Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
1. nem fogja,mert szerintem védik az 1-0t.samy85 írta: Csak akkor mi van ha a Chelsea a Torrest is kezdeti D.D. mellett!?
Nem éppen csak DV-ra gondolok itt. Jöhetne bárki más hasonló kvalitású játékos.LG írta:Persze, mindig az hiányzik, aki épp nincs. De mikor Villa egészséges volt az utóbbi időkben, általában a jogos kritikákat kapta csak, a gyenge játékáért, néhány meccs volt ez alól csak kivétel.mes írta:
Mondjuk azért, mert ha betalálnak, akkor valószínűleg elment a továbbjutás. Sztem nem kéne 3 védővel kezdeni, mert azért kockázatos, és 4 védővel is valószínűleg meglesznek elől a helyzeteink, csak be kell majd lőni őket. Ha ez nem sikerül, akkor majd mondjuk a félidőben lehozhatunk egy védőt.mes írta:Tetszenek a lenti otletek, de minek 4 vedo egy ilyen Chelsea ellen ?:D
Persze, mindig az hiányzik, aki épp nincs. De mikor Villa egészséges volt az utóbbi időkben, általában a jogos kritikákat kapta csak, a gyenge játékáért, néhány meccs volt ez alól csak kivétel.Szerény meglátásom szerint egy vérbeli befejező csatár hiányzik. Nagyon megérezzük DV hiányát, aki a 16os sarkáról is simán betekerte a bal felsőbe.
?? 11 védő ellen minek ilyen biztosíték?Renesans írta: -------------------Valdés-------------------
Alves-Piqué vagy Puyol-Masche-Adriano
---------------Busquets--Cesc-------------
------Messi-------Iniesta------Alexis------
--------------------Pedro--------------------
1. Cesc szvsz nem csatár, hanem egy speciális szerepkörrel rendelkező középpályás.Renesans írta:Összefoglalva tehát:
- elfelejteni Cescet, mint csatárt
- Xavi nélkül kezdeni, de szükség szerint egy védő helyett korán becserélni
- Messi játsszon szélen, Iniesta pedig középen
- Pedro játsszon centerben
Nekem kifejezetten szimpatikus volt a tegnapi Chelsea magatartása. Egyedül Drogba volt kritikán aluli és gusztustalan, a többiek viszont többnyire keményen, de tisztán játszottak. A meccs előtt arra számítottam, hogy irgalmatlan csontzene lesz a pályán a 3 évvel ezelőtti tüskék miatt, de meglepően úriember módjára játszottak. A lényeg tehát, hogy lehet normális kemény focival is eredményes egy csapat, nem csak a Real-féle ámokfutással.Sanama írta:Azért fair játékosok vanak a Chelsea-ban, Lampard meg Drogba is elmondta,hogy makkoltak azért.
Állítólag, hangsúlyozom, állítólag - mivel nem nézek Chelsea meccseket - a többi meccsen is ilyen.Capon írta: Szerintem meghallja hogy Barca és mint a seregbe a repülő balról vezényszóra hasra dobja magát.
Iszonyatosan szánalmas volt Drogba, de nem lepődtem meg, annak idején ugyan ezt csinálta ellenünk.S.Agüero írta:"Drogba. Te egy jó játékos vagy, de kérlek, kelj fel." - írta Twitteren Wayne Rooney, a Manchester United csatára.
"Hahaha, Drogba annyira vicces, egész idő alatt a földön fekszik" - így az Ajax védője, Gregory van der Wiel.
"Drogba lol lol néz mi történik körülötted, ha állva maradsz a lábadon!" - viccelődött a már visszavonult walesi középpályás, Robbie Savage.
