Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2012.12.14. 20:31:45

Lionel85 írta:Szerintem Falcaót mindenképpen összerakják és ha nem súlyos a sérülése, akkor biztosan fog játszani.
Egyetértek, Falcao mindennél fontosabb a matracosoknak, szerintem még törött lábbal is játszatnák.
Adrián López kevésbé fontos, őt szerintem nem fogják kockáztatni, van helyette más, aki játszhat.
Atléticónál amúgy igen borúlátóak: http://atleticomadrid.hu/2012/12/13/ami ... eves-lesz/
Lionel85
Llegenda del Barça

2012.12.14. 19:47:07

nagyiibarca írta:Most olvasom könnyen lehet hogy nem játszik ellenünk Falcao és Adrian Lopez is megsérült. A spanyol csatár a Getafe ellen rándította meg a bokáját.
Azért ezek jó hírek nekünk. :)
Ne éld bele magad, nagy rangadó jön, ilyenkor még a holtakat is feltámasztják, hogy tudjanak játszani. :) Szerintem Falcaót mindenképpen összerakják és ha nem súlyos a sérülése, akkor biztosan fog játszani.
Kép
Kép
Kép
House
Entrenador del Barça

2012.12.14. 19:27:36

Barcaman14 írta:Az Atleticot az utóbbi időben a Nou Campban viszonylag könnyedén elintézzük, plusz Messinek is remekül megy ellenük. Ám az idei Atletico más tészta. Szépen lassan eljutottak odáig, hogy idén tényleg komolyan kell venni őket. Szerintem egy szorosabb meccsen, de be fogjuk húzni, elvégre hatalmas lehetőség előtt állunk. 11 pont maradna a Real ellen, és 9 lenne a matracosok ellen, ami azt hiszem már elég lenne a szezon végéig.
Azért, amikor még Agüero, és Forlán páros ott volt, igen csak volt, hogy megizzasztottak minket, sőt, szerencsés döntetlenünk is volt, ahol mi örülhettünk, hogy nem 3 pontot hullattunk. Azért az Atletico rendesen feltudja magát szívni, ha akarja.
Történelem - 2008-2009
¡Gracias, Pep!
Kép
nagyiibarca
Jugador d'estrella

2012.12.14. 18:59:35

Most olvasom könnyen lehet hogy nem játszik ellenünk Falcao és Adrian Lopez is megsérült. A spanyol csatár a Getafe ellen rándította meg a bokáját.
Azért ezek jó hírek nekünk. :)
Kép
"Apuval készítettünk egy ilyen szalmazsákot, egy ember méretűt oszt aszt köllöt, azon gyakorúltam."-Almási Kristóf
Barcaman14
Director del Fútbol

2012.12.14. 16:45:36

Az Atleticot az utóbbi időben a Nou Campban viszonylag könnyedén elintézzük, plusz Messinek is remekül megy ellenük. Ám az idei Atletico más tészta. Szépen lassan eljutottak odáig, hogy idén tényleg komolyan kell venni őket. Szerintem egy szorosabb meccsen, de be fogjuk húzni, elvégre hatalmas lehetőség előtt állunk. 11 pont maradna a Real ellen, és 9 lenne a matracosok ellen, ami azt hiszem már elég lenne a szezon végéig.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
recrea
Llegenda del Barça

2012.12.14. 16:45:34

Szerintem sima 3 lesz közte.
Nekem az a véleményem, h teljesen mindegy, h az Osansunaval, a Sevillaval, a Deporral játszunk, bárki ellen képesek vagyunk nagyon jól játszani, és szörnyen gyengén is. A múltkori Betis meccs is jó példa erre. Az első félidőben lefociztuk őket, a másodikban meg rohangáltunk, mint pók a falon.
Ha jó napot fogunk ki, akkor minden meccsen gólokkal nyerünk, ellenféltől függetlenül, legyen az Celtic vagy MU.
Szörnyű volt a madridi derbin az Atletico semmitértő, alattomos anitfocija, semmibe nézem őket. Menjenek haza logó orral, csendben, hátul, meghúzva magukat, mutassuk meg nekik, h mennyi a különbség az első és a második helyezett között.
Cseppet sem izgulok,a múltkori 6-1 megfelelő lesz most is. :)
nagyiibarca
Jugador d'estrella

2012.12.14. 16:27:57

lui1698 írta:Na, most nézem csak, hogy itthon lesz vasárnap a meccs.
Nem kicsit könnyebbültem meg, azért a Calderón-ban nehéz lett volna, no nem mintha így könnyű lenne, de sokat számít a hazai pálya.

