Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
recrea
Llegenda del Barça

2012.10.05. 12:00:42

Egyébként azt komolyan megkérdezném, h érdekelt az erkölcs valaha is valakit, amikor focipályára lépett. Engem csak a győzelem érdekel, minden áron, mondhatnám, a cél szentesíti az eszközt.
Valaki azt gondolja, h szó esett pl. a hétcégi fejelésről az öltözőben, ugyan, minek?! Győztek, megbeszélték, h jobbak voltak, örültek, jöhet a következő.
A többi álszentség.

Egyáltalán nem írnám alá az ikszet, a világ legjobb csapata otthon, milyen iksz?
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.10.05. 11:54:14

Tocy írta:Nagyon nagy +1 jelwaz, erről van szó.

A döntetlent én is aláírnám, még ha kicsit keserű is lenne a szám íze, hogy otthon nem tudtuk őket megverni, de tény, hogy nekünk az X is jó, és a 8 pont, túl egy Klasszikuson már valóban szépen festene.
Jelwaz valóban leírta a lényeget, itt nincs olyan hogy ki a jobb "erkölcsileg" vagy rosszabb.

Az ikszes dologra meg egyértelmű pl én se dőlnék kardomba ha döntetlen a vége.Iszonyat hosszú a bajnokság a lényeg az előny megtartása és adott esetben növelése.Lényegtelen hogy mondjuk megverjük 2szer a RM-t de a végén másodikok vagyunk a bajnokságban.Ezért bajnokság, mert a végén a legkiegyensúlyozottabb nyer.
Ha iksz marad a 8 pont, "mission completed".
Kép
Kép
Kép
Batigól79
Barça C

2012.10.05. 11:22:22

sjd írta:
Batigól79 írta: Ugyan már,ez nem így van!

Pepe mostanában nagyon jól viselkedik,jók a belépői.Egy ideje nem is kapott lapot.Persze ha katalányok direkt módon hergelik akkor mindig van esély a kiállíttatására.A Busi,Sancsi,Szesz viszont nagyon jól (a kamera is ritkán veszi)tudják provokálni az ellenfeleket.Pepe most rendben van.Roncika nem a bíróval foglalkozik hanem a góllövéssel,elsősorban..Lásd Mascheranót régen hentes volt a Pool.ban most meg szinte tanári,(néha bekeményít)hasonlít Pepére,csak a portugál jobb nála..
Tehát ha jól értem, a Realosokra semmi nem igaz a vádak közül, csak mert az utóbbi egy hét/hónap/év során nem fordult elő semmi ilyen, viszont Cesc az egy héttel ezelőtt történtek miatt már sunyi, alattomos színész, Busquets pedig még mindig egy 2 évvel ezelőtti eset miatt kapja az ívet. Fuck logic :roll:
Nem érted jól!
Busi most is odacsapott a Benfica védőjének,ami nála gyakori.
Ahogy Arbeolánál vagy ritkábban Pepénél.
Ramos egy barom amikor nagy a pofája, és Casillasnak is ugat.Ahogy Puyolnak szokott a válogatotban..
Ronaldo színézkedik??Reklamál??KIt érdekel ha lövi a gólokat.?!A portugálok ilyenek..Más ország,más kultúra,más habitus..
daffy
Madridista

2012.10.05. 10:59:34

ktm írta:Ez a Barca szineszkedes kicsit tul van lihegve, kb. minden csapat szineszkedik ennyit. Meg ha meg hozzavesszuk, hogy minden meccsen megtorlatlanul marad egy rakas fault ellenuk, meg meg is lehet erteni, hogy ugy felora utan elkezdenek rajatszani, hatha akkor a biro elokapja a sargat es utana el lehet kezdeni focizni is.
és ez más meccsen tán nem így van? esetleg a durvaság máshol nem így van? DE
Tocy
Director del Fútbol

2012.10.05. 10:53:56

Nagyon nagy +1 jelwaz, erről van szó.

A döntetlent én is aláírnám, még ha kicsit keserű is lenne a szám íze, hogy otthon nem tudtuk őket megverni, de tény, hogy nekünk az X is jó, és a 8 pont, túl egy Klasszikuson már valóban szépen festene.
ktm
Capitá del Barça

2012.10.05. 10:48:12

Ez a Barca szineszkedes kicsit tul van lihegve, kb. minden csapat szineszkedik ennyit. Meg ha meg hozzavesszuk, hogy minden meccsen megtorlatlanul marad egy rakas fault ellenuk, meg meg is lehet erteni, hogy ugy felora utan elkezdenek rajatszani, hatha akkor a biro elokapja a sargat es utana el lehet kezdeni focizni is.
jelwaz
Entrenador del Barça

