :shock: Gyönyörű :?
Valaki még hozza fel a fekete ellenességét és teljes a paletta....Már én szégyellem magam.....
Mi ketten előtted csak azt írtuk le, hogy nem láttunk alaptalanul bántott cigányt. Ez ellenesség.?? Semmi mást nem írtunk, a többi a Gárdáról szólt.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.09.12. 23:31:21

ozsimiki írta: Én Michabee nézőpontját osztom inkább, nem kell félteni rengeteg esetben az USA-t, elő tudnak sok mindent idézni,ha épp el akarnak valamit érni, de saját Nemzetükön belül,nem fognak tragédiákat generálni ennek érdekében. Ez abszurd, azt SAJNOS el tudom képzelni róluk,hogy a világ más részein, előidéznek maguk számára kedvező eseményeket,hogy később jól jöjjenek ki belőle, de hogy a saját értékeiket,és honfitársaik ezreit áldozzák be, azt róluk sem. Abszurd.
Ezt én sem feltételezném alapesetben,viszont egy laikus ember is látja,hogy két akkora épület egyszerűen nem "dőlhet"(mert nem dőlt), rombolódhat le így. Ez is abszurd. És ezen kívül számtalan ellentmondás van az egész eseményben,megválaszolatlan kérdések.
Tényleg sose fogjuk szerintem megtudni az igazságot, de hogy bűzlik a dolog az 100%.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.09.12. 23:24:25

barca 1986 írta:A Gárdáról két embernek lehet konkrét tapasztalata, másnak csak véleménye: (feltételezve, h a lentiek megtörténtek)
+ annak a szenvedő embernek, akinek sok dolgát ellopták már a bűnözők, a Gárda megjelenésével megszűntek az ilyen jellegű problémák.

Alaptalanul bántott cigányt viszont nem ( sőt alappal sem, de nem is kell, mielőtt azt gondolnátok, hogy uszítok :) )
Egyébként ezt én is így gondolom. Az egyenruha ( egyébként formaruha,de ez mindegy) önmagában semmiért sem felelős, ha a hordozója nem követ el semmit. Na meg annak van joga még véleményt formálni ( persze a szólásszabadságban mindenkinek van,de normál érve nem igazán...), aki mondjuk személyesen több Gárda szakaszt, vagy rajt ismer. Ez pl én vagyok. Hát csak tisztességes embereket ismerek. Persze ez akkor áll,ha én is az vagyok,de engem itt el szoktatok fogadni :) :D
barca 1986
Jugador d'estrella
Tartózkodási hely: Barcelona, Travessera de les Corts 82. / Nyíregyháza

2011.09.12. 23:22:22

A Gárdáról két embernek lehet konkrét tapasztalata, másnak csak véleménye: (feltételezve, h a lentiek megtörténtek)

élj közöttük, kiderül milyen fas.a csávók.

De hagyjuk a témát, csak felhúzom magam. Senki sem tehet róla, h vki köztük élt, és nem szereti őket, vki nem élt köztük, és fogalma sincs róla h viselkednek. Nem népcsoportról beszélek, nincs semmi bajom azzal aki boltban dolgozik, lányt futtat, zenél, vályogot vet, üres dobozt gyűjt stb.
Csak azoktól van herótom (fehér/barnabőrű), aki arra vár h én dolgozzak, ő meg majd így úgy de elkölti.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára barca 1986 2011.09.12. 23:33:08-kor.
desde 07.05.1986. Steaua Bucharest - FC Barcelona
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.09.12. 23:21:50

Kalap köszi, hogy leírtad!
Valóban mai politika lenne, még jó, hogy meghallom a TV-ben is akár csak azt, hogy Magyar Gárda akár csak V. Gábor nevét elkapcsolok!
Olyan dolgokat állít, hozz létre mely teljességgel szemben áll egy normális keresztény Eu polgár gondolatával!
Nekem már az visszataszító, hogy egyenruhás emberek le-fel vonultak a béke gyanánt!
Ezt már egyszer kitalálták kva nagy béke lett belőle!
Erről vitázni valóban felesleges, mivel olyan ellentétek kerülnének előtérbe melynek semmi értelme!