Ütni kell az Atletico-t, és akkor már tényleg elég magabiztos előnyt mondhatunk magunkénak.
Micsoda meccs lesz ha az Atletico mert támadni ellenünk.Mondjuk ha a madridi
derbi alapján nézzük akkor nem mernek támadni hisz itt könnyeben beléjük
állhat a kés.Ha a védelem nem csinál hibákat akkor ennek a meccsnek meg kell lenni.Nem számítok olyan különbségre mint tavaly de szerintem nyerünk.
Visca el Barca! :)
Kép
"Apuval készítettünk egy ilyen szalmazsákot, egy ember méretűt oszt aszt köllöt, azon gyakorúltam."-Almási Kristóf
lui1698
Llegenda del Barça

2012.12.14. 16:19:53

Na, most nézem csak, hogy itthon lesz vasárnap a meccs.
Nem kicsit könnyebbültem meg, azért a Calderón-ban nehéz lett volna, no nem mintha így könnyű lenne, de sokat számít a hazai pálya.

Ütni kell az Atletico-t, és akkor már tényleg elég magabiztos előnyt mondhatunk magunkénak.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Vakmacska
Llegenda del Barça

2012.12.13. 13:41:11

Primitive írta:
Le vagy maradva. Állítólag már Zicó is 89-cel előtte van még! :lol: :lol: :lol: én pedig kérném a FIFA-t, hogy vizsgálja meg a 4 évvel ezelőtt elért 158 gólomat, amit tesi órákon szereztem. Vicc! :D
Aha Zico 89.... arról télleg nem hallottam.
És Te csak 158 gólt tudtál rúgni a tesiórákon? Én 243-at, pedig kapus voltam :-D

Jah, amúgy meg naná, hogy "az egyik madridi kötődésű sportlap" jelentette meg :-D
Primitive
Entrenador del Barça

2012.12.12. 22:55:02

Vakmacska írta:Ezmiez?

Spanyol – pontosabban madridi kötődésű – források szerint a Barcelona hétvégi, Real Betis elleni spanyol bajnoki mérkőzésen az aktuális naptári évben 86. gólját szerző Lionel Messi hiába döntötte meg Gerd Müller negyven éve fennálló világrekordját, mert a zambiai Godfrey Chitalu 1972-ben szerzett 107 találatával mindkettejüket felülmúlta.
Az egyelőre kérdéses, hogy az 1993-ban elhunyt labdarúgó rekordja 40 év elteltével miért lenne ennyire fontos az afrikai országnak.
Chitalu, akit öt alkalommal választottak az év legjobb labdarúgójának Zambiában, már 1968-as esztendőben 80 gól fölé jutott, abban az évben 81 találattal terhelte meg az ellenfelek hálóját, de négy évvel később (Gerd Müller 85 góljának esztendejében) ezt is megdöntötte. Egy elem márka után „Ucar“ becenévre keresztelt játékos a Kabwe Warriors – ahol 1970-tól 1982-ig, visszavonulásáig futballozott – mezében és a válogatottban meg sem állt 107 találatig.

Lionel Messi képességeit ismerve az sem kizárt, hogy az idei év hátralévő mérkőzésein szerez még 22 gólt, lehetséges, hogy az AS sportnapilap okosabban tette volna, ha december végéig vár az argentin világrekordjának megkérdőjelezésével.

1982-es visszavonulását követően Chitalu pályafutását a FIFA Életmű díjjal ismerte el, aktív labdarúgó karrierje után a zambiai nemzeti válogatott szövetségi kapitánya lett, 1993-ban tragikus körülmények között, egy repülőgép-szerencsétlenség során vesztette életét.
Le vagy maradva. Állítólag már Zicó is 89-cel előtte van még! :lol: :lol: :lol: én pedig kérném a FIFA-t, hogy vizsgálja meg a 4 évvel ezelőtt elért 158 gólomat, amit tesi órákon szereztem. Vicc! :D
"Non scholae sed vitae discimus"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
Vakmacska
Llegenda del Barça

2012.12.12. 22:41:25

Ezmiez?

