Bob_Marley írta:
Ár érték arányban nyilván lehetne jobbat találni, de azért pl az iPhone meg a többi Apple termék is olyan hogy minőséget képvisel, s elegáns.
Lehet mondani hogy az almát fiezeted meg, ez azért sok márkánál "előfordul".
Rolls Royce-nál is van jobb kocsi, mégis az egyik legdrágább.
Azért tartom rossz példának, mert azért alapvetően a telefon egy használati cikk, míg az autó nem feltétlenül. Egy mosógépet vagy egy láncfűrészt sem azért veszel meg, mert jól néz ki vagy menő. Egy Lacoste cipőt igen. És ezzel kapcsolatban nem kerget senki illúziókat, nem mondja azt, hogy a Lacoste cipő azért drága, mert jobb, mint a Nike.
Egy kocsinál azért a megbízhatóság (Dacia vs. Mercedes), biztonság, teljesítmény, megjelenés mind része az árnak. Persze a státuszszimbólum is egy része az autók árának, de az Iphone vs. Samsung csata össze sem hasonlítható azzal, amikor az életed múlik azon, hogy Suzukiban vagy Volvoban ülsz. Ehhez képest, hogy most 2 centivel nagyobb képernyőn lehet tolni az Angry Birds-öt, tényleg sznob dolognak tűnik. Szerintem mindent elmond, hogy fogalmuk sincs miért veszik meg. Mert jól néz ki, és ennyi. Ha a Nokia 3310-es csomagolnák be nekik ezzel a külsővel és menüvel, azt is megvennék.
Nekem 1 hónapja van egy 4-esem (apám céges telója), de egyelőre még baromira nem éreztem át, hogy miért adnék én ezért egy fillért is bármikor. Főleg 250 ezret....
Külön program kell, hogy egyáltalán bármit rátehessek (ITunes), aztán ha vmit telefonnal szedek le, már gáz van a szinkronizálással, még egy külön program, hogy saját csengőhangom lehessen (ez 2012-ben azért már milyen röhejes??). még egy program a videók konvertálásához (Nokia PCSuite ezt magától megcsinálta, a saját zenelátszóval meg minden baromsággal rendelkező ITunes nem), külön ID, hogy programokat tudjak letölteni az Appstore-ból (mert persze bárki csak úgy nem csinálhat programokat Iphonera), zenelejátszó nem találja az ismeretlen előadójú számokat stb. stb. És egy telefonnál sztem ez kéne, hogy számítson, nem az, hogy fémből van-e vagy műanyagból...
Viszont olyan tényleg nincs, hogy a Nokiához adott oprendszerre leszedtem egy játékot, és nem volt jó a kezelőfelület a képernyőhöz, és egyáltalán sokkal rendezettebb képet ad az egész menü. Jó használni, és ennyi. Tipikus konzumer telefon, mindent készen kapni és semmit sem gondolkodni.
Amúgy ez is bizonyítja, mennyire megy nekik a hype-olás, tökmind1, hogy milyen felhanggal, de már egy hónapja más sem folyik a csapból, mint iPhone-iPhone-iPhone, már vállgazdon is erről vt szó az egyetemen, szóval kezd egy kicsit tele lenni a tököm, mint Faustnak a Batmannel