Akkor vegyük pl. a Barcát. Nyilván egy olyan szezon után, ahol hajszállal maradtunk le a sikerről, és összességében nem voltunk rosszak, nem fogunk nagy bevásárlást csinálni. De ha mondjuk 4-ek lettünk volna, a BL-ben meg simán kikapunk a Milántól, és rosszul játszunk, akkor biztos, h itt is teljesen új csapatot építettünk volna nyáron. Nézzük csak meg, mikor Rijkaard elment, és jött Pep, az első nyáron bizony komoly játékosmozgás volt, ugye tudjuk, h olyan emberek is megfordultak itt, akik percet sem játszottak tétmeccsen. Rijkaard is megcsinálta a nagytakarítást is nagy igazolásokat 2004 nyarán.Barcaman1993 írta: Jön egy ilyen Manszúr utánzat és azt mondja, hogy ez a szezon taliga volt, erősítünk. Megvesszük hátra Thiago Silvát, Gareth Balet, előre Falcaot, Riberyt, RvP-t. És akkor? Biztos vagyok benne, hogy a csapat szempontjából ez tökéletes megoldás lenne. CSAK ÉPPEN NEM FAIR A TÖBBI CSAPAT IRÁNYÁBA! Ennyi. De hát ha szeretitek, hogy mindent a pénz mozgat és a zsoldos politika virágzik, akkor csak tessék. Engem nem tudtok meggyőzni és ahogy elnézem ti sem engem. Csak egyszerű matematikai az egész. Ha van 1000Ft-om és abból elment 700, akkor a 300-at elköltöm. Ez a normális klub működés. És van olyan, amikor van 1000 Ft-om, elköltöttem már mindent és jön a szomszéd bácsika és megtámogat még 1000-rel. És ti azt mondjátok, hogy az utóbbi a normális...

És akkor mit tehet egy City, v. PSG, akiknek aztán szinte semmiből kell csapatot felépíteni? Semmi mást, csak azt, amit csinálnak is.
Az sem igaz, amit te mondasz, h pl. mi, vagy a hasonló csapatok csak abból a pénzből igazolnak, amit a klub termelt meg. Ugye tudjuk, h mind Laporta, mind Rossel komoly hiteleket vett fel, és pl. Perez is a Madridnál, illetve Európa szinte összes nagy klubja adósságokkal küzd.
Aztán ugye tudjuk, h Spanyolországban a TV-s jogdíjak nagy része a Barca és Real zsebébe megy. Ennek a két csapatnak akkora előnye van, h a többieknek nincs esélyük sem a felzárkózásra. De ha neked tetszik az, h a spanyol 3. egyre több ponttal marad le, és pontrekordok dőlnek a spanyol bajnokságban, mert annyira gyenge a mezőny, akkor örülj neki. Én mondjuk izgalmas bajnokságokat szeretnék, ami nemcsak két csapatról szól, ezért örülök, h a Malaga zárkózik.
A BL-ben sem lenne túl jó, ha mindig ugyanazok osztoznának a serlegen, ezért örülök, h a PSG és City hamarosan belekavar a dolgokba.