Én megértem, hogy őrültségnek tűnik amit írtam, de kifejtenéd bővebben, hogy miért is nem értesz egyet? Ez nem egy alap taktika lenne, hanem kifejezetten erre a meccsre szánt, valami amit mindig is hiányoltam a Barcából, hogy nem képesek egy-egy meccsre koncentrálni, hanem mindig egyféle játékot játszanak, holott rengeteg lenen a variáció, a játékosaink minden poszton megállják a helyüket. Xavi nem játszatása az egyedüli meredek elképzelés szerintem, lehet, hogy jobb lenne Xavival és 3 védővel kezdeni. Az elképzelésem azon kívánt változtatni, hogy nincs a kapu előtt elég befejző ember, sőt már majdnem ott tartunk, hogy Messin kívül senki sem képes gólt rúgni a csapatban - ha ő nem rúg, akkor senki. Jelenleg nincs alkalmas ember Messin kívül erre a csapatban (Pedro és Alexis nem azok), de próbálkozni lehet, mindenesetre elszomorító a helyzet, hogy nincs aki berúgja a ziccereket. Ezért volt szerintem - így utólag meggondolva - hatalmas érvágás Villa kiválása. Valószínűleg csak az mondatja velem, hogy nagy kedvencem a srác, de ő egy olyan ember aki imád gólt rúgni - csakúgy mint Messi, ami ilyen helyzetekben megteremtheti a szükséges pluszt.zola8787 írta:Remélem Guardiola nem olvassa az eurobarcát a meccsig. Ha mégis: a te hozzászólásodat ne vegye észre.Összefoglalva tehát:
Remélem Guardiola nem olvassa az eurobarcát a meccsig. Ha mégis: a te hozzászólásodat ne vegye észre.Összefoglalva tehát:
A meglátás nem rossz, hogy taktikai változatás kell a győzelemhez és a továbbjutáshoz. A visszavágóra és egyáltalán betömörülő védelmek ellen én a mostani taktikát, hogy Ini szélen és Messi középen játszik, eleve elhibázottnak tartom. Kettőjük szerintem cseréljen helyet, Iniesta is képes középen lefogni 2-3 védőt a cseleivel, ami jelenleg Messi szerepe védekező csapatok ellen, meg aztán szerintem klasszisokkal jobb is Ini a pálya közepén. Így Messi a szélről futhat fel, talán nem lesz annyiszor szemben a kapuval, mint szokott, de mégis közelebb kerül ezáltal a kapuhoz, márpedig neki van olyan technikája, hogy szélről, kiszorított helyzetből is húzzon valami váratlant, netán kapura is tudjon lőni. Persze ha így is Messire mennek rá a védők, akkor nyert ügyünk van, mert akkor középen óriási üres területek maradhatnak - éppen ezért ez nem is valószínű. A másik meglátásom az, hogy Xavi szerepe is majdnem feleslegessé vált, legalábbis a jelenlegi formája miatt biztos. Sajnos már meccsek óta látszik, hogy valami nincs rendben a Mester körül, sérülést, fáradást érzek a háttérben. Szerintem a padon kellene kezdenie, helyette viszont egy olyan megoldást javasolnék, amit az elmúlt években elvetett a csapat, de most pont ezzel lephetjük meg az ellenfelet: egy feltolt ék játszatását. Ez a bizonyos ék Pedro lenne, és így jóval közelebb lenne a kapuhoz, mintha a szélről cselezne befelé. A tegnapi mérkőzésen a játékosok átlagos pozícióját figyelve (az UEFA honlapján megtalálható) feltűnt, hogy míg Pedro a becserélése után a jobb szélre került, Cuenca beállításával bement középre, és rögtön helyzetbe is került: hihetetlen balszerencse kellett, hogy ne rúgjon gólt és a kapufán csattanjon a lövése. Ezzel azt is megléphetnénk, hogy Messi centerezhetne kissé jobbról, a tizenhatos széléről a középről érkező Pedronak - egyébként nagyon hasonlítana ez a Real játékára, mikor Ronaldo fut fel a szélen és adja a lasztit Benzemának/Higuaínnak. Így jobban ki lehetne használni Messi gyorsaságát, robbanékonyságát is véleményem szerint, mint most, hogy beküldik a darálóba. És ha Pedro nem is kerülne folytonosan a kapu elé, mégis többet segítene középen, egyfajta "előretolt Keitaként" összeszedve a labdákat. Összességében a felállás a következő lenne:adam_1519 írta: A mi játékunkat szerintem gólhelyzeteknél egyértelműen Messire kell/ kéne kihegyezni mivel teljesen egyértelmű ő maradt aki tud gólt rúgni, de az ő játéka, gólveszélye teljesen kihalt tegnap mert annyira távol állt a kaputól, ha átvitte 3 emberen még várt rá a védelem. Ezért én ezt úgy oldanám meg Pep helyett, Ini Xavi Messi trióból Xavi játszana legfelül akire lehetne nyomni a labdákat ő meg kis kényszerítőkkel megjátszaná Init vagy Messit, így Messi gyorsaságából fakadóan megverné a középpályát a visszakapott labda előtt és lendületből vezetheti a védőkre, így a 6 megverni való játékos helyett marad 2-3, tudom, hogy ez leírva szép és jó, de megvalósítani nem tudom meglehet-e.vélemények?