Sorozatok & TV-műsorok

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Sanama
Llegenda del Barça

2013.03.09. 19:27:35

Ezzel az a baj, hogy 9évad után azért Arya meg a többiek már nem igazán fognak kinézni 12-15évesnek :S
Tim
Mezei fórumozó

2013.03.09. 19:23:36

Gareth Tello írta:
sjd írta:Felirattal ha jól emlékszem +1 nap. De tökmind1, úgyis előbb lesz felirat, akkor meg már letöltöm :D
Valahogy úgy :D
Olvastam a könyv(ek)et, tudom, mi fog történni (SPOILER: jó sokan meghalnak majd :D), mégis alig várom. :)

A
Song
Of
Ice
And
Fire

8)
Ha minden igaz 9(!) évadot terveznek :shock: Bővebb infó :ITT. Rossz hír hogy az új könyvből mindössze 160-170 oldal van csak kész,tehát egy darabig várni kell.
Viszont a mester gondolt a türelmetlen rajongókra is:
Kép
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.03.09. 16:22:40

sjd írta:Felirattal ha jól emlékszem +1 nap. De tökmind1, úgyis előbb lesz felirat, akkor meg már letöltöm :D
Valahogy úgy :D
Olvastam a könyv(ek)et, tudom, mi fog történni (SPOILER: jó sokan meghalnak majd :D), mégis alig várom. :)

A
Song
Of
Ice
And
Fire

8)
messi1918
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.03.09. 16:01:29

Cobra 11-el, hogy álltok? :D Én egyszerűen imádom. Semir mostani társa, Ben, szerintem az eddigi legjobb. Imádom amikor szívatják egymást, meg viccelődnek. Van még valaki aki szereti?
..................................
messideco
Presidente del Barça

2013.03.09. 15:30:18

Barcaádám: egyáltalán nem (az utolsó sárgázásra reagálva) :wink:
Kép
"And my heart will leave you never."
Barcaádám
Capitá del Barça

2013.03.09. 15:02:01

davi10 írta:Elkezdtem a Kaliforgiát és az első évad után megjegyeznék pár dolgot.
Először is, nem tudom hova rakni ezt a sorozatot műfaj szempontjából. Vígjátéksorozatnak nem jó, mert ANNYI poén azért nincs benne. Dráma sorozatnak azért nem jó, mert nem nagyon történik benne semmi (erősen túloztam, de a lényeg érthető).

Mindenesetre kezdem a 2.évadot, elleszek vele. Valami van benne, ez a Hank nagy karakter.

Hasonló cipőben járok én is, akárcsak te. Tegnap 9.-résztől végignyomtam az évadot.Igazából annyira nem jött be az egész, kicsit sokalltam a "perverziót" meg néha leült a dolog,de összességében lekötött, a főszereplő pedig óriási! :D Biztos vagyok benne hogy ilyen karakter nélkül ez a sorozat fele ennyire se lenne ismert(nem mintha tudnám azt hogy most mennyire is ismert.
A lezárás érdekes volt, már pont azt hittem hogy Karen csak Billel lesz, aztán "hajtsál de [auto_cenzúra] gyorsan " :D és eltűnnek a porschéval :D konkrétan olyannyira happy end a vége hogy tán le is lehetne zárni így az egészet cakumpúder, erre meglepve láttam hogy van még 5. évad is.. hát lehet nem fogom folytatni, így látlanban szerintem csak csatározásról szólhat az egész a továbbiakban, hogy Bill vissza akarja szerezni Karent.
Kép

"A helyzet az, hogy jelenleg a Barça maga a futball, és ahhoz, hogy legyőzd a Barçát, a futballt kell kiirtanod."
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.09. 00:41:18

soadroli írta:Trónok harca új évadját mikor adják magyarul? Mert ha úgy, mint tavaly, hogy 2 héttel késve, akkor az tökéletes lenne.
Felirattal ha jól emlékszem +1 nap. De tökmind1, úgyis előbb lesz felirat, akkor meg már letöltöm :D
soadroli
Llegenda del Barça

