Fifa, PES, FM

Játékok, Hattrick, Fantasy sportok
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.10.31. 22:30:30

ozsimiki írta:
Kalap1988 írta:ami egyrészről ideálisnak is tűnhet, az orosz bajnokságot, azért nem annyira nehéz megnyerni, de, ahhoz, hogy normálisan kilépjek a nemzetközi porondra, csapatot kellett építenem elég komolyan és sokáig agyaltam.
most te szimulálod a meccseket,vagy rendesen lejátszod?

mert ha utóbbi akkor irigyellek,h offline még csapatot kell építeni,hogy sikereket érhessen el valaki. Én angol 3ad osztályú csapatokkal szoktam kezdeni, senkit sem igazolok,és addig tolom,amíg a BL le nem esik. Ez attól függ hanyadosztályú a csapat,ha 3ad,akkor 4év, ha másod,akkor 3 :D

2012es fifa egy kicsit nehezebb már,de az offline egyszerűen nem kihívás.
Hát nézd, is-is,de ez nekem kb 4 hét, azaz majd 30 nap termése. Ez alatt volt ugye 30 bajnoki az első szezonban és 6-7 kupameccs, mert az oroszban a játékban nincs visszavágó. A második szezonban pedig eddig 11 bajnoki és hat bl. Szóval össz-vissz kicsit több,mint 50. A barátságosokat nem játszom le. A többiből pedig a legutóbbi bajnokságból 6-7 meccset ( utolsó párat, mert annyival vezettem, illetve azon kívül 1 vagy 2-öt). a mostani 11 meccsből pedig összesen 1-et szimuláltam el ( a bl-ből egyet sem). Szóval lejátszottam kb 40 meccset ennyi idő alatt, az belefért az időmbe ( átlag napi 1-2).
Nem vagyok profi, csak ennyit játszok, épp ezért kihívás. Biztos, ha egy nap lejátszanék 6-7-8 vagy még több meccset, illetve online játszanék, mint sokan közületek, akkor nem lenne kihívás, de épp ezért jó amatőrnek lenni :) Egyébként a 11 nem volt kihívás, de ez a 12 tényleg nehezebb a jó amatőröknek :)
csabimo
Capitá del Barça

2011.10.31. 21:43:48

ferninho írta:
ferninho írta:Ki játszik a Szemtől-szembe idénnyel? (online)
PS3-on tolom és kumma jó lett szerintem, most jutottam fel a másodosztályba. :)
Belga válogatottal játszok jelenleg és nagyon jók :)
első osztályba feljutottam.... :D
14 pont kell a 10 meccsből, hogy ne essek vissza és 20 pont kell a Ligacím megnyeréséhez....
ha sikerülne, majd írok :D
Én is tolom de még csak a 7. osztályba vagyok :? Végig Belgium? Én Napolival játszok, de lehet kiprobálom akkor belgákat! Mlyen felállásba nyomod, persze ha nem titok :D
18Barca99
Capitá del Barça

2011.10.31. 21:42:48

Srácok lehet elég amatőr kérdés lesz de nem találom sehol se hogy kell beállítani edzéseket menedzser módba, pedig már elég régóta játszom fifát és eddig a naptárba kellett. Valaki segítsen :)
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
XaviMessifan
Capitá del Barça

2011.10.31. 21:39:10

kanty írta:
XaviMessifan írta:sziasztok!
h kell 11est lőni? :O
Pc? Először is kb. a közepénél kell kell megállítani és utána röviden megnyomod az irányt.
köszii
Kép

Més qué un Club!!!
kanty
Llegenda del Barça

2011.10.31. 21:29:12

XaviMessifan írta:sziasztok!
Pc? Először is kb. a közepénél kell kell megállítani és utána röviden megnyomod az irányt.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
XaviMessifan
Capitá del Barça

2011.10.31. 21:26:45

sziasztok!
Kép

Més qué un Club!!!
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.10.31. 19:29:27

Kész regényt írtál kalap :D
Ilyenkor meghozzátok a kedvem a fifázáshoz, de sajnos a 11-et bedarálta a boxom szóval.. Szerintetek van már fent használtan fifa12 boxra? A franc akar kifizetni érte 12ezret.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.10.31. 19:20:56

