FC Barcelona 14/15

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Hány trófeát nyerünk az új szezonban?

1
69
34%
2
42
21%
3
60
30%
Egyet sem
32
16%

Szavazatok száma: 203
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.05.31. 16:07:55

Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.05.30. 18:19:06

messideco
Presidente del Barça

2012.05.27. 12:20:33

Ne vicceljünk. Szerintem Xavi pályafutása egyik leggyengébb szezonját futotta szvsz.
Kép
"And my heart will leave you never."
daffy
Madridista

2012.05.27. 12:07:31

Chino írta:Azzal volt talán szerencsénk, hogy Xavi élete szezonját futotta eredményesség terén.
:?:
idei liga: 10gól 7 assist összesen: 16 gól 12gp
08-09: 6 - 20 összesen: 16 gól 34 gp
Barcaman14
Director del Fútbol

2012.05.27. 12:05:01

Így az idény végén én is azt mondom, hogy ez volt a leggyengébb szezon a Pep-érában, de még a leggyengébb szezonunkban sem vallottunk szégyent! Nem kell szépíteni, idén már sokszor látszott a csapaton, hogy egy kicsit elfáradtak, belefásultak a játékba. Pep ugyan még mindig tudta motiválni a csapatot, ha nagyon kellett, de már korántsem úgy mint pl a 6 kupás szezonban. Valamilyen szinten ez törvényszerű, nem lehet örökké nyerni. Törvényszerű hogy ennyi siker után párszor kikapunk mert pechesek vagyunk, mert nincs szerencsénk, és mert nem tudtunk eléggé felpörögni.

Ettől függetlenül is úgy érzem, hogy továbbra is egyedülálló uralkodók lehetünk a futball világában, mert ebből a csapatból nem a tudás veszett el, hanem egy kis mértékben a sikeréhség. Az pedig visszacsempészhető, de ez ügyben nagyon sok fog múlni Titon. Nagyjából egy ugyanolyan potenciállal rendelkező csapatot fog irányítani, mint Pep az első idényében, meglátjuk ő mit tud kihozni belőle. Egy pár újítás, egy kis vérfrissítés és folytatódhat a sikerkorszak!
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Chino
Llegenda del Barça

2012.05.27. 11:54:33

Ebben van igazság, azonban ne feledjük, hogy milyen pechesek voltunk csatár téren. Szinte alig volt olyan meccs, ahol a támadósorunk összeállt volna. Villa konkrétan egy fél szezont kihagyott, Alexis is elég sokat volt sérült (ráadásul első szezonja volt) pedroval egyetemben, aki amúgy sem élete szezonját futotta , Affelalayról nem is beszélve. Ilyen körülmények között nem csoda, hogy egyikük sem tudott 20 felett termelni. nem véletlenül kapott profi szerződést az addig szinte teljesen ismeretlen Cuenca, vagy jött fel Tello .Azzal volt talán szerencsénk, hogy Xavi élete szezonját futotta eredményesség terén.
ha jövőre szerencsésebbek leszünk ilyen téren és nemcsak messi lesz végig egészséges biztos vagyok benne, hogy nem leszünk ilyen Messi-függőnk.
Forca Barca!!!!
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.05.27. 11:38:13

Igen, a túlzottan Messire épülő játék sztem is probléma. Korábban a Real volt megtalálva azzal, h csak Ronaldo góljai miatt vannak az élmezőnyben. Nos idén megfordult a helyez, ugyanis a Real sokkal kevésbé függött Ronaldo játékától, mint mi Messi-étől. Messi úgy durván a csapat góljainak 80 százalékában közreműködik, vagy ő lövi, vagy gólpasszt ad, vagy a gólpasszt készíti elő, de vmilyen szintet érdemben kiveszi a részét belőle. A Madrid esetében sztem ez a százalék 50 alatt, vagy körül lehet. Nem néztem utána, csak a hasamra ütöttem ezekkel az adatokkal, de sztem kb így lehet. Lehet mondani, h ezzel nincs baj, mert Messi úgy is megoldja, de nem fogja mindig megoldani. Arról nem beszélve, h az ellenfeleink sem vakok. :roll:
barca0417
Entrenador del Barça

2012.05.27. 11:22:48

kanty írta:Szerintem nem fejlődtünk idén, sőt ez volt a leggyengébb Guardiolás idényünk, ami a játékot illeti. 2009 volt a csúcs, akkor végig gálázva, fantasztikus játékkal taroltunk.