2012.10.05. 09:48:09

Batigól79 írta:
Pedro írta:
Batigól79 írta:...
...
...
(Bocsánat, remélem ez így nem számít piramisnak!)
Semmi értelmét nem látom az ujjal mutogatásnak. Amit ez a két csürhe művel az utóbbi időben, az azt gondolom nem védhető. Fanatikus Barcásként, és néha lehet, hogy még fanatikusabb antimadridistaként sem tudom védeni a Barcát, de a Realt sem kell félteni.
Ez a meccs régen elvesztette a presztízsét, nem is emlékszem mikor láttam utoljára egy classicot, amin persze szapultuk a bírót (sosem lesz olyan classico, ahol nem), de a igazi ütközet volt. Ez a játék régen elveszítette a férfias mivoltát.
Összeveszhetünk melyik a gázabb, hogy mi jellemzően színészkedünk vagy a sunyi brutalitásotok. De a Realban is megy a színészkedés, csak nem kap akkora hype-ot, és a mi fiainknak se kell a szomszédba menni ha össze kell koccolni a másik a sarkát. Minek akármelyik is a játékba? Én lennék Tito vagy Rosell, biztos úgy becsapnám az öltöző ajtaját és falhoz kenném mondjuk Fabregast, hogy minek hoz szégyent, rám, a Barcára meg saját magára. Legyen férfi.
A ti oldalatokon is van szégyenfolt bőven, de ez minket nem mentesít, mindenki a saját háza táján söprögessen.
Csak felidegel, hogy két csapat "focistából" 18-at szoknyában kellene a pályára küldeni barbizni, és ezzel a kupac trágyával, annyi pénzt keresnek, hogy utána meg a luxus verdáikkal a luxus villáikban mutogathatják, hogy mekkora a hímvesszőjük. De a munkájukban, a pályán nem tudnak azok lenni...
Egyre mélyebbre süllyed ez a sport is. Whá...
sjd
Llegenda del Barça

2012.10.05. 09:45:11

Batigól79 írta: Ugyan már,ez nem így van!

Pepe mostanában nagyon jól viselkedik,jók a belépői.Egy ideje nem is kapott lapot.Persze ha katalányok direkt módon hergelik akkor mindig van esély a kiállíttatására.A Busi,Sancsi,Szesz viszont nagyon jól (a kamera is ritkán veszi)tudják provokálni az ellenfeleket.Pepe most rendben van.Roncika nem a bíróval foglalkozik hanem a góllövéssel,elsősorban..Lásd Mascheranót régen hentes volt a Pool.ban most meg szinte tanári,(néha bekeményít)hasonlít Pepére,csak a portugál jobb nála..
Tehát ha jól értem, a Realosokra semmi nem igaz a vádak közül, csak mert az utóbbi egy hét/hónap/év során nem fordult elő semmi ilyen, viszont Cesc az egy héttel ezelőtt történtek miatt már sunyi, alattomos színész, Busquets pedig még mindig egy 2 évvel ezelőtti eset miatt kapja az ívet. Fuck logic :roll:
Batigól79
Barça C

2012.10.05. 09:25:38

Pedro írta:
Batigól79 írta:ne felejtsük el hogy három kiváló színész is van a hazai keretben,Busi aki folyton esik kel,és sunyi módon le csap egy-egy sallert,Alexis aki folyton provokál (pl:Terry esetében is)és Fabrika aki szintén provokál,szimulál,a bíroval foglalkozik.
Hala Madrid!!!
Hadd fordítsam ki ezt picit, hogy lásd, a világ nemcsak fehér, hanem fekete (de legalább gránátvörös-királykék) is

...És ne felejtsük el, hogy legalább 3 kiváló színész is van a vendég keretben, aki folyton esik-kel: A Busquets trademarkot ellopó kacsintós Pepe (aki érdekes, hogy a világfájdalmat eljátsza, ha kap egy rugást, ami mondjuk tizedannyi durvaságú, mint az ő default belépői), a Jászai Mari díjjas (hiába, a neve is ezt sugallja) Di Maria, aki folyton szimulál és Roncika, aki szintén provokál, szimulál, a bíróval foglalkozik.

Szevassz
Ugyan már,ez nem így van!

Pedro
Jugador d'estrella

2012.10.05. 09:11:07

Batigól79 írta:ne felejtsük el hogy három kiváló színész is van a hazai keretben,Busi aki folyton esik kel,és sunyi módon le csap egy-egy sallert,Alexis aki folyton provokál (pl:Terry esetében is)és Fabrika aki szintén provokál,szimulál,a bíroval foglalkozik.
Hala Madrid!!!
Hadd fordítsam ki ezt picit, hogy lásd, a világ nemcsak fehér, hanem fekete (de legalább gránátvörös-királykék) is

...És ne felejtsük el, hogy legalább 3 kiváló színész is van a vendég keretben, aki folyton esik-kel: A Busquets trademarkot ellopó kacsintós Pepe (aki érdekes, hogy a világfájdalmat eljátsza, ha kap egy rugást, ami mondjuk tizedannyi durvaságú, mint az ő default belépői), a Jászai Mari díjjas (hiába, a neve is ezt sugallja) Di Maria, aki folyton szimulál és Roncika, aki szintén provokál, szimulál, a bíróval foglalkozik.