2013.03.08. 19:07:33

Trónok harca új évadját mikor adják magyarul? Mert ha úgy, mint tavaly, hogy 2 héttel késve, akkor az tökéletes lenne.
Kép
Xanthor
Capitá del Barça

2013.03.07. 19:38:40

sjd írta: Mondjuk azt hozzá kell tennem, hogy nekem pont az epizodikus, a főszáltól független sztorik jöttek be inkább, mint ez az összeesküvés. Más kérdés, hogy előbbiek jól voltak megírva, utóbbi meg nem, ha fordítva lett volna, akkor valószínűleg én sem így lennék. Szóval ezért vagyok meglőve, hogy most éppenséggel pont a sorozat gyengébb pontjait erőltetik, szóval akkor az lenne a kérdésem, h jobb lett-e ez az egész nyomozás, mint az első évadban?
Nem mondanám feltétlen, hogy rengeteg fejlődés van, de eseménydúsabb mindenesetre. Amúgy még most is vannak epizodikus sztorik, de azok is szorosan kapcsolódnak a fő szálhoz. Meg még abban reménykedem, hogy az idő múlásával Kiefer Sutherlandet majd kicsit badassé teszik :)
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.07. 19:17:42

Xanthor írta:
sjd írta: Touch 2. évadot gyűri valaki? Nagyon nem fűlik hozzá a fogam az első rész után, de azért nem nyírom ki anélkül, hogy ne győződnék meg a fejlődés teljes hiányáról.
Én a 3. résznél vagyok és eddig bejön nekem, jobb mint az első évad, nem epizodikus szerencsére, hanem viszik előre a sztorit, van csavar, még ha ez a "keressük Ameliát" nem feltétlenül fogja egy évadon keresztül fenntartani az érdeklődést bennem.
Mondjuk azt hozzá kell tennem, hogy nekem pont az epizodikus, a főszáltól független sztorik jöttek be inkább, mint ez az összeesküvés. Más kérdés, hogy előbbiek jól voltak megírva, utóbbi meg nem, ha fordítva lett volna, akkor valószínűleg én sem így lennék. Szóval ezért vagyok meglőve, hogy most éppenséggel pont a sorozat gyengébb pontjait erőltetik, szóval akkor az lenne a kérdésem, h jobb lett-e ez az egész nyomozás, mint az első évadban?
Xanthor
Capitá del Barça

2013.03.07. 19:04:45

sjd írta: Touch 2. évadot gyűri valaki? Nagyon nem fűlik hozzá a fogam az első rész után, de azért nem nyírom ki anélkül, hogy ne győződnék meg a fejlődés teljes hiányáról.
Én a 3. résznél vagyok és eddig bejön nekem, jobb mint az első évad, nem epizodikus szerencsére, hanem viszik előre a sztorit, van csavar, még ha ez a "keressük Ameliát" nem feltétlenül fogja egy évadon keresztül fenntartani az érdeklődést bennem.
Deus
Boixos Nois

2013.03.07. 18:03:22

messideco írta:Lol, az Zero hourt 3 rész után elmeszelték... Semmi hír sincs róla, hogy az első évadot legalább lejátszák-e...

Hát nem csodálom, mert gagyi volt :D Sok volt benne a buktató.

messideco írta:http://www.imdb.com/title/tt2306299/?ref_=sr_1
Adok egy esélyt ennek a sorozatnak majd, egyszer jöjjön ki még pár rész.
+1 8)
KépKép
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.06. 23:23:35

Arrow
Lassan a top10 legszánalmasabb cliffhanger listáját össze tudnám állítani csak ebből a sorozatból, és ezzel asszem elmondtam mindent....
Na mind1, a maradék 5 részt már kivárom, aztán asszem nyugodt szívvel kaszálom.

