2012.10.16. 21:11:35
Homeland
Elég nagyok voltak az elvárásaim. Ugye Golden Globe plusz Emmy idén. DE valamilyen szinten csalódtam. A témája miatt megértem, hogy nagyon nyomatják az amcsik, talán ennek is köszönhető, hogy ennyi díjat bezsebelt idén.
Az elején gondoltam, hogy végig az lesz, hogy ejnye bejnye milyen rosszak ezek az arabok, de itt van az amerikai nap és szépen rendet tesz majd. Szerencsére ennél kicsit bonyolultabb a dolog, ez tetszett, hogy összekeverték a dolgokat és az is, hogy nincs egyetlen abszolút pozitív szereplője sem a sorozatnak. Na, jó talán Saul, de Ő azért nincs annyira előtérbe.
Igazából a legnagyobb bajom az, hogy végig takaréklángon ég a sorozat. Az utolsó rész előtt gondoltam, hogy na, most talán lesz egy nagy durranás, de ez csak részben jött össze. Bár ez annak is köszönhető, hogy már az előző részekben vagy már az alaptörténet nem rejteget, akkora potenciált. Mondom ezt azért, mert számomra a legnagyobb durranás az lett volna, hogy Brody valamit alkot a végén, ez a nem robbant a bomba vonal kicsit gyengére sikeredett. Persze, ha Brody a levegőbe repítette volna az alelnököt és vele együtt saját magát is, akkor a az egészet le is lehetett volna zárni.
A másik dolog, ami számomra zavaró volt az az, hogy helyenként nagyon giccses. Ez a Carrie, Brody románc abszolút nem hiányzott, főleg az nem, hogy a csaj a végén még bele is szeressen. Plusz az egész Brody család, kezdve a feleségtől(aki fenomenálisan néz ki), folytatva a gyermekekkel annyira sablonos amerikai család. A végén az apa lány párbeszéd a telefonban, a nagy langyulás is simán kimaradhatott volna.
Na, de egy két pozitívum is. Carrie és Brody karaktere nagyon jó szerintem. Mindkét színész remekül játszik. A csaj temperamentumát megszokni kellett pár rész, de aztán nem volt gondom vele. Brody pedig egyszerűen zseniális, tiszta rejtély a karakter, gondolom azzal nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy bőven tartogat még a múltja meglepetéseket.
Inkább negatívumokat írtam, ez annak is betudható, hogy elég sokat vártam tőle. Itt is nagyon reklámoztátok, plusz a díjak, plusz ájemdibín is elég jól, ezért kicsit csalódás. Amúgy nem rossz sorozat, nem az a fajta, amelyiknél a pulzusod az egekben van, de biztosan fogom folytatni.
Viszont most megvárom, hogy a második évadból jöjjön ki pár rész, nem szeretek egyetlen sorozatot sem részenként nézni. Ugyan ez a helyzet jelenleg a SoA-val is.
Dexterrel a hatodik évad elején járok. Ahogy eddig hallottam ez jóval jobb kell legyen, mint az előző. Számomra az ötödik messze a leggyengébb volt, főleg a negyedik után, ami nálam vezeti a sort.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.