Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Elég sokan néztük, amikor nyomták és emlékeim szerint tkp mindenkinek nagyon bejött és piszkosul várjuk az új évadot (még fél év...).Initom írta:nézi még valaki rajtam kívül a Trónok harcát?
én neten kezdtem el, az első évadból ma fel is faltam 5 részt![]()
![]()
kb. beleszerettem
Sean Bean játéka nagyon tetszik.
Dehogy is, az a Lost, amiről beszélszvisca el barca írta:Sanama írta:walking dead
hát egy kalap kakiCarl gyerek mióta lett profi mesterlövész, hogy 25-35méterről osztogatja ő is a headshotokat, mikor kb a stukkert nem birja el? minek kellenek az ilyen gagyi részek bele?
Semmi nem történt, bementem egy börtönbe, és kész...Azért ennél többre számítottam.![]()
miért az előző két évadban nem erről szólt az egész?mégis mit vártál? leülnek a zombikkal és közösen felolvassák john locke értekezésiet?
Sanama írta:walking dead
hát egy kalap kakiCarl gyerek mióta lett profi mesterlövész, hogy 25-35méterről osztogatja ő is a headshotokat, mikor kb a stukkert nem birja el? minek kellenek az ilyen gagyi részek bele?
Semmi nem történt, bementem egy börtönbe, és kész...Azért ennél többre számítottam.
Az igaz, h nem épp a megszokott, kiszámítható irányba mentek ezzel a Louis témával és biztos lesz folyománya, h pont Dex hajóján kellett kimúlnia. Ennek szerintem is lesz még szerepe, de vhogy akkor is fura, h ilyen hosszú előjátéka volt és már úgy tűnt, h jön a robbanáspont, aztán leírják. Még akkor is, ha közvetve lesz még köze a szériához, az valószínű. A Deb témában is oké, h nem egész évados huzavona lett a dologból, de irreális, h ennyire gyors lefolyású legyen a viszonylagos nyugalmi helyzet kialakulása. Hisz' lényegében már másnap nyugisan vacsi közben beszélgettek a dologról, mintha csak a spagetti receptjéről diskurálnának. Ez azért így na...sjd írta:Szerintem kicsit magukat szorították sarokba, éppen azzal, hogy ilyen régóta futtatták, ráadásul most alaposan felpörgetve a dolgokat. 1-2 részen belül egyébként is le kellett volna zárni, és így talán egy kicsit jobb, hogy nem ragaszkodtak a klisékhez.miihii írta: A 7. parádésan kezdődött, de ezek a gyors szálelvarrások tették kicsit wtf-ossá. Louis-t minek futtatták már az előző évad közepétől kezdve, ha egyszer lényegében semmi komoly szerepe nem lett?
Debbel kapcsolatban is ugyanez a helyzet, 6. évad végén muszáj volt nagyot durrantani, és aztán nem tudtak sok mindent kihozni belőle. Még így is egy kicsit izzadtságszagú volt nekem, ki tudja mi lett volna, ha egy évadon keresztül problémázik.
Aztán még ki tudja, hogy milyen szálakat zártak le, bőven kinézem az írógárdából, hogy a legmeglepőbb helyeken húzzák elő azokat a dolgokat, amelyeknek szted semmilyen lezárásuk volt. Jonah gyilkossága, Astor feltűnése, vagy éppen a bátyó műkeze is ilyen dolgok voltak, sokszor évadok távlatából. (Hozzáteszem, ezek nagyrészt filler epizódok voltak, de nem egyszer fordult elő, hogy csak hivatkozási szinten, de évadokra visszamenőleg emlékeztek az írók)
Szerintem kicsit magukat szorították sarokba, éppen azzal, hogy ilyen régóta futtatták, ráadásul most alaposan felpörgetve a dolgokat. 1-2 részen belül egyébként is le kellett volna zárni, és így talán egy kicsit jobb, hogy nem ragaszkodtak a klisékhez.miihii írta: A 7. parádésan kezdődött, de ezek a gyors szálelvarrások tették kicsit wtf-ossá. Louis-t minek futtatták már az előző évad közepétől kezdve, ha egyszer lényegében semmi komoly szerepe nem lett?
Saulra én is sokáig gondoltam, főleg a hazugságvizsgáló után, de most letettem arról, hogy Ő a tégla. Aki még képbe volt a másik arab srác, aki a csajszi mellett dolgozott.sjd írta:és mi van, ha Saul a tégla? Elég necces volt az a hazugságvizsgálat.kanty írta:Homeland
Na, jó talán Saul, de Ő azért nincs annyira előtérbe.