Valaki még hozza fel a fekete ellenességét és teljes a paletta....Már én szégyellem magam.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2011.09.12. 23:28:28-kor.
Kép
Kép
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.09.12. 23:14:42

igazából régebben már írtam ebben a témában, viszont most is picit:

Én Michabee nézőpontját osztom inkább, nem kell félteni rengeteg esetben az USA-t, elő tudnak sok mindent idézni,ha épp el akarnak valamit érni, de saját Nemzetükön belül,nem fognak tragédiákat generálni ennek érdekében. Ez abszurd, azt SAJNOS el tudom képzelni róluk,hogy a világ más részein, előidéznek maguk számára kedvező eseményeket,hogy később jól jöjjenek ki belőle, de hogy a saját értékeiket,és honfitársaik ezreit áldozzák be, azt róluk sem. Abszurd.

Az a véleményem,hogy -ahogy említettem is, a világ más tájain bemutatott dolgaikból kifolyólag- sokan annyira elítélték már 2001 előtt az USA-t, hogy azt az esetet is, ahol tényleg lehetne őket sajnálni,és áldozatként tekinteni rájuk, azt is inkább úgy akarják beállítani,hogy ők a gonoszok ott is, SŐT MÉG ŐK IS HAJTOTTÁK VÉGRE...

én nem a szánalmas szót használom, inkább a véglegesen negatívan elfogultat.

Michabee, jöhet nekem is a pü, bár van sejtésem. :)
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.09.12. 23:12:03

Bob_Marley írta:
Kalap1988 írta: Bob! Fontos, fontos, de egyrészről, ha belenézel a történelemkönyvekbe, akkor nincs ez a kiegyensúlyozottság, amit itt képviselsz, hanem épp a mérleg másik nyelve van... Ez a baj! Miért van az, hogy pl a Rongyos Gárda egyben sincs benne, míg másnak több fejezetet szentelnek( sorolhatnék milliónyi példát)? Ha törekszünk arra, hogy kiegyensúlyozottak legyünk, akkor azt hiszem ezen a téren is kellene és talán épp ez a legnagyobb tévedésed a világ kapcsán. Ugyanis szép elvekről beszélsz, sok mindenről, de mindez általában csak a fejedben él. Az adott példa esetén a tankönyvekben nincs benne!!
Visszaemlékezve történelem tanulmányaimra kb 60% magyar történelem volt :roll:
De esküszöm megnézem konkrétan, lehet kihagy a memóriám!

