Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
REMY
Madridista

2013.01.18. 13:20:50

TT írta: amúgy igaz, amit Remy mond. bőven nézhető magyar hanggal, találhattak volna rosszabb szinkronhangokat is; de az igazi az igazi :wink:
Jamie Foxx – Kálid Artúr
Christoph Waltz – Csankó Zoltán
Leonardo DiCaprio – Hevér Gábor
Samuel L. Jackson – Reviczky Gábor

csak, hogy a legnagyobbakat említsük :wink:
TT
Capitá del Barça

2013.01.18. 13:14:27

recrea írta: Eleve nem rajong azokért a filmekért, amin gondolkodni kell (pedig tud), a feliratot pedig kifejezetten nem szereti, pedig olvasni is tud.
:lol: :lol: :lol:

amúgy igaz, amit Remy mond. bőven nézhető magyar hanggal, találhattak volna rosszabb szinkronhangokat is; de az igazi az igazi :wink:
recrea
Llegenda del Barça

2013.01.18. 13:12:12

REMY írta:
recrea írta:Mennyit ront a Django-n a szinkron?! Az asszonyt (magamat :mrgreen: ) meg akarom lepni mozival. Eleve nem rajong azokért a filmekért, amin gondolkodni kell (pedig tud), a feliratot pedig kifejezetten nem szereti, pedig olvasni is tud. Én viszont felirattal szeretném nézni, rajongok Leo-ért és Samu-ért (Barca :D ), Tarantino filmjeit meg imádom. Egyáltalán hol játsszák Pesten feliratosan?
Simán nézhető szinkronosan is, persze eredetin azért sokkal hitelesebb. Magyarul nézzétek meg szinkronosa, aztán majd nézd meg feliratosan :D és akkor mindenki jól jár :lol:
Szeretem, ha valaki konszenzusban gondolkodik. :)
Kösz.
REMY
Madridista

2013.01.18. 13:10:09

recrea írta:Mennyit ront a Django-n a szinkron?! Az asszonyt (magamat :mrgreen: ) meg akarom lepni mozival. Eleve nem rajong azokért a filmekért, amin gondolkodni kell (pedig tud), a feliratot pedig kifejezetten nem szereti, pedig olvasni is tud. Én viszont felirattal szeretném nézni, rajongok Leo-ért és Samu-ért (Barca :D ), Tarantino filmjeit meg imádom. Egyáltalán hol játsszák Pesten feliratosan?
Simán nézhető szinkronosan is, persze eredetin azért sokkal hitelesebb. Magyarul nézzétek meg szinkronosa, aztán majd nézd meg feliratosan :D és akkor mindenki jól jár :lol:
recrea
Llegenda del Barça

2013.01.18. 13:05:58

Mennyit ront a Django-n a szinkron?! Az asszonyt (magamat :mrgreen: ) meg akarom lepni mozival. Eleve nem rajong azokért a filmekért, amin gondolkodni kell (pedig tud), a feliratot pedig kifejezetten nem szereti, pedig olvasni is tud. Én viszont felirattal szeretném nézni, rajongok Leo-ért és Samu-ért (Barca :D ), Tarantino filmjeit meg imádom. Egyáltalán hol játsszák Pesten feliratosan?

szerk: közben nézem, csak a MOM-ban

szerk2: vagy töltsem le laptopra?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára recrea 2013.01.18. 13:10:09-kor.
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.18. 12:58:28

jelwaz írta:Nem a témába vágva érdekelne, hogy mit értesz a ,,az idióta vígjátékok, szánalmasan művészieskedő filmek" alatt. Mert én pl. az utóbbiba sorolom az Életrevalókat (bár nem így fejezném ki magam), és nem jutok napirendre fölötte.
Ha elfogadsz egy tanácsot: kerüld az ilyen szélsőséges kifejezéseket, mint szánalmasan (kapcsolódva a múltkori vitánkhoz). Ha elfogadod elfogadod, ha nem, akkor ok, de ne kezdjünk bele a múltkoriba. Az első rész viszont így is érdekel.
A második felére reagálva először, kritikába valamennyire direkt írok ilyeneket, alapvetően nem használnék ilyen végletes kifejezéseket, de egy-két írásnak hangulatának ez jót tesz (most éppen ennél nem, de ha pl. egy rossz filmről írok), meg jó beszédtéma is a kommentelőknek. Azt viszont majd igyekszem elkerülni, hogy a véleményemet is általánosan így fogalmazzam meg.
Az idióta vígjátékok alatt arra a típusra gondolok, amikor van egy normális és egy idegesítően gyökér fsz, és az összes humorforrás az lenne, hogy az utóbbi agyára megy az előbbinek. Ezek közül talán a Pofa be jött be igazán, de nekem a többi ilyen nem nyerte el a tetszésem. Főleg azért, mert az ilyen őrültek, akik ezekben a filmekben megjelennek, számomra sosem voltak viccesek, hanem inkább csak ütöttem volna őket, ameddig bírom.
A szánalmasan művészieskedő filmeket meg a Monty Python tökéletesen összefoglalta: http://www.youtube.com/watch?v=fbAohexT0Ho
Az Életrevalóknak sztem ehhez éppenséggel semmi köze nem volt (bár ez attól függ, Te mit értesz a kifejezés alatt), úgy gondolom, hogy alapvetően egy meglehetősen egyszerű eszközökkel operáló és egyértelmű film volt. Ettől persze még tarthatod szánalmasnak (vagy bármilyen rokon értelmű kifejezéssel élhetsz)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.01.18. 12:54:06

