visca el barca írta:korszakválátsról meg majd akkor beszéljünk, ha 2 évig nem nyerünk semmit, és minden meccsünk szenvedés lesz.
Persze, én is úgy gondolom, hogy nem kell egyből az ördögöt a falra festeni. Fájó 2 classicót elveszíteni egymás után, nade egy gödörből kimászni nem egy hét, szerintem nagyobb esély volt rá, mint egy győzelemre. Mégis azt gondolom, hogy a csúcsra vezető út megtalálásához némi újításra van szükség.
sjd írta:Mind2tőtökkel egyetértek, meg is magyarázom, miért:
- a tiki-taka, a 60%-os labdabirtoklás és az ebből következő játék olyan elemei a játéknak, amik nem kiismerhetők, illetve nyilvánvalóak, attól függ, honnan nézzük
-amire sztem azt mondjuk, hogy kiismerték, az a játékosok helyezkedése, a 16-os előterében alkalmazott megoldások, a felállásunk
-ilyen szempontból tehát van értelme a változtatásnak, amit Pep rendszeresen meg is húzott (ráadásul rendre a Real ellen), és én is próbálok mantrázni (középcsatár legyen, jobbtámadó felesleges stb. stb.), tehát sztem arról azért nincs szó, hogy amíg nem leszünk kontracsapat, addig feladhatjuk minden álmunk. A tiki-takával is győzelemre lehetne jutni a továbbiakban, csak
1. azokat a taktikai elemeket kell megváltoztatni, amelyek erre épülnek
2. először pörögjön 100%-osan a csapat, és akkor majd meglátjuk, tényleg baj van-e
Nem vagyok nagy futball taktikai szakértő, de racionálisnak tűnik, amit írsz. Én nem is azt mondom, hogy a tiki takát teljesen el kell hagyni (még akkor sem, ha ez az én szememnek nem az álom foci). De kell, hogy legyen olyan a repertoárban, hogy amikor nem működik, akkor legyen mihez nyúlni. Én ezért örültem borzasztóan Ibrának (és itt most felejtsük el a személyét) és hiányolom (de lehetne ez más is), mert azt hittem, hogy Pep erre törekszik. Ha egy Real Madrid kitalál egy taktikát, amit ha nem is mesterien, de szinte tökéletesen alkalmaz, és ezzel megfojtja a játékunkat, és mi éppen nem vagyunk a toppon (vagy éppen ezért), akkor ne kelljen abban bízni, hogy hátha mégis bejön. Egyébként meg inkább legyünk 16.-ok a bajnokságban, de ne legyünk kontracsapat