Szevassz
„Nagyon tetszik és csodálom azt a játékbeli dominanciát, amit a Barcelona fel tud építeni. A játékuk nem is a szemnek, hanem a léleknek kedves. A labdát tisztelettel, imádattal kezelik, szinte simogatják. Ezt a csapatot mindenki számára élvezet nézni.”

Alfredo Di Stéfano, a Real Madrid tiszteletbeli elnöke - 2011.04.17
Batigól79
Barça C

2012.10.05. 08:47:10

Mihu írta:
REMY írta:
Te sem vagy elvakult szurkoló :wink:

elég durva ez a lekezelő stílus. Az elmúlt Klasszikusokat nézve hiába a dominálásotok a meccsen, amikor nem tudtok mit kezdeni vele. Nincs olyan, hogy tökéletes meccs. Hiba mindig van és lesz is! Az is egy csapat erősség, hogy amikor az ellenfél a legkisebbet is hibázza, akkor a másik kitudja használni. Nem ti találtátok fel a futballt, nem is mi. Ha véletlenül nem úgy sülne el a hétvége, ahogy te gondolod, akkor remélem nem vágod fel az ereidet. Nagyon magas lón ülsz :wink: és ezt nem bántásból írtam, csak puszta tény, hogy nem ilyen egyszerű azért a helyzet.
Először is :D Nem lón, hanem lovon :D Bocsi, de ez nagyon bántja a szememet :D

Másodszor: Sokszor leírtam az utóbbi években, hogy nem értem mire fel ez a fene nagy optimizmus pár embernél a Klasszikus előtt. A Klasszikus akkor is 3 esélyes, ha a Madrid a másodosztályban, a Barca meg az első osztály első helyén áll. Aztán persze ezek után jöttek a 2-6, meg 5-0, meg sima 2-0, és társaik. De most aztán meg tényleg végképp nem értem, hogy valaki hogy lehet teljességgel biztos abban, hogy vasárnap nyerünk. A védelmünk finoman szólva sem egy életbiztosítás. Nincs már az, hogy nem remegek, mikor CR ráviszi a labdát Piqué-re, mert tudom hogy úgyis leszereli. Mascherano és Song nem az a védőpáros, aki miatt nyugodtan ülnék le vasárnap 19.50kor a tv elé. A másik dolog meg az, hogy a Spanyol kupa döntő óta összesen két meccset tudnék mondani, ahol a Realnak köze nem volt a mérkőzéshez: a szuperkupa első meccse, és a madridi 1-3. A többin többnyire sikeresen megölték a játékunkat a kemény letámadással, sok helyen durvaságokkal, Pepe Messire állításával. A szuperkupa visszavágón ha a 30. percben nem 2-0 hanem 5-0 áll a Bernabéu kijelzőjén, akkor egy büdös szót nem szólhattunk volna. Ott nekik gólt kellett rúgni. Nem lesz ez másként most sem. Nekik az X nem jó. Nem mondom hogy tökmindegy, hogy 8 vagy 11 pontos hátrányban mennek haza, de majdnem mindegy. Úgyhogy egészen biztos vagyok benne, hogy az első 15 percben nem sok közünk lesz a kapujukhoz. Tudják a srácok is, hogy a védelem egy kalap guánóval ér fel, így nem támadhatnak majd úgy, mint ahogy szoktak. Nem hagyhatunk nagy területet a felező és a saját kapunk között, mert labdaszerzés után simán szét és lefutnak minket. Óvatosabb lesz a taktika, mint ezt megelőzően, mikor azért Busquets is bátrabban lépett fel a támadásokkal, mert elég jól dolgozott hátul a PP védelem.

Kövezzetek meg, tiltsatok ki, süllyedjek a szemetekben, de ha most idetolnák az orrom alá a papírt, hogy írjam alá, hogy X lesz a meccs végeredménye, nem gondolkodási időt kérnék, hanem egy tollat, de azt gyorsan.
Egyetértek,győzni kellene a madridnak ahoz hogy elhiggyék hogy a bajnokság még nem lefutott.Bizony most szívesen aláírnám az "ixet".Szerintem odaszögezik a kapu elé a madridot és durva lesz a meccs.Ha a madrid kikap, akkor vége lehet a bajnokságnak és csak a Bl-re fognak összpontosítani,mondják ők..Nagyon sok feszültség lesz a meccsen.
És hogy felkavarjam itt az álló vizet,ne felejtsük el hogy három kiváló színész is van a hazai keretben,Busi aki folyton esik kel,és sunyi módon le csap egy-egy sallert,Alexis aki folyton provokál (pl:Terry esetében is)és Fabrika aki szintén provokál,szimulál,a bíroval foglalkozik.
Hala Madrid!!!
Mihu
Director del Fútbol

