Tanulószoba

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.01.20. 21:34:07

ZsupiMark írta:Sziasztok!
Végzős gimnazistaként kérném a segítségeteket továbbtanulás kérdésében. A helyzet az, hogy a Járműmérnök/Közlekedésmérnök szak érdekel, azt viszont nem tudom eldönteni, hogy a BME-t, vagy a Széchényi Egyetemet jelöljem meg első helyen, elvileg a pontom meglesz mindkettőhöz. Ezért kérném, hogy aki erre a két egyetemre jár/járt, röviden írja meg, hogy mennyire húzós, illetve hogy milyen az élet (társaság, kollégium stb.) a két helyen.
A válaszokat előre is köszönöm.
Nem jártam egyikre sem, de a BME jó kapcsolatban van az állami cégekkel.
Pl. amit írsz szakot, azt az én munkahelyemen teljes mértékben támogatják anyagilag.
vargaakos
Capitá del Barça

2013.01.20. 21:32:10

ZsupiMark írta:Sziasztok!
Végzős gimnazistaként kérném a segítségeteket továbbtanulás kérdésében. A helyzet az, hogy a Járműmérnök/Közlekedésmérnök szak érdekel, azt viszont nem tudom eldönteni, hogy a BME-t, vagy a Széchényi Egyetemet jelöljem meg első helyen, elvileg a pontom meglesz mindkettőhöz. Ezért kérném, hogy aki erre a két egyetemre jár/járt, röviden írja meg, hogy mennyire húzós, illetve hogy milyen az élet (társaság, kollégium stb.) a két helyen.
Az egyik volt osztálytársam a BME Járműmérnöki karán kezdett el tanulni most ősztől. (én is a BME-n tanulok, de más kar) Amit általánosságban elmondanak, az az, hogy a BME a csúcs műszaki oktatás területén (többé kevésbé így is van szerintem is). A barátomnak nem jött össze túl jól a dolog, tárgyai felét kb. bukta. A rajzolással nagyon megszenvedett, nem volt semmilyen előkészülete hozzá. Informatikából a Pascal típusú programozást tanítják ott, neki az se ment. A matek is elég húzós, de ugye az az alapja mindennek, szóval ez érthető is. Hozzá kell tenni, sose volt teljesen kitűnő tanuló, de azért nem sokkal volt alatta, megtanulta mindig amit kell, de ezt az óriási váltást (nyelvi gimnáziumba jártunk) ő nem tudta feldolgozni ilyen gyorsan.
Tehát akkor gyere oda szerintem, ha megvan a kellő akarat a tanulásra, mert nem lesz egyszerű az biztos. Matekot érdemes emelt szinten csinálni mindenképp, bár nekem az se segített túl sokat, elég húzós volt így is az első félév. Fizika is van, de az nem vészes, inkább abból elég a közép.
Társaság meg kb. csak tőled függ, van lehetőség a több száz emberből megfelelő barátokra találni.
Bocs, ha hosszú volt, ha van még kérdésed megpróbálok válaszolni.
Kép
ZsupiMark
Barça C

2013.01.20. 21:19:19

Sziasztok!
Primitive
Entrenador del Barça

2013.01.20. 20:14:58

A helyzet az, hogy lassan közeledik a diplomálás, stb. Ugye ehhez elengedhetetlen, egy nyelvvizsga. Mivel én Szerbiában jártam középsuliba, ezért a bizonyítványom/érettségim alapján elfogadják azt, mint "C" jelű nyelvvizsga.

Ebben az esetben ugye nem kell tennem nyelvvizsgát. (természetesen a késpbbiekben tervben van 1-2 nyelvvizsga, de tűzoltásnak ez tökéletes lenne)

ETR-ben ez jelenik meg, de egyelőre értelmezni nem tudom.

Esetleg valakinek valami ötlete? Nyílván a TO-n majd megmondják, hogy mi van, de ha esetleg valaki valamilyen infóval szolgálna addig is, azt megköszönném! :wink:
"Non scholae sed vitae discimus"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.18. 21:41:51

S.Agüero írta:Az a baj, h lusta vagyok, ugyanannyit tanulok mint eddig, csak ide nem elég. :D
Nem ez a baj, hanem amikor ez az egyetemen sem változik meg. :D
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2013.01.18. 21:33:47

