2011.12.18. 15:50:07
Hát én azért leszállnék a magas lóról és nem nevetném ki a Santost. Tény, hogy lefociztuk őket, de azért nem kéne olyanokat írni, hogy egy Sociedad jobb meg hasonlók.. Egy az, hogy idáig is el kellett jutniuk. És tény, hogy teljesen alárendelt szerepet játszottak, de amilyen formába játszottunk ma melyik csapat nem játszott volna így? Pep megint húzott egy olyan felállást - a sérüléseknek is köszönhetően gondolom -, amit senki nem várt, és ezzel teljesen megfogtuk őket. Nem csodálkozom, hogy nem tudtak rá reagálni. Valaki meg írta, hogy a Valenciára nézve sértő, hogy velük egy szinten beszéltek a Santosról. Most ezt így egy meccs alapján mondani.. Gratulálok. Akkor a Real rosszabb csapat mint a Getafe, mert őket megvertük, de a Getafétól meg kikaptunk? Akármelyik hasonló stílusban játszó csapatot így megvertük volna ma szerintem. És itt értem azt, hogy nem olyan képzettek taktikailag - a Dél-Amerikai foci szépségét ez adja, hogy nem taktikázzák szét a meccseket (annyira) -, nem rúgják fel minden játékosunkat aki csak labdához ér - Chelsea meg Intrer stílus, csak a végén volt pár durvább szabálytalanság, amúgy egy szép meccs volt -, nem álltak be teljesen a kapujuk elé - a csatárok elől voltak végig.. Nem adták fel a saját stílusukat, ami ma csak ennyire volt elég, de én ezt díjazom. Így legalább egy szép döntőt láthattunk.. Én elhiszem, hogy mindenki örül és boldog, de azért szerintem meg kéne adni a tiszteletet a vesztes csapatnak is, bárhogy is teljesítettek.. Nyugodtan lehet utálkozni a hsz-en, ez csak az én véleményem...
Neymar meg nekem szimpatikus volt. A helyzetét tényleg illett volna belőnie, de ami tetszett benne az a sok kis körömpassza. Azokat nagyon érzi, a vonal mellett párszor csak miatta tudott kijönni a Santos - szó szerint párszor, mert kb 10-szer voltak a térfelünkön huzamosabb ideig.. Szóval én benne látok még valamit, ha még fejlődik akkor jó játékos lehet. És a Barca stílusa feküdne neki szerintem, játszótársakkal még jobb lehetne - nem azt mondtam, hogy le akarom igazolni..