Hobbit
Hát Dani nagyobbat nem is tévedhettél volna, mikor azt mondtad, hogy nem fog felérni az eredeti trilógiához, mert hogy lehet, hogy gyp-s vagyok, meg lehet, hogy másodszorra nézve majd nem ez lesz a véleményem, de így elsőre szerintem semmivel nem volt gyengébb, mint a LotR trilógia nyitása.
Hangulat abszolút megvolt, köszönhető szerintem az ismét zseniális zenének, és főleg az elképesztő látványnak. Mind a helyszínek megválasztása, mind pedig a cgi kivitelezése hibátlan.
A csatajelenet a törpök és a gyúrós orkok között igaz rövid volt, de kegyetlen jól nézett ki, akárcsak a kőóriások harca.
Színészválasztás szintén hibátlan. Sok helyen olvastam Bilbo-ról, aki valóban remek volt, de az én abszolút kedvencem Thorin. Atya úr isten mekkora császár volt ez a fickó.
Ahogy az égő fáról elindult az ork felé az nagyon adta (igaz, hogy aztán lezúzták a rákba, de nem számít, majd később szétcsapja gondolom
).
Szóval én türelmetlenül várom a folytatásokat, és készítem magam a 24 órás maratonra Középföldén.
9/10
Rust and Bone
A rendezőtől még csak a Prófétát láttam, ami ugyan nem volt rossz, én kicsit hosszúnak találtam és több helyen untam is már, igazából az akkora hatást nem váltott ki belőlem.
De ez a rohadt szemétláda film, ez nagyon megevett. Egyik percben mosolyogtam, mert valami cukiság volt, másik percben meg a torkomban vert a szívem, majd kiugrott, hogy aztán eldobjon, mint egy használt kotont. Marion Cotillard hibátlan, sőt szerintem bőven megért volna egy Oscar jelölést minimum, de már meg se lepődök, hogy ilyen alakítás mellett a nagyurak csak úgy elsiklanak.
Nézzétek meg nagyon jó.
8.5/10
+
Oscars 2013: Who Missed Out
http://www.empireonline.com/features/os ... missed-out