Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Nem jártam egyikre sem, de a BME jó kapcsolatban van az állami cégekkel.ZsupiMark írta:Sziasztok!
Végzős gimnazistaként kérném a segítségeteket továbbtanulás kérdésében. A helyzet az, hogy a Járműmérnök/Közlekedésmérnök szak érdekel, azt viszont nem tudom eldönteni, hogy a BME-t, vagy a Széchényi Egyetemet jelöljem meg első helyen, elvileg a pontom meglesz mindkettőhöz. Ezért kérném, hogy aki erre a két egyetemre jár/járt, röviden írja meg, hogy mennyire húzós, illetve hogy milyen az élet (társaság, kollégium stb.) a két helyen.
A válaszokat előre is köszönöm.
Az egyik volt osztálytársam a BME Járműmérnöki karán kezdett el tanulni most ősztől. (én is a BME-n tanulok, de más kar) Amit általánosságban elmondanak, az az, hogy a BME a csúcs műszaki oktatás területén (többé kevésbé így is van szerintem is). A barátomnak nem jött össze túl jól a dolog, tárgyai felét kb. bukta. A rajzolással nagyon megszenvedett, nem volt semmilyen előkészülete hozzá. Informatikából a Pascal típusú programozást tanítják ott, neki az se ment. A matek is elég húzós, de ugye az az alapja mindennek, szóval ez érthető is. Hozzá kell tenni, sose volt teljesen kitűnő tanuló, de azért nem sokkal volt alatta, megtanulta mindig amit kell, de ezt az óriási váltást (nyelvi gimnáziumba jártunk) ő nem tudta feldolgozni ilyen gyorsan.ZsupiMark írta:Sziasztok!
Végzős gimnazistaként kérném a segítségeteket továbbtanulás kérdésében. A helyzet az, hogy a Járműmérnök/Közlekedésmérnök szak érdekel, azt viszont nem tudom eldönteni, hogy a BME-t, vagy a Széchényi Egyetemet jelöljem meg első helyen, elvileg a pontom meglesz mindkettőhöz. Ezért kérném, hogy aki erre a két egyetemre jár/járt, röviden írja meg, hogy mennyire húzós, illetve hogy milyen az élet (társaság, kollégium stb.) a két helyen.
A válaszokat előre is köszönöm.
Nem ez a baj, hanem amikor ez az egyetemen sem változik meg.S.Agüero írta:Az a baj, h lusta vagyok, ugyanannyit tanulok mint eddig, csak ide nem elég.![]()
Minden viccnek fele igaz.S.Agüero írta: Rájöttem, hogy ha jó tanuló vagyok, akkor nem vagyok olyan menő.(Vicc.)
Ezt még csak most olvasom.Matyi, ha erre jársz, válaszolj Roli kérdésére, kíváncsi vagyok, hány tantárgyból húztak meg így gimi elején.
Meglett a komplex szigorlatom!Primitive írta:
Grat!
Nekem 7. félévből egy komplex szigorlatom van hátra. 5 tantárgy 10 féléves anyaga.![]()
Tavalyi évfolyam kb. 30%-a ment csak át. 90 tételem van. Szerencsére ha most nem sikerül, májusban lesz lehetőség újból kimenni.
Még nem voltam. Szóbelire az ember fia (legalább is én) nem szeret úgy elmenni, ha nem érzem magam felkészültnek!![]()
Én is ott voltam, jó kevesen voltak.Barcaman1993 írta:Én az ELTE BTK-n voltam.Eddig is oda akartam jelentkezni törire, most már teljesen biztos vagyok benne.
Pü pipaMessidona10 írta: Pü ment, remélem hasznodra válnak a dolgokÉs remélem szurkolsz, hogy átmenjek a vizsgán.
Pü ment, remélem hasznodra válnak a dolgokRewolution5 írta:természetesen van accom a magra, de pü-ben nyomathatsz linkeket amik jól jöhetnek még, és barátnak is jelölnélek akár![]()
![]()
Ncore-on fent van a könyv. Ha nincs accod, akkor mindjárt keresek linket. Gyakanyagokat letöltsem, vagy attól megkíméled magad?Rewolution5 írta:Messidona10 írta: Persze, megoldható. A gyakorlataink anyagai vannak például (ezek megoldott feladatok), meg egy könyv: Arató Péter - Logikai rendszerek tervezése. Ezt nagyon ajánlom, ha még nem ismered. Mondjuk most pont nincs rajta a gépen egyik sem, de ha gondolod, szívesen letöltöm és elküldöm e-mailben.