S.Agüero írta: Rájöttem, hogy ha jó tanuló vagyok, akkor nem vagyok olyan menő. :mrgreen: (Vicc.)
Minden viccnek fele igaz. :P Igen, van egy-két év, amikor ez nem menő. Aztán pont ez lesz az. Az, hogy elérsz valamit, hogy le tudsz tenni valamit az asztalra, először csak suli szinten. Nem azt akarom mondani, hogy csak az lesz ember, aki jól tanul, mert az hatalmas hülyeség. DE csak tanulj Mátyás, ne bánd meg később.
:)
Én sem voltam soha osztályelső (na jó na, kisebb koromban), de arra mindig odafigyeltem, hogy annyit tanuljak, hogy később ne a nemtörődömségem miatt ne tudjak olyan irányba továbbmenni, mint ahova akarok.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
MatyiG
Adminisztrátor

2013.01.18. 20:55:40

Matyi, ha erre jársz, válaszolj Roli kérdésére, kíváncsi vagyok, hány tantárgyból húztak meg így gimi elején.
Ezt még csak most olvasom.
8 négyesem, 6 ötösöm és 1 hármasom lett, nem buktam meg hálistennek. :D
Ahhoz képest, hogy tavaly kitűnő voltam... :D Az a baj, h lusta vagyok, ugyanannyit tanulok mint eddig, csak ide nem elég. :D Rájöttem, hogy ha jó tanuló vagyok, akkor nem vagyok olyan menő. :mrgreen: (Vicc.)
Primitive
Entrenador del Barça

2013.01.18. 19:35:22

Primitive írta:
Grat!

Nekem 7. félévből egy komplex szigorlatom van hátra. 5 tantárgy 10 féléves anyaga. :roll: :roll: Tavalyi évfolyam kb. 30%-a ment csak át. 90 tételem van. Szerencsére ha most nem sikerül, májusban lesz lehetőség újból kimenni.

Még nem voltam. Szóbelire az ember fia (legalább is én) nem szeret úgy elmenni, ha nem érzem magam felkészültnek! :twisted: :oops:
Meglett a komplex szigorlatom! \:D/ :-({|= :-$ Még egy szakdoga, és egy államvizsga, és mentőtiszt leszek. :evil:

Feleltem egy bő óra hosszát. :lol: Az a tanár, akiről idáig az a hír járta, hogy embereket eszik, kb. a legjobb fej volt a bizottságból. Jöhet a szakdoga... :roll:

Majd az államvizsga ahol kb. szintén ilyen a szórási arány. Mondjuk az államvizsga eléggé összetett. Gyakorlati vizsga ( 1 felnőtt, 1 gyerek szituáció ), szóbeli, írásbeli... Ha ezek mind megvannak utána van egy "vizsgakocsizás". Magyarországon egy mentőállomásra elküldene (bárhol az országon belül), ahol kapsz magad mellé egy mentort, Vele kell vonulni, viszont Neked kell megoldani az eseteket, immáron élesben. 5 értékelhető eset után a mentorod fogja aláírni, illetve megtagadni a vizsgakocsis gyakorlatot.

Egész összetett dolog, de látom már a fényt az alagút végén. :P 8)
"Non scholae sed vitae discimus"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.01.12. 16:53:36

Barcaman1993 írta:Én az ELTE BTK-n voltam. :D Eddig is oda akartam jelentkezni törire, most már teljesen biztos vagyok benne.
Én is ott voltam, jó kevesen voltak. :lol:
Germanisztika/skandinavisztika a cél.
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2013.01.11. 22:14:46

Messidona10 írta: Pü ment, remélem hasznodra válnak a dolgok ;) És remélem szurkolsz, hogy átmenjek a vizsgán. :D
Pü pipa ;) ..szerintem majd még fogsz hallani a nevemről a jövőbe, köszi a segítséget, és hajrá Messidona! :)
Kép
Messidona10
Entrenador del Barça

2013.01.11. 22:08:32

Rewolution5 írta:természetesen van accom a magra, de pü-ben nyomathatsz linkeket amik jól jöhetnek még, és barátnak is jelölnélek akár :wink: :twisted:
Pü ment, remélem hasznodra válnak a dolgok ;) És remélem szurkolsz, hogy átmenjek a vizsgán. :D
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2013.01.11. 22:02:31

természetesen van accom a magra, de pü-ben nyomathatsz linkeket amik jól jöhetnek még, és barátnak is jelölnélek akár :wink: :twisted:
Kép
Messidona10
Entrenador del Barça