2012.10.05. 00:50:43

REMY írta:

elég durva ez a lekezelő stílus. Az elmúlt Klasszikusokat nézve hiába a dominálásotok a meccsen, amikor nem tudtok mit kezdeni vele. Nincs olyan, hogy tökéletes meccs. Hiba mindig van és lesz is! Az is egy csapat erősség, hogy amikor az ellenfél a legkisebbet is hibázza, akkor a másik kitudja használni. Nem ti találtátok fel a futballt, nem is mi. Ha véletlenül nem úgy sülne el a hétvége, ahogy te gondolod, akkor remélem nem vágod fel az ereidet. Nagyon magas lón ülsz :wink: és ezt nem bántásból írtam, csak puszta tény, hogy nem ilyen egyszerű azért a helyzet.
Először is :D Nem lón, hanem lovon :D Bocsi, de ez nagyon bántja a szememet :D

Másodszor: Sokszor leírtam az utóbbi években, hogy nem értem mire fel ez a fene nagy optimizmus pár embernél a Klasszikus előtt. A Klasszikus akkor is 3 esélyes, ha a Madrid a másodosztályban, a Barca meg az első osztály első helyén áll. Aztán persze ezek után jöttek a 2-6, meg 5-0, meg sima 2-0, és társaik. De most aztán meg tényleg végképp nem értem, hogy valaki hogy lehet teljességgel biztos abban, hogy vasárnap nyerünk. A védelmünk finoman szólva sem egy életbiztosítás. Nincs már az, hogy nem remegek, mikor CR ráviszi a labdát Piqué-re, mert tudom hogy úgyis leszereli. Mascherano és Song nem az a védőpáros, aki miatt nyugodtan ülnék le vasárnap 19.50kor a tv elé. A másik dolog meg az, hogy a Spanyol kupa döntő óta összesen két meccset tudnék mondani, ahol a Realnak köze nem volt a mérkőzéshez: a szuperkupa első meccse, és a madridi 1-3. A többin többnyire sikeresen megölték a játékunkat a kemény letámadással, sok helyen durvaságokkal, Pepe Messire állításával. A szuperkupa visszavágón ha a 30. percben nem 2-0 hanem 5-0 áll a Bernabéu kijelzőjén, akkor egy büdös szót nem szólhattunk volna. Ott nekik gólt kellett rúgni. Nem lesz ez másként most sem. Nekik az X nem jó. Nem mondom hogy tökmindegy, hogy 8 vagy 11 pontos hátrányban mennek haza, de majdnem mindegy. Úgyhogy egészen biztos vagyok benne, hogy az első 15 percben nem sok közünk lesz a kapujukhoz. Tudják a srácok is, hogy a védelem egy kalap guánóval ér fel, így nem támadhatnak majd úgy, mint ahogy szoktak. Nem hagyhatunk nagy területet a felező és a saját kapunk között, mert labdaszerzés után simán szét és lefutnak minket. Óvatosabb lesz a taktika, mint ezt megelőzően, mikor azért Busquets is bátrabban lépett fel a támadásokkal, mert elég jól dolgozott hátul a PP védelem.

Kövezzetek meg, tiltsatok ki, süllyedjek a szemetekben, de ha most idetolnák az orrom alá a papírt, hogy írjam alá, hogy X lesz a meccs végeredménye, nem gondolkodási időt kérnék, hanem egy tollat, de azt gyorsan.
Kép
recrea
Llegenda del Barça

2012.10.05. 00:41:00

Ha Sanchezt jobb oldalra teszi, tökön szúrom magam.
Tetszett a marketing duma, h jönnek majd a fiatalok, de egy láda sörben fodagok, h Song vagy a félsérült Pique fog közepén játszani, holott volt pár meccsen lehetősége Bartra-t játszatni.
Annak pedig örülnék, ha kitalálna valamit az kezdeti madridi nyomásra, és h végre ne mi kapjuk az első gólt...esetleg ők.
Szerintem úgy kezdünk, mint kedden, csak Puyol nélkül.