Az tény a történelmet be lehet jobbra balra is mutatni, de ez egy más kérdés!
Ráadásul 9/11 az egész újkori történelmet meghatározó esemény, s napjainkat is bőven befolyásolja!
Ettől függetlenül beismerem nem tudom mi az a Rongyos gárda (bár maga a Gárda szóról hirtelen nem + dolog jut eszembe, ez azért remélem jobb mint az egyik kedves párt által kitalált....)
Nem a 60% a hibás ( mondjuk 65-70 még elférne),hanem a szemlélet, a hozzáállás és az, hogy az 1/3-a hazugság. 9/11 persze, hogy kell tanítani, csak persze ne a hivatalos verzió szerint.
A másik Gárda kérdését hagyjuk, mert parttalan vitákhoz vezet, hiszen úgysem tudsz egy cselekedetet sem hozzájuk kötni, amiért el lehetne őket ítélni, mindenesetre a szíved joga. Ne részletezzük, mert ez már mai politika.
A Rongyos Gárda a Sopron környéki népszavazások kiprovokálója ( bár ők egész Nyugat Magyarországért harcoltak és ez csalódás volt...), 1921. aug. 28-án alakult meg, reagálván arra, hogy másnap, 29-én ( Mohács évfordulóján) az átadási terv szerint végleg Ausztriához került volna Nyugat-Magyarország. Különböző volt katonák ( Héjjas Iván, Prónay Pál) és szegény emberek, diákok ( az ország minden helyéről jöttek diákok, ilyen az a Vámossy Tibor is, akinek a szobra áll a Farkasréti temetőben és aki budapesti volt, semmi sem kötötte Sopronhoz mégis ott lelte halálát) mindenféle támogatás nélkül cselvetésekkel, az ittlévő antanttiszteket lenyűgöző katonai fortélyokkal, hőstettekkel és bravúrokkal egyre visszább és visszább verték az osztrák csendőrséget, végül október 3-án megalapították, kikiáltották az ún. Lajta bánságot, mert nem bíztak feltétlen még a magyar kormányban, várták a gesztust. Végül köztes megoldás született, ugyanis a Rongyosok egész Nyugat Magyarországot szerezték vissza és szerették volna visszaszerezni, az antant hatalmak azonban csak Sopron környékére írtak ki népszavazást. Mindenesetre ha nincsenek ezek a hős hazafiak, akik éheztek, fáztak, nélkülöztek, de harcoltak, akkor Sopron és környéke nem lenne Magyarország területe, mert annak előtte szóba sem jött a népszavazás. Röviden ennyi, de nagy irodalma van, pl. az említett könyv részletes.
Michabee! Nem zárnám ki a harmadikat a sok-sok adat miatt, de magam a másodikat tartom a legvalószínűbbnek. Az jobb? Mert gyakorlatilag ugyanaz. Nem hiszem, hogy a 2001-es világnak elég lett volna egy-egy repülő egy ország lerohanásához. Többet kellett "felmutatni", mindenesetre, kettő épület dőlt le ( valszeg robbantástól ugye, szintén nem megalapozatlanul írom ezt), ez nem halálos, főképp, mert 80-90%-ban a harmadik világbeli takarítók, titkárság, kiszolgáló személyzet volt csak jelen, ugyanis a fejesek később jártak dolgozni...
A tankönyvnél nem a 60-70% számít, hanem a súlypontok, a szempontok. Ezt leendő történészként mondom. Ha nagyon akarok leadok nektek 90%-ban magyar hivatkozású anyagot úgy, hogy mégis semmi döntő fontosságúról nem beszélek...
Ozsi! Lehet ezt végletesen elfogultnak tekinteni, de amíg számomra nem cáfolják ezeket a nyilvánvaló ellentmondásokat, tényeket, addig nincs miről beszélni... Meg sem próbálták. Jelezném, hogy az USA-ban 411 napot kellett várni vizsgálóbizottság felállítására... Ez nem logika, hanem a tények kérdése ( egyébként túl sok jót gondoltok a jelenlegi USA-ról, ezek semmiben sem jobban, mint volt a Szovjetunió, csupán ügyesebb a hatalomgyakorlási eszközük és adnak a látszatra....)
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalap1988 2011.09.12. 23:22:53-kor.
MichaaBee
Llegenda del Barça

2011.09.12. 23:04:47

Kalap!

Felvázoltál 3 esetet.

1. a hivatalos, nincs hozzá köze az amerikai korménynak
2. az amerikaiak tudtak róla, de nem állították meg
3. az amerikaiak szervezték az egészet

Egy kérdésem van: miért jó az amerikaiaknak, hogy megtámadják az ország összes fontos jelképének számító épületét?

Háborút akarnak kezdeni?

Ahhoz nem kell önpusztításba átmenni, elég lett volna 1 gépet eltéríteni, hogy érv legyen a háborúra. (Amellett, hogy ezt hülyeségnek tartom.)

Azt meg könnyű mondani,h ogy az amerikai kormány nems ajnálja az életeket, de komolyan azt hiszed, hogy a saját népükből ennyi embert megölnének azért, hogy indokuk legyen egy háborúra? :roll:

A három esetből így egyértelműen kizárnám a harmadikat, főleg hogy 1991-ből vannak bizonyítékok arra, hogy arab terroristák ilyen merényleteket terveztek.

Most viszont nincs kedvem belemenni a másik 2 eset boncolgatásába, de egy dolog biztos: nem az amerikaiak szervezték a merényleteket. Aki ezt elhiszi, annál valami szerintem nem százas.

P.S. egyébként tudok a rongyos gárdáról. :) és ha már kiegyensúlyozottság: a 4 éves gimis tankönyveimnek kb 60-70%-a csak magyar történelem volt.

szerk.: most látom, hogy Bobnak ugyanilyen adatai vannak.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.09.12. 22:59:23

Kalap1988 írta: Bob! Fontos, fontos, de egyrészről, ha belenézel a történelemkönyvekbe, akkor nincs ez a kiegyensúlyozottság, amit itt képviselsz, hanem épp a mérleg másik nyelve van... Ez a baj! Miért van az, hogy pl a Rongyos Gárda egyben sincs benne, míg másnak több fejezetet szentelnek( sorolhatnék milliónyi példát)? Ha törekszünk arra, hogy kiegyensúlyozottak legyünk, akkor azt hiszem ezen a téren is kellene és talán épp ez a legnagyobb tévedésed a világ kapcsán. Ugyanis szép elvekről beszélsz, sok mindenről, de mindez általában csak a fejedben él. Az adott példa esetén a tankönyvekben nincs benne!!
Visszaemlékezve történelem tanulmányaimra kb 60% magyar történelem volt :roll:
De esküszöm megnézem konkrétan, lehet kihagy a memóriám!