A motivációval is akadtak gondok. Lehet, h csak tudat alatt, de a játékosok nem haraptak annyira, mint az előző években. Sokszor egygólos előnynél már visszavettek, nem zárták le a meccseket és ez megbosszulta magát.

Ami még nem tetszik/tetszett. Túl Messi központú lett a csapat, s ha neki nem ment, akkor végünk volt. Tudom, h nem egyszerű a helyzet, hiszen az argentin 73 gólt szerzett, fantasztikusan játszott, de a csapat szempontjából sokkal jobb lett volna, ha Messi "40-45" gólt szerez, de mellette van még két játékos, aki 20-25 góllal kiveszi a részét a gólgyártásból. Sajnos idén ilyen támadóink nem voltak, pech, h Villa lesérült és Pedro pedig nem tudta hozni azt, amit az elmúlt években. Alexis nem volt rossz, de ő nem az a típusú játékos, aki képes 25 gólt szerezni.
Faramuci a helyzet, de Tito talán legfontosabb feladata az kellene legyen, h újra egy olyan csapatot rakjon össze, amelyik nem függ ennyire Messitől.
Ezzel nagyon egyetértek.. Tito legjobb húzása az lenne, ha Villát formába hozná, Alexist pedig gólerősebbé tenné. Akkor nagyon erős támadó 3-asunk lenne az említett 2 játékossal és persze Messivel. Pedro pedig a lendületet hozó csere lehetne. Jó lenne szerintem is, ha Messin kívül lenne még kapura veszélyes, gólerős játékosunk.
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.05.27. 11:21:21

Alexander Mahone írta: Mondj egy csapatot a futballtörténelemből, aki megközelítette volna ezt a fajta pontosságot. Nem vagyuk 100%-osan pontosak, de messze a legpontosabbak.
Mondtam az ellenkezőjét? :roll: ne kössünk már bele mindenbe,értelmetlenül.
Messze nem játszottunk idén a kulcspillanatokban úgy,ahogy tudunk,ahogy kellett volna,de ősszel még a kiscsapatok ellen sem.
Ettől még lehetünk a legpontosabbak,de idén ebben is kételkedem sajnos. Nem volt meg a megszokott koncentráltság,és emiatt a megszokott pontosság se.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
kanty
Llegenda del Barça

2012.05.27. 11:11:21

Szerintem nem fejlődtünk idén, sőt ez volt a leggyengébb Guardiolás idényünk, ami a játékot illeti. 2009 volt a csúcs, akkor végig gálázva, fantasztikus játékkal taroltunk.

A motivációval is akadtak gondok. Lehet, h csak tudat alatt, de a játékosok nem haraptak annyira, mint az előző években. Sokszor egygólos előnynél már visszavettek, nem zárták le a meccseket és ez megbosszulta magát.

Ami még nem tetszik/tetszett. Túl Messi központú lett a csapat, s ha neki nem ment, akkor végünk volt. Tudom, h nem egyszerű a helyzet, hiszen az argentin 73 gólt szerzett, fantasztikusan játszott, de a csapat szempontjából sokkal jobb lett volna, ha Messi "40-45" gólt szerez, de mellette van még két játékos, aki 20-25 góllal kiveszi a részét a gólgyártásból. Sajnos idén ilyen támadóink nem voltak, pech, h Villa lesérült és Pedro pedig nem tudta hozni azt, amit az elmúlt években. Alexis nem volt rossz, de ő nem az a típusú játékos, aki képes 25 gólt szerezni.
Faramuci a helyzet, de Tito talán legfontosabb feladata az kellene legyen, h újra egy olyan csapatot rakjon össze, amelyik nem függ ennyire Messitől.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Alexander Mahone
Jugador d'estrella

2012.05.27. 11:06:31

csababarca írta:
Mikaos írta:
Ilyen pontosan játszó csapatot soha nem láttam még.
Ezt adom is meg nem is.
Én pont a pontosságot hiányoltam a kulcsmeccseken a csapattól. Azok a passzok amik tavaly odamentek ahova kellett,idén a fontos pillanatokban célt tévesztettek. ezért buktunk el a real és a chelsea ellen is..
Mondj egy csapatot a futballtörténelemből, aki megközelítette volna ezt a fajta pontosságot. Nem vagyuk 100%-osan pontosak, de messze a legpontosabbak.
"Akár azt gondolod képes vagy képtelen vagy rá, igazad van."
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.05.27. 10:58:46

