Labdarúgó-Európa-bajnokság 2012

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Ki nyeri az idei EB-t?

Spanyolország
118
56%
Hollandia
12
6%
Németország
51
24%
Olaszország
8
4%
Anglia
3
1%
Portugália
3
1%
Franciaország
9
4%
Más
7
3%

Szavazatok száma: 211
G.Gabe
Capitá del Barça

2012.06.10. 08:53:22

Game90 írta:.

:mrgreen:

Kép

.
na vazze..... inkább focizna, mint zselézne. most már elhiszem azt a pletyit, hogy egyszer emiatt kezdődött később egy MU-meccs.

Lehet, hogy ezért nem fejelt a 2. félidőben? Nehogy összekócolja magát? :-D
A világon sok Murinho van, de Guardiola csak egy.- Menotti
Mihu
Director del Fútbol

2012.06.10. 02:55:01

Game90 írta:A sorrend meghatározása:

Az Európa-bajnokság csoportjaiban ha két vagy több csapat a csoportmérkőzések után azonos pontszámmal áll, a következő pontok alapján állapítható meg a sorrend:
- több szerzett pont az azonosan álló csapatok között lejátszott mérkőzéseken
- jobb gólkülönbség az azonosan álló csapatok között lejátszott mérkőzéseken (ha kettőnél több csapat áll azonos pontszámmal)
- több szerzett gól az azonosan álló csapatok között lejátszott mérkőzéseken (ha kettőnél több csapat áll azonos pontszámmal)
- jobb gólkülönbség az összes csoportmérkőzésen
- több szerzett gól az összes csoportmérkőzésen
- jobb UEFA-együttható
- jobb Fair Play pontszám
- sorsolás

- jobb gólkülönbség az azonosan álló csapatok között lejátszott mérkőzéseken (ha kettőnél több csapat áll azonos pontszámmal)

Ezt nem igazán értem pontosan. Tehát ha Hollandia, Németország és Dánia 6-6-6 ponttal állna a végén, akkor megnéznék, hogy egy dán-holland-német minicsoportban milyen a gólkülönbség?

Tehát tegyük fel:

Dánia-Hollandia 1-0
Dánia-Németország 0-4
Németország-Hollandia 0-2

Akkor így a dánok -2, a németek +2, és a hollandok +1-es gólkülönbséggel állnának, és így a német és holland válogatott jutna tovább?

Lehet hogy ezzel oltári baromságot mondtam, de akkor se nagyon értem ezt a megfogalmazást.
Kép
PCsabi
aka Game90

2012.06.10. 02:40:54

A sorrend meghatározása:

Az Európa-bajnokság csoportjaiban ha két vagy több csapat a csoportmérkőzések után azonos pontszámmal áll, a következő pontok alapján állapítható meg a sorrend:
- több szerzett pont az azonosan álló csapatok között lejátszott mérkőzéseken
- több szerzett gól az azonosan álló csapatok között lejátszott mérkőzéseken (ha kettőnél több csapat áll azonos pontszámmal)
- jobb gólkülönbség az összes csoportmérkőzésen
- több szerzett gól az összes csoportmérkőzésen
- jobb UEFA-együttható
- jobb Fair Play pontszám
- sorsolás
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Mihu
Director del Fútbol

2012.06.10. 02:33:10

LG írta: Nem, mert lehet körbeverés is, ha a Hollandia legyőzi Németországot, az utolsó fordulóba pedig Portugáliát, a németek meg verik a dánokat a zárófordulóban.
Itt az EB-n mi dönt? A gólkülönbség, vagy az egymás elleni. Mert ha az utóbbi, akkor az általad vázolt esetben is továbbjutók a dánok, ugyanis 3 csapatnak lesz 6 pontja, és a hollandok szívnak a dánok miatt.