Spanyol – pontosabban madridi kötődésű – források szerint a Barcelona hétvégi, Real Betis elleni spanyol bajnoki mérkőzésen az aktuális naptári évben 86. gólját szerző Lionel Messi hiába döntötte meg Gerd Müller negyven éve fennálló világrekordját, mert a zambiai Godfrey Chitalu 1972-ben szerzett 107 találatával mindkettejüket felülmúlta.
Az egyelőre kérdéses, hogy az 1993-ban elhunyt labdarúgó rekordja 40 év elteltével miért lenne ennyire fontos az afrikai országnak.
Chitalu, akit öt alkalommal választottak az év legjobb labdarúgójának Zambiában, már 1968-as esztendőben 80 gól fölé jutott, abban az évben 81 találattal terhelte meg az ellenfelek hálóját, de négy évvel később (Gerd Müller 85 góljának esztendejében) ezt is megdöntötte. Egy elem márka után „Ucar“ becenévre keresztelt játékos a Kabwe Warriors – ahol 1970-tól 1982-ig, visszavonulásáig futballozott – mezében és a válogatottban meg sem állt 107 találatig.

Lionel Messi képességeit ismerve az sem kizárt, hogy az idei év hátralévő mérkőzésein szerez még 22 gólt, lehetséges, hogy az AS sportnapilap okosabban tette volna, ha december végéig vár az argentin világrekordjának megkérdőjelezésével.

1982-es visszavonulását követően Chitalu pályafutását a FIFA Életmű díjjal ismerte el, aktív labdarúgó karrierje után a zambiai nemzeti válogatott szövetségi kapitánya lett, 1993-ban tragikus körülmények között, egy repülőgép-szerencsétlenség során vesztette életét.
vaspillango
Barça C

2012.12.10. 22:30:25

Meg tudná valaki mondani, hogy miért mellőzik David Villat? Azt még megértettem, hogy játszatni akarta a jó formában lévő Iniestat és Fabregast egyaránt, de amikor megsérült Fabregas én nem Alexis Sanchezt hoztam volna be. Az igazság az, hogy nagy reményekkel érkezett Barcelonába Alexis, de még egyetlen meccse nem volt, ahol kiemelkedőt alkotott volna.
Nem Messi miatt mellőzik Villat?
mess2009
Director del Fútbol

2012.12.10. 11:14:08

soprano_p írta:Alexis látványosan gyenge. Ha jól látom labdatartásra használja a Barca illetve jobb esetben kényszerítőzni.
másra nem is nagyon képes most.
biztos javul majd...
nem egészen így látom.... valóban nem gólerős, sok a rossz döntése, de : dinamikus, bátran tör előre, gyors és hajtós. én a mostani Villánál jobb választásnak tartom.
ami Adrianót illeti: lehet, hogy volt jó alakítása jobb oldalon is, de tegnap nagyon rossz napot fogott ki Pedroval egyetemben.
Zsazsa Jr
Barça B

2012.12.10. 11:03:59

Deus írta:3. Későn állt be Thiago... Jóval korábban kellett volna lehozni Pedrot és beküldeni Thiago -t. Alexist is lehozhattunk volna és beküldeni Villát.
Sajnos ez nem valósulhatott meg, mivel Fabregas és Puyol cseréjével, már csak egy csere maradt :D
sjd
Llegenda del Barça

2012.12.10. 10:34:08

mess2009 írta:Adriano nem való a jobbszélre!
Érdekes, a Bilbao elleni meccs után még a legnagyobb istenkirálycsászár jobbhátvéd volt mindenkinél :D :D
Deus írta: 5. Cesc sérülése...
Na igen, Alves után a második, aki ilyen gyökér módon sérül meg 10 perc után. Nem tudom mi van, de egyrészről ez is nagyon gáz, másrészről az is, hogy kis túlzással egy ember felépül és kettő sérül le helyette.
soprano_p
Barça C

2012.12.10. 09:33:18

Alexis látványosan gyenge. Ha jól látom labdatartásra használja a Barca illetve jobb esetben kényszerítőzni.
másra nem is nagyon képes most.
biztos javul majd...
Deus
Boixos Nois

2012.12.10. 08:34:19

No, most már tudok írni a meccsel kapcsolatban, mert nincs semmi meló a munkahelyen D:

Szval:

Pozitívum:
1. 3 pont egy olyan csapat ellen, amely az elmúlt 13 évben Sevillában 1 alkalommal nyertünk. Most már a múlt :)
2. Továbbra is állítjuk a veretlenség-sorozat rekordot. 15 meccs :arrow: 14 győzelem + 1 döntetlen.
3. Messi megdöntötte a Müller rekordot, tehát Müller-rekord már a múlt: Itt az új rekord: MESSI.
4. Messi megdöntötte a César 190 gólos rekordját is. (Mivan? Még egy rekord? Ja ez már csak természetes, papírforma...)
(3.-4. Hihetetlen, hogy még csak 25 :!: éves. )
5. Iniesta FENOMÁLIS VOLT :shock: Az az air-sarkazós passz, s ezután hogy lekezelte a labdát 16os vonalig, az valami félelmetes volt. Ja igen, és 2 gólpassz.
6. Egy kis bónusz: Messi betalált a 15. percben :) Most már kivehetem a 15 -ös számot az aláírásomból.

