Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
miihii
KHAL

2012.07.05. 12:54:02

Kash írta:És mi van a Paranormal Activity szériákkal? :lol:
Nem volt begyere,ennyi :) Az elsőt megnéztem,de közben már más elfoglaltságon gondolkodtam,mert annyira nem kötött le.

Az 1408 sem tetszett.Az eleje jó volt,egy darabig rajta is voltam,de aztán valahol útközben elveszített a film.Nem igazán tudom megmondani,h mi volt a gáz vele,de nem jött át.

Az alábbi felsorolásomhoz még hozzácsapnám a Véres Valentin-t is,mint lájkolós horror.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
soadroli
Llegenda del Barça

2012.07.05. 12:50:54

Nekem a Motel 1-2 is nagy kedvenc :D
Köpök a sírodra is baromi jó 8)
Kép
Kash
Entrenador del Barça

2012.07.05. 12:39:26

És mi van a Paranormal Activity szériákkal? :lol:
Megnéztem az 1. és a 2-at...Az első kicsit unalmas volt, a 2. stagnált, mivel másfél óráig csak megy az ijesztgetés. :?
Mindenesetre megéri egyszer megnézni. Ez az a film, amiről mondtam, hogy csak az utolsó 10 perc miatt már érdemes volt megnézni, a jó benne, hogy van története a filmnek, nem csak vér és ijesztgetés minden mennyiségben.
Kép
Deus
Boixos Nois

2012.07.05. 12:24:18

recrea írta: 1408 - ha jól emlékszem, ez sem esett jól
Na ezt kiemelném 8) Nálam ütött a film nagyon. Pedig jópáran lehúzták, nem tudom miért...

szerk:

Ja jut eszembe... tegnapelőtt néztem meg éppen a "The Pact" c. szellem-filmet. Az egész film alatt csak egyszer ijedtem meg ... Közepes film, de nem vészes. Sztem egyszer megéri megnézni a sztorija miatt.

Kép

tegnap meg: The Devil Inside

tipikus ekszöszájszbúúúkos film. phos. Nem éri meg megnézni.

Szerk2:

Jut eszembe még a Pulse (Mezsgye) is. Régen láttam már. Nagyon sok helyen lehúzták, nézhetetlen sz.r, IMBD -n meg 4.5 -öt kapott a film. Tudjátok mivan? Nekem tetszett a film :lol: Nem tudom miért, de valami megfogott benne. A második része az már tényleg nagyon f0s.
KépKép
miihii
KHAL

2012.07.05. 12:02:18

Kash írta:Most komolyan!
Az igazi Horror kevelőket kérdezem:
Vannak olyan filmek(Horror) amit ti "kedvelők" arcvonás nélkül végignéztek?
Mivel itt sokan adják a horror kedvelős dumát, mégis mikor kérnek tőletek egy minőségesebb darabot, csak annyit mondtok hogy:
"Áhh, semmi különös" - "Én mondjuk az előzetesen jobban összefekáliáztam magam mint magán a filmen".
Tehát elég volt. :D :D
Egy normális horror fil cimét akarom, és vele az előzetest!!! :twisted:
Lehet szeretni ám úgy is a horrort,h nem okoz álmatlan éjszakát utána,ne magadból indulj ki ;)
És azért nehéz hosszas felsorolásba bonyolódni a témában,mert ritkán készül igazán minőségi darab.Amik meg tényleg jók,azok lerágott csont.

Nekem pölö nagyon tetszenek:
Fűrész széria
Sziklák szeme 1-2
A barlang 1-2
The Collector
28 nappal később,28 héttel később
Motel 1-3
Kaptár széria
A holtak ... vonalból van pár jó

Még így hirtelen ezek jutottak eszembe,de ha nagyon matekozok biztos lenne még.
Viszont bármennyire is tetszenek,nem összeszorított foggal nézem,meg nem kell fognom senkinek a kezét közben és tulajdonképpen "arcvonás" nélkül nézem végig.