Én sztem nem játszottunk jól idén, egyáltalán nem! Volt egy nagyon jó szériánk, amikor -10 pont hátrányból elkezdtük gálázva nyerni a meccseket. Akkor valóban nagyon jól játszottunk, még a Chelsea elleni első meccset is ide venném, mert a vereség ellenére ott is sztem nagyot játszottunk. A döntő pillanatban, a Real ellen megtört a lendület, és erre rá ment a bajnokság. A Chelsea ellen a visszavágón egy megnyert párharcot engedtünk ki a kezünkből, 2-0-ról , emberelőnyben vicc, h 2-2 lett a vége. :roll: A végén, mikor Pep bejelentette a távozását, már megint jöttek a gálák, de ekkor ennek igazán komoly jelentősége nem volt, csak annyi, h Pep szépen búcsúzott, megnyertük a kupát, és Messi Aranycipős lett, de érdemben ez már nem változtatta meg a szezon kimenetelét.

Szezon elején szintén nem játszottunk jól, még ha az eredmények jöttek is, aztán a 2012-es év elején már a rossz játék mellett eredménytelenség is párosult. Ott kb. el is dőlt a szezon, még volt egy kétségbeesett kísérlet a visszafordításra, de a döntő pillanatban megremegtek a lábak.

A motivációval nem igazán volt gond, mert sztem küzdöttek a fiúk, de vmi a szezon nagy részében mégsem működött.
PCsabi
aka Game90

2012.05.27. 00:55:29

Jó ez a póló!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.05.26. 11:44:41

Mikaos írta:
Ezt adom is meg nem is.
Én pont a pontosságot hiányoltam a kulcsmeccseken a csapattól. Azok a passzok amik tavaly odamentek ahova kellett,idén a fontos pillanatokban célt tévesztettek. ezért buktunk el a real és a chelsea ellen is.

De egyébként igaz,mert semelyik csapat nem tudja így tenni lábról lábra a labdát.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Mikaos
Director del Fútbol

2012.05.26. 11:34:36

Talán ez a legalkalmasabb topik egy szezon értékeléséhez.

Fejlődtünk. Még jobbak lettünk. Szinte tökéletesre csiszoltuk a játékunkat.
Épp ezért nagyon nagy kár, hogy nem tudtunk egy újabb 6kupás évet zárni - csak és kizárólag rajtunk múlt pedig.

A Bilbao elleni első 30 perc megmutatta (és még jó sok meccs 30 perce), hogy egyszerűen ellenállhatatlan a csapat, ha egészségesek a játékosok, és ha kellően motiváltak. Sajnos egyik vagy másik probléma olykor-olykor felmerült, amelyek mellé bizonyos esetekben pech is járult a szezon során.

A BL-t mindenki látta: tudja, hogy hol dőlt el. A Chelsea-t simán kiejthettük volna, ilyen sok helyzetet csak spanyol kis csapatok ellen tudtunk kidolgozni - mégsem sikerült elég gólt lőni. Ők meg a 4 gólhelyzetükből 3-at belőttek. Szerencse vs pech, van ilyen.

A bajnokság -úgy érzem-, ott dőlt el, amikor a spanyol kupában leálltunk a Madrid ellen, holott kitömhettük volna őket 4-5 góllal is, ha tartjuk a fordulatszámot. Ehelyett felhoztuk őket 2-2-re, és ők ott, akkor, abban a pillanatban elhitték, hogy végre képesek lehetnek legyőzni minket. Amit meg is tettek később a bajnokságban - jóllehet, az is főleg rajtunk múlt.

Az idei csapat játéka elképesztő magasságokba emelte a labdarúgás tudományát. Vannak jó csapatok, vannak kiváló csapatok, és van a Barca.
messideco
Presidente del Barça

2012.05.16. 13:50:13

LG írta: Akkor azért még voltak még rajta kívül nagy egyéniség. Elsősorban a támadók közül Etoo, és Henry. Hozzájuk képest valljuk be, Villa, Pedro sehol sincs.
A középpályán Touré, a védelemben Márquez, Abidal(ő még itt, de betegsége miatt sokat hiányzik).

Ha a jelenlegi csapatból kivennénk Messit, akkor szvsz az a csapat egyáltalán nem lenne kiemelkedő. A 08/09-s még úgy is az lett volna.
Erről beszélek már évek óta 8)
Felhozzák a fiatalokat, és rendre megtanulják a sablonos (talán erős volt ez így) focit, pl. Jeffren, Bojan, Pedro, Cuenca is. Telloban láttam valami pluszt, de egyelőre még kevés.

Ezért is örültem annyira Mascherano, Sanchez vagy Afellay érkezésének. Évről évre színt kell vinni a csapatba, érzésem szerint Guardiola ezt nem mindig tette meg.