Kalap1988 írta:ami egyrészről ideálisnak is tűnhet, az orosz bajnokságot, azért nem annyira nehéz megnyerni, de, ahhoz, hogy normálisan kilépjek a nemzetközi porondra, csapatot kellett építenem elég komolyan és sokáig agyaltam.
most te szimulálod a meccseket,vagy rendesen lejátszod?

mert ha utóbbi akkor irigyellek,h offline még csapatot kell építeni,hogy sikereket érhessen el valaki. Én angol 3ad osztályú csapatokkal szoktam kezdeni, senkit sem igazolok,és addig tolom,amíg a BL le nem esik. Ez attól függ hanyadosztályú a csapat,ha 3ad,akkor 4év, ha másod,akkor 3 :D

2012es fifa egy kicsit nehezebb már,de az offline egyszerűen nem kihívás.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.10.31. 13:27:25

Pár hete úgy döntöttem, hogy kipróbálok egy alternatívát, akikkel még nem játszottam eddig Fifában és erről írnék pár sort. A választásom az Anzsi Mahacskalára esett :), ami egyrészről ideálisnak is tűnhet, az orosz bajnokságot, azért nem annyira nehéz megnyerni, de, ahhoz, hogy normálisan kilépjek a nemzetközi porondra, csapatot kellett építenem elég komolyan és sokáig agyaltam. Az első szezonomban ezért megpróbáltam megválni egy-két nehezékről és csak pár játékost vásároltam, főként a védelembe. Nem parádéztam sem a bajnokságban, sem a kupában, voltak nehezebb és szenvedős meccseim,de azért csak megnyertem mindkettőt úgy, hogy igazából jelentős vásárlásom nem történt, a védelem közepére jött Botia és januárban Sakho ( na ő nagy erősítés volt), a középpályára senki és előlre sem, gyakorlatilag egy fajta 4-3-3-ban így álltam fel: Revishvili- Angbwa ( eladtam a kezdő jobbhátvédet és ekkor még nem találtam alternatívát)- Botia-Sakho-Roberto Carlos ( szezon végén visszavonult,de az első szezonban is meccsenként 50-60 percet bírt csak)- Jucilei (KVK)-Zhirkov-Dzsudzsák( szezon közepétől Dzsukzsák ment előre a jobb szélre Bousaffa helyett és ő lett a BK)-Tardelli-Eto'o-Bousaffa ( később Dzsudzsák).
Sok erős cserém sem volt, ez a Carcela-Gonzalez gyerek nem ügyetlen, azóta is meghagytam cserének, de mindenesetre ez nem volt egy világverő csapat, szóval érthető, hogy egy-egy meccsen szenvedtem ( kupadöntő: 4-3 a Cszka ellen drámai küzdelem :D ). Mindenesetre Eto'o gólkirály lett 30 meccsen 24 góllal és nem teljesített rosszul Dzsudzsák és Tardelli sem. Így tehát két trófeával kezdtem a köv. szezont, ahol azért már több cserejátékost ( ilyen 60 akárhányas értékűeket, akik nem jók semmire) sikerült eladnom, illetve Tardellit és feláldoztam, hogy egy minőségibb védelemmel tudjak nekifutni a bl-nek, mert tudtam, hogy ez kevés. ehhez mondjuk kaptam kb 40 milliát még a tulajoktól. Az új felállás ( ami szintén 4-3-3, de még picit módosítva egy egy klasszikus irányítót, árnyékéket csináltam az eredetileg középcsatár posztból, Eto'o-éból, és Eto'o kiment baloldalra, de azt a posztot pedig beljebb húztam, gyakorlatilag ő van így a legközelebb a kapuhoz és jobblábasként előny is, hogy ez nem a 11-es pontnál van, hanem attól picit balra ( Cs-nak is írja). A jobbszélső maradt a klasszikus.