Ha jó a sztori,a feszültségkeltés és nem túl gagyi a megvalósítás,akkor jöhet minden mennyiségben.De nem fogom ledörrenteni a vádlim tőlük valószínűleg :D
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Pavel
Entrenador del Barça

2012.07.05. 11:49:53

Mivel itt sokan adják a horror kedvelős dumát, mégis mikor kérnek tőletek egy minőségesebb darabot, csak annyit mondtok hogy:
"Áhh, semmi különös" - "Én mondjuk az előzetesen jobban összefekáliáztam magam mint magán a filmen".
Pár címet tudok mondani, amelyek klasszikusak. Előzetest nem linkelek. :D
Gonosz halottak 1-2, Ómen (a klasszikus), Az ördögűző, Psycho, Rémálom első része, Cannibal Holocaust, Üvöltés, A holtak napja.
recrea
Llegenda del Barça

2012.07.05. 11:14:35

Én inkább pszicho-thriller párti vagyok, a klasszikus texasiláncfűrészes-sziklákszeme-féle horrort nem szeretem, mert nem félek, nem izgulok és semmi története. Kérdés, Te mit szeretnél, minél több rusnya szörnyet látni, ami embereket zabál vagy félni szeretnél, de azt k.vára?! Én az utóbbit szeretem. Ezeket a filmeket szerettem, elég vegyes társaság:

A kör - jó kis történet
Psycho - sztem brutális, főként a maga korában
A bárányok hallgatnak - top, akárhányszor, akármikor
Ómen - kegyetlenül féltem, otthon, egyedül tizenéves korom elején
Ideglelés - ettől is kifejezetten féltem, igaz 14 évesen és egymást hergeltük többen
Temetetlen múlt
1408 - ha jól emlékszem, ez sem esett jól
Ördög
A kéz, amely a bölcsőt ringatja
A cápa
Dr. Jekyll és Mr. Hyde - imádom
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.05. 11:14:10

alap,

este nézem is. utána meg még a human centipedet is.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2012.07.05. 11:08:42

Az általam látott horrorok 95%-a ilyen :lol: Utoljára, amin kicsit paráztam, az a Fekete ruhás nő volt. De lehet csak azért, mert este néztem, sötétben és fülhallgatón :D
Sajnos még nem volt olyan film, amin össze-vissza szrtam volna magam :lol:
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.05. 11:01:44

kash,

nálam minden horrorfilm egy kalap. max a műfajokban kulonboznek.

- van a klasszikus belezős (rovdyr, motel, stb) - ez mind egy kaptafára készül nálam egyik sem különbözik a másiktól. mindig mennek turázni a fiatalok aztán vmi pszichopata elkezdi gyilkolászni őket azok meg sikongatnak. nem értem h h lehet vkinél az egyik mondjuk 8-as, a másik meg 5-ös osztályzatú, mikor semmiben nem különböznek egymástól.

- van a szellemes, ijesztgetős, ami csak arra épít h 10 percig semmi nem történik, csak vki mászkál egy házban aztán besikít a képernyőbe egy hosszú, fekete, zsíros hajú kislány.

- meg van a zombis

kb ennyi. persze vannak kivételek, amelykenek vmi értelmes történetet próbálnak adni (saw=becsüld meg az életed, mártírok=milyen az élet a tulvilágon stb) de még egyszer mondom nekem személy szerint mind egy kaptafa.

nagyon nem vagyok oda értük, de ha már nagyon nincs más akkor megnézem.

épp a napokban jártam vmi filmes sztaffon és azt ecsetelte nekem vki, hogy pl a magasfeszültség milyen jó film. aztán keresett egy másik, tök ugyanolyan sikongatós-belezős filmet, ami kb annyiban különbözött h más szereplők játszottak benne és az meg milyen rossz film volt. én ezt nem értem.

deus,

a faun labiritusa egy csodaszép mese arról, hogy mire képes a gyermeki elme. én sem szeretem tulzottan, de el kell ismerni jó film
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Deus
Boixos Nois

2012.07.05. 10:39:57

Adam Chaplin

http://www.youtube.com/watch?v=QuSL7JpyD-I

Kép
KépKép
Kash
Entrenador del Barça

2012.07.05. 10:25:13

Most komolyan!
Kép
Deus
Boixos Nois

2012.07.05. 09:59:21

visca el barca írta: hú vazz rosszabb vagy mint kash :D

kötelező, de azonnal, le sem fekhetsz addig amig nem láttad:
.....
.....
.....
ez a mimimum.
nem vénnek valo vidék
bábel
elveszett jelentés
hid a kwai folyón
faun labirintusa
ip man
scmidt története
barzil
betépve
félelem és reszketés
k-pax
magnolia
hét élet
utolsó szamuráj
12 majom
al capone
donnie brasco
kánikulai délután
ötödik elem
utolsó éjjel