Én nem tudom,hol volt unalmas film a Django, nekem nem tűnt fel. végig jól szórakoztam, órámat egyszer sem néztem, elrepült a játékidő,még bírtam volna nézni.
Holnap szerintem megnézem megint, tökéletes alkotás.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
jelwaz
Entrenador del Barça

2013.01.18. 12:40:12

Faust írta:Django

2x15-20 perc zsenialitáson kívül tömény és nagybetűs UNALOM, amikor azt hinné az ember, hogy Tarantino nem tudja még húzni a rétestésztát, nem tud még rádobni egy lapáttal - téved.6/10
Miért, miről szól a western? Nekem legalábbis erről :)
sjd írta:És akkor itt is van mellé az a bizonyos kritika
Nem a témába vágva érdekelne, hogy mit értesz a ,,az idióta vígjátékok, szánalmasan művészieskedő filmek" alatt. Mert én pl. az utóbbiba sorolom az Életrevalókat (bár nem így fejezném ki magam), és nem jutok napirendre fölötte.
Ha elfogadsz egy tanácsot: kerüld az ilyen szélsőséges kifejezéseket, mint szánalmasan (kapcsolódva a múltkori vitánkhoz). Ha elfogadod elfogadod, ha nem, akkor ok, de ne kezdjünk bele a múltkoriba. Az első rész viszont így is érdekel.
REMY
Madridista

2013.01.18. 08:05:15

miihii írta: A kisfilm le van tiltva ;)
Am hányasra értékeled a filmet?
javítva... érdekes, múltkor működött :?
de most már jó elvileg...

amúgy majd a pontozást vasárnap csinálom :D úgyhogy addig nem mondom el. :P
miihii
KHAL

2013.01.18. 07:45:45

REMY írta:Kulthorror sorozat 5. rész: Fűrész

kis költségvetés, 18 napos forgatási idő, egy nagyon jó story, és kész is a sikerfilm. James Wan megcsinálta. A kritikáról ITT olvashattok.
A végén ott van a Fűrész kisfilm is (9 perc), ami alapján megcsinálták a nagyfilmet is. Az egyik színész ismerős lesz, no, meg a történet is. :wink:
A kisfilm le van tiltva ;)
Am hányasra értékeled a filmet?
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
REMY
Madridista

2013.01.18. 07:30:46

Kulthorror sorozat 5. rész: Fűrész

kis költségvetés, 18 napos forgatási idő, egy [auto_cenzúra] story, és kész is a sikerfilm. James Wan megcsinálta. A kritikáról ITT olvashattok.
A végén ott van a Fűrész kisfilm is (9 perc), ami alapján megcsinálták a nagyfilmet is. Az egyik színész ismerős lesz, no, meg a történet is. :wink:
Faust
Madridista

2013.01.18. 01:02:05

Django

2x15-20 perc zsenialitáson kívül tömény és nagybetűs UNALOM, amikor azt hinné az ember, hogy Tarantino nem tudja még húzni a rétestésztát, nem tud még rádobni egy lapáttal - téved.

Technikailag persze perfekt, és a színészek is nagyon odatették magukat, de az utolsó órában már szinte kapartam magam,
kivéve persze a showdown-nál, ami megmenthette volna a filmet, ha nem következik utána még 25 perc semmi. Számítottam erre, nekem már a Brigantik is sok volt ebből a nesze semmi fogd meg jól stílusból, a mai napig nem néztem végig, ezt is csak azért ültem végig, mert drága volt a jegy.

6/10
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.18. 00:51:59

lui1698 írta:A zenei mester mellet én még a sminkeseket is pofán vágnám.
Jogos, de mondjuk Cotillardnak viszont elég hitelesen varázsoltak elgyötört, ápolatlan fejet a kórház utáni időszakra.

Amúgy ne aggódj, lehet h ez nem lesz moziban, de a Texasi láncfűrészes 3D-t biztosan bemutatják 8) :roll:
lui1698
Llegenda del Barça

2013.01.18. 00:19:58

A zenei mester mellet én még a sminkeseket is pofán vágnám.
Miután a fickót egy 100 kilós feka péppé veri, a legnagyobb sérülése néhány piros folt az arcán. Azért kicsit hatásosabb lett volna, ha tesznek oda pár sebhelyet szerintem.