Bizakodó vagyok és magabiztos győzelmet várok.
Bestbarca
Entrenador del Barça

2012.10.04. 23:40:00

REMY írta: Te sem vagy elvakult szurkoló :wink:

Nem elvakultság kérdése ez...Igen sokszor nem tudtunk mit kezdeni a játékbeli fölényünkkel...ÉS igen volt hogy kikaptunk,kiestünk,pedig nekünk volt sokkal több ordító helyzetünk...Ez a foci,mindíg nem megy be...Én csak azt írtam,hogy játékban fölénk keredekni senkit nem láttam az utóbbi években,innentől rajtunk áll...Ha rendre hibázunk,kikapunk,tény...De ha hozzuk amit tudunk a madrid mindegy mit csinál,nyerünk...Lásd első meccs a szuperkupában...Ha figyelünk 3-1,vagy 4-1,nem figyeltünk 3-2...De persze ha nem hozzuk amit tudunk bajban leszünk...De ettől függetlenül több van ebben a csapatban mint a Realban az tuti,plusz én nem érzem a Realban azt a tüzet jelenleg,mint tavaly...Lehet halalni,hogy megy ott a széhúzás rendesen az öltözőben,és ez egy nagy rangadón ki fog jönni a pályán is...Tudom madrid szurkolóként ezt soha senki nem fogja elismerni,de ez a Barca jobb...De persze minden az adott napi teljesítményen múlik...Nomeg ahogy Mou is mondta:
"a fociban nem mindíg a jobb csapat nyer,ha így lenne,nem lenne érdemes nézni a meccseket"
Én mint Barca szurkoló persze remélem a csapatom nyer,te pedig azt hogy a tiéd,de a lényeg,hogy legyen szép játék,és kevés szabálytalanság...Legyen ez egy igazi klasszikus...
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

http://www.youtube.com/watch?v=CESroqFl ... re=related - Hatalmas!!!
REMY
Madridista

2012.10.04. 22:44:15

Bestbarca írta: ÉS amúgy látszik a felállásaidból is hogy rossz az előérzeted a meccsel kapcsolatban...Nem kell félni ez a Real nem valami nagy szám...Igen figyelni kell nagyon ellenenük,végig figyelni kell,de ha középpályán nem szórjuk el a labdákat,simán megesszük őket...Akárhogy feszülnek,meg arcoznak,egy felállt védelem ellen semmit nem érnek...A kontráikból élnek,amik meg hibákból lehetségesek...De azért mi nem Depor vagy Ajax vagyunk,annál "kicsit" jobban tartjuk a labdát...Csak rajtunk múlik,nem rajtuk...Ha odafigyelnük megfeszülnek se tudnak semmit kezdeni velünk,egyszerűen minden poszton jobb játékosokkal rendelkezünk,és egységesebbek is vagyunk...Szal nyugi...Visca el Barca!

Bestbarca
Entrenador del Barça

2012.10.04. 22:09:15

Barcaman1993 írta: ...
"Valdes-Alves, Piqué, Mascherano, Alba-Xavi, Song, Sergio, Iniesta-Messi, Cesc "
De örülnék ha Pique kezdhetne...Remélem így lesz,nyugodtabb lennék...
Amúgy ezzel a felálással az a baj,hogy minek 2 vkp,nekünk nem védekezni kell,hanem uralni a játékot,labdát tartani,és támadni...Nekünk ez megy,ha mi védekezni akarnánk végünk...Pláne butaság lenne egy még be sem illeszkedett Song középpályára,ahol a legfontosabb lenne a labdatartás...Ini balon sosem jött még be röviden ennyi...Messit leszednék a pályáról mint egyszem vérbeli csatár...Cesc meg 7 méterről paszolgatna még,mert a középpályás első gondolata a passz,nem a lövés...

"Valdes, Alves, Mascherano, Song, Alba-Xavi, Sergio, Cesc, Iniesta-Messi, Pedro"

Ez már szimpatikusabb,valószínűbb is...De remélem nem ez lesz,annyiban hogy Ini középpályán,Cesc meg padon...Helyette Villa...Ne legyenek illúzióink,fogunk gólt kapni,szal gólokat kell lőnünk...Villa ha megkapja berúgja...Elől Inni,mint középpályás,ugyna az a szindróma mint tavaly a középpályásoknál,vagy mint Cescnél,megkapja kapu előtt 10 méterrel, passzol,és nem lövi el...

ÉS amúgy látszik a felállásaidból is hogy rossz az előérzeted a meccsel kapcsolatban...Nem kell félni ez a Real nem valami nagy szám...Igen figyelni kell nagyon ellenenük,végig figyelni kell,de ha középpályán nem szórjuk el a labdákat,simán megesszük őket...Akárhogy feszülnek,meg arcoznak,egy felállt védelem ellen semmit nem érnek...A kontráikból élnek,amik meg hibákból lehetségesek...De azért mi nem Depor vagy Ajax vagyunk,annál "kicsit" jobban tartjuk a labdát...Csak rajtunk múlik,nem rajtuk...Ha odafigyelnük megfeszülnek se tudnak semmit kezdeni velünk,egyszerűen minden poszton jobb játékosokkal rendelkezünk,és egységesebbek is vagyunk...Szal nyugi...Visca el Barca!
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)

Barcaman1993
Director del Fútbol

2012.10.04. 18:29:24

Bestbarca írta: VV-Alves-Mascherano-Song-Alba-Busi-Xavi-Ini-Pedro-Messi-Villa
Nekem 2 felállás jut csak eszembe és mindkettő Piqué visszatérésétől/távolmaradásától függ.