Touch 2. évadot gyűri valaki? Nagyon nem fűlik hozzá a fogam az első rész után, de azért nem nyírom ki anélkül, hogy ne győződnék meg a fejlődés teljes hiányáról.
sjd írta:zero hour brutális gyorsan ki lesz nyírva
:arrow:
messideco írta:Lol, az Zero hourt 3 rész után elmeszelték...
Látnok vagyok :lol:
messideco
Presidente del Barça

2013.03.06. 19:39:19

Lol, az Zero hourt 3 rész után elmeszelték... Semmi hír sincs róla, hogy az első évadot legalább lejátszák-e...

http://www.imdb.com/title/tt2306299/?ref_=sr_1
Adok egy esélyt ennek a sorozatnak majd, egyszer jöjjön ki még pár rész.
Kép
davi10
Llegenda del Barça

2013.03.05. 19:26:38

Elkezdtem a Kaliforgiát és az első évad után megjegyeznék pár dolgot.
Először is, nem tudom hova rakni ezt a sorozatot műfaj szempontjából. Vígjátéksorozatnak nem jó, mert ANNYI poén azért nincs benne. Dráma sorozatnak azért nem jó, mert nem nagyon történik benne semmi (erősen túloztam, de a lényeg érthető).

Mindenesetre kezdem a 2.évadot, elleszek vele. Valami van benne, ez a Hank nagy karakter.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
miihii
KHAL

2013.03.05. 17:01:25

sjd írta:(mihiinek, szeretettel :P )
TWD
Végre, végre, végre!
Erre a pillanatra vártam a pilot óta, és ennél jobban nem is sülhetett volna el. Lennie James megint nagyon nagy volt, és iszonyatosan erősek voltak ennek köszönhetően a szövegei, meg az egész jelenléte. Ezek az apróságok is hiányoztak a sorozatból, mint Erin kétmondatos sztorija, a hátizsákos arc stb.
Sztem egy brutálisan jól összerakott rész volt, megkockáztatom, a sorozat egyik legjobbja. Végre nem csak a szálak összekuszálásáról szólt az egész, hanem voltak benne karakterek, igazi dráma, remek mellékszálak és minden, ami csak kellhet, ráadásul nagyon az én stílusomban.

azt nem értettem egyedül, h napokon keresztül utaztak az első évad végén - második elején, a börtönbe is nemtom hány horda üldözte őket, most meg csak úgy hazaugrottak Rickékhez? furcsa votl kicsit
amúgy ez az "Away With You" boltíves fal nem az volt, ami alatt Oldman ki akarta csinálni LöBöfföt a Lawlessben? Nagyon arra emlékeztetett, főleg, amikor belülről fényképezték.
:D

Éjjel lepörgettem az újdonságokat és tényleg nagyon ott volt a szeren a Spari és a TWD is 8)

TWD

A sorozat egyik legjobb része volt valóban, annak ellenére, h most csak egy kis kirándulásba csöppentünk bele. De annál hatásosabb kitérő lett. Ahogy írod is, az apróságok, amik hatalmas jelentőséggel bírtak, óriásiak voltak. A stoppos rövid története és annak tartalma tökéletesen mutatta a ridegségét az új világnak. A srác nem érdekelte őket a kockázat miatt, de a hátizsákért csak megálltak. A cél szentesíti az eszközt. Az Erin-es momentumok is elérték a céljukat nálam is.

Az régi cimbora jelenete nekem is tetszett, ahogy ábrázolták a karaktere változását a sokkok után. És azok a szövegek... Többet ért a Rick-kel való beszélgetésük, mint a 2. évad farmos történet együtt.

Amikor ott nézegette Carl a kréta-térképet, akkor gondolkodtam én is rajta, h ezek végigjárták a fél országot a menekülés közben és most meg csak úgy hazaugrottak!? :shock: Fura volt egy picit, h ott voltak szinte a szomszédban. Bár ugye nem mutatták mennyit mentek, de nem hiszem, h napokig autókáztak volna...

Még Carl betörése is komoly volt a kép miatt, ahogy ennyit kockáztatott a kicsi miatt, h láthassa a teljes családot együtt képen, ezért megragadta az utolsó esélyt erre. És mutatja mennyire hisz benne, h túlélik az egész cécót, lesz lehetősége a kicsinek látni az anyját úgy, h már fel is fogja.

Nah, a lényeg, h ezzel nagyon odatettek most 8)

Spartacus

Rendesen belecsaptak itt is a lecsóba, elkezdtek alaposan kártyázni a vezérek, jöttek a trükkök, kontra-rekontra meglepetéssel.