Szerk:

Viszont most nézem, hogy ebben az esetben is van bőven kavar. Mert:

-a németeknek rosszabb az egymás ellenijük a hollandokkal szemben, viszont jobb a dánokkal szemben
-a dánoknak rosszabb az egymás ellenijük a németekkel szemben, viszont jobb a hollandokkal szemben
-a hollandoknak rosszabb az egymás ellenijük a dánokkal szemben, viszont jobb a németekkel szemben

Na ebben az esetben hogy döntenek? :lol: :lol: :lol: :lol: Persze gondolom itt a gólok alapján fognak rangsorolni, mert abszolút holtverseny van.
Kép
PCsabi
aka Game90

2012.06.10. 02:21:31

Dánok rendesen bekavartak, jó lesz ez a csoport 8)

RvP meg több savazást kapott, mint Drogba a fetrengései után, remélem azért engem nem akasztotok fel, amiért ő van az avataromon...

:mrgreen:

Kép
socio66 írta: én is pont így akartam amúgy kezdeni, meg megkérdezni Game-től hogy a luftból lesz-e gif? :mrgreen:
félelmetesen szerencsétlen tud lenni a fazon, elismerem az idei szezonját, és a góljait, de egyszerűen egy világklasszis ilyen flop mozdulatokat nem hoz össze..
Ha találok, akkor linkelem :D Egyébként néhány megmozdulásánál még én is visítok.
lluisllach89 írta: Te miről beszélsz? Ezen az emberen elment már egy Bundesliga, Bl döntő, VB döntő.
http://topszotar.hu/angolmagyar/jinx

Az meg hogy jön ide, hogy Robben-en mennyi meccs ment el? Nem is írtam ilyet...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára PCsabi 2012.06.10. 02:35:20-kor.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.06.10. 01:57:27

Mi az, ugat és focizik?
Labdarúgó EB. :mrgreen:
visca el barca
Presidente del Barça

2012.06.10. 01:05:31

LG írta:Nem, mert lehet körbeverés is, ha a Hollandia legyőzi Németországot, az utolsó fordulóba pedig Portugáliát, a németek meg verik a dánokat a zárófordulóban.
igazad van. késő van már ehhez a matekhoz. :D majd meglájjuk'
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Pavel
Entrenador del Barça

2012.06.10. 01:02:07

Ha a dánok hozzák a csoportmeccs eredményét akkor Roncika sírni fog. :lol:
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.06.10. 00:53:53

visca el barca írta:
LG írta:A dánok is nagy lépést tettek a meglepetés felé! Ha legyőzik Portugáliát, akkor már fél lábbal továbbmentek!
ha legyozik portugáliát akkor sztem már két lábbal mentek tovább... :lol:

ugye akkor portugália kiszáll, és mivel a hollandoknak már csak max 6 pontjuk lehet, ott a dánok jobban az egymás elleni eredmeny miatt
Nem, mert lehet körbeverés is, ha a Hollandia legyőzi Németországot, az utolsó fordulóba pedig Portugáliát, a németek meg verik a dánokat a zárófordulóban.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.06.10. 00:37:07

LG írta:A dánok is nagy lépést tettek a meglepetés felé! Ha legyőzik Portugáliát, akkor már fél lábbal továbbmentek!
ha legyozik portugáliát akkor sztem már két lábbal mentek tovább... :lol:

ugye akkor portugália kiszáll, és mivel a hollandoknak már csak max 6 pontjuk lehet, ott a dánok jobban az egymás elleni eredmeny miatt
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.06.09. 23:44:09

Sztem a hollandok a mai játékukkal sok mindenben nem reménykedhetnek, bűn rossz védekezéssel és helyzetkihasználással nem nagyon lehet meccseket nyerni. Ugyanakkor ez még csak az első meccs volt, és nem egyszer láttunk olyat, h vki az első rossz meccs után tornát tudott nyerni. Tudjuk, h tudnak ők ennél sokkal jobbak is lenni, és kell is lenniük, ha akarnak vmit. Az baj, h ezzel vereséggel még lehet az is kevés lesz, ha összeszedik magukat.
Ugyanis következő körben a németekkel játszanak, aki ma szintén gyengék voltak, de róluk is tudjuk, h sokkal több van bennük, és még akár egy jó holland csapatot is meg tudnak verni. Már pedig akkor csomagolhatnak, ha ott is kikapnak. Ha a dánok nyernek, vagy x-nek, akkor már matematikai esélyük sem lesz, ha kikapnak, akkor még reménykedhetnek, de akkor is meg kell Portugáliát verniük, és a dánoknak az utolsó meccsen ki kell kapniuk, és még akkor is a gólarány számít, szóval onnan már nem igazán a saját kezükben lenne a továbbjutás. Egy x kell legalább a németek ellen, ami nem lesz könnyű!