Tehát a felállás, megerősített védelemmel és egy irányítóval:
Revisvhili-Azpilicueta-Botia-Sakho-Filipe- S.Keita (olcsó és szeretem:D )-Zhirkov( JKK)-Bousaffa(BK)- Banéga ( árnyékék,irányító)-Eto'o( CS ugye kicsit balról indul)-Dzsudzsák pedig JSz. Befelé húz és ebben a szezonban már átlagban csak pár góllal marad le Eto'o-tól, ráadásul sok gólpassza is. Sokkal jobban szeretek vele ezért a jobb oldalon játszani, mint a balon. A bajnokságot 13 forduló után vezetem egy vereségem és egy döntetlenem van csak, míg a bl-ben rosszul kezdtem, de végül megnyertem a csoportom: Az Anderlechttel, a Sportinggal és a Marseille-el kerültem egy csoportba, ami nem tűnik halálosnak, mert nincs igazi sztárcsapat, de mindegyik masszív ezek közül és az elején épp ezért megszenvedtem. 3 döntetlennel kezdtem, 2 0-0-al otthon és egy 1-1 az Anderlecht vendégeként. Persze ettől a reményen nem szállt el, 3-ik voltam ekkor a csoportban, előttem a Sporting 4 ponttal és a Marseille 5-el állt. Szerencsére egymást közt is volt x. Aztán jött az Anderlecht elleni hazai, amit simán, gyakorlatilag parádézva, de csak 2 gólt rúgva nyertem 2-0-ra (előtte kaptam ki a bajnokságban, mert a teljes kezdővel rápihentem). Aztán szerencsére hétvégi bajnoki nélkül, frissen, jött a Lisszaboni derbi, amin szinte minden múlott. Ha ott nem szerzek 3 pontot, akkor valószínűleg kiesek vagy éppen becsúszok 2-ként. Borzasztó unalmas meccs volt, a Sporting védekezett, volt egy-két veszélyes kontrája, de nem tudtam velük mit kezdeni, végül Dzsudzsák góljával a 70-ik percben nyertem 1-0-ra,de gyakorlatilag 4 kapura lövésem volt... Így már a továbbjutás meg volt, a Marseille-el 9-9 ponttal álltunk, de ők vezettek több lőtt góljuk miatt. És jött a Marseille-i meccs ( döntetlen a bajnokságban, szintén 4-5 játékos pihentetése miatt is), aminek éreztem, hogy nagy tétje lesz az első hely miatt,de a sorsolás után láttam csak, hogy mekkora... Adok-kapok meccs volt, én sem tudtam nagyon mit kezdeni a Marseille gyors támadójátékával,de ők sem velem és legfőképp a parádézó Dzsudzsákkal, aki 2 gólt lőtt a meccsen. Vezettem elébb 1-0-ra, majd 2-1 és a 80. perc tájékán egyenlítettek, azt hittem, hogy vége mindennek, marad a második hely,de csak sikerült Bousaffaval bekotornom a 85-ben a 3. gólt és így nyertem idegenben 3-2-re. Hát mit ne mondjak, meleg volt :D Talán több helyzetem volt,de ők is lőhettek volna még vagy 3-at.... És a sorsolásnál én az Ajaxot kaptam, mint csoportelső, ők pedig a Chelsea-t, szóval áldom az Istent :D Ha az Ajaxon túljutok, akkor a kívánt célt már teljesítem,de picit még tovább szeretnék, ameddig tudok persze, de a sztárcsapatok ellen borzasztó nehéz lesz. Még 3,4 igazolás hiányzik, aminek mondjuk a fele a kispadra, hogy igazán erős sztárcsapat legyen az Anzsi,de az első lépéseket megtettem. Itt tartok, nem olyan rossz ez...
messideco
Presidente del Barça

2011.10.29. 18:20:11

Ez a mód gondolom csak regisztrált tagoknak, online megy... :roll:
Kép
"And my heart will leave you never."
ferninho
Madridista