Spartacus is mekkora koponya, h belement a Crixus konfliktusba megtévesztésből :shock:
De sajnos ment a levesbe az egész a rohadék hajósok miatt. Mondjuk annál a jelenetnél már lehetett érezni, h rómaiakat hoztak. Ahogy ott kuporogtak csuklyákban a fedélzeten, már eleve gyanús volt. Amikor a hiányzó srácra kérdezett rá Spari, akkor meg már biztosra lehetett venni, h gáz van.

Caesar meg nagyon brutális karakter, ahogy a végén megoldotta a bejutást a tűzzel és a végén ahogy felállt harci pózba, hatalmas jó volt 8) Ölég durva volt, amikor elvágta a csávó torkát és az ott hörgött a földön 8)

A kis Tiberius is hogy odavágott az apucinak :D Szegény kiscsaj többet tuti nem postáskodik köztük :D

Még-még-még, ilyen részeket mindkettőből!
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2013.03.05. 16:32:50

Tarsi88 írta:Spartacus:
Végre egy jó rész volt, idén a legjobb szerintem. Azt sajnálom, hogy nem merték meghúzni, hogy már most kiírjanak egy főszereplőt, pedig illett volna a részbe. Gannicuson kívül senki nem hiányozna nekem, pedig szerintem ő fog elhullani először.
Szerintem Gannicus pont hogy a végén fog elesni. Agron hal meg szerintem először, lehet hogy már a következő részben. Aztán a töritudásom alapján !!!!!SPOILER a SPOILERBEN!!!! Crixus a 8. részben, legalábbis a cím szerint akkor válnak ketté Spartival - ha jól rémlik -, és ő aztán halt meg..!!!!!SPOILER a SPOILERBEN VÉGE!!!! Remélem Gannicus az utolsó részig kitart. Sőt, akár csodával határos módon meg is menekülhetne.. :D Bár arra sajna kevés esélyt látok.. :? De nélküle nem lenne az igazi a sorozat nekem, messze a legnagyobb kedvencem ő..
visca el barca
Presidente del Barça

2013.03.05. 15:24:25

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Tarsi88
Jugador del Barça

2013.03.04. 23:51:15

CsacsMate írta:Hány részes lesz a Spartacus? Mert én csak leszedtem a részeit, de egyben szeretném megnézni.
10 részre van tervezve. Ha már szóbakerült Spartacus:
Végre egy jó rész volt, idén a legjobb szerintem. Azt sajnálom, hogy nem merték meghúzni, hogy már most kiírjanak egy főszereplőt, pedig illett volna a részbe. Gannicuson kívül senki nem hiányozna nekem, pedig szerintem ő fog elhullani először.
Kép
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.03.04. 23:42:39

Hány részes lesz a Spartacus? Mert én csak leszedtem a részeit, de egyben szeretném megnézni.

TWD egyébként talán már beindul végre. Jó lenne egy kicsit nagyobb harc benne... :D
visca el barca
Presidente del Barça

2013.03.04. 23:00:52

sjd írta:amúgy ez az "Away With You" boltíves fal nem az volt, ami alatt Oldman ki akarta csinálni LöBöfföt a Lawlessben? Nagyon arra emlékeztetett, főleg, amikor belülről fényképezték.
:lol:

hajjak' meg nekem is ez ugrott be rögtön :lol:

amugy tényleg jo resz volt, mennyivel tartalmasabb egy ilyen pofázás, mint az amikor a 2 nő locsifecsizik egymással a semmiről 10 percekig... :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.04. 22:27:02

(mihiinek, szeretettel :P )
TWD
Végre, végre, végre!
Erre a pillanatra vártam a pilot óta, és ennél jobban nem is sülhetett volna el. Lennie James megint nagyon nagy volt, és iszonyatosan erősek voltak ennek köszönhetően a szövegei, meg az egész jelenléte. Ezek az apróságok is hiányoztak a sorozatból, mint Erin kétmondatos sztorija, a hátizsákos arc stb.
Sztem egy brutálisan jól összerakott rész volt, megkockáztatom, a sorozat egyik legjobbja. Végre nem csak a szálak összekuszálásáról szólt az egész, hanem voltak benne karakterek, igazi dráma, remek mellékszálak és minden, ami csak kellhet, ráadásul nagyon az én stílusomban.