1. Valdes-Alves, Piqué, Mascherano, Alba-Xavi, Song, Sergio, Iniesta-Messi, Cesc

2. Valdes, Alves, Mascherano, Song, Alba-Xavi, Sergio, Cesc, Iniesta-Messi, Pedro

Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de nekem nincs semmi jó előérzetem. A Benfica elleni meccset leszámítva hiába domináltunk eddig minden meccsen, egyfolytában az eredmény után loholtunk. Kulcsfontosságú lenne az első gól, mert az utóbbi meccseken rendre ők szerezték az első gólt. Fussanak csak ők, kinyílnak, aztán akkor könnyebb lehet. Ha elmélázunk, esetleg a középső védő duónk bealszik, akkor ugyanaz lesz, mint legutóbb. 100%-ra mondom, hogy ismét le fognak minket kegyetlenül támadni, ezért meg kell tartani a labdát, max. fölrúgdosni, de nem a kp-n elveszteni, mert akkor bajok lesznek. Nagyon remélem, hogy nyerünk, mert akkor tényleg a kezünkben a bajnokság, de nincs vmi jó előérzetem.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Bestbarca
Entrenador del Barça

2012.10.04. 17:02:34

A Barca a legjobb csapat a világon...Az utóbbi években láthattuk,hogy ha nyerünk ha nem,a meccsek mindíg a kezünkbe vannak...Minket nem megvernek,mi veszítünk,ez nagy különbség...Lásd madrid ellen,vagy Chelsea ellen,nem kérdés melyik volt a jobb csapat...De hát be kell rúgni...Egyedül a madrid képes ellenünk dominálni huzamosabb ideig,max 30perc,aztán besavasodnak és onnantól csak rajtunk múlik...Azt kell kibírni...A meccsek elején nem szabad labdát veszíteni középpályán,ha nagyon szorongatnak akár előrevágni kivágni,nem szép és nem kreatív,de úgyis csak ideig óráig tart...A kezünkbe lesz ez a meccs is mint mindíg,könyörtelen helyzetkihasználás kell,és nem lesz baj...Lehet kapunk akár 2t is,de akármi van tudunk többet lőni ebben biztos vagyok...A felállásunk eléggé egyértelmű max 3 poszton lehet kérdés...
VV-Alves-Mascherano-Song-Alba-Busi-Xavi-Ini-Pedro-Messi-Villa

Én így álnák fel...Én Mascheranot tenném középen jobbra...Tudom balon szokott játszani,de ő hamarabb megfogja,jobban le tudja ütközni Cét,mint Song...Neki kell fogni Cét,sztem az esetek nagy többségében megoldja...Businak vissza kell lépni,és sokkal többet hátra figylenie mint előre,Mascherano meg Busi beszorítja Cét,és onnantól max hisztizni fog...Song nem fog esztelenül labdákat elszórni ebben biztos vagyok,viszont egy az egyben Di Maria simán lefutja lendületből,ezért Albanak is hátrafelé kell tekingetnie és ketten kell szorongatni...Inkább Alba kezdejen,okés kevesebb rutinja van nálunk,de gyorsabb,és agresszívabb mint Adriano,és ez kelleni fog...És azért Barca nevelés,plusz szokta a spanyol focit,a válogatottban a fél Barcával együtt játszik,meghát a spanyol válogatott is a Barca fociját játsza,szal meg fogja oldani...Alves felfuthat,kell is hogy hatékony legyen a játékunk elől,de nagyon kell figyelnie,nem szabad labdát elszórnia középpályán,és amint beadja és nem hozzánk kerül azonnal visszafutni,szűkíteni a területet,faltolni ha kell...Középpályán Cesc mostanság berúgja a helyzeteit,de ettől függetlenül nem érzem elég élesnek,sokszor elszórja,rosszak a passzai...Ini amint beálllt a benfica ellen,érezhettük a különbséget,meg ő amúgy is nagy madrid etető,ő kell nem kérdés...Elől Alexis végre rúgott gólt,de sokszor kihagyja a helyzeteit,amit a madrid ellen nem lehet megengedni,Villa sokkal biztosabb befejező,és ha helyzetbe kerül rendre berúgja...Pedro meg jól focizik rendre,veszélyes,kombinatív,és berúgja ha ott van...Ő kell...Sztem ha felállunk így,egy 3-1re lehozzuk a meccset,különösebb nehézség nélkül...Ha nem szórjuk el a középpályán labdákat esztelenül,felállt védelem ellen nem sok esélye lesz ennek a madidnak,pláne hogy a labda nem lesz nálunk sokat...És hiába hiányzik a 2 centerünk,nem sok támadásuk lesz ha jól csináljuk a dolgunkat középen,onnatól mind1 ki van hátul...Szerencsére Xavi jó formát mutat,Ini amint beállt láthattuk hogy jó formában térhet vissza,Cesc is kezd magához térni ha ő játszik is megoldja,Villa mindíg bevágja ha ott van,Busi is eléggé jó,okés Sevilla ellen elszórta és gól lett,de azon kívül hibátlan...Magyarán a középpályánk jó formában van,és a meccsek ott dőlnek el...Elől Messi kicsit formán kívül,de nála ez sokszor ugyan úgy 3 gólt jelent...Vagy csak 2 lehetetlen gólpaszt... :D Villa meg bevágja ha oda kerül...Elől jók vagyunk,menni fog a labdatartás,a tiki-taka,és akkor a madridiak max tapsolhatnak,jah ők nem szoktak akkor majd reklamálnak meg rugdosódnak...Visca el Barca!