A dánok is nagy lépést tettek a meglepetés felé! Ha legyőzik Portugáliát, akkor már fél lábbal továbbmentek! És képesnek tartom őket erre a feladatra. Bár a portugálokat sem írom le. Sztem 3 esélyes meccs lesz az!

A németek komoly lépést tettek, de a játék nagyon nem tetszett, bántó volt a pontatlanság. B99-nek igazat adva, Müller és Podolski nagyon gyengék voltak, tőlük amúgy sem vártam túl sokat. Nem bánnám, ha a következő meccsen nem kezdenének. Ugyanakkor Hummels nagyot játszott, már az EB előtt is sokan érdeklődtek iránta, nos, most azt hiszem ez fokozódni fog. Javulni kell, de én bízom benne, h lesz is javulás. A hollandok ellen nehéz lesz, hisz az életükért játszanak majd, de nem szabad kikapni!

Az ideális forgatókönyv az lenne a számomra, ha egy német és dán győzelemmel el is dőlne a továbbjutás a következő körben.

Holnap érdekes meccsek jönnek. Nos, az olaszok sztem iszonyat gyengék. Bár őket sosem szabadna leírni, most mégis úgy érzem, h meg fogna égni, már a csoportból sem mennek tovább. Mindenképp spanyol győzelemre számítok, akkor viszonylag nagy arányúra is.
A másik meccsen meg két jó kis középcsapat küzd majd, remélem összehoznak egy jó meccset. Nagy lesz tét, hiszen a győztes pályázhat majd a csoport második helyére, a vesztes bajba kerül, x esetén pedig minden nyitott marad.
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.06.09. 23:31:09

Tökkkéletes nap az EBn!! 8)
Azért remélem, ennél csak jobb meccsek lesznek, ill a németek is fognak jobban játszani, de a lényeg, h ma nyertek. Meg a dánok is!
Nekik szorítok a csoportból, bár még 2-2 meccs hátravan mindenkinek...
Meg ha azt vesszük, német-hollandon az oranje kétszeres erőbedobással kell, h játsszon egy olyan Nationalelf ellen, mint a mai, akk bizony holland győzelem várható.
Szóval remélem, németek felszívják magukat!
Boixos
Llegenda del Barça

2012.06.09. 23:28:26

daffy írta:
Boixos írta: ...
én most csak a csoportról beszélek kizárólag. a végső győzelmükre egyik esetében sem céloztam. a portugál - dán elvben hazai. a holland - német kötelezően hazai,de ha nem,akkor a hollandoknak meg kell verni a portugálokat. az pedig megint csak 1 meccs lenne,ahol bármi lehet,ahogy ezt ma is láttuk. a portugálok pedig azért egyénileg lényegesen jobbak a dánoknál,még ha a csapatvédekezés nem is az igazi. jó meccset várok attól(holland-portugál) a párharctól,mert mind2 csapatnak a védelem a gyengéje,illetve egyik sem igazán képes kihasználni a helyzeteit. simán benne van,hogy a mázli dönt majd
nem, nem a végső győzelem miatt emlegettem a vb-döntőt, hanem azért, mert ha úgy vesszük, ők már bizonyítottak, a portugálok meg amellett, h egyiküket sem zavarja a labda, sőt, de csapatként nem sztem nem akkora durranás az a brigád, mint amekkora jelentőséget tulajdonítanak nekik esetleg a zsugásaik alapján. de van még legalább két meccse mindenkinek, a végén kiderül, h merre hány méter.
PUYOL-XAVI-INIESTA
miihii
KHAL