Az tény a történelmet be lehet jobbra balra is mutatni, de ez egy más kérdés!
Ráadásul 9/11 az egész újkori történelmet meghatározó esemény, s napjainkat is bőven befolyásolja!
Ettől függetlenül beismerem nem tudom mi az a Rongyos gárda (bár maga a Gárda szóról hirtelen nem + dolog jut eszembe, ez azért remélem jobb mint az egyik kedves párt által kitalált....)
Kép
Kép
Kép
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.09.12. 22:53:48

sjd írta:
Victor_Valdes írta:Köszönöm, Kalap, hogy megfogalmaztad, azt, amire én lusta voltam, és talán nem is lettem volna képes. :)
Csatlakozom.

Én még talán mintha könyvet is olvastam volna a Rongyos Gárdáról, rövid wikipédiázás után Somogyváry Gyula: És mégis élünk c. regényére tippelek
Elolvastad? Rettentő jó könyv és tanulságos. Én sem rég vagyok túl rajta, bár mindig tudtam a Gárdáról, de ezt a könyvet csak pár hónapja ismertem meg. Az egész hiteles története benne van, mert csak kis százalékban regény a könyv, a nagy része regényes történeti forrás, dolgozat.
sjd
Llegenda del Barça

2011.09.12. 22:52:06

Victor_Valdes írta:Köszönöm, Kalap, hogy megfogalmaztad, azt, amire én lusta voltam, és talán nem is lettem volna képes. :)
Csatlakozom.

Én még talán mintha könyvet is olvastam volna a Rongyos Gárdáról, rövid wikipédiázás után Somogyváry Gyula: És mégis élünk c. regényére tippelek
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.09.12. 22:52:05

Bob_Marley írta:Én nem igazán értem albiceleste gondolatmenetét!
Egy feltételezés, hogy nem ismerik egyesek a saját történelmet, de az Usa kapcsán világtörténelemről beszélünk!Amit szintén nagyon fontos, s szintén csak feltételezés szerintem sokan nem tudják itthon 9/11et!
Vannak olyan világtörténelmi dolgok amiket illik ismerni (lsd 9/11), illetve a hazait (mondjuk Mohács)!
Ezért nem értem!

Szerintem tényleg próbálja mindenki megemészteni a dolgokat, mert ez tényleg nem ide való a fórumra, mindenki a saját kis igazát bizonygatja!
Ez ugyanúgy vonatkozik a nacionalista eszmékre meg a magyarság helyzete sem idevaló!
Bob! Fontos, fontos, de egyrészről, ha belenézel a történelemkönyvekbe, akkor nincs ez a kiegyensúlyozottság, amit itt képviselsz, hanem épp a mérleg másik nyelve van... Ez a baj! Miért van az, hogy pl a Rongyos Gárda egyben sincs benne, míg másnak több fejezetet szentelnek( sorolhatnék milliónyi példát)? Ha törekszünk arra, hogy kiegyensúlyozottak legyünk, akkor azt hiszem ezen a téren is kellene és talán épp ez a legnagyobb tévedésed a világ kapcsán. Ugyanis szép elvekről beszélsz, sok mindenről, de mindez általában csak a fejedben él. Az adott példa esetén a tankönyvekben nincs benne!!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.09.12. 22:46:13

Én nem igazán értem albiceleste gondolatmenetét!
Egy feltételezés, hogy nem ismerik egyesek a saját történelmet, de az Usa kapcsán világtörténelemről beszélünk!Amit szintén nagyon fontos, s szintén csak feltételezés szerintem sokan nem tudják itthon 9/11et!
Vannak olyan világtörténelmi dolgok amiket illik ismerni (lsd 9/11), illetve a hazait (mondjuk Mohács)!
Ezért nem értem!