= Láttam

Ezek közül nálam az Ötödik elem és a 12 majom az alap. Szent és Sérthetetlen :!: Rongyosra néztem meg az említett 2 filmet, már nem is tudom hányszor néztem meg, de 20 -nál többször az biztos :D

Viszont vannak további nagyon jó filmek, de nálam nem "korszakalkotó", vagy nem is tudom hogy mondjuk.... a filmek:
Hét élet
Nem vénnek való vidék
K-Pax
Kánikulai Délután

Az Utolsó Szamurájjal kapcsolatban vegyes érzelmeim vannak: Szenvedélyem a Japán varázslatos világa, a kultúrájuk. A filmben Ken Watanabe zseniálisan alakít, meglehet, hogy az eddigi egyik legjobb filmje a karrierje során szvsz! De viszont van egy hátulütője a filmnek, ami nálam alaposan lehúzta a filmet: a vége. Persze, amerikai mindent túlél (mert ők a királyok), a japán szamurájok meg nem. Mi ez már? Jobb lett volna, ha őt is ledarálják azzal a minigunágyúval. De akkor az amcsi nézőknek nem tetszene a film...

Faun Labirintusa: Rühellem a filmet, nem tudom mi a nagy szám benne.

Donnie Brasco: tipikusan mindfuck film, jó párnapig agyaltam a filmen, hogy mi-hogyan-mivan... Még mai napig se tiszta nálam a film sztorija.
lui1698 írta:
Faust írta:Mondjuk aki nem látta még a T2-t vagy a JP-1-et az nem tudom minek született erre a világra. :lol: :lol: :lol:
Woody Allen neve mond valalmit? :mrgreen:
aha :!: egy svéd úszónő!!! :twisted:

https://www.youtube.com/watch?v=wlybnIAnYc4
KépKép
sjd
Llegenda del Barça

2012.07.05. 09:54:12

REMY írta: Jurassic Parknál meg nézzük már meg a storyt és a kivitelezést. Spielberg olyat alkotott amit kevesen.
khmm... Michael Crichton.....khmmm

Igazából miután olvastam, nem tudott különösebben lázba hozni a film, úgyhogy számomra nem is volt olyan meghatározó. Persze azért nagy jól elszórakoztam rajta, főleg a klasszikussá vált jeleneteken.

Utána viszont a 2-3. rész az már eléggé gagyi (pedig a 2. könyvben is jó volt), most meg látom, hogy készül a negyedik, háááááát.....

(Crichtontól egyébként a Kongó és az Idővonalak is szintén megérdemelne egy rendes adaptációt, mert mind2ből gyalázatos film készült.)

Bob, suspension of disbelief-ről hallottál már?. :D
Egyébként szerintem itt komoly kínzások áldozata lennék, ha leírnám, hogy mit gondolok ezekről a klasszikusokról, a Terminátoroktól a Keresztapáig. Viszont szerintem mindenképp alapműveltség részei, úgyhogy én lelkesen végignézegetem őket.
Wolfy11 írta: Csak én vettem észre hogy ez a kézi kamerával felvett filmek egyre népszerűbbek?
Olcsó megcsinálni őket, nagyot lehet szakítani velük. Egyéb kérdés?
És még néha tényleg tudják is hasznosítani a történetben, illetve a rendezésben is. (Chronicle-ben pl. sztem teljesen felesleges volt, a PA-ben jó sült ki belőle)
Deus
Boixos Nois

2012.07.05. 09:51:45

Wolfy11 írta:Valaki valami jó horrorfilmet tudna ajánlani :lol: ?

Szerk:... Csak én vettem észre hogy ez a kézi kamerával felvett filmek egyre népszerűbbek?
Grave Encounters

Az nálam ütött egy picikét a kézi kamerás filmek közül. A többi nem ütött nálam, legalábbis amennyire emlékszem...
KépKép
Kash
Entrenador del Barça

2012.07.05. 09:22:08

Wolfy11 írta:Valaki valami jó horrorfilmet tudna ajánlani :lol: ?