Negatívum:
1. Pedro :arrow: Hihetetlen, hogy mennyire szerencsétlen... Elszúrja a beadásokat mint Alves, 100% -os ziccerhelyzetben telibe találja a kapust... Viszont nagyon bírom azt, hogy fut a labda után mint az állat. Néha olyan sprinteket nyom le, hogy csak nézem (és ez minden meccsre igaz :!:).
2. Alba kapufája... Ilyet lőni?... Tisztára mint Ramos felső kapufája félméterről az egyik meccsen anno. De hát van ilyen... Ez a foci. Ne felejtsük el, hogy ők is lőttek vagy 3 kapufát...
3. Későn állt be Thiago... Jóval korábban kellett volna lehozni Pedrot és beküldeni Thiago -t. Alexist is lehozhattunk volna és beküldeni Villát.
4. Védelem... Vérgáz. Átmentek rajtunk mint a forró kés a vajon. Ráadásul, nem tudom miért fagytak le egyesek mint. pl. Mascherano, amikor közelről lőttek. Szerencsénk volt, hogy fölé lőtték, vagy mellé...
5. Cesc sérülése...

Semleges:
Valdes meg majdnem összehozott egy gólt nekik, de kapu mögött ott tanyázott a malac. Szerencséje volt... Ha bement volna, akkor kb 2 hétig menne itt a sárdobálás Valdes -re (Bátran kijelentem, hogy én is beszálltam volna). Tehát ezt megúszta.

Nem jut eszembe még, hogy mit írjak még.

Tömören ez a meccs... kapufák meccse volt. Köszönöm Fortuna istennő... :roll:

Give us next challenge!
KépKép
mess2009
Director del Fútbol

2012.12.10. 08:33:30

JanPieterzoon írta:Igen, ez a 15 meccsből 14 győzelem tényleg elképesztő. Amúgy fura, és lehet ezért a kommentért nem leszek szimpatikus, de szerintem idén egy picikét gyengébben játszunk, mint az előző szezonban. Na nem nagyon, ha az előző idény 100%, akkor a mostani mondjuk 95%. És ez főleg a védelmen látom, de például Pedro mai teljesítménye sem volt nagy szám.

Ennek ellenére viszont mégis jönnek a győzelmek és olyan meccseken, amik tavaly pontvesztéssel végződtek most 3 ponttal. Például ez a mai egy évvel ezelőtt tuti 2-2 lett volna.

Tavaly amúgy egy picit szerintem jobbak voltunk a Madridnál (szigorúan saját vélemény), a végén mégis ők örülhettek, jobban jött ki nekik a lépés. Idén nem láttam sok meccsüket, de azok alapján nem érzem őket annyival gyengébbnek, hogy ilyen nagy legyen a hátrány, sőt szintén saját vélemény, és kb. 5 meccsük alapján, de kb egy szinten vannak velünk, amit az El Classicók eredménye is mutat.

Szóval bármennyire is nem tetszik az igazságérzetünknek, de azért a fociban is szerepe van a szerencsének. Nyilván nem annyira, hogy egy közepes csapat bajnokságot nyerjen, de két hasonló erejű csapatnál nem mindig a kicsivel jobb fog nyerni. Tavaly rosszul jött ki a lépés, idén eddig nem és én emiatt egészen nyugodt is vagyok a bajnoksággal kapcsolatban.
attól eltekintve, hogy a tavalyi és az idei összehasonlítás nyilván szubjektív, amit a szerencséről mondasz az bizony igaz.
ami a tegnapi meccset illeti, Tito a legnagyobb lúdas szerintem, ezuttal a kezdőt sem találta el(pl.:Adriano nem való a jobbszélre!, Mascheranónak meccshiánya van, stb....)de hogy Pedrót nem cserélte le a félidőben az is gáz volt(megfigyeltem:a gyerek 45 perc alatt egyetlenegy elfutást sem produkált?!!!) Iniestát meg ne bántsátok, a mezőny legjobbja volt!!!!! az egyetlen a (Messi és talán Sanchez mellett) aki előre játszott és hogy?!!
JanPieterzoon
Jugador del Barça

2012.12.10. 00:20:44

Igen, ez a 15 meccsből 14 győzelem tényleg elképesztő. Amúgy fura, és lehet ezért a kommentért nem leszek szimpatikus, de szerintem idén egy picikét gyengébben játszunk, mint az előző szezonban. Na nem nagyon, ha az előző idény 100%, akkor a mostani mondjuk 95%. És ez főleg a védelmen látom, de például Pedro mai teljesítménye sem volt nagy szám.

