2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Rendben, majd így csináljukStalkyard írta:Nem rossz kezdő, így is simán ütni kell az Osasunát. Csak annyit kérek, hogyha láthatóan nem megy a csapatnak, akkor az 50-60. perc környékén jöjjön be Xavi, Cesc, Ini. Ne a 78. percben cseréljük be a kulcsembereket, mert az semmire sem elég szinte. De ne legyen ilyen, és tudjuk le nyugodtan ezt a meccset 2-3 góllal.
Mi? Azért nem hinném, hogy ennyire gyászos lenne a hangulat. A mondandó első felével még nagyjából úgy egyet is tudok érteni, de a második fele nevetséges. Egyrészt csatárt igazoltunk (Alexis, télen Afellay) és felhoztuk Cuencát. Az más kérdés, hogy Afellay és Villa 6 hónapon át sérültek és Pedro is ugyanennyit apró sérülések miatt, de erre egy csapat sem tud felkészülni. A védő igazolását megint nem értem, hiszen szerencsétlen Fontást felhoztuk, de szinte sosem játszott. Ezen meg, hogy a Realnak hosszabb padja van ezen szakadtam a legjobban. Igazából ez igaz is, de csak fizikailag, mert több játékos játszik ott, de minőségben sehol sincsenek. Ha a tavalyi álom11 játszana idén is nálunk, akkor olyanok ülnének a padon, mint Fabregas, Mascherano, Alexis Sanchez, Thiago, Afellay, akikhez hasonlót egyáltalán nem tudnak a cserék közül fölmutatni max. Higuaint, esetleg Coentraot. De ennyi. Pont, hogy az ő padjuk a rövidebb, de mit ahogy te is írtad állandóan nevetséges döntetleneket szedünk össze.Léfe írta:Zsoltfree irta:
Tudom hogy nem nyerhetünk mindig bajnokságot, de egyszerűen nem jobb idén a Madrid, csak ő nem csinál olyan idegesítő döntetleneket mint mi.
Hát ezért jobbak - sajnos. Három évig mi sem csináltunk ilyen idegesitő döntetleneket. Igazolni kellett volna csatárt és védőt is. Jók a fiatalok csak egyszerre sokat nem lehet beépiteni, másrészt egy futó csapatba könnyebb beépülni, mint egy döcögöben ahol minden eredmény fontos.
Tellót egy jó meccs után már sztárolják. Emlékezzünk Bojanra vagy Giovannira. Sajnos a Reál kerete bövebb.
Egyébbként az elöző hozzászolónak totál igaza van.
Nekem is úm. szokásom a gyengébb produkciónkat a fáradtsággal magyarázni,mert egész egyszerűen könnyen lehet helytálló.Semmi olyan nem történik a csapattal,ami ne lett volna így évek óta és nem volt ismert az idény kezdetekor, kvázi erre kellett felkészülni, és mégsem készültünk fel rá itt sokan.A Pep kormányozta években mindig is benne volt ez a hullámvölgy az év kezdetekor,nem véletlenül van ez a "fekete február" elnevezés. (Amit én inkább "tudjukle-hakninak" hívokmess2009 írta:szokás mostanában a gyengébb teljesítményünket, fáradtsággal elintézni, ami szerintem egyszerűen nem lehet helytálló. semmi olyan nem történik a csapat körül ami ne lett volna így évek óte és ami nem volt ismert az idény kezdetekor, kvázi erre kellett felkészülni, és erre is készültünk. a fáradtság egyébként is olyan dolog amit egy edzett szervezet néhány nap alatt ki pihen. a Barca játéka viszont az utóbbi időben tendenciózusan romlott, elsősorban idegenben, de most már otthon is bajok vannak! ez nem fáradtság, hanem a játékstílus "elöregedése", a megújulási képesség hiánya!
a Barcát a saját szintjén a saját korábbi teljesítményéhez lehet és kell mérni, igy hiába példálózunk a régi számokkal.
milyen gondokat látok én?: a jelenlegi játékosállomány nem vagy alig képes a sokpasszos játékot megfelelő sebességgel és kreativitással játszani. hiányzik legalább két jó képességű(jó formában lévő) befejező-góllövő csatár, a Xavi-Iniesta-Fabregas-Messi négyes olyan gyakran van váltogatva,akár kényszerből akár taktikából, hogy rengeteget veszítettek a hatékonyságukból. nagyjából ennyi és ehez jön ilyen állapot mellett egy olyan Madrid(bajnokság) amely az eredmények ellenére, vagy abból már láthatóan egyre eredményesebben alkalmaz olyan taktikai elemeket amelyre még egy jó Barca sem bír válasszal! és amely elemeket jól- rosszul de egyre eredményesebben alkalmaznak más csapatok is.
nagyjából egyszerre írtunk, úgyhogy az enyém került a tiéd elé! szóval: nem írtam katasztrófáról, csak néhány gondról! más: a gólok gyakorta védelmi hibából születnek!! tegnap születhetett volna még néhány ha az ellenfél nem olyan GYENGE mint amilyen volt! úgylátszik a másik jólcsengő varázsszó a helyzetkihasználás. na de nem sok ez egy kissé az utóbbi időben???!! és ha igen miért?? lehet hogy azok a helyzetek em is olyan igazi ziccerek? (kisdródott, egy védő által gyötört, az ötösön tömörülő védősereg gyűrüjében,rossz ütemben, stb..,stb...) a majdnem gólok persze részei a játéknak, de a JÓ játéknak csak akkor, ha arányosan oszlanak meg a ténylegesen belőtt helyzetekkel.Chino írta:Sokan annyira katasztrofálisnak látják a helyzetet, hogy arra már szavakat sem taalálok. Ilyen szégyen meg értékelhetetlen játék stb.
Nem játszottunk jól ez tény, ahogy az is, hogy néhány kulcsjátékos rossz napot fogott ki, de nézzük már reálisan a dolgokat. Az első félidőben + a második jó felében lehetőséget sem adtunk a Sociedadnak. A góluk is egy nevetséges védelmi hibából született. Az alap kp-nk teljes hiányában is iszonyatosan sok labdát szereztünk, csatáraink közül is csupán Messi aki általában kezdő, ennek ellenére rengeteg helyzetet dolgoztunk ki. Az egyetlen igazi negatívum a helyzetkihasználásunk. Ha ezen sikerülne változtatni 3-4 gólos különbséggel küldenénk haza mindenkit.
A fiatalok sem teljesítettek rosszul, talán Cuenca volt nagyon halovány, meg lehetett volna játszani egy Xavi-Isaac cserét, de ez több szempontból sem sikerülhetett. A bíróról pedig ne is beszéljünk...
Csak annyit szeretnék ezzel mondani, hogy tényleg nem játszottunk jó meccset, voltak pozitívumok is, amit sokan elfelejtenek észrevenni.