azt nem értettem egyedül, h napokon keresztül utaztak az első évad végén - második elején, a börtönbe is nemtom hány horda üldözte őket, most meg csak úgy hazaugrottak Rickékhez? furcsa votl kicsit
amúgy ez az "Away With You" boltíves fal nem az volt, ami alatt Oldman ki akarta csinálni LöBöfföt a Lawlessben? Nagyon arra emlékeztetett, főleg, amikor belülről fényképezték.
geridoss
Director del Fútbol

2013.03.04. 16:00:13

Megnéztem az új TWD részt, szerintem az évad eddigi egyik legjobbja volt, remélem Michonne velük marad végig, az egyik kedvenc karakterem lett, még ha eddig nem is volt olyan sok szerepe.

Gondoltam, hogy Morgan lesz a sisakos lövöldöző, de azért kicsit értetlenül állok az előtt, hogy hogy nem ismerte meg Ricket. Az alatt az egy év alatt nem hiszem, hogy olyan rengeteg emberrel találkozott volna... legalábbis semmi jel nem utalt erre. Azért az meglepett, hogy nem tartott velük a börtönbe, bár tény, jól fel volt fegyverkezve a csávó :D
Szegény hátizsákos csóka meg hiába szaladt utánuk, csak nem jött össze :roll:

Bizakodva várom a folytatást.

Az epizód végi előzetes pedig erősen spoiler alert, nagyjából ki is rajzolódik, hol, kik között fog játszódni a kövi rész.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.04. 10:14:10

messideco írta:És ehhez kapcsolódik a kérdésem:
A sorozatokban -pár kivétel akad- általában kezdő, vagy nem éppen híres/elismert színészek szerepelnek. Ez miért van? Költségcsökkentés céljából vagy foglaltak a nagyok? Pl. Wentworth Miller,ő sem igazán kapott komolyabb filmszerepet a Szökés után...
De legalább megírta a Stoker forgatókönyvét :P
Egyébként tényleg az a helyzet, hogy egy sorozat minimális büdzséből készült, egy Trónok harca évadban van annyi pénz, mint egy közepes költségvetésű filmben, és annál egy kicsit többet kell forgatni egy nagyobb stábbal. Asszem Michael C. Hall kap most rekorderként évadonként 10 milliót, ami már filmes szempontból is elég korrekt lenne, csak hát neki ehhez kellett 6 sikeres szezon, az esélytelen, hogy valaki ilyen követelésekkel üljön le tárgyalni egy pilot kapcsán. A másik fele, hogy szerintem az USA-ban még mindig népszerűtlen ez a műfaj a filmekhez képest, egy mozisiker főszereplőjéről mindenki tudja, hogy kicsoda, sorozatokkal már nincs így.
És akkor valóban, abba még bele sem kezdtünk, hogy egy évadot elég sokáig tart forgatni, szóval ha valaki kap elég filmszerepet, akkor az idejéből sem telik ki.
Tarsi88 írta:Én a PoI-t nézem
Végre valaki, akkor majd fogok sárgázni.
messideco
Presidente del Barça

2013.03.04. 07:26:52

Spielberg minisorozatot csinál Kubrick egyik filmtervéből

Napóleonról fog szólni, egész jó történelmi dráma lehet belőle. Kíváncsi leszek a szereplőgárdára.

És ehhez kapcsolódik a kérdésem:
A sorozatokban -pár kivétel akad- általában kezdő, vagy nem éppen híres/elismert színészek szerepelnek. Ez miért van? Költségcsökkentés céljából vagy foglaltak a nagyok? Pl. Wentworth Miller,ő sem igazán kapott komolyabb filmszerepet a Szökés után...

más:
Megnéztem A híd c. sorozat első részét, de nem fogott meg. Azt gondoltam, a nyomozás lesz a fő cselekményszál, de nagyon rámozdultak a főszereplő nyomozók háttértörténetére, életére stb... Gyanús, hogy nem fogom folytatni, de még meggondolom.

Mára még tervben van a Black mirror és az Utopia pilotja
Kép
Válasz küldése