Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
ha így fogod fel, lehet pár usert is.barca 1986 írta: (majd kitörlik ez estét a modik)
lluisllach89 írta:Akkor csekkold le hogy két bőing mekkora meg mennyi kerozin fér beléjük.csababarca írta:
Ezt én sem feltételezném alapesetben,viszont egy laikus ember is látja,hogy két akkora épület egyszerűen nem "dőlhet"(mert nem dőlt), rombolódhat le így.
Számomra az jött le egy népcsoportól beszélsz, általánosságban!barca 1986 írta:A Gárdáról két embernek lehet konkrét tapasztalata, másnak csak véleménye: (feltételezve, h a lentiek megtörténtek)
- annak a cigánynak, aki semmit sem lopott, de a Gárda alaptalanul bántotta
+ annak a szenvedő embernek, akinek sok dolgát ellopták már a bűnözők, a Gárda megjelenésével megszűntek az ilyen jellegű problémák.
szenvedő embereket már láttam: nagyapám, nagyanyám, apám, anyám, én, stb.
élj közöttük, kiderül milyen fas.a csávók.
De hagyjuk a témát, csak felhúzom magam. Senki sem tehet róla, h vki köztük élt, és nem szereti őket, vki nem élt köztük, és fogalma sincs róla h viselkednek. Nem népcsoportról beszélek, nincs semmi bajom azzal aki boltban dolgozik, lányt futtat, zenél, vályogot vet, üres dobozt gyűjt stb.
Csak azoktól van herótom (fehér/barnabőrű), aki arra vár h én dolgozzak, ő meg majd így úgy de elkölti.
Meg azt is, hogy a kerozin maximális égési hője 800 fok és ezek a vasszerkezetek 1300 fokon égnek.... Illetve azt, hogy mitől roskad magába egy épület, mint egy szabályos belső robbantásnál, úgy, hogy a környéket szinte nem érinti? Ilyen tényleg nincs, nyugodtan olvass erről robbantásszakértői véleményeket....lluisllach89 írta:Akkor csekkold le hogy két bőing mekkora meg mennyi kerozin fér beléjük.csababarca írta:
Ezt én sem feltételezném alapesetben,viszont egy laikus ember is látja,hogy két akkora épület egyszerűen nem "dőlhet"(mert nem dőlt), rombolódhat le így.
Akkor csekkold le hogy két bőing mekkora meg mennyi kerozin fér beléjük.csababarca írta:
Mi ketten előtted csak azt írtuk le, hogy nem láttunk alaptalanul bántott cigányt. Ez ellenesség.?? Semmi mást nem írtunk, a többi a Gárdáról szólt.Bob_Marley írta:Kalap köszi, hogy leírtad!
Valóban mai politika lenne, még jó, hogy meghallom a TV-ben is akár csak azt, hogy Magyar Gárda akár csak V. Gábor nevét elkapcsolok!
Olyan dolgokat állít, hozz létre mely teljességgel szemben áll egy normális keresztény Eu polgár gondolatával!
Nekem már az visszataszító, hogy egyenruhás emberek le-fel vonultak a béke gyanánt!
Ezt már egyszer kitalálták kva nagy béke lett belőle!
Erről vitázni valóban felesleges, mivel olyan ellentétek kerülnének előtérbe melynek semmi értelme!
szerk: jussunk el a tegnapi 9/11től zsidókon át a cigányokigGyönyörű
![]()
Valaki még hozza fel a fekete ellenességét és teljes a paletta....Már én szégyellem magam.....
Ezt én sem feltételezném alapesetben,viszont egy laikus ember is látja,hogy két akkora épület egyszerűen nem "dőlhet"(mert nem dőlt), rombolódhat le így. Ez is abszurd. És ezen kívül számtalan ellentmondás van az egész eseményben,megválaszolatlan kérdések.ozsimiki írta: Én Michabee nézőpontját osztom inkább, nem kell félteni rengeteg esetben az USA-t, elő tudnak sok mindent idézni,ha épp el akarnak valamit érni, de saját Nemzetükön belül,nem fognak tragédiákat generálni ennek érdekében. Ez abszurd, azt SAJNOS el tudom képzelni róluk,hogy a világ más részein, előidéznek maguk számára kedvező eseményeket,hogy később jól jöjjenek ki belőle, de hogy a saját értékeiket,és honfitársaik ezreit áldozzák be, azt róluk sem. Abszurd.
Alaptalanul bántott cigányt viszont nem ( sőt alappal sem, de nem is kell, mielőtt azt gondolnátok, hogy uszítokbarca 1986 írta:A Gárdáról két embernek lehet konkrét tapasztalata, másnak csak véleménye: (feltételezve, h a lentiek megtörténtek)
- annak a cigánynak, aki semmit sem lopott, de a Gárda alaptalanul bántotta
+ annak a szenvedő embernek, akinek sok dolgát ellopták már a bűnözők, a Gárda megjelenésével megszűntek az ilyen jellegű problémák.
szenvedő embereket már láttam: nagyapám, nagyanyám, apám, anyám, én, stb.