Az utolsó bekezdéshez meg:
Messi és Ronaldo gójai nélkül a Liga mezőnye
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.05.16. 13:30:22

TT írta:nem beszélve arról, hogy akkoriban 30 perc alatt le volt rendezve a meccs, utána felszabadult lábakkal könnyebben jött a varázslat. Titonál is ferge...teges lesz az első év, meg a többi. :)
Most is sajnos 30 perc alatt le van rendezve a meccs fejben sokaknál (Betis ellen pl.), csak most ez alatt a 30 perc alatt nem 5-öt rúgnak, hanem 1-et
TT
Capitá del Barça

2012.05.16. 13:22:19

nem beszélve arról, hogy akkoriban 30 perc alatt le volt rendezve a meccs, utána felszabadult lábakkal könnyebben jött a varázslat. Titonál is ferge...teges lesz az első év, meg a többi. :)
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.05.16. 13:18:00

messideco írta:Az a csapat jobb volt szerintem. Harcolt, motivált volt, szép focit játszott, és eredményesen. Megtalálták az ellenfél gyengéjét rendre, nem volt gyakorlatilag ellenfelük.
Sztem is. Az a csapat sokoldalúbb volt. A mostani játék már nagyon Messire épül. Aki rúg is 1000 gólt, a többiek asszisztálnak hozzá. Ez sem egy rossz taktika, kivéve mikor az argentin rossz napot fog ki, akkor úgy járunk, mint a Chelsea elleni meccseken, vagy az uccsó klasszikuson.
Akkor azért még voltak még rajta kívül nagy egyéniség. Elsősorban a támadók közül Etoo, és Henry. Hozzájuk képest valljuk be, Villa, Pedro sehol sincs.
A középpályán Touré, a védelemben Márquez, Abidal(ő még itt, de betegsége miatt sokat hiányzik).

Ha a jelenlegi csapatból kivennénk Messit, akkor szvsz az a csapat egyáltalán nem lenne kiemelkedő. A 08/09-s még úgy is az lett volna.
messideco
Presidente del Barça

2012.05.16. 12:25:31

Az a csapat jobb volt szerintem. Harcolt, motivált volt, szép focit játszott, és eredményesen. Megtalálták az ellenfél gyengéjét rendre, nem volt gyakorlatilag ellenfelük.
Kép
Messidona10
Entrenador del Barça

2012.05.16. 12:18:08

LM10 írta:Egy ilyen csapatot akarok újra 8)

http://barcelona.blog.nepsport.hu/archi ... meccsek_I/

Érdemes visszanézni az összes videót, nagyon jól érzéssel töltenek el.

De hiányzik Eto'o....
Így visszanézve kijelenthető, hogy az a csapat nem ugyanilyen, mint a mostani. Sokkal könnyedebb volt, én nem is nagyon emlékszem abból a szezonból olyanra (na jó, a Chelsea elleni meccsek de), hogy az idén már majdnem megszokottá vált görcsös játék ment volna. Persze ebben közrejátszik az is, hogy akkor még friss volt a tiki-taka, azóta sajnos kiismerték, és minden erővel azon vannak, hogy tönkretegyék. De a mostani csapatnak is megvannak az erősségei és gyengéi, mint ahogyan a 2008-09-esnek is. Felbecsülhetetlen lenne újra átélni azokat az élményeket, azt a szezont.
LM10
Director del Fútbol

2012.05.16. 11:55:06

Egy ilyen csapatot akarok újra 8)

http://barcelona.blog.nepsport.hu/archi ... meccsek_I/

Érdemes visszanézni az összes videót, nagyon jól érzéssel töltenek el.

De hiányzik Eto'o....
MessiBarca10
Jugador del Barça

2012.05.09. 16:34:30

Messidona10
Entrenador del Barça

2012.05.04. 09:05:07

Mondjuk ha Xavinak a bal kezét megnézitek, uupsz :D
Valóban nagyon jó látni, hogy a pályán kívül is csapatot alkotnak a srácok. Remélem, hogy sokáig együtt marad még ez a brigád.
Mihu
Director del Fútbol

2012.05.04. 00:42:59

Alig van csapategység :) Jó látni az ilyen képeket :) Ilyenkor mindig belegondolok, hogy milyen lehet egy ilyen buli, de mindig arra lyukadok ki hogy pont olyan mint bármelyik másik...attól hogy ők azok akiket milliók bálványként tisztelnek, akik miatt elsírja magát egy felnőtt férfi is, attól még ők is pontosan ugyan olyan emberek mint bármelyik szurkoló :)
Lezárt