2011.10.29. 17:30:30

bence-barca írta: Én ugyan PC-n tolom, de most estem ki a 4. osztályból az ötödbe... :?
De mindez nem történt volna meg, ha nem lép ki a Fifa-m 3x or is, (2szer vezetek, egyszer Xre állok), mert nem vagyok szinkronba a játékkal... Mondjuik legaláűbb nem vereségnek írja be ezeket, de akkor is elvesztegetett pontok... :roll: De tény, most nagyon rosszul megy, pedig előtte zsinórba jutottam fel midnig... :D Most elején 3 győzelemmel kezdtem 2. osztályt vártam, erre maradék 7 meccsen csak 2Xt sikerült összeszednem... :?
Real ide vagy odda, gratulálok neked! :) :D

nah, megcsináltam :D

ugye elkezdtem az első osztályt és nagyon nem adta... kikaptam meg ikszeltem csak...
vissza is estem a másodosztályba.
kellett vmit csinálnom mert nagyon nem adta, összedobtam a Realnak egy faxás felállást és elkezdtem gyalázni :D
full lazán visszajutottam az első osztályba és..... 8)

20 pont kellett a ligacímhez.
a 10-ből az első 7 meccsem:

GY-GY-D-GY-GY-GY-GY :arrow: 19 pont, egy pont/döntetlen kellett 3 meccsből és jött az amitől féltem, elfelejtettem fifázni... :lol:

Szóval maradt 3 meccs:
1. meccsen a 3-1re kikaptam...
2.meccs: ezzel az emberkével 3 meccsel ezelőtt is játszottam, vezettem akkor ellene 6-0-ra a 60 percben és kilépett, köze nem volt még a 16-os vonalamhoz se...
most meg gyönyörűen elvesztettem a meccset 5-2-re.... :lol:
3. meccs: kellett egy döntetlen. Real Madrid-Arsenal...
és ezt lehoztam nagy nehezen 0-0-ra :D
és megnyertem a Ligacímet.
most maradtam ugyebár az első osztályban és még megakarom nyerni párszor :)
madridista
daffy
Madridista

2011.10.24. 10:29:18

leütöttem egy logitech dual action gamepadot. remélem jó lesz,valakinek van vele tapasztalata?

ez a 98as patch...gyönyörű
van der sar-ooijer,f de boer,stam-r de boer,cocu,davids,zenden-kluivert,bergkamp,overmars
:cry:
az volt ám a holland csapat
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.10.23. 17:14:34

ferninho írta:
14 pont kell a 10 meccsből, hogy ne essek vissza és 20 pont kell a Ligacím megnyeréséhez....
Én ugyan PC-n tolom, de most estem ki a 4. osztályból az ötödbe... :?
De mindez nem történt volna meg, ha nem lép ki a Fifa-m 3x or is, (2szer vezetek, egyszer Xre állok), mert nem vagyok szinkronba a játékkal... Mondjuik legaláűbb nem vereségnek írja be ezeket, de akkor is elvesztegetett pontok... :roll: De tény, most nagyon rosszul megy, pedig előtte zsinórba jutottam fel midnig... :D Most elején 3 győzelemmel kezdtem 2. osztályt vártam, erre maradék 7 meccsen csak 2Xt sikerült összeszednem... :?
Real ide vagy odda, gratulálok neked! :) :D
messideco
Presidente del Barça

2011.10.23. 16:27:26

Valaki a buttondata setupot fel tudja tölteni egyik filemegosztó oldalra?
Kép
ferninho
Madridista

2011.10.23. 02:32:22

madridista
kas7as
Jugador del Barça

2011.10.22. 22:05:58

barca99 írta:Na, ha már úgyis annyi ember van itt, akinek jól megy a játék, segítsetek. :D Lassan már félprofin is erősen megszenvedek a géppel, profin volt zsinórban öt olyan meccsem, amit kapura lövés nélkül sikerült lehoznom. :) Mondjuk még mindig a demóval játszok, de nem hinném, hogy a csapatok számán és a játékmódokon kívül sok különbség lenne...