Nem a 60% a hibás ( mondjuk 65-70 még elférne),hanem a szemlélet, a hozzáállás és az, hogy az 1/3-a hazugság. 9/11 persze, hogy kell tanítani, csak persze ne a hivatalos verzió szerint.Bob_Marley írta:Visszaemlékezve történelem tanulmányaimra kb 60% magyar történelem voltKalap1988 írta: Bob! Fontos, fontos, de egyrészről, ha belenézel a történelemkönyvekbe, akkor nincs ez a kiegyensúlyozottság, amit itt képviselsz, hanem épp a mérleg másik nyelve van... Ez a baj! Miért van az, hogy pl a Rongyos Gárda egyben sincs benne, míg másnak több fejezetet szentelnek( sorolhatnék milliónyi példát)? Ha törekszünk arra, hogy kiegyensúlyozottak legyünk, akkor azt hiszem ezen a téren is kellene és talán épp ez a legnagyobb tévedésed a világ kapcsán. Ugyanis szép elvekről beszélsz, sok mindenről, de mindez általában csak a fejedben él. Az adott példa esetén a tankönyvekben nincs benne!!![]()
De esküszöm megnézem konkrétan, lehet kihagy a memóriám!
Az tény a történelmet be lehet jobbra balra is mutatni, de ez egy más kérdés!
Ráadásul 9/11 az egész újkori történelmet meghatározó esemény, s napjainkat is bőven befolyásolja!
Ettől függetlenül beismerem nem tudom mi az a Rongyos gárda (bár maga a Gárda szóról hirtelen nem + dolog jut eszembe, ez azért remélem jobb mint az egyik kedves párt által kitalált....)
Visszaemlékezve történelem tanulmányaimra kb 60% magyar történelem voltKalap1988 írta: Bob! Fontos, fontos, de egyrészről, ha belenézel a történelemkönyvekbe, akkor nincs ez a kiegyensúlyozottság, amit itt képviselsz, hanem épp a mérleg másik nyelve van... Ez a baj! Miért van az, hogy pl a Rongyos Gárda egyben sincs benne, míg másnak több fejezetet szentelnek( sorolhatnék milliónyi példát)? Ha törekszünk arra, hogy kiegyensúlyozottak legyünk, akkor azt hiszem ezen a téren is kellene és talán épp ez a legnagyobb tévedésed a világ kapcsán. Ugyanis szép elvekről beszélsz, sok mindenről, de mindez általában csak a fejedben él. Az adott példa esetén a tankönyvekben nincs benne!!
Elolvastad? Rettentő jó könyv és tanulságos. Én sem rég vagyok túl rajta, bár mindig tudtam a Gárdáról, de ezt a könyvet csak pár hónapja ismertem meg. Az egész hiteles története benne van, mert csak kis százalékban regény a könyv, a nagy része regényes történeti forrás, dolgozat.sjd írta:Csatlakozom.Victor_Valdes írta:Köszönöm, Kalap, hogy megfogalmaztad, azt, amire én lusta voltam, és talán nem is lettem volna képes.![]()
Én még talán mintha könyvet is olvastam volna a Rongyos Gárdáról, rövid wikipédiázás után Somogyváry Gyula: És mégis élünk c. regényére tippelek
Csatlakozom.Victor_Valdes írta:Köszönöm, Kalap, hogy megfogalmaztad, azt, amire én lusta voltam, és talán nem is lettem volna képes.![]()
Bob! Fontos, fontos, de egyrészről, ha belenézel a történelemkönyvekbe, akkor nincs ez a kiegyensúlyozottság, amit itt képviselsz, hanem épp a mérleg másik nyelve van... Ez a baj! Miért van az, hogy pl a Rongyos Gárda egyben sincs benne, míg másnak több fejezetet szentelnek( sorolhatnék milliónyi példát)? Ha törekszünk arra, hogy kiegyensúlyozottak legyünk, akkor azt hiszem ezen a téren is kellene és talán épp ez a legnagyobb tévedésed a világ kapcsán. Ugyanis szép elvekről beszélsz, sok mindenről, de mindez általában csak a fejedben él. Az adott példa esetén a tankönyvekben nincs benne!!Bob_Marley írta:Én nem igazán értem albiceleste gondolatmenetét!
Egy feltételezés, hogy nem ismerik egyesek a saját történelmet, de az Usa kapcsán világtörténelemről beszélünk!Amit szintén nagyon fontos, s szintén csak feltételezés szerintem sokan nem tudják itthon 9/11et!
Vannak olyan világtörténelmi dolgok amiket illik ismerni (lsd 9/11), illetve a hazait (mondjuk Mohács)!
Ezért nem értem!
Szerintem tényleg próbálja mindenki megemészteni a dolgokat, mert ez tényleg nem ide való a fórumra, mindenki a saját kis igazát bizonygatja!
Ez ugyanúgy vonatkozik a nacionalista eszmékre meg a magyarság helyzete sem idevaló!
Ezzel egyetértek. Valaki tudja itt a fórumon, hogy mi volt az a Rongyos Gárda? Ez ugyanis nem katasztrófa, hanem a történelmünk egyik legszebb része, de megemelem a kalapom, ha 2-3 embernél több lesz itt, aki tudja.... Ez a szégyen...albicelesteX írta:A Magyar embereket,mennyi katasztrófa,tragédia meg sz@r érte a történelem során és ki foglalkozik vele?Senki!Lassan itthon sem tudják,mert hamarabb tudják mi volt Szeptember 11.-én,mint Október 23.-án.Most is válságban van az ország,sok ember a túlélésért küzd.Ez nem akkora gond vagy baj?
Lesd a PM-eket.csababarca írta:Komolyan,csak érdekel,akár pü-ben is,mert ez így eléggé légbőlkapott.