2012.06.09. 23:28:07

A topic neve árulkodó,h az EB-vel kapcsolatos dolgok színhelye,így lehetőleg próbáljatok meg témánál maradni.A többi meccsel kapcsolatosan ott a Nemzetközi labdarúgás rovat,ne ide offoljunk,oksa? Köszi ;)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
daffy
Madridista

2012.06.09. 23:21:56

Boixos írta: a hollandok ugyanezzel a brigáddal két éve vb döntőt játszottak, nem olyan tré az a csapat. igaz, robben olyan amilyen, van persie ön- és közveszélyes, ezzel együtt még bőven összejöhet nekik. igaz, ugyanezen az alapon a portugáloknak is, de nálam az a nem közönséges csoda kategória lenne.
én most csak a csoportról beszélek kizárólag. a végső győzelmükre egyik esetében sem céloztam. a portugál - dán elvben hazai. a holland - német kötelezően hazai,de ha nem,akkor a hollandoknak meg kell verni a portugálokat. az pedig megint csak 1 meccs lenne,ahol bármi lehet,ahogy ezt ma is láttuk. a portugálok pedig azért egyénileg lényegesen jobbak a dánoknál,még ha a csapatvédekezés nem is az igazi. jó meccset várok attól(holland-portugál) a párharctól,mert mind2 csapatnak a védelem a gyengéje,illetve egyik sem igazán képes kihasználni a helyzeteit. simán benne van,hogy a mázli dönt majd
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára daffy 2012.06.09. 23:23:38-kor.
Boixos
Llegenda del Barça

2012.06.09. 23:18:11

daffy írta:
Boixos írta: semmi olyat nem tettek, de egyszerűen abban a brigádban jóval több van,
az sajnos kevés. a lehetőségek alapján argentínának vb döntőket kéne játszania. azt a csapatot,amelyből egy épp csak felépült afellay emelkedik ki,nem neveznék senki ellen egyértelmű esélyesnek. robben buta,mint a csök,persie pedig nem találja a góllövő cipőjét. én egyáltalán nem szurkolok a portugáloknak,mert nem szeretem különösebben őket,de továbbra sem értem az érveket. meglátjuk mi lesz,remélem mind2 kiesik a 'csába,mert a lehetőségeikkel nem tudnak élni
a hollandok ugyanezzel a brigáddal két éve vb döntőt játszottak, nem olyan tré az a csapat. igaz, robben olyan amilyen, van persie ön- és közveszélyes, ezzel együtt még bőven összejöhet nekik. igaz, ugyanezen az alapon a portugáloknak is, de nálam az a nem közönséges csoda kategória lenne.
PUYOL-XAVI-INIESTA
Kash
Entrenador del Barça

2012.06.09. 23:12:51

Hát sajnos a Hollandok nem tudtak győzni a Dánok ellen, ám ez az 1-0-ás Német győzelem kiengesztel. :D
Remélem a többi mecs is ilyen izgalmas lesz, ám azért a Németektől jobb játékot várok.
Kép
Boixos
Llegenda del Barça

2012.06.09. 23:12:44

Katalány írta:
Boixos írta:ebben mondjuk nagyon hasonlít messihez, mind a kettő nulla a saját válogatottjában.
Akkora nulla Messi, hogy míg CR szenvedett a németek ellen, ő közben 3 gyönyörű gólt rúgott Brazíliának :D :D :D
okés. te nyertél.
majd ha ugyanezt megcsinálja egy tétmeccsen is, akkor meg méginkább te nyertél. 8)
PUYOL-XAVI-INIESTA
Katalány
Barça B

2012.06.09. 23:10:50

Boixos írta:ebben mondjuk nagyon hasonlít messihez, mind a kettő nulla a saját válogatottjában.
Akkora nulla Messi, hogy míg CR szenvedett a németek ellen, ő közben 3 gyönyörű gólt rúgott Brazíliának :D :D :D
"Fins aviat" - Guardiola 2011.05.05.
daffy
Madridista