Ennek ellenére viszont mégis jönnek a győzelmek és olyan meccseken, amik tavaly pontvesztéssel végződtek most 3 ponttal. Például ez a mai egy évvel ezelőtt tuti 2-2 lett volna.

Tavaly amúgy egy picit szerintem jobbak voltunk a Madridnál (szigorúan saját vélemény), a végén mégis ők örülhettek, jobban jött ki nekik a lépés. Idén nem láttam sok meccsüket, de azok alapján nem érzem őket annyival gyengébbnek, hogy ilyen nagy legyen a hátrány, sőt szintén saját vélemény, és kb. 5 meccsük alapján, de kb egy szinten vannak velünk, amit az El Classicók eredménye is mutat.

Szóval bármennyire is nem tetszik az igazságérzetünknek, de azért a fociban is szerepe van a szerencsének. Nyilván nem annyira, hogy egy közepes csapat bajnokságot nyerjen, de két hasonló erejű csapatnál nem mindig a kicsivel jobb fog nyerni. Tavaly rosszul jött ki a lépés, idén eddig nem és én emiatt egészen nyugodt is vagyok a bajnoksággal kapcsolatban.
Alexander Mahone
Jugador d'estrella

2012.12.10. 00:05:13

15 bajnokiból 14 győzelem és 1 döntetlen. Én ezen ugyanúgy fennvagyok akadva mint Messi rekordján. Ez szintén brutális, és nincsenek rá szavak. Kíváncsi vagyok meddig húzzuk.
"Akár azt gondolod képes vagy képtelen vagy rá, igazad van."
Yaya(07-10)
Jugador d'estrella

2012.12.09. 23:52:38

a meccsről: pedro siralmas, a védelem tűrhető, bár buta eladott labdákból sok volt. Valdés majdnem bohócot csinált magából, mert megint nem az egyszerűbbet választotta, de utána a helyén volt. Sergio sok sok hiba, Initől felesleges öncélú cselezgetések, de volt 1-2 szép megoldása. Összességében átlagos teljesítménnyel ennyire vagyunk képesek egy betis ellen, jó kis csapat. de meg van a 3 pont, ami a legfontosabb, és meg van a világcsúcs, ami elképesztő nagy erőt adhat leonak a folytatáshoz. emellett nagy terhet vett le a válláról.
barlacy
Jugador del Barça

2012.12.09. 23:29:23

kristop! Tetszik a hozzáállásod!
Én is így gondolom, csak aggodalmasabb vagyok...
kristop
Entrenador del Barça

2012.12.09. 23:22:30

grat a csapatnak, nagyon nehéz meccs volt ez is, de kiszenvedtük. imádom ahogy ez a tito féle csapat csúszik mászik ilyen helyzetekben. most a kupameccsen jöhet tello, villa, song, thiago és a többiek, aztán az atletico ellen megint egy pihentebb csapatot akarok látni. pedro, de főleg alba, áhh, azokat verjük már be, mert előbb utóbb botlani fogunk a bajnokságban, de ez inkább utóbb legyen.
FCB-Mate-FCB
Jugador d'estrella

2012.12.09. 23:15:29

Azért Alexis adott egy gólpasszt Pedronak, amit Pedro kihagyott.
barlacy
Jugador del Barça

2012.12.09. 23:11:25

Nyertünk. Igaz. Az is, hogy nem kellene a szívbajt ezzel a buta? ügyetlen? Alexissel ránk hozni... Adjuk el!!!!Miért nem Villa játszik ?Hányszor adja el a labdát úgy, hogy gólhelyzet lesz belőle...

Komolyan: hála Istennek, hogy nyertünk.A csapatból az első játékrészben a legjobb Ini volt, a másodikban a leggyengébb Alexis. A Pedro csere indokolt volt, az lett volna szerintem Alexis is...
Válasz küldése