könyvnek feltétlenül utánanézek, már csak a hangzása is üt![]()
ha vennéd a fáradtságot, azt megköszönném, vagy letöltőlink, bármi jól jöhet...mert a googlim gyakran hiányos...![]()
Én is bírom egyébként, érdekesnek is tartom, meg hát egyelőre ez a "legvillamosmérnökibb". Csak sajna elég szenyák, mert van a vizsgának egy beugró része, amire nem sok idő van, és nem akar egyszerűen sikerülnigergo9 írta: Az egy fxa tárgy. Nálunk mérnökinfón digitális rendszerek néven futott ugye régi 5éves rendszerben volt digitális rendszertechnika meg mikroproceszzor-technika nah nálunk egy tárgyba vonták az egészet digitális rendszerek néven úgy hogy a tananyag nem lett másTeljes félévbe minden héten konzultáltunk meg is lett az eredménye ha hasonlítani akarném akkor többiektől ha kb gyufásdobozhajtogatást kért számon akkor tőlünk űrhajóépítést. Amúgy kivételesen nagyon használható tárgy olyan amire azt mondom hogy érdemes megtanulni.
Messidona10 írta: Persze, megoldható. A gyakorlataink anyagai vannak például (ezek megoldott feladatok), meg egy könyv: Arató Péter - Logikai rendszerek tervezése. Ezt nagyon ajánlom, ha még nem ismered. Mondjuk most pont nincs rajta a gépen egyik sem, de ha gondolod, szívesen letöltöm és elküldöm e-mailben.
Az egy fxa tárgyDigitális technikával még küzdök, kedden lesz a sorsdöntő dolog belőle. Aztán még van egy számítástudomány 21-ére.
Persze, megoldható. A gyakorlataink anyagai vannak például (ezek megoldott feladatok), meg egy könyv: Arató Péter - Logikai rendszerek tervezése. Ezt nagyon ajánlom, ha még nem ismered. Mondjuk most pont nincs rajta a gépen egyik sem, de ha gondolod, szívesen letöltöm és elküldöm e-mailben.Rewolution5 írta:Messidonna! Digitális technikáról van valami anyagod gépben??... érdekelne, mivel elektro középsulin tolom, gyengeáramon, szoal elektronikára épp kapóra jönne ilyen cucc, beleolvasni egy csöppet,stb.![]()
A mi vizsgánkon (az elsőn) csak 66%.VargaAron írta: mikrohoz grat, állítólag idén is szép számmal buktak eddig...
VargaAron írta:egy jótanács a kövi félévre: makrot NE Misz Józsefhez a vezszervet pedig NE Tirnitzhez vegyétek fel
Könyvet elolvastam (az angolt, ami letölthető a honlapjáról)Sanama írta:Gazdpszchióra, persze jártam...Arra mit tanultál? Könyv, vagy éppen semmi?!
Aham, mikro 4(!)sjd írta:Nem mondod, h Te is jártál ("jártál") gazdpszichora?Sanama írta: Sikerült eddig minden, még 3 van hátra. (váll.gazd, bev.pol, gazd.pszchio)
Neked?![]()
![]()
Egyelőre matek 3, mikroökonómia 3, gazdaságpszichológia 3 (lejjebb írtam amúgy)
akkor matek-mikro-info van meg neked?
mikrohoz grat, állítólag idén is szép számmal buktak eddig... egy jótanács a kövi félévre: makrot NE Misz Józsefhez a vezszervet pedig NE Tirnitzhez vegyétek felsjd írta:Nem mondod, h Te is jártál ("jártál") gazdpszichora?Sanama írta: Sikerült eddig minden, még 3 van hátra. (váll.gazd, bev.pol, gazd.pszchio)
Neked?![]()
![]()
Egyelőre matek 3, mikroökonómia 3, gazdaságpszichológia 3 (lejjebb írtam amúgy)
akkor matek-mikro-info van meg neked?
Nem mondod, h Te is jártál ("jártál") gazdpszichora?Sanama írta: Sikerült eddig minden, még 3 van hátra. (váll.gazd, bev.pol, gazd.pszchio)
Neked?
BME-VIK.soadroli írta:Félév kinek hogy sikerült? Volt bukta?
Engem matekból megrántott a némber, de év végére csak kijavítom, így érettségi előtt bebszna ha nem
Sikerült eddig minden, még 3 van hátra. (váll.gazd, bev.pol, gazd.pszchio)sjd írta: Tőlem is ment a PÜ.
Sanama, neked hogy mennek idáig a vizsgák?
Tőlem is ment a PÜ.Sanama írta:Írj Pü-t nyugodtan, válaszolok szívesen, ha van kérdésed!MichaaBee írta: Kitűnően.![]()
Más: voltam ma corvinus g-karának nyíltnapján. Valószínűsítem, hogy innen is járnak oda páran és hálás lennék, ha megdobának egy pü-vel.
Írj Pü-t nyugodtan, válaszolok szívesen, ha van kérdésed!MichaaBee írta:Kitűnően.soadroli írta:Félév kinek hogy sikerült?![]()
Más: voltam ma corvinus g-karának nyíltnapján. Valószínűsítem, hogy innen is járnak oda páran és hálás lennék, ha megdobának egy pü-vel.