2012.06.09. 23:10:00

Boixos írta: semmi olyat nem tettek, de egyszerűen abban a brigádban jóval több van,
az sajnos kevés. a lehetőségek alapján argentínának vb döntőket kéne játszania. azt a csapatot,amelyből egy épp csak felépült afellay emelkedik ki,nem neveznék senki ellen egyértelmű esélyesnek. robben buta,mint a csök,persie pedig nem találja a góllövő cipőjét. én egyáltalán nem szurkolok a portugáloknak,mert nem szeretem különösebben őket,de továbbra sem értem az érveket. meglátjuk mi lesz,remélem mind2 kiesik a 'csába,mert a lehetőségeikkel nem tudnak élni
ezt a Portugáliát még Dánia is elveri, mint a rongyot..de lehet még a németeket is. esnének ki mindketten
behehehe. hirtelen de megnőttek a dánok,pedig csak eltalálják a kaput. attól még nagyon kevesek
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára daffy 2012.06.09. 23:11:32-kor.
mrMimo
Barça B

2012.06.09. 23:09:58

ezt a Portugáliát még Dánia is elveri, mint a rongyot..de lehet még a németeket is. esnének ki mindketten
"Mond, hogy lehet édes fiam, hogy egy olyan sz*r csapaté, a Real Madridé?!?! Ne b*sszál már!!" -José Luis Torrente=)

"A Barca legyőzéséhez az évszázad meccsét kell játszani" -Gregorio Manzano
Boixos
Llegenda del Barça

2012.06.09. 23:05:33

daffy írta:
Boixos írta: ...
de mert a hollandok mi olyat tettek ma,ami alapján simán vereted velük a portugálokat?
semmi olyat nem tettek, de egyszerűen abban a brigádban jóval több van, mint a portugálokban akik ma egy olyan németország ellen nem tudtak semmit sem csinálni, akik három passzt képtelenek voltak egymás után saját játékoshoz rúgni. mitől lennének ügyesebbek a feltehetően az életükért játszó hollandoknál? még a kedvenc csapatod büszkeségét sem lehetett észrevenni. ebben mondjuk nagyon hasonlít messihez, mind a kettő nulla a saját válogatottjában.

mondjuk annyival beljebb vannak a portugálok, h a köv meccsüket a dánok ellen játszák, őket esetleg megcsíphetik. esetleg.
de nem fogják.
PUYOL-XAVI-INIESTA
barca99
Llegenda del Barça

2012.06.09. 23:05:18

LG írta:Az lehet, de sajnos a németek is borzasztóan játszanak. :?
Mi lenne, ha Müller és Podolski helyett olyanok játszanának, akik hozzá is tudnak tenni valamit? :D

Gomezt nyilván nem lehet elővenni, mert megnyerte a meccset, de Klose 15 perc alatt többet mutatott... Gomez szinte végig láthatatlan volt.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.06.09. 23:03:34

sjd írta:......
Hát ööö izé :D
Első félidőben is volt nem egy ígéretes lendületes támadás ami megakadt, vagy nem volt jó a beadás, mezőnyben meg végig teljesen rendben működött a portugál csapat.A végén meg nyilván többet kockáztattak, de addig is volt helyzetük.Ilyen tornán az elején öngyilkosság főleg egy ilyen csoportban kimenni és 1 lapra feltéve támadni.
A focizni akartak kifejezés is meg inkább írd támadni jobban kifejezésre :D

Gomez gólja meg egyértelműen szép kis fejes volt, cinikusan jegyeztem meg, hogy szokásosan megint valahogy gólt ért el. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2012.06.09. 23:07:55-kor.
Kép
Kép
Kép
daffy
Madridista

2012.06.09. 22:54:39

Boixos írta: okés, akkor pontozd le őket, és abban ők nyertek.
de mert a hollandok mi olyat tettek ma,ami alapján simán vereted velük a portugálokat?
Lezárt