Mihu
Director del Fútbol

2012.10.04. 15:43:28

Gareth Tello írta: Amúgy én nem zárom ki annak a lehetőségét sem, hogy Xavi, Fabregas és Iniesta is a kezdőben kap helyet, sőt én ezt részesítem előnyben ahhoz képest, hogy pölö Pedro vagy neadjisten Tello kezdjen Cesc vagy Ini helyett.
Nem bírom felfogni, hogy az évek tanulsága alapján, miért nem bíztok még mindig Pedro-ban. Szinte minden El Clasico-n gólt rúg, vagy rendkívül hasznosan játszik. A Szuperkupa első meccse előtt is ment itt a vita, hogy Pedrito kezdjen, vagy ne. Erre kezdett, és rúgott egy olyan gólt, amit a világ összes labdarúgója irigyelhet, és jól játszott. Egész egyszerűen a Madrid ellen nem szabad kihagyni a kezdőből. Középpálya triviális hogy Ini-Busi-Xavi, csatársor meg Alexis-Messi-Pedro. Fabregas középpályán nyújtott jó teljesítményt az elmúlt 2-3 meccsen. Az az Ő posztja. Nem a csatársorban a helye...Plusz nem lenne rossz, ha szét tudnánk húzni a pályát, így középen több helye lenne a Messi-Xavi-Iniesta triónak. Ehhez meg szükség van Alexis és Pedro munkájára. A végén meg jöhet Tello és Villa. Bár remélem addigra nem lesz rájuk szükség. És nem azért, mert már 2-3al megy a Real...
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.10.04. 15:37:25

shutterisland írta:csak én nem lennék szomorú egy döntetlennel ?
Én látatlanban kiegyeznék egy iksszel, végül is így maradna a 8 pont előnyünk. :)
(De ha bemákol a Madrid egy döntetlent, vagy sorozatban hagyjuk ki a ziccereket, és úgy lesz iksz, akkor a fejemmel verem szét a monitort...)

Érdekes egyébként, hogy a madridisták sima győzelmet várnak, a Barça-drukkerek meg félnek a meccstől, és van, aki az iksznek is örülne, ezzel szemben a Barçának szinte mindenhol 1.80 körüli szorzója van a Real 3.9 körülije mellé.

Barça Toons a Clásicóra hangolva: http://www.youtube.com/watch?v=5IyhQ0ci ... re=g-all-u
Jó lenne, ha a meccsen is ilyen pontosan céloznának a fiúk.

Amúgy én nem zárom ki annak a lehetőségét sem, hogy Xavi, Fabregas és Iniesta is a kezdőben kap helyet, sőt én ezt részesítem előnyben ahhoz képest, hogy pölö Pedro vagy neadjisten Tello kezdjen Cesc vagy Ini helyett.
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.10.04. 14:46:35

REMY írta:
Mezner2 írta: És megvallom őszintén már rohadtul idegesít a madridiak kincstári optimizmusa és önbizalma a meccsel kapcsban,le kell törni a szarvukat
Milyen önbizalom? Legutóbb megvertünk titeket ráadásul az egy + kupát jelentett. Egyértelmű, hogy nem lehajtott fejjel fogunk kimenni a Camp Nou gyepére és nem borítékoljuk el az 5-0-s vereséget. Ugyan olyan optimizmussal várjuk a meccseket mint amikor ti nyertetek ellenünk. Semmi különbség nincsen, csak most ti vagytok a másik oldalon.