Szerk:... Csak én vettem észre hogy ez a kézi kamerával felvett filmek egyre népszerűbbek?
Nem.
Én személy szerint szeretem a kézikamerás filmeket.
A "Quarantine", "Rec 1,2" valamint a "Cloverfield" a kedvenceim a horrorok közül. Mondjuk a "Cloverfield" nem éppen üti meg egy horror film szintjét, mondhatni egyáltalán nem.
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2012.07.05. 09:15:27

visca el barca írta:faust, Te mikor szoktál aludni? :lol:
Dolgozni, tanulni, csajozni, focizni, bulizni? :D
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.05. 08:53:47

faust, Te mikor szoktál aludni? :lol:
Kép
Faust
Madridista

2012.07.05. 07:45:52

Amadeus (1984)

Pfugecc, ez nem volt rövid. :mrgreen:

Nagyon régóta terveztem már, de a hossza miatt sokat halogattam - a rendezői változat közel 3 órás -, de megérte várni, remek film. A mókás az, hogy hosszú idő óta az első film volt, amit együltőmben végignéztem. Forman munkásságát eddig csak a Kakukkal érintettem, de ezek után kedvet kaptam a bővebb elmerüléshez.

A mű ugyebár Mozart és Salieri, a kor két neves zenészének kapcsolatát dolgozza fel - ahogy utánaolvastam, eléggé fiktív módon. Bár a kosztümös filmekért alapvetően nem rajongok, az Amadeus hangulata már az elején magával ragadott, köszönhetően többek között a kiváló zenéknek (és a hozzájuk kapcsolódó, kiváló vágásnak). F. Murray Abraham alakítása lenyűgöző, de Tom Hulce, mint Mozart, számomra nem volt annyira meggyőző (bár a vihogása nagyon tetszett). Amúgy tökéletes a film minden szempontból, korrajz, hangulat, díszletek, fényképezés...megérdemelt volt az Oscareső annak idején.

Negatívumként csak a kicsit sok operát (alapvetően a komolyzenét csípem, bár tudatlan vagyok a témában, de az operával a világból ki lehet vele kergetni), és a segget próbáló hosszát tudnám felhozni. Nagyszerű film, örülök, hogy végre megnéztem. :smile:

8,5/10
Faust
Madridista

2012.07.05. 03:10:59

Amit írtam pl azok pont a Keresztapa értékeiről szólnak, hogy hogy lehetne összehasonlítani egy Terminátorral mikor ég és föld értékben a kettő.Robotok lázadása (wtf??? erre írtam aki hisz a mesékben egészségére) kontra egy alvilágot részletesen drámaian humort ötvözve bemutató trilógia szerelmi szálak minden.
Teljességgel összehasonlíthatatlan kb. minden szempontból, annyi a közös kis túlzással, hogy filmekről van szó.

És addig jó, amíg az ízlések különböznek, ölég sz*r lenne ellenkező esetben. :)

Tim Burton turné, negyedik állomás

Az Álmosvölgy legendája
(Sleepy hollow, 1999)

A képi világ és a hangulat, és a színészek is nagyon jók (bár Depp gyengébben muzsikál, mint szokott), de az egész valahogy nagyon nem nyűgözött le. Nem kötött le túlságosan, számomra hiányzik belőle az átütő erő. Nagyon vártam már a végét.

Aligha tudnék róla többet írni, egyáltalán nem tetszett.

5/10
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.05. 02:52:56

Faust írta:Mondjuk aki nem látta még a T2-t vagy a JP-1-et az nem tudom minek született erre a világra. :lol: :lol: :lol:
:arrow:
Faust írta:Jó, szerintem meg a Keresztapa egy elnyújtott, fájdalmasan dögunalmas szappanopera, amit mindenkinek kötelezően és feltétel nélkül imádnia kell, mert szent és sérthetetlen, aki véletlen mást mond róla, az egy idióta és nem kell vele szóba állni többet - ettől még az értékeit maximálisan elismerem, kár vitázni ezen.
Persze értem az első hsz-d vicces akart lenni, pont erre írtam hülyeség mert mindenkinek más tetszik, most azért te is eljutottál idáig. :D

Amit írtam pl azok pont a Keresztapa értékeiről szólnak, hogy hogy lehetne összehasonlítani egy Terminátorral mikor ég és föld értékben a kettő.Robotok lázadása (wtf??? erre írtam aki hisz a mesékben egészségére) kontra egy alvilágot részletesen drámaian humort ötvözve bemutató trilógia szerelmi szálak minden.