Igazából a legnagyobb bajom az, hogy végig takaréklángon ég a sorozat.![]()
Egyébként az biztos, hogy nem attól ülöd körömrágva végig azt az egy hetet, mert olyan übregigamega cliffhanger volt az előző rész végén (de egyébként nem értem, hogy ezen miért pont a legnagyobb Dexter-fanok vannak fennakadva), viszont ha egyszer megfog a hangulata, akkor teljesen be fog szippantani. És így ráadásul a lehető legmeglepőbb pillanatokban jönnek a fordulatok. (Emlékszem, teljesen kész voltam, amikor Brody először imádkozott, annyira hirtelen ért)
Na de nem is vesztegetem rád az időm, mert ananász vagy, inkább nézd meg a Hiroshimát még 3x, az való neked
Mondjuk ezt a le kellett volna lőni már rég dolgot két embertől olvashattad, uh azért ne nevezzük ki átlagvéleményneksjd írta:Érdekes, hogy amikor elkezdtem a sorozatot, és írogattam, hogy "hát ez még nem az igazi", mindenkitől azt hallottam, h mekkora királyság, és h nem is az első néhány évad az igazán jó, hanem a későbbiek... Erre mikor utolértelek titeket, most mást sem lehet olvasni, mint hogy mennyire elfáradt, évadokkal korábban le kellett volna lőni (sorozatjunkie-n konstans az a vélemény, hogy a 6. évad fhos és a 2. volt az igazi)![]()
![]()
Kicsit kezdem úgy érezni magam, mint a viccben, hogy "ja, az csak a kampány volt"
Dexter 07e03
Látom mindenki nagy sherlocknak érzi magát, hogy észrevette a első részben kétszer is szándékosan kinagyított karkötőt. Valószínű volt, h nem csak úgy be fogják dobni, "karkötő", mi meg nézünk wtf-fejjel, h "milyen karkötő?"
Ha már nyomozós: mibe, hogy Dexter alatt egy nagyon fontos gyilok közben fog elsüllyedni a hajó? (hogy aztán megtalálják rajta Louis vérét)
Louis szálat pont jókor zárták le, elkezdték a szokásos főellenség vonalon felfuttatni, csak most nem az évad végére jött volna ki, és nagyon nem is lehetett volna már húzni. (egyébként fel nem tudom fogni, hogy a Trinity-Jordan Chase - Travis esetek után, Dexternek még mindig nem esett le, hogy a pszichopatákkal áll neki szemétkedni, akkor azok nem fognak meghunyászkodni, hanem nekimennek még keményebben). Szóval engem még kifejezetten idegesített is volna most már, ha újra elkezdik erőltetni a szokásos játékot a két szereplő között.
A maffiás szál egyre jobb, kezdetben nem nagyon bíztam benne, de Ray Stevenson eléggé elviszi a hátán, eszméletlen volt mind Dexterrel, mind Louis-zal a jelenete. (-Seems we're both killing time. - Yeah, KILLING TIME)
Deb szerelmi szál sztem irracionális lenne, nem tudom ki volt ilyen szituációban, de vszeg elég gyorsan kiszeretnénk valakiből, ha kiderülne róla, hogy sorozatgyilkos. Eleve azt érzem, hogy az ő szerepeltetésének erőltetése csak a Rita/Lumen által hagyott űrt próbálja pótolni Dexter magánéleti szálában. Látszott egy kicsit a 6. évadon, hogy enyhén hiányzik, hogy Dextert otthon is valamilyen probléma várja.
Hanna McKay szál eléggé erőltetetten lett bevezetve, ráadásul Strahovski miatt úgy is tudjuk, h lesz jelentősége, ez nekem elég sok ront az egészen. Inkább lett volna egy olyan wtf-élmény, mint Louis kapcsán.
Napi betevő kötözködés: Dex úgy néz ki meglehetősen gyakran költözteti a hajót, amikor Travis-szel harcolt, még tök máshol volt kikötve
és mi van, ha Saul a tégla? Elég necces volt az a hazugságvizsgálat.kanty írta:Homeland
Na, jó talán Saul, de Ő azért nincs annyira előtérbe.
Igazából a legnagyobb bajom az, hogy végig takaréklángon ég a sorozat.
lui1698 írta:
House-projekt is halad szépen, elkezdtem az 5. évadot is.
És így az évadok alatt megállapítottam, hogy egy 40-50 perces sorozatból iszonyat baromság évadonként 20+ részt csinálni. Minden évadban vannak töltelék részek, amik tökéletesen feleslegesek.
miihii, te hol is jársz most? Vagy már végeztél vele esetleg?
visca el barca írta:
c, elfogadja olyannak amilyen (ez a legrealisabb, ez látszik megvalosulni)
jah igen, valóban én is azt akartam irni, hogy ez meg ugye még egy évad van.bence-barca írta:Nem a 7. és 8. évadra írta alá ezt a nagy szerződést?visca el barca írta:nem, az 5. évad után dexter nem akart aláírni uj szerzodest, ugyvolt, hogy kasza, de aztán csak meggyőzték még hogy legyen 6. és 7. évad is (meggyőzés = epizódonként 1 milla, amivel, ha jol tudom, a legjobban kereső sorozatszínész lett)
Én úgy emlékszem, mintha tavaly ment volna ez a huzavona
Persze, nehéz szitu, de idáig is ők juttatták magukat. Nem érzik, hogy nincs már több a dologban?visca el barca írta:azért valljuk be, ez egy olyan szituáció, amiből a rendező/forgatokonyvíró nem tud jol kijönni. mit tudna deb tenni?
Nem a 7. és 8. évadra írta alá ezt a nagy szerződést?visca el barca írta:nem, az 5. évad után dexter nem akart aláírni uj szerzodest, ugyvolt, hogy kasza, de aztán csak meggyőzték még hogy legyen 6. és 7. évad is (meggyőzés = epizódonként 1 milla, amivel, ha jol tudom, a legjobban kereső sorozatszínész lett)
azért valljuk be, ez egy olyan szituáció, amiből a rendező/forgatokonyvíró nem tud jol kijönni. mit tudna deb tenni?Sanama írta:dexter
Megtudja hogy az öccse egy sorozatgyilkos, ahhoz képest elég lazán viseliFőleg ha azt nézzük hogy rendőrfejes.