Amikkel nagyon megszenvedek:
-a védők gyakran megelőznek. Passz után ugye átvált arra ez emberre, akinek passzolok, nyomom a sprintet és mozognék a labda felé, de kb. egy traktor gyorsasával reagál az emberem, olyan tízből hétszer belép elém a védő.
-a beívelések. Ennek a logikáját baromira nem értem, pedig biztos van neki, mert a gép lazán lefejelget. Támadásnál eddig két fejpárbajt nyertem meg olyan száz beadásból. A támadóm mindig a védő mögött van, így vagy kifejeli a védő, vagy hosszú a beadás. Védekezésnél pedig mindig tökéletesen ad be a gép, és mindig jól érkezik. Kagawa baromi sok fejpárbajt nyert már Piqué, Thiago Silva és Vermaelen ellen is. :D
-a lapos beadások szintén ilyenek. Többször visszajátszok egy szituációt, teljesen adja magát, hova lehetne mozogni, de a csapattársaim mindig a védők mögött vannak. Számomra az lenne logikus, ha legtöbbször a labda - csapattárs - védő felállás jönne össze, tehát ha a csapattársam megpróbálna a védő elé lépni, hogy közelebb legyen a labdához. Azt persze mondanom sem kell, hogy a gép magának ezt is jól csinálja, pont a legutóbbi meccsemen kaptam olyan gólt, hogy a gép által vezetett támadó tíz méteres hátrányból jól érkezett, a csapattársaim meg fogalmatlanul helyezkedtek bent.
-elég sokat szenvedek azzal is, hogy állandóan kilenc-tíz ember kell támadni, a gép iszonyatosan behúzódik.
-egy normális kényszerítőt nem tudok megcsinálni, ha lenyomom azt a gombot, ami még kell a passz mellé a kényszerítőhöz, teljesen máshogy passzol. Tehát már meg sem kapja az a labdát, akinek vissza kellene adnia. Kb. egy kezemen meg tudom számolni, hogyszor volt hasznos egy kényszerítőm.

Egyébként a passzoknál és a kiugratásoknál semmi rásegítést nem kapcsoltam be, a beadásoknál pedig a félig rásegített van bekapcsolva.
Huh. igy olvasva teged, tokeletesen egyetertek! Tetszik a jatek nekem is, bar a jatekosok meg a szinek egyre gyengebbek lesznek!

A beadasokkal kapcsolatban, igazad van. Nalam is ez a helyzet ami oldalrol jon ha lapos ha magas mindig gol!- ez eleg frusztralo sajnos. A fejparbajt mindi elvesztem! Meg a sokkal alacsonyabb is lefejel szinte sose en fejelek. Ha oldalrol jon a beadas ez mindig gol! Ez a resze a jateknak kicsitt idegesito :D.

Amugy a jatek tetszetos, jo, baratkozom a vedekezes motorral. a Merkozeseim 90%-a vagy 6-5 v 5-4 v 4-4 de soszor 5-0. tehat meg eleg sok golt kapok es persze ezek a golok nagyobb szazaleka beadasbol van!
"Szabadidejében gombát szed - és aki gombát szed, rossz ember nem lehet."
Guardiola állítása Xaviról.
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.10.22. 20:46:27

blaugrana!? írta:következő problémám lenne: joystickom van és nem tudok cselezni.... probáltam állítgatni de semmi.... másnak is van ijen gondja? vagy ohgy lehetne megcsinálni?
Valószínű nem kompatibilis a 12vel. Nekem is ez a gondom, sajnos ezt is azért találták ki, hogy vedd meg a Xbox, Logitech kontrollereket... Tehát újat kell venni. Valahol van egy lista egy .txt fájlban a játéknál, h melyik joyok jók hozzá.
ferninho
Madridista

2011.10.22. 20:21:31

Ki játszik a Szemtől-szembe idénnyel? (online)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára ferninho 2011.10.23. 02:31:38-kor.
madridista
blaugrana!?
Barça B

2011.10.21. 15:01:55

következő problémám lenne: joystickom van és nem tudok cselezni.... probáltam állítgatni de semmi.... másnak is van ijen gondja? vagy ohgy lehetne megcsinálni?
Kép
barca99
Llegenda del Barça

2011.10.21. 12:43:25

Na, ha már úgyis annyi ember van itt, akinek jól megy a játék, segítsetek. :D Lassan már félprofin is erősen megszenvedek a géppel, profin volt zsinórban öt olyan meccsem, amit kapura lövés nélkül sikerült lehoznom. :) Mondjuk még mindig a demóval játszok, de nem hinném, hogy a csapatok számán és a játékmódokon kívül sok különbség lenne...

Amikkel nagyon megszenvedek:
-a védők gyakran megelőznek. Passz után ugye átvált arra ez emberre, akinek passzolok, nyomom a sprintet és mozognék a labda felé, de kb. egy traktor gyorsasával reagál az emberem, olyan tízből hétszer belép elém a védő.
-a beívelések. Ennek a logikáját baromira nem értem, pedig biztos van neki, mert a gép lazán lefejelget. Támadásnál eddig két fejpárbajt nyertem meg olyan száz beadásból. A támadóm mindig a védő mögött van, így vagy kifejeli a védő, vagy hosszú a beadás. Védekezésnél pedig mindig tökéletesen ad be a gép, és mindig jól érkezik. Kagawa baromi sok fejpárbajt nyert már Piqué, Thiago Silva és Vermaelen ellen is. :D
-a lapos beadások szintén ilyenek. Többször visszajátszok egy szituációt, teljesen adja magát, hova lehetne mozogni, de a csapattársaim mindig a védők mögött vannak. Számomra az lenne logikus, ha legtöbbször a labda - csapattárs - védő felállás jönne össze, tehát ha a csapattársam megpróbálna a védő elé lépni, hogy közelebb legyen a labdához. Azt persze mondanom sem kell, hogy a gép magának ezt is jól csinálja, pont a legutóbbi meccsemen kaptam olyan gólt, hogy a gép által vezetett támadó tíz méteres hátrányból jól érkezett, a csapattársaim meg fogalmatlanul helyezkedtek bent.
-elég sokat szenvedek azzal is, hogy állandóan kilenc-tíz ember kell támadni, a gép iszonyatosan behúzódik.
-egy normális kényszerítőt nem tudok megcsinálni, ha lenyomom azt a gombot, ami még kell a passz mellé a kényszerítőhöz, teljesen máshogy passzol. Tehát már meg sem kapja az a labdát, akinek vissza kellene adnia. Kb. egy kezemen meg tudom számolni, hogyszor volt hasznos egy kényszerítőm.

Egyébként a passzoknál és a kiugratásoknál semmi rásegítést nem kapcsoltam be, a beadásoknál pedig a félig rásegített van bekapcsolva.
zola8787
Director del Fútbol

2011.10.21. 10:02:36

Sokadik évem a Fifa 12-ben, 6-7. évadban járok már, 2dik évem a Juventusban, kezdőm:
Bogdán :D - Santon, Chiellini, Ziegler - Marchisio, Thiago, Giandonato, Poli - Jovetic, Pasquato, Lukaku.

Interben védett Bogdán kezdő kapuként, onnan hoztam el, mert nagyon jó statokkal rendelkezik + vörös a haja a játékban is :D

Giandonatot és Pasquatot ajánlom mindenkinek, visszahoztam én is őket a Juvéba, megérte, Pasquato első évben gólkirály.

Eleinte nem jött be a 12, de sok gyakorlás, játszás után én is áttértem abba a csoportba akiknek nagyon bejövős ez a játék.
daffy
Madridista

2011.10.20. 22:05:36

messideco írta:Milyen kár, hogy nincs meg a Fifa11 a gépen :S. S le sem tudom tölteni. Majd a jövő hétvégén csak...
Köszi hogy szóltál, merre lehet fellelni?
fifahungary-n többek között
messideco
Presidente del Barça

2011.10.20. 22:02:45

Milyen kár, hogy nincs meg a Fifa11 a gépen :S. S le sem tudom tölteni. Majd a jövő hétvégén csak...
Köszi hogy szóltál, merre lehet fellelni?
Kép
daffy
Madridista

2011.10.20. 21:52:41

nem tudom,hogy próbáltátok-e a 11-hez kiadott france 98 patch-et,de erősen ajánlom. a 98as vb-t és csapatait teszi be a játékba,mezekkel,arcokkal. hatalmas élmény számomra,mert nekem az volt a nagybetűs foci és az igazi játékosok
cafu,de boer-ék,bergkamp,kluivert,stb. remek lett
kanty
Llegenda del Barça

2011.10.19. 14:14:06

Én 11re gondoltam, mert 12vel még gamerangeren nem lehet.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Válasz küldése