Levonni persze ez se von le sokat a film értékéből, azon meg meg se lepődök, hogy itthon nem lesz moziban. :roll:
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.18. 00:04:50

sjd írta:Rust&Bone
Hú, hát ez nem kis mű volt, az biztos. Úgy néz ki a franciák megtanultak filmet készíteni. Marion Cotillard meg adott még egy okot arra, hogy elküldjük az Oscar-zsűrit a búsba.
Borzalmasan hasonlított a Prophéte-re, de sztem kicsit jobbak voltak a karakterábrázolások és maga a történet is. Viszont két dolog zavart:
1. Katy Perry a soundtracken (ez legalább -1 pont :lol: )
2. az egész filmnek egyszerűen nem volt hangulata (Prophéte-nél is hasonlót éreztem). Baromi jó volt, de egyszerűen sokszor szenvedés volt végigülni, még úgy is, hogy volt mit agyalni rajta.

Megpróbálok kiizzadni magamból egy kritikát erről, úgyh majd lesz részletesebben is.
És akkor itt is van mellé az a bizonyos kritika
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.01.17. 22:49:34

sjd írta:
csababarca írta:de remélem ínyenc voltál, és a MOM Parkban nézted feliratosan :D egy teremben velem, 18:00-s kezdéssel :)
Van egy olyan érzésem, h erre "nem" lesz a válasz, mert Remy tudtommal pécsi :D
De amúgy sztem jól döntöttél, el nem tudom képzelni, hogy ezeket az alakításokat a szinkron visszaadta volna.
Jah,akkor sorry :D
Hát igen, de tudtam,hogy egy Waltz hangot nem szabad elrontani a szinkronnal. túl egyedi, túl karakteres ahhoz,hogy ne eredeti nyelven hallgassam.

még mindig a hatása alatt állok, hihetetlen,hogy minden karakter adta :D
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.17. 22:40:19

csababarca írta:de remélem ínyenc voltál, és a MOM Parkban nézted feliratosan :D egy teremben velem, 18:00-s kezdéssel :)
Van egy olyan érzésem, h erre "nem" lesz a válasz, mert Remy tudtommal pécsi :D
De amúgy sztem jól döntöttél, el nem tudom képzelni, hogy ezeket az alakításokat a szinkron visszaadta volna.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.01.17. 22:31:27

REMY írta:
csababarca írta:
lemoziztad, vagy megint kalózverzió?:D
Most már mozi 8) :P
de remélem ínyenc voltál, és a MOM Parkban nézted feliratosan :D egy teremben velem, 18:00-s kezdéssel :)
REMY
Madridista

2013.01.17. 22:21:32

csababarca írta:
REMY írta:ez a Django másodjára is parádés !!! Ponyvaregény mögé fel is jött a Tarantino ranglistán, nálam 8)

9,5/10 +0,5 pontot rárakok... imádom 8)
Most már mozi 8) :P
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.01.17. 22:14:40

REMY írta:ez a Django másodjára is parádés !!! Ponyvaregény mögé fel is jött a Tarantino ranglistán, nálam 8)

barcadome
Jugador del Barça

2013.01.17. 22:13:32

sjay írta: Hej-hej.. lehetne már szombat. Személy szerint mi megtiszteljük annyival a mestert, hogy elmegyünk a filmre moziba :) Várom má'. :D
lehetne szombat, biza! :D kíváncsi vagyok :D :)
sjay <3
sjay
Entrenador del Barça

2013.01.17. 22:09:59

Hej-hej.. lehetne már szombat. Személy szerint mi megtiszteljük annyival a mestert, hogy elmegyünk a filmre moziba :) Várom má'. :D
REMY
Madridista

2013.01.17. 22:07:22

ez a Django másodjára is parádés !!! Ponyvaregény mögé fel is jött a Tarantino ranglistán, nálam 8)

csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2013.01.17. 21:43:23

dJango.

what the fuck is that? :shock:

Nem kenyerem a kritika írás,mert értelmetlennek tartom, de ezt mindenkinek látnia kell!
Úristen mit alakítottak a színészek egytől-egyig. Wunderbar!
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.17. 19:30:03

Rust&Bone
Hú, hát ez nem kis mű volt, az biztos. Úgy néz ki a franciák megtanultak filmet készíteni. Marion Cotillard meg adott még egy okot arra, hogy elküldjük az Oscar-zsűrit a búsba.
Borzalmasan hasonlított a Prophéte-re, de sztem kicsit jobbak voltak a karakterábrázolások és maga a történet is. Viszont két dolog zavart:
1. Katy Perry a soundtracken (ez legalább -1 pont :lol: )
2. az egész filmnek egyszerűen nem volt hangulata (Prophéte-nél is hasonlót éreztem). Baromi jó volt, de egyszerűen sokszor szenvedés volt végigülni, még úgy is, hogy volt mit agyalni rajta.

Megpróbálok kiizzadni magamból egy kritikát erről, úgyh majd lesz részletesebben is.
Válasz küldése