Semmi túlzott dolog nincsen. Simán benne van a vereség az X és a vendég győzelem is. :wink:
Én a szurkolókra gondoltam,odaát amiket olvasok,néha fogom a fejem,néha meg csak kacagok, a 90% barca alázást vár,de azért nagyon el vannak tévedve 20 meccsből 2szer nyertek ellenünk,az,hogy ez pont az utsó 3 meccsen sikerült 2szer az jó dolog,de nem az a jellemző,hogy elvertek minket mostanság sőt!! mégis mindenki készpénznek veszi a kalapálást :D na sebaj majd jön a pofára esés megint (remélem :oops: )
csapatként még mindig sokkal jobbnak érzem a Barcát (nem az idei játék,hanem képességek,és egység alapján)
VISCA EL BARCA
REMY
Madridista

2012.10.04. 14:24:59

Mezner2 írta: És megvallom őszintén már rohadtul idegesít a madridiak kincstári optimizmusa és önbizalma a meccsel kapcsban,le kell törni a szarvukat
Milyen önbizalom? Legutóbb megvertünk titeket ráadásul az egy + kupát jelentett. Egyértelmű, hogy nem lehajtott fejjel fogunk kimenni a Camp Nou gyepére és nem borítékoljuk el az 5-0-s vereséget. Ugyan olyan optimizmussal várjuk a meccseket mint amikor ti nyertetek ellenünk. Semmi különbség nincsen, csak most ti vagytok a másik oldalon.

Semmi túlzott dolog nincsen. Simán benne van a vereség az X és a vendég győzelem is. :wink:
Dave87
Capitá del Barça

2012.10.04. 13:33:21

Batigól79 írta:ÜDVÖZLÖM A KATALÁN KÖZÖSSÉGET!

Mi a különbség,Tito és Pep között?
Például az hogy amikor Pep volt az edző akkor a játékosai Ő értei is küzdöttek,míg Titonál a játékosok csak magukért fognak küzdeni, és talán a klubbért.Persze hogy megakarnak nyerni mindent de nem lesz bennük akkora tűz az idény során.Fabregas most nagyon él,elment Pep.Most még jönnek az eredmények,lehet legyőzik a Madrid-ot és meg lehet a 11 pont:(.A katalánok szerencséje az lehet az idényben hogy Real öltözője most kaotikus.Ha Benzemán kívül lenne komoly csatára a madridnak akkor (pl:Agüero)ez meccs nem lenne annyira veszélyes a fehéreknek..
Sérülés mentes összecsapást kívánok!
Hala Madrid!!!
Üdv.!
Szerencsésnek mondhatod magad, hogy ennyire bennfentes vagy a Barca öltözőjében. Azért, mert Tito más habitusú ember és nem ugrál a vonal mellet vagy nem mutatja ki az érzéseit, erre következtettél.
Az meg, hogy a katalánok a madridi öltöző feldúltságának köszönhetik, ha valamit elérnek/-tek, megint érdekes.
A sérülés-, balhémentes meccs viszont szerintem sem lenne rossz. :)
"A pénzem 90%-át italra és nőkre költöttem. A többit elherdáltam." - George Best
mess2009
Director del Fútbol

2012.10.04. 12:53:31

visszatérve a taktikára: a Madrid le fog támadni már a mi térfelünkön, ebből látható is volt, hogy a tiki-taka már önmagában is veszélyesebb! a másik a labdavesztés. olyan meccs nincs hogy ez ne történjen meg ezért az ilyen esetek kivédése a döntő és nem az, hogy végig passzolgassuk a meccset.
a lassú játék kiismerhető, a szoros emberfogással hamar hibára kényszeríthető még a Barca is, ugyhogy én csak a szélsebes játékban hiszek, persze egy kis Barca fűszerrel megspékelve. a Madridi kontrák lényege is az, hogy a gyorsasága mellett kreatív is!! min 2-3 sebesen futó csatár összjátéka! szóval akár honnan nézzük tökéletes(hez közeli)játékra lesz szükség mindhárom alakzatunknál! + ugye ne felejtsük Valdes-t aki egymaga is billenthet akár ide, akár oda.
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.10.04. 12:07:57

shutterisland írta:félreértés ne essék, én is nagyon akarom a győzelmet, viszont ha esetleg x lesz a meccs, nehogy már mi legyünk depisek. :D

elvégre ők az üldözők, nekik kell faragni a hátrányból, és ha nem nyernek, akkor semmi esetben sem tudnak közeledni. :)
tehát effektíve a mission failed az ő oldalukon érvényes.

most nem azt mondtam, hogy barca sállal rohangálok éjszaka az utcán, ha kihúzzuk x-el, de nem fogom csapkodni az asztalt, ha döntetlen lesz.
na persze más tészta, ha felborulna a pálya, ott lennének a ziccerek, és nem sikerülne berántani.
Viszont akkor a visszavágóra úgy megyünk,hogy igazán fontos meccset 1 éve nem nyerünk ellenük...nagyon nem lenne jó omen,nagyon kéne ez a győzelem a csapatnak. És megvallom őszintén már rohadtul idegesít a madridiak kincstári optimizmusa és önbizalma a meccsel kapcsban,le kell törni a szarvukat
Válasz küldése