Szerintem tényleg próbálja mindenki megemészteni a dolgokat, mert ez tényleg nem ide való a fórumra, mindenki a saját kis igazát bizonygatja!
Ez ugyanúgy vonatkozik a nacionalista eszmékre meg a magyarság helyzete sem idevaló!
Kép
Kép
Kép
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2011.09.12. 22:37:56

Köszönöm, Kalap, hogy megfogalmaztad, azt, amire én lusta voltam, és talán nem is lettem volna képes. :)

Az pedig sajnos a tudatos népbutítás része, hogy sokan nem tudják mi is volt az Rongyos Gárda, vagy, hogy a történelmünkből csak elveszített harcokat tud felemlegetni egy átlag ember, a győzelmeink sajnos háttérbe szorultak. Mit is várok egy olyan néptől, aki a saját történelmével sincs tisztában, és még most sem ébredt fel.. :?
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.09.12. 22:33:05

albicelesteX írta:A Magyar embereket,mennyi katasztrófa,tragédia meg sz@r érte a történelem során és ki foglalkozik vele?Senki!Lassan itthon sem tudják,mert hamarabb tudják mi volt Szeptember 11.-én,mint Október 23.-án.Most is válságban van az ország,sok ember a túlélésért küzd.Ez nem akkora gond vagy baj?
Ezzel egyetértek. Valaki tudja itt a fórumon, hogy mi volt az a Rongyos Gárda? Ez ugyanis nem katasztrófa, hanem a történelmünk egyik legszebb része, de megemelem a kalapom, ha 2-3 embernél több lesz itt, aki tudja.... Ez a szégyen...
9/11: Lehet, hogy közel áll hozzád Michabee,de a CNN meg BBC felvételekkel nem tudsz vitatkozni. Ezek akkor mentek és nem hazugságok. Ilyen Bush bbeszéde ( aki rá több órával ment csak elbújni), ilyen az el nem égő megtalált útlevelek esete. Ilyen az, hogy egy épület nem dől így össze, csak, ha felrobbantják belülről ( ezt millió bombaszakértő megerősítette már), ilyen az, hogy 1300 fokot bírt az acélszerkezet és a kerozinnak a maximum égési hőmérséklete kb 800 fok, mégis elégett a szerkezet. Vagy ilyen a több órával később összedőlt másik épület ( véletlenül CIA központ volt), melyet semmilyen támadás nem ért. Vagy mondjam a Pentagon saját felvételét, a biztonsági kamerák által, ami kiszivárgott és látni rajta, hogy egy rakéta csapódik bele? Vagy mondjam azt, hogy a Pentagonon lévő roncsolódás fele akkora, amilyet egy Boeing okoz? Ez utóbbit igazán láthattuk a Tv-ben, nem kellett kiszivárognia valaminek hozzá... Az meg, hogy a világ legjobban védett katonai létesítményébe egy órával az első robbanás után be tud csapódni bármi is.... Finoman szólva furcsa... Ez csak egy csokra volt a több száz ellentmondásnak. Egyébként egy nyugállományba vonult CIA tisztnek ( aki Bin Ladenékat figyelte meg) nemrég jelent meg hivatalosan is a bár cenzurázott, de még így is nagyon tanulságos könyve, amiben világosan leírja, hogy a CIA tudott a készülő merényletről ( ezért írtam, hogy mindkét verziót nyitva hagynám, csak a hivatalost nem). Amerikát mikor érdekelték az életek? Vietnamban? Afganisztánban és Irakban 2001 és 2004 után? Vagy akár az első és második vh-ba való belépésük esete is érdekes, amikor mindkét esetről szintén, hasonló összeesküvés elméletnek ható, de erősen bizonyított elméletek láttak napvilágot... Az első ebből a szempontból talán nem is csak gyanús...
A II. vh-át pedig az oroszok és a németek kezdték a Molotov-Ribbentrop paktum titkos záradékával, nem csak a németek...
albicelesteX
A Vadász

2011.09.12. 22:17:13

A Magyar embereket,mennyi katasztrófa,tragédia meg sz@r érte a történelem során és ki foglalkozik vele?Senki!Lassan itthon sem tudják,mert hamarabb tudják mi volt Szeptember 11.-én,mint Október 23.-án.Most is válságban van az ország,sok ember a túlélésért küzd.Ez nem akkora gond vagy baj?
Kép
MichaaBee
Llegenda del Barça

2011.09.12. 22:00:55

csababarca írta:Komolyan,csak érdekel,akár pü-ben is,mert ez így eléggé légbőlkapott.
Lesd a PM-eket. :)
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Válasz küldése