2013.01.11. 21:57:13

Rewolution5 írta:
Messidona10 írta: Persze, megoldható. A gyakorlataink anyagai vannak például (ezek megoldott feladatok), meg egy könyv: Arató Péter - Logikai rendszerek tervezése. Ezt nagyon ajánlom, ha még nem ismered. Mondjuk most pont nincs rajta a gépen egyik sem, de ha gondolod, szívesen letöltöm és elküldöm e-mailben.

könyvnek feltétlenül utánanézek, már csak a hangzása is üt :D
ha vennéd a fáradtságot, azt megköszönném, vagy letöltőlink, bármi jól jöhet...mert a googlim gyakran hiányos... :wink:
Ncore-on fent van a könyv. Ha nincs accod, akkor mindjárt keresek linket. Gyakanyagokat letöltsem, vagy attól megkíméled magad? :D
gergo9 írta: Az egy fxa tárgy. Nálunk mérnökinfón digitális rendszerek néven futott ugye régi 5éves rendszerben volt digitális rendszertechnika meg mikroproceszzor-technika nah nálunk egy tárgyba vonták az egészet digitális rendszerek néven úgy hogy a tananyag nem lett más :D Teljes félévbe minden héten konzultáltunk meg is lett az eredménye ha hasonlítani akarném akkor többiektől ha kb gyufásdobozhajtogatást kért számon akkor tőlünk űrhajóépítést. Amúgy kivételesen nagyon használható tárgy olyan amire azt mondom hogy érdemes megtanulni.
Én is bírom egyébként, érdekesnek is tartom, meg hát egyelőre ez a "legvillamosmérnökibb". Csak sajna elég szenyák, mert van a vizsgának egy beugró része, amire nem sok idő van, és nem akar egyszerűen sikerülni :D Valamint a tanszék mániája, hogy nem hagynak kiszivárogni korábbi vizsgákat, ami azért nagyban hátráltatja a felkészülést a többi tárgyhoz képest.
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2013.01.11. 21:52:56

Messidona10 írta: Persze, megoldható. A gyakorlataink anyagai vannak például (ezek megoldott feladatok), meg egy könyv: Arató Péter - Logikai rendszerek tervezése. Ezt nagyon ajánlom, ha még nem ismered. Mondjuk most pont nincs rajta a gépen egyik sem, de ha gondolod, szívesen letöltöm és elküldöm e-mailben.

könyvnek feltétlenül utánanézek, már csak a hangzása is üt :D
ha vennéd a fáradtságot, azt megköszönném, vagy letöltőlink, bármi jól jöhet...mert a googlim gyakran hiányos... :wink:
Kép
gergo9
Director del Fútbol

2013.01.11. 21:48:24

Digitális technikával még küzdök, kedden lesz a sorsdöntő dolog belőle. Aztán még van egy számítástudomány 21-ére.
Az egy fxa tárgy :mrgreen: Nálunk mérnökinfón digitális rendszerek néven futott ugye régi 5éves rendszerben volt digitális rendszertechnika meg mikroproceszzor-technika nah nálunk egy tárgyba vonták az egészet digitális rendszerek néven úgy hogy a tananyag nem lett más :D Teljes félévbe minden héten konzultáltunk meg is lett az eredménye ha hasonlítani akarném akkor többiektől ha kb gyufásdobozhajtogatást kért számon akkor tőlünk űrhajóépítést. Amúgy kivételesen nagyon használható tárgy olyan amire azt mondom hogy érdemes megtanulni.
Messidona10
Entrenador del Barça

2013.01.11. 21:47:16

Rewolution5 írta:Messidonna! Digitális technikáról van valami anyagod gépben??... érdekelne, mivel elektro középsulin tolom, gyengeáramon, szoal elektronikára épp kapóra jönne ilyen cucc, beleolvasni egy csöppet,stb. :oops:
Persze, megoldható. A gyakorlataink anyagai vannak például (ezek megoldott feladatok), meg egy könyv: Arató Péter - Logikai rendszerek tervezése. Ezt nagyon ajánlom, ha még nem ismered. Mondjuk most pont nincs rajta a gépen egyik sem, de ha gondolod, szívesen letöltöm és elküldöm e-mailben.
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.11. 21:45:06

VargaAron írta: mikrohoz grat, állítólag idén is szép számmal buktak eddig...
A mi vizsgánkon (az elsőn) csak 66%. :D 8) A másodikat nem tudom, de ránézésre az is elég katonás
VargaAron írta:egy jótanács a kövi félévre: makrot NE Misz Józsefhez a vezszervet pedig NE Tirnitzhez vegyétek fel :wink:

Ezt köszi, csak a vez.szervhez mindenhova Antal van beírva. Elvileg demonstrátorok fogják tartani, mert ugye a hölgy nem tud egyszerre 5 helyen órát tartani, de konkrétan fogalmunk sincs, hogy ki fogja tartani, és sztem nem is lesz, csak órán.
Makróból meg előadást már csak Misz-hez tudtam volna felvenni, gyakorlathoz még ott sincs kiírva senki.
Amúgy ha van még egy-két tanácsod, szívesen meghallgatom őket :D
Sanama írta:Gazdpszchióra, persze jártam... :twisted: Arra mit tanultál? Könyv, vagy éppen semmi?! :D
Könyvet elolvastam (az angolt, ami letölthető a honlapjáról)
De velem együtt vt egy srác, aki semmit nem tanult, akkor kezdte tanulni a jegyzeteket, amikor az előző csoport bement, és kapott egy 2-est. Úgyhogy attól függ mit akarsz elérni, a 2es nulla tudással megvan, a jobb jegyekért már pedálozni kell.
Ja és nagyon nehezen fogsz szóhoz jutni, szóval ha van lehetőséged, akkor mindenképpen nyögj be valami okosat, még ha nem is feltétlenül kapcsolódik a témához.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sjd 2013.01.11. 21:48:02-kor.
Sanama
Llegenda del Barça

2013.01.11. 21:39:48

sjd írta:
Sanama írta: Sikerült eddig minden, még 3 van hátra. (váll.gazd, bev.pol, gazd.pszchio)
Neked?
Nem mondod, h Te is jártál ("jártál") gazdpszichora? :D :D

Egyelőre matek 3, mikroökonómia 3, gazdaságpszichológia 3 (lejjebb írtam amúgy)
akkor matek-mikro-info van meg neked?
Aham, mikro 4(!) :D lehet elnézek egy szóbelire 5ért :D
Matek 2, info4.

Gazdpszchióra, persze jártam... :twisted: Arra mit tanultál? Könyv, vagy éppen semmi?! :D
VargaAron
Jugador d'estrella

2013.01.11. 21:35:34

sjd írta:
Sanama írta: Sikerült eddig minden, még 3 van hátra. (váll.gazd, bev.pol, gazd.pszchio)
Neked?

mikrohoz grat, állítólag idén is szép számmal buktak eddig... egy jótanács a kövi félévre: makrot NE Misz Józsefhez a vezszervet pedig NE Tirnitzhez vegyétek fel :wink:
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2013.01.11. 21:32:24

Messidonna! Digitális technikáról van valami anyagod gépben??... érdekelne, mivel elektro középsulin tolom, gyengeáramon, szoal elektronikára épp kapóra jönne ilyen cucc, beleolvasni egy csöppet,stb. :oops:
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.11. 21:30:27

Neked?

Messidona10
Entrenador del Barça

2013.01.11. 21:27:52

soadroli írta:Félév kinek hogy sikerült? Volt bukta? :D
Engem matekból megrántott a némber, de év végére csak kijavítom, így érettségi előtt bebszna ha nem :lol:
BME-VIK.
Két vizsgám sikerült, matek meg anyagtudomány (az véletlen ötös lett! :D ).
Digitális technikával még küzdök, kedden lesz a sorsdöntő dolog belőle. Aztán még van egy számítástudomány 21-ére.
Sanama
Llegenda del Barça

2013.01.11. 21:14:23

sjd írta: Tőlem is ment a PÜ.
Sanama, neked hogy mennek idáig a vizsgák?
Sikerült eddig minden, még 3 van hátra. (váll.gazd, bev.pol, gazd.pszchio)
Neked?
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.11. 21:05:06

Sanama írta:
MichaaBee írta: Kitűnően. :D

Más: voltam ma corvinus g-karának nyíltnapján. Valószínűsítem, hogy innen is járnak oda páran és hálás lennék, ha megdobának egy pü-vel. :)
Írj Pü-t nyugodtan, válaszolok szívesen, ha van kérdésed!
Tőlem is ment a PÜ.
Sanama, neked hogy mennek idáig a vizsgák?
Sanama
Llegenda del Barça

2013.01.11. 21:03:23

MichaaBee írta:
soadroli írta:Félév kinek hogy sikerült?
Kitűnően. :D

Más: voltam ma corvinus g-karának nyíltnapján. Valószínűsítem, hogy innen is járnak oda páran és hálás lennék, ha megdobának egy pü-vel. :)
Írj Pü-t nyugodtan, válaszolok szívesen, ha van kérdésed!
Lezárt