Elnyújtott unalmas számodra legyen így ezen ne vesszünk össze (hozzáteszem a film egyik szépsége az a sok arcjáték ami benne van a sejtelmes zene azok a tekintetek ahogy néznek a gengszterek pont azok a sokszor hosszú mpig tartó csendek jelentik egy film sava borsát ott tudod beleélni magad), csupán az első kijelentésed mint írtam is hülyeség volt.

Egyben megegyezhetünk ízlések és pofonok, s ettől egyikünk se fog tágítani, részemről igenis egy Gyűrűk urára egy Terminátorra egy Alienre azt mondom szutyok, miután nagyon kevés értéket képvisel számorma.
Kép
Kép
Kép
Faust
Madridista

2012.07.05. 02:15:52

Jó, szerintem meg a Keresztapa egy elnyújtott, fájdalmasan dögunalmas szappanopera, amit mindenkinek kötelezően és feltétel nélkül imádnia kell, mert szent és sérthetetlen, aki véletlen mást mond róla, az egy idióta és nem kell vele szóba állni többet - ettől még az értékeit maximálisan elismerem, kár vitázni ezen.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.05. 02:04:16

10 perc bőven elég volt, hogy rájöjjek nem az én ízlésvilágomnak megfelelő darab.
Robotok lövöldözés, persze hagyjuk már.
Az meg hogy Svarci jó -e a szerepre vagy nem nem tudjuk, de nekem nehogy már azt mond ő egy jó színész.....Beleillett legyen boldog tőle ellövöldözgetett ennyi.

Jurrasic Parkot láttam anno hát én korántsem dobtam hátast tőle.Dinoszauruszok a 20ik században....Tisztelem aki hisz a mesékben és értékeli az iylen filmeket, Remy ne haragudj én nem tudom.

Keresztapát meg össze nem lehet hasonlítani egy Terminátorral, mekkora színészek és játék van benne, plusz sztori plusz hangulat, minden.Ha szereted akkor pláne nem is értem hogy lehet egy Terminatorral összerakni :roll:
Kép
Kép
Kép
Wolfy11
Jugador del Barça

2012.07.05. 02:03:38

Valaki valami jó horrorfilmet tudna ajánlani :lol: ?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Wolfy11 2012.07.05. 02:07:26-kor.
REMY
Madridista

2012.07.05. 01:51:34

Nem azért jó egy film, mert sokan látták vagy nem.S lehet írni filmklasszikus s kötelező darab, de mondjuk ez is ízlésvilága.Mondjuk egy Terminátor sorozat közelébe nem érhet egy Keresztapa sorozatnak.Az utóbbi az igen az film trilógia remek SZÍNÉSZEKKEL remek sztorival, jó rendezéssel, előbbiről egyiket se lehet elmondani, igen a Terminátorból láttam 10 percet, köszöntem elég volt 3 betűvel tudnám jellemezni fos.Egy Jurassic Parkot ne tekintsünk már szintén kötelező darabnak úgy kapásból 100 jobb filmet írok.....
ezzel nem értek egyet. (amúgy 10 perc után mi alapján jelented ki, hogy fos? érdekelne.)
Terminatornak nem remek a storyja??? OMG x"D Tudnál jobb embert mondani a Terminator szerepre mint Svárci?? kétlem.
Jurassic Parknál meg nézzük már meg a storyt és a kivitelezést. Spielberg olyat alkotott amit kevesen. Se előtte se utána nem voltak képesek ilyen szintű dinós filmeket csinálni. Egyszerűen tökéletes.

(nálam egy Terminator oda vissza ver egy Keresztapát. Pedig szeretem a Keresztapát is mert egy kitűnő alkotás, de számomra egy kicsit unalmas volt. És ez elég ok, hogy ne legyen kanyarban sem.)

persze ízlések és pofonok, de 10 perc után kijelenteni